Permalänk
Medlem

HP Pavilion DV 7

Lite första intryck.

Bra kvalitetsintryck. sviktar ingenstans och känns gedigen att hantera. Hade passformen vart 100 % hade de nästan lyckats lura en att det är premium även om tyngden avslöjar mängden plast. Skärmen är jag mer tveksam till. Glossy är bara förnamnet nu behöver man inte köpa någon spegel. Extremt snäva betraktningsvinklar även för TN panel som jag upplever det men det är kanske standard för bärbara. Drar mot blått men duger okej. Skärmen är inte tänkt att användas för spel eller film heller även om det som sagt fungerar.

Prestanda en massa bloatware uppenbarligen med 99 aktiva processer. Det här är gängse tydligen. pekplattan lever lite sitt eget liv men fungerar som nödlösning vid sidan om mus. Tangentbordet hade gärna fått vara bakgrundsbelyst men då det är fullsize så hittar mina fingrar rätt ändå så inga större problem. Obegripligt att de förkrymt piltangenterna men page up och page down är smart pacerat ute i hörnet så man lätt hittar dem.
Fingeravtrycksavläsaren är enbart en källa till frustration. Ibland ska den inte fungera alls. Andra stunder i stort sett hundra procent men i regel 25 % tillförlitlighet.

Nog inte den tystaste bärbara där ute men måste säga jag uppskattar dess lätta brus. Har någon slags rogivande effekt. Detsamma kan inte sägas om DVD spelaren eller när fläktarna drar igång för fulla muggar. Svårfrånkomligt. Targus plattan verkar hjälpa till att undvika att fläktarna drar på för fullt. Spelprestanda testat Driver San Francisco. Mäktar med den helt okej i 1366x768 på high utan AA. 1600x900 då börjar det hacka i lite mer krävande sekvenser. 1080P lirande till extern TV kan jag måhända sluta hoppas på förutom i antika lir.

Ljudet. Noll förväntningar så positivt överraskad. Ska ha något slags surrond men verkar bara gå att identifiera dem som stereo? Två hörlursutgångar av någon anledning. Möjligen defekta efter en dags användning. Får kolla upp om man måste skruva upp volymen rejälare men för tillfället så får jag inget ljud med någon av mina två adapters i något av hörlursuttagen utan högtalarna drar igång. Vete gudarna vad som hänt här.

Formatet. Så värst portabel är den inte men det var inget krav heller. Vet inte hur bra det är för hårddisken att ha den skumpandes i rygga på cykel?
Skönt med 17" skärm och den är inte tung not att ha i knäet. Targus plattan är ett måste dock för att undvika byxsvett. Samt undvika att ludd kommer in i datorn. Hur brukar det vara med bärbara har de dammfilter eller dylikt eller tar ni isär och rengör emellanåt?

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Vad är specen i datorn,vilken modell är den, var har du köpt den och hur mycket har den kostat och kanske några bilder så brukar en recension se ut men ok den är din omdöme om en dv7.

Visa signatur

MSI GX660 Core i5-480 4GB 500GB 15.6 ATI HD5870
MSI GX740 17'' Intel i5-430M/640GB/4GB/ATI HD5870

Permalänk
Medlem

Jag vill mer kalla det första intryck än någon regelrätt recension. Ingen sådan ambition

Denna http://cdon.se/hemelektronik/hp_pavilion_core_i7-2630qm_6gb_6...

Hörlursutgångarna fungerade felfritt första dagen. Testade idag och till min förvåning så får jag inget ljud ur hörlursutgångarna alls. Som bäst så stryps högtalarna men de är oftast på. Kör jag in hörlurarna halvvägs så får jag ljud både ur hörlur och högtalare. Måste vara någon slags mjukvarubugg. Datorn har två hörlursutgångar samma på båda och datorn är så vitt jag kan se fullt uppdaterad.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Några dagar till. Tror jag kommit på hemligheten med ljudet. Du måste stoppa i hörlurarna innan du spelar upp ljud då verkar den fatta att det är hörlursutgången som ska ha ljudet. Peppar peppar men hittills har det fungerat när jag gjort så.

