Permalänk
Medlem

Bästa C++ boken 2014?

Tja! Vilken C++ bok skulle ni rekommendera åt någon som har grundkunskaper i språket? Har lärt mig av den här tutorialen http://www.cplusplus.com/doc/tutorial/ men skulle vilja ha någon riktigt bok nu. Har inte så mycket pengar för tillfället så vore bra med en bok som går igenom ALLT så att jag inte behöver köpa tio böcker som behandlar olika delar av C++.

Permalänk

Då du verkar kunna lite redan och vill ha övergripande material kan jag starkt rekommendera Professional c++ second edition, som är bra för både nybörjare och mer avancerade användare. Den går igenom det mesta, ofta rätt grundligt, som finns nu i c++ världen, dvs relativt nya c++11. Den innehåller allt från enkla operationer, klasser mm, standard bibloteket (std), templates, minneshantering, parallell programmering och design modeller. Det är mycket material men du ville som sagt gå igenom "allt".

Komplettera sedan med concurrency in action, utgiven 2012 tror jag om du vill ha mer djup i trådning.

Permalänk
Medlem

Du har ju alltid http://www.stroustrup.com/4th.html som är en rätt bra grundtext. Nu har jag inte tagit mig igenom hela än men jag gillar det jag läst hittills. Mycket fokus på C++11 och så.

Ett bra ställe att leta information är annars http://isocpp.org/. Många kul artiklar som fokuserar mer på aspekter av språket.

Visa signatur

.<