Axelrem Slingstrap on the cheap

Gjorde denna då jag blev trött på att använda kameraremmen runt nacken och ville att remmen skulle sitta på objektivet och inte på kameran. Kollade även runt lite efter så kallade "Slingstraps" ett välkänt märke av dessa är Black-rapid. Dessa ligger dock runt 400-900kr i pris och jag ville komma undan med lite mindre. Total kostnad för mig blev inte mer än 15Kr.

Detta var det jag använde mig av. En liten kulled från ett blixtstativ. En kamerarem, kupolmutter med passande skruv. en strypslang och objektivringen.

Jag började med att skruva isär kulleden för att plocka bort stoppskruven så att kulleden kunde gå fritt i hållaren.

På denna kulled så ville inte m6 gänga rakt igenom och M5 var bara ett hårstrå för litet så en strypslang blev perfekt.Det blev även lite mjukare runt skruven så att inte remmen nöts av mot skruven eller de små "nyckelringarna" jag använde, inte nöter ner gängorna.

Med de små trekantiga nyckelringarna som normalt sett sitter på kameran passade remmen perfekt i kulledshållaren. Skruven gängade tillräckligt med strypslangen för att inte hoppa ur. Obs satte även på Kupolmuttern här även om det inte syns på bild

Väl på kameran! Tack vare kulleden går det fortfarande att ställa ner kameran då kulleden viker sig så att remmarna inte sticker rakt ner från skruvfästet. kulleden snurrar även så pass lätt att skruven som sitter i kameran inte gängar ut!

No more neckpain! kameraremmen kunde varit något längre men kameran hänger mer bekvämt än förut och har någorlunda "slingstrap"-känsla.
Ett plus är även att remmen nu sitter mer i centrerat mot vikten.