Permalänk
Medlem

Uppkoppling problem

Hej

ISP: Biggnet 8mbit

Har lite problem och har nu försökt med det mesta (tycker jag).
Som det är nu så kopplas internet ner var 10:e minut och jag måste bryta och koppla till ström till modemet sen funkar det igen i 10 min. Det går aldrig igång av sig självt när det kopplats ned.
Nåt som jag tycker verka konstigt är att min bredbandsleverantör kunde inte få sin utrustning att känna igen mitt modem, jag har också prövat med Tele2:s självhjälps programvara och samma sak där.
Jag sitter på ett Netgear DM111P V2 modem och en D-Link DI-524 router.
Jag kan inte få igång internet med enbart modemet utan måste köra genom router. Har prövat att koppla modemet direkt till datorn och stängt ned både modem och dator sen startat det och låtit det stå i nån timma utan resultat.

Kan jag göra nåt mer här hemma för att kunna se vart problemet ligger? Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till. När internet väl funkar så är det väldigt stabilt, har nog 50 högre i ping på spelservrar efter att bredbandsleverantörern prövat en annan config. För innan dess var internet väldigt ostabilt men med lägre ping.
Jag har haft samma leverantör i 5 år nu tror jag och det har alltid varit lite strul att internet kopplats ned men det har varierat väldigt mycket. Har funkat bra på sistonde tills nu då.

Värt att nämna är att jag köpte nytt modem efter att blixten slog ned och slog ut modemet jag fick av min bredbandsleverantör.
Internet bryts aldrig i samband med telefonerna och vi har inga problem med våra telefoner heller.
En sak till! Även när internet kopplas ned så lyser adsl lampan med klart grönt sken som vanligt på modemet, fattar inte varför. Så det verkar som om jag har kontakt med dom men internet funkar inte.
Internet har också fungerat bra med det nya modemet.

Edit:
Hur kommer jag åt modemets mjukvara om jag har kopplat in det i routern? Tex: http://192.168.0.1/ skriver jag för att komma åt routerns mjukvara. Vilket ip ska jag slå in för modemet? Eller måste jag koppla det direkt till datorn? Tänkte jag skulle dubbelkolla inställningarna jag fått från Biggnet.

Mvh Jonas

Visa signatur

//Jonas Westman

Permalänk
Medlem

Fick kontakt med internet nu med bara modemet. Men efter 10 min släpper den uppkoppling så får jag ett konstigt ip nummer 169.254.254.39

Visa signatur

//Jonas Westman