Permalänk

Moderkortet åt helv....

Tjena!

Verkar som att mitt moderkort tackat för sig. Har följande moderkort:
http://www.epox.com.tw/eng/products_content.php?ps=190

Det är väl i och för sig dags att köpa nytt men min ekonomi är extremt ansträngd för tillfället så jag får försöka in i det sista att komma på någon nödlösning.

Båda LED på moderkortet lyser FF så fort man trycker in ON-knappen på datorn. Skärmen är helt svart och inget händer förutom att fläktar etc snurrar på.

Hade ett liknande fel för ett tag sedan men då räckte det att nollställa BIOS via en bygel. Det fungerar inte den här gången.

Någon som har några förslag på vad man kan prova. Känns som jag testat det mesta men det kanske finns någon där ute som har någon ide som jag inte tänkt på.

MYCKET tacksam för förslag! Tack på förhand!

mvh
/Metz

Permalänk

Antagligen har du felsökt på alla vanliga sätt, testat bara starta datorn med det allra nödvändigaste? Plockat isär samt satt ihop utanför lådan och så vidare?

Kontrollera kondensatorerna noga! De är skrämmande lika kondensatorerna på mitt EpoX-8kha+, buckliga, läckande eller sneda betyder att de är slut. Värst på mitt kort var de som satt runt minnesplatserna, men också de runt processorsockeln. Runt 2001-2002 satt det dåliga kondensatorer på väldigt många moderkort.
Man kan alltid köpa nya och löda dit själv, om man vet vad man gör. Dock bör man ha en bra(läs svag) lödkolv samt en stabil hand, vilket jag saknar.

Nu är det ju inte helt säkert du har samma problem, men då ditt moderkort kommer från samma tillverkare samt tidsperioden är någotsånär lika kan det vara värt att kolla upp.

PS Denna tråd ligger något fel, borde flyttas till AMD-relaterat.

Visa signatur

AOpen HX08 Asus M3A79-T Phenom2 960T @ 4.0ghz ATI HD6950 Corsair XMS 4x2gb (5-5-5-15 2T) Dell 2209WA m.m

Permalänk
Hedersmedlem

*Tråd flyttad*