Ubuntu+Netbeans=Permission denied

Permalänk
Medlem

Ubuntu+Netbeans=Permission denied

Jag har just installerat NetBeans på Ubuntu (där jag är 100% nybörjare), och det verkar som om NetBeans inte har rättighet att spara, ändra eller radera några filer?

Jag lyckats öppna ett projekt som jag lagt över på Ubuntu-partitionen, men provar jag att göra en clean/build får jag "Unable to delete file". Går heller inte att skriva i filer (alla är markerade som "r/o" = read only).

Någon som har en aning om vad jag ska göra?
Jag provade att köra
sudo chmod a=rwx projektmapp/
men det verkar inte ha gjort någon skillnad.

- - - - - - -

Fråga 2:
Hur deployar jag ett färdigt projekt till Tomcat? Får erkänna att jag aldrig gjort det utanför Netbeans.

Provade att lägga projektet (med build.xml och web.xml) i $catalina-home/webapps/projektmapp, men det verkade inte fungera något vidare.

Kikade in i "tomcat managern" (localost:8080/manager), och den hittar projektet och säger att det ska liga på localhost:8080/projektnamn. Men försöker jag surfa in där får jag bara ett Error:404 The Request Resource X is not available.

Någon som vet vad jag blir fel där?

Visa signatur

Modermodem från ONOFF och bildskärmsutrustning från Electrolux. US Robotics 28.8K telefonuppringd internetförbindelse. Har en förkärlek för tysk tjejpop.

Permalänk
Medlem

Du måste lägga din projektmapp i din hemkatalog, antagligen. Eller ändra rättigheterna på ditt workspace/projektmapp - men alternativ 1 är att föredra.

Permalänk
Medlem

chmod kör inte rekursivt, du får lägga till ett -R. chmod borde kunna bytas ut mot chown om du pillat runt som root och det därför inte går.

Visa signatur

4 datorer: 9 cpuer (plats för 4 till), 10scsi+1satadisk, 7.75gb ram, bara Linux
http://isitfika.net http://code.kryo.se