Permalänk
Medlem

Köpa MSI Optix G271 från MediaMarkt?

Hej,
Det här är mitt första inlägg här så jag följer vanlig forum-kotym och börjar med att ursäkta eventuella fel med inlägget, om jag inte sökt tillräckligt efter liknande svar och dylikt.

För den som inte vill läsa så mycket:
Hur är det med att köpa monitor från MediaMarkt om det visar sig finnas defekter? De hänvisar till tillverkarens individuella garantier vad gäller pixlar, MSI som jag överväger, skriver (om jag förstår dom rätt): att de bara tar en monitor i garanti-ärende om det rör sig om fler än tre ljusa pixlar eller fem mörka.

Så förstår jag detta rätt kan jag alltså packa upp och plugga in skärmen och ha två felaktiga pixlar direkt vid uppstart och inte göra någonting åt det? Har någon haft att göra med MediaMarkt på senaste tiden vad gäller detta, BLB, IPS-glow problem eller liknande monitor-problem, hur gör MM i dessa situationer? Jag handlar helst från Inet eller liknande seriös butik men nu är priset så pass mycket bättre att jag trots det överväger MM ändå.

För den som vill läsa lite extra (och möjligen säga att jag tänker fel och borde köpa en annan skärm):
Det är så att jag ska köpa nya skärm och har efter många om och men till slut bestämt mig för MSI Optix G271, valet föll på denna trots alla rosor som AOC 27G2U fått. Egentligen enbart på grund av OSD-navigeringen och avsaknaden av de röda design-detaljerna, i övrigt verkar de (på pappret) vara samma skärm. Den kommer sitta på en arm så det överlägsna fotstödet hos AOC är inte av intresse. Kommer använda den främst till spel (mest indie-pixel-spel men några mer krävande typ Doom Eternal, Control osv), Photoshop och Nintendo Switch. Sitter oftast mellan 60-120cm avstånd till skärmen beroende på om det är tangentbord+mus eller kontroll så tänker att 27" är rimligt.

Tack på förhand!

Permalänk
Medlem

Blev det något köp? Nöjd? Går i samma tankar som du

Visa signatur

AMD Ryzen 5 2600X - MSI GTX1660 6GB - 16GB DDR4 3200MHz - Deepcool Matrexx55 - Gigabyte GA-A320M-H

Permalänk
Medlem

Det bästa att göra att bara göra ett återköp om fel uppstår.
Lämna tillbaka produkt man ej är nöjd med är inga problem på MM, Elgiganten osv.

Jag köpte en G271 ifrån Inet nyss. Bra pris på 2290:-
Allt var perfekt på skärmen, ingen bleeding ALLS och låg ips glow.
Men en röd stuck pixel nästan mitt i skärmen som vägrade ge med sig.

Så var bara att göra ett återköp. Inget som går på garanti hos MSI osv ändå.

Permalänk
Medlem
Skrivet av Squadron:

Blev det något köp? Nöjd? Går i samma tankar som du

Sent svar men nä, upptäckte att den körde med extern AC och är det något jag avskyr är det tegelstenar runt skrivbordet. Började spana på den klassiska AOC 24G2U istället men läst att den inte ska vara så vass vad gäller korrekta färger så nu lutar det åt en Acer XV240 eller XV242 men finns inte mycket info på dom tyvärr. Inte mycket som skiljer dom modellerna åt annat än DP1.2/DP1.4 (enligt Inet) samt HDR10/HDR400 av vad jag lyckats få fram. Men som sagt dåligt med info på dom monitorerna och hur bra de olika versionerna presterar, åt fanders med Acers en miljon olika modell-namn.