I övrigt så måste jag säga den blir oroväckande varm när man lirar. Kan nästan bränna sig på utblåset. Inga grafikfel ellerr krascher dock och det är bra drag i fläktarna. Tips på smidigt och bra program för att testa lite nedklockning så man kan få den att gå lite svalare samt gärna lite tystare också. Bioshock 2 körs helt okej i 1360x768 på high och dugligt i 1600x900. En sak jag funderar på är input lag. Är den högre om du kör via VGA utgången än den inbyggda skärmen? min LCD TV har betydande input lag runt 55-65 i sig självt. Har svårt att avgöra vad som är tvn och om datorn lägger till ännu lite mer då jag har gamla datorn på annan plats för tillfället.. Jag har aldrig upplevt den så seg men då har jag mestadels kört Bioshock 2 på min XL2410T som verkligen har 0 i input lag.. hackningssekvenserna i Bioshock 2 är totalt ogörliga. Det gäller att ha tur med första sedan köra på rytmiken för resten. Har inga hacking plasmider tillgängliga har aldrig känt något behov av dem tidigare. Något bättre med inbyggda skärmen men känns som även den har lite input lag. Eller så är det eftersläpningarna som lurar en. Eftersläpningarna på den inbyggda skärmen är större än på tvn som är rankad 8 ms.

Skitskärm helt enkelt även jämfört med skräpiga TN monitorer. Kontrasten när man slår på TVn är sinnessjuk. Men det är månne ofrånkomligt? Apropå glossy man får nya ögon nu när man fått hem en. Kollandes i affärer alla körde med glossy. Finns det inga ex på matta paneler som inte reflekterar något så sinnes? Just bärbara borde tillverkarna göra allt för att dämpa reflektioner inte förstärka dem? En sak som var trevligt var att se en DV 6 med lägre specar 15 tums gå för 500 kr mer i affär.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Det är vinter och bäcksvart men får ändå reflektioner då skärmen lyser upp och det studsar tillbaka. Min Sony LCD TV och alla PC monitorer har vart matta så har inte råkat ut för detta problem tidigare bara läst om det. Inte upplevt de vart svåra att rengöra heller. Men man lär ju se om man missar något med den här spegeln.

Ljusstark är den dock. Kör på de lägre inställningarna annars blir det fort obehagligt för ögat.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk

gör så här om du upplever att datorn blir varm

start > skriv "coolsense" i sökfältet, öppna det och välj "läget svalast"

mina temps gick ner med 15-20% när jag gjorde det

Permalänk
Medlem

Trodde du drev med mig först men visst funktionen fanns Höjde inte ljudnivån alls för dagligt användande har inte testat belasta ännu.
Läste i senaste m3 och de påstår att matta skärmar är på intåg. M3 är så jäkla kassa jag skummar bara igenom den på bibblan bara så ni inte tror jag är någon M3 läsare. Kommentarer angående matta skärmen. Minns inte ordagrant men ungefär: "Tidigare har alla bärbara haft blanksa skärmar men Asus har med den här övergått till matt skärm och jag förstår inte riktigt varför..."

En annan anekdot som gör att m3 går bort är att de lyckas promota samsung i en LG tv recension. Ingen mening att köpa denna när det finns samsung tv lol

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x

Permalänk
Medlem

Cool sense på svalast fungerar i regel bra. Tyckte den gav lite lägre max nivå vid lirande eller så är det bara att ljudnivån är mer jämn som gör det mindre störande En sak jag inte fattar dock är att ibland drar fläkten på konstant också när jag websurfar. Hittills har det bara varit när jag suttit i sängen med min targus platta. Är väl gyrometerfunktionen möjligen som man får försöka detektiva fram om det går att stänga av. Oftast är den tyst även här docksom gör att den tycker den ska dra igång oavsett temperatur? Tycker den borde få nästan bättre ventilation än när den vilar mot ett bord dock. Månne går den varmare när den laddar.

Saker som kan förbättras. Om inte helt upplyst tangentbord varför inte upplyst f och j? Finns det någon självlysande tejp man kan fixa. f,j och 5 på numpad skulle räcka för egen del för att hitta rätt med resten. Begriper inte varför touch plattan är belyst. Skärmen har extremt snäva betraktningsvinklar till sådan grad du får välja om du ska få bra kontrast på övre eller nedre hörnet. Ibland tvingas jag vinkla den så den tar upp reflektionerna från den belysta musplattan. Den är ju inte speciellt svår att hitta och jag vete gudarna hur mycket den gör för designen heller. Kunde ju ha sparat på pengarna där och sätta belysning där det räknas?

Annars måste jag säga att jag skarpt gillar hur stadig den känns att hantera. Relativt stor och tung men den går ner i ryggan om än med lite bök så den fungerar som portabel på så sätt. Jag är glad jag inte gick för en mindre 15 tummare.

Visa signatur

Corsair A850W
Intel I7-7700K Kaby Lake
Asus Z270H GAMING
16 gb RAM
msi 3080 suprim x