RPi bootar ej? Lyser rött...

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009

RPi bootar ej? Lyser rött...

Tja

Min raspberry pi har börjat knöla, den bootar inte utan hänger sig eller nåt. När man precisd ragit igång den börjar powerled lysa rött fast sken, den gröna OK LED:en blinkar till med skarpt sken för att sen knappt obefintligt försöka lysa, koncentrerar man sig kan man se att den har nån tillstymmelse till att blinka men inte som när den funkat och lyst o blinkat grön med skarpt sken...

Nätverks LEDsen blinkar febrilt...

Har formaterat om SD kortet med SD formateringsmjukvaran som rekommenderas under downloads på rpis hemsida... kör noobs o har provat både open elec o raspbian... openelec verkar intressant men hänger sig vid nerstägning o uppstart....

Idéer?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Mar 2004

Kanske strul med ström försörjningen?
Vad kör du med?

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 | AMD Phenom2 X6 1055T|GB GF GTX 460 | Corsair 4GB | SSD 40GB Intel X25-M | HD500GB Seagate ST3500418AS | |HD2TB Seagate ST2000DL003 | Corsair TX 650W PSU | Fractal Design Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av muscle:

Kanske strul med ström försörjningen?
Vad kör du med?

En iPhone 5 laddare, har även provat den till min gamla iPhone 3GS...
Har funkat förut ju?

Men om nu detta är felet, kanske denna kan funka?
https://www.modmypi.com/raspberry-pi-power-supply-eu
Kan nämna att jag har kört överklockat o icke överklockat, just nu icke tror jag eftersom den väl resetar de inställningarna när man formaterar om SD kortet?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Mar 2004

Funger ssh ?
Laddarna kan degraderas med tiden, för laddning är det inte så kinkigt hur mycket den levera 0.5 amp går ladda med.
Är det 1 amp från den laddaren enl spec?

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 | AMD Phenom2 X6 1055T|GB GF GTX 460 | Corsair 4GB | SSD 40GB Intel X25-M | HD500GB Seagate ST3500418AS | |HD2TB Seagate ST2000DL003 | Corsair TX 650W PSU | Fractal Design Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av muscle:

Funger ssh ?
Laddarna kan degraderas med tiden, för laddning är det inte så kinkigt hur mycket den levera 0.5 amp går ladda med.
Är det 1 amp från den laddaren enl spec?

Hur testa SSH?

De specar, 5V 1A...

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Järfälla
Registrerad
Mar 2004
Skrivet av ApeviaX:

Hur testa SSH?

De specar, 5V 1A...

Skickades från m.sweclockers.com

ladda ner typ putty och anslut till den ip som kortet har
Session skriv in ip och välj ssh connection type , port 22

ASUS M4A89GTD PRO/USB3 | AMD Phenom2 X6 1055T|GB GF GTX 460 | Corsair 4GB | SSD 40GB Intel X25-M | HD500GB Seagate ST3500418AS | |HD2TB Seagate ST2000DL003 | Corsair TX 650W PSU | Fractal Design Define R3

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004

Ditt SD kort har med största säkerhet blivit korrupt. Testa felsöka, formatera och installera om på SD kortet. Se sedan till att det sitter helt i ordentligt.

När den inte startar ordentligt är det 95% säkert att det är SD kortet som strular.

(Ja jag läste att du redan testat formatera men som sagt 95% säkerhet att det är där problemet ligger iaf)

[ i5-6600K @ 4.7Ghz || Corsair H110 GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Asus ROG 1080 Strix @ 2100+/11Ghz+ ]
Unigine Superposition 1080p; 17487 @ Medium; 4594 @ Extreme
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Sthlm
Registrerad
Dec 2007

Min lyser alltid rött tycker jag.. Men den funkar, har inte hittat något fel på den

Äger en sån där PC sak men en KNAPP på?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av muscle:

ladda ner typ putty och anslut till den ip som kortet har
Session skriv in ip och välj ssh connection type , port 22

OK, då ska vi se. Jag har hyfsat god pejl på nätverk IP och allmän datoranvändning, både Win, OSX & Linux i allmänhet.

Men måste ändå fråga så jag hajar rätt... Var ska putty in? Och hur hitta IP på min Pi i nuvarande läge?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av Ferrat:

Ditt SD kort har med största säkerhet blivit korrupt. Testa felsöka, formatera och installera om på SD kortet. Se sedan till att det sitter helt i ordentligt.

När den inte startar ordentligt är det 95% säkert att det är SD kortet som strular.

(Ja jag läste att du redan testat formatera men som sagt 95% säkerhet att det är där problemet ligger iaf)

No worries! Jag provar gärna igen om nu SD kortet är en vanligt felande faktor
Men frågan är ju fortfarande, när jag väl får igång min Pi, hur reboota/ev. döda genom att dra ur ström om den ska bli korrupt varje gång? Finns ju ingen reset switch som på en vanlig dator?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av Yoshien:

Min lyser alltid rött tycker jag.. Men den funkar, har inte hittat något fel på den

True, den röda LED:en lyser ju även när Pi:n är up and running normalt... Men den gröna OK LED:en brukar bu intensivt lysa/blinka och jag menar på att kombinationen icke starkt sken från denna OK LED och ingen bild/hängning vid boot då bild finns skulle vara ett tecken på fel?

Kanske jag som hakar upp mig för mkt på denna LED?

Skickades från m.sweclockers.com

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Lindome
Registrerad
Nov 2005
Skrivet av ApeviaX:

OK, då ska vi se. Jag har hyfsat god pejl på nätverk IP och allmän datoranvändning, både Win, OSX & Linux i allmänhet.

Men måste ändå fråga så jag hajar rätt... Var ska putty in? Och hur hitta IP på min Pi i nuvarande läge?

Skickades från m.sweclockers.com

Putty kör du på annan valfri dator. Om du kör DHCP, kolla routern eller kör "net view" i cmd.

EDIT: Länk till Putty, http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.ht...

Citera om du vill få svar!

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jan 2007

Följ dessa instruktioner: http://www.raspbmc.com/wiki/user/windows-installation/

Vad har du för SD kort? Storlek/modell/tillverkare

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 920, Antec kühler 620, Asus P6T-Deluxe, Corsair Dominator 6*2GB 1600Mhz, XFX Core Edition 750W, Nvidia GTX 770

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Ålesund
Registrerad
Jun 2002

Min är lite lustig, om jag har usb kontakten i Pi:n när jag sätter i kontakten i strömuttaget så startar den inte (lyser bara rött). Då tar jag ut sladden ifrån Pi:n (fast laddaren är kvar i eluttaget) och sätter tillbaka sladden i Pi:n och då startar den.

Har du testat det?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av CTH:

Min är lite lustig, om jag har usb kontakten i Pi:n när jag sätter i kontakten i strömuttaget så startar den inte (lyser bara rött). Då tar jag ut sladden ifrån Pi:n (fast laddaren är kvar i eluttaget) och sätter tillbaka sladden i Pi:n och då startar den.

Har du testat det?

Vad för USB minne har du? Låter som din RPI inte får tillräcklig med ström. Vad för el-adpater har du? Billig från ebay eller? De ger knappt ut 200mA..

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 920, Antec kühler 620, Asus P6T-Deluxe, Corsair Dominator 6*2GB 1600Mhz, XFX Core Edition 750W, Nvidia GTX 770

Trädvy Permalänk
Datavetare
Plats
Stockholm
Registrerad
Jun 2011

Den röda LEDen lyser väl bara det finns ström, men den gröna lyser först om den hittar ett SD-kort och när boot-processen går vidare så blinkar den gröna och gula LEDarna.

Men skulle som andra här gissa på att ditt SD-kort har permanent skadas, söker man på detta så verkar det ju inte precis vara något ovanligt fenomen på RPi. Min RPi korruptar i stort sätt ofelbart filsystemet på SD-kortet så fort man gör något som stressa filsystemet, men än så länge har alltid en SD-format + omskrivning av Raspbian fått den och boota igen.

För mig var i praktiken RPi helt oanvändbar till något vettigt innan jag lade /dev/root på en USB-sticka och bara lät boot-partionen (som i praktiken nästan aldrig skrivs) ligga på SD-kortet, så kan tipsa om att testa det. Ska försöka använda min RPi som hemma-server nu när den äntligen verkar stabil även vid användning av filsystemet.

Care About Your Craft: Why spend your life developing software unless you care about doing it well? - The Pragmatic Programmer

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Linköping
Registrerad
Apr 2009
Skrivet av Dreadwood:

Putty kör du på annan valfri dator. Om du kör DHCP, kolla routern eller kör "net view" i cmd.

EDIT: Länk till Putty, http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/download.ht...

Aha! Ska kika på det i helgen.

Skrivet av Tozzi:

Följ dessa instruktioner: http://www.raspbmc.com/wiki/user/windows-installation/

Vad har du för SD kort? Storlek/modell/tillverkare

Transcend 16GB Class 10... SDHC

Skrivet av CTH:

Min är lite lustig, om jag har usb kontakten i Pi:n när jag sätter i kontakten i strömuttaget så startar den inte (lyser bara rött). Då tar jag ut sladden ifrån Pi:n (fast laddaren är kvar i eluttaget) och sätter tillbaka sladden i Pi:n och då startar den.

Har du testat det?

Ej provat detta.

Skrivet av Yoshman:

Den röda LEDen lyser väl bara det finns ström, men den gröna lyser först om den hittar ett SD-kort och när boot-processen går vidare så blinkar den gröna och gula LEDarna.

Men skulle som andra här gissa på att ditt SD-kort har permanent skadas, söker man på detta så verkar det ju inte precis vara något ovanligt fenomen på RPi. Min RPi korruptar i stort sätt ofelbart filsystemet på SD-kortet så fort man gör något som stressa filsystemet, men än så länge har alltid en SD-format + omskrivning av Raspbian fått den och boota igen.

För mig var i praktiken RPi helt oanvändbar till något vettigt innan jag lade /dev/root på en USB-sticka och bara lät boot-partionen (som i praktiken nästan aldrig skrivs) ligga på SD-kortet, så kan tipsa om att testa det. Ska försöka använda min RPi som hemma-server nu när den äntligen verkar stabil även vid användning av filsystemet.

Permanent skadats? Av vad då egentligen? Om nu SD Kortedala dö med Pi:en så blir det ju dyrt i längden?

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Zion
Registrerad
Apr 2004
Skrivet av ApeviaX:

No worries! Jag provar gärna igen om nu SD kortet är en vanligt felande faktor
Men frågan är ju fortfarande, när jag väl får igång min Pi, hur reboota/ev. döda genom att dra ur ström om den ska bli korrupt varje gång? Finns ju ingen reset switch som på en vanlig dator?

Skickades från m.sweclockers.com

Risken finns men det går att fixa 99,9% av gångerna, det går att fixa en reset button (på rev 2) som är lite bättre än att dra sladden dock inte mycket

Jag har gjort det på båda mina, funkar kanon.

[ i5-6600K @ 4.7Ghz || Corsair H110 GTX || 16GB DDR4 || ASUS Z170 Pro Gaming || Asus ROG 1080 Strix @ 2100+/11Ghz+ ]
Unigine Superposition 1080p; 17487 @ Medium; 4594 @ Extreme
"One is always considered mad, when one discovers something that others cannot grasp."
- Ed Wood

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Stockholm
Registrerad
Jan 2004

http://elinux.org/R-Pi_Troubleshooting#Power_.2F_Start-up
Kolla igenom där och se om du kan luska ut något mha av lysdioderna.

WS: Antec P182B | FSP Aurum 500W | Asus P8Z77-V PRO | i5 3570k | 16GB DDR3 | GeForce 450GTS | Intel 320 80GB SSD | HDD 5TB | Asus Xonar DX | Arch Linux (x86_64) | Eizo EV2736W
HTPC: Compucase 8K01BS | Asus H87I-Plus | Intel i3 4330T | 8GB DDR3 | HDD 3TB | Arch Linux (x86_64) | LG 42LH3000
Server: Raspberry Pi 2 model B | 1GB RAM | HDD 750GB | Arch Linux (armv7h)

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av ApeviaX:

Aha! Ska kika på det i helgen.

Transcend 16GB Class 10... SDHC

Ej provat detta.

Permanent skadats? Av vad då egentligen? Om nu SD Kortedala dö med Pi:en så blir det ju dyrt i längden?

Testa med annat SD kort, för att se om det är något med kortet.

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 920, Antec kühler 620, Asus P6T-Deluxe, Corsair Dominator 6*2GB 1600Mhz, XFX Core Edition 750W, Nvidia GTX 770

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2003

När jag grejar med min Pi kan minneskortet plötsligt bli korrupt.
Vet inte varför faktiskt, men jag ser till att ta backup då och då.
Brukar inte bryta strömmen utan rebootar och stänger av med kommando.

●/ - Intel® Core™ i5-2500K | ASRock Z68 Pro3-M | 8 GB DDR3 | Corsair FORCE GT 120 GB | 24" HP LP2465 S-PVA
/▌ - Lenovo Thinkpad x200s | Intel® Core™2Duo SL9400 | 12"@1440x900 pixels | 4 GB DDR3 | 1,47kg (med 6-cell)
/ \

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
Uppsala
Registrerad
Jan 2007
Skrivet av glemmy:

När jag grejar med min Pi kan minneskortet plötsligt bli korrupt.
Vet inte varför faktiskt, men jag ser till att ta backup då och då.
Brukar inte bryta strömmen utan rebootar och stänger av med kommando.

Testa med annat SD kort. Min bror hade djävulska problem, bytte SD kort, alla problem försvann.

HTPC - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/album/?id=2902
HTPC - Galleri; http://www.sweclockers.com/galleri/6562-htpc-galleribilder
42U - Bygglogg; http://www.sweclockers.com/galleri/7862-42u-rackskap-i-hemmet
i7 920, Antec kühler 620, Asus P6T-Deluxe, Corsair Dominator 6*2GB 1600Mhz, XFX Core Edition 750W, Nvidia GTX 770

Trädvy Permalänk
Medlem
Plats
göteborg
Registrerad
Jun 2003
Skrivet av Tozzi:

Testa med annat SD kort. Min bror hade djävulska problem, bytte SD kort, alla problem försvann.

Tack för tipset. det är nog en möjlighet att mitt kort ställer till det. Händer dock väldigt sällan

●/ - Intel® Core™ i5-2500K | ASRock Z68 Pro3-M | 8 GB DDR3 | Corsair FORCE GT 120 GB | 24" HP LP2465 S-PVA
/▌ - Lenovo Thinkpad x200s | Intel® Core™2Duo SL9400 | 12"@1440x900 pixels | 4 GB DDR3 | 1,47kg (med 6-cell)
/ \