Inlägg

Inlägg som hollywoodstar har skrivit i forumet
Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Retroid
ett tips från mig för att bara glida runt på gator och i lite lättare backar:

http://longboard.eu/hard/index.xml?dept=prodinfo&prodid=GnS38...

om du vill glida i stan, sattsa på så stora hjul som möjligt, så det rullar över kullersten and whatever. glöm inte risers bara!!!!

btw. varför inte sattsa på att bygga eget

jag har den brädan den är skitskön! lite kortare än vanliga brädor men ändå inte en shortboard. den perfekta kompromissen mellan smidighet och åkkänsla tycker jag

Av hollywoodstar

tips från hollywoodstar: skaffa skägg det funkar

(inga garantier)

Av hollywoodstar

NEJ!

Av hollywoodstar
Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av azoapes
Haricots: Nu bryter jag mot mitt löfte där, men men. Du säger alltså att du har statistik som bevisar att ingen karatestil fungerar i MMA? Låter intressant. Vattentät bevisning, förstår jag? Som behandlar aspekter som t.ex. att de som tränar karate inte vill tjäna pengar/showa med sin kampsport, att de som trots allt gör det är sämre än de som valde att inte delta, etc. etc.? Du måste haft fullt upp. Har du någon som helst referens eller kan delge något bevis?

http://en.wikipedia.org/wiki/Lyoto_Machida

Det är i princip den enda framgångsrika karatesnubben i UFC (bästa mma ligan imo) i modern tid. Notera att han även har tränat BJJ. Hade han inte tränat BJJ så hade han inte varit så framgångsrik. BJJ är i princip nödvändigt för att bli framgångsrik i MMA nuförtiden.

Edit: BJJ eller freestyle brottning brukar de flesta kunna.

Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av MasteraCe
Funkade = Ligga? eller? hur ska man tolka det?

Självklart ONS

Av hollywoodstar

Du har stora ögon = funkade inte
Hej [namnet på personen inkl efternamn] = funkade

så var fredagsfyllan.

Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av x86
Jag har fått höra att skor som är dämpade på det sätt som många kommersiella jogging/löparskor är, dvs den återfjädrande typen, är väldigt dåligt för knäna över huvud taget. Den kraft som pressas ner av kroppstyngden återfjädras och går tillbaka mot knät.

Men jag låter någon annan svara på huruvida detta är sanningsgrundat, jag är inte idrottsläkare

Vad jag vet så är alla skor kommerciella. (om det inte finns någon som tillverkar superskor och ger bort dem gratis. tveksamt) Löparskoföretagen spenderar myyyyycket pengar på utveckling.

Återfjädrande är ju all dämpning. Ganska svårt att dämpa annars. 1 fotisättning och sen är skon förbrukad?

Att dämpningen studsar tillbaka så pass hårt att det påverkar knät är helt befängt.

Problemet jag har hört med löparskor är att de dämpar lite för bra. Det är ju helt klart bra med dämpning, men för att springa optimalt så ska man helst inte smacka ner foten med hälen först i marken.
Det är just det "för bra" löparskor inviterar till att göra. Du känner helt enkelt inte smällen lika mycket och springer därför lite fel. Jmf med att springa barfota och dämpa hela isättningen med hälen. Inte skönt.

En bra sko ska i min mening göra 3 saker:

-Stödja om du har pronationsfel. Om du springer med pronationsfel så får foten en sned belastning som kan ge skador i hela benet.

-Uppmana till inspirerande löpning. Dvs det ska kännas som att du kan springa bättre med skon än utan den. Detta grundar sig i grepp, rull i sulan och hur bekvämt skon sitter på foten.

-Vara en förlängning av din kropp. Den ska vara anpassad så att det känns som att man sätter på sig en extra kroppsdel och inte bara ett klädesplagg.

Så när man köper joggingskor. TESTA TESTA TESTA! det är viktigt.

Bättre känsla och passning = bättre tider och bättre välmående i slutändan

Ps. En sak man ska passa sig för är GAMLA dämpningar. Dvs köp inte skor på rea som har legat ett år eller så. Dämpningen blir mkt sämre med tiden även om man inte använder skon. Nån exakt tidsbestämmelse när de blir dåliga går ej att göra, men det är bättre att vara safe than sorry
Oftast blir då dämpningen hårdare och det är inte bra för knäna.
ds.

Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av plope
att springa på vintern är ju nästintill självmord fötterna förfryser ju om man inte har "vinterskor" som inte är så ventilerade utan mer isolerade.
jag köpte ett par bra sommarskor och visst kostade dom sin slant mellan 1000-1500 men gud så sköna dom är! och snart är det sommar igen

vilka ord av dessa missade du när din mamma först lärde dig om vintern: Dubbla eller Strumpor?

Av hollywoodstar

Om du ska springa på asfalt så ta riktiga löpsteg. inte softarjogging där man slänger ner hälen då och då för att dämpa, utan verkligen studsa fram och ta bara ner mellanfoten i marken och svinga med tårna. Man får hyffsad träningsvärk i vaderna om man inte är van, men det är aningen bättre för både motionen och knäna

och som alla andra har sagt. bra anpassade skor = viktigt! gå till en butik och prova.

Av hollywoodstar

Det beror helt enkelt på hur mycket man bryr sig. Är man på bra humör och har roligt så tänker man nog inte på stavningen lika mycket. Sen om man vanligtvis är väldigt noga med stavningen så är man det även när man är full.

Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av tookish
min karl raggade upp mig här på swec, så det kan ju vara ett tips

ush vad osexigt det låter när tjejer kalllar sina respektive för karl. Vi är antingen "min man" eller "min pojkvän". bluäh. upprepa ordet för dig själv några gången så inser du

obs! inte att blanda ihop med namnet Karl som uttalas med L:et på slutet.

Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Gorian
Folk som bumpar trådar som varit döda i drygt en månad för att idiotförklara medlemmar och upprepa samma sak som redan skrivits flera gånger i tråden är... idioter...

oh snap bra poäng dock I salute you. (no pun)

Av hollywoodstar

Klart som fan att man dansar nykter! Hemma i mörkret till guilty pleasure låtar haha annars så skulle jag lätt dansa nykter om det nu skulle vara så att jag var helt nykter när jag var ute nån gång. Så är ju oftast inte fallet dock.
Det som är fördjävligt är ju att man känner sig som ett jävla spektakel när man ska dansa när man har lite mindre alkohol i sig.

men men, man ska göra som man känner för och inte vara rädd för att göra bort sig om man nu är den typen av person. om man är typ stadsminister så kanske man inte ska dra till harrys en fredag och bli dyngrak och dansa på baren

Edit: Detta gäller alltså dansa ute på krogen. Dansa kan man ju göra i annan form också. Träna eller tävla i dans som typ bugg, balett eller diverse latinska danser görs ju med fördel nyktert

Av hollywoodstar

baaaah! wankers! sitta här å snacka strunt! ut på krogen och ragga istället man får inte brudar lättare, men spriten slinker ner! hahaha

Av hollywoodstar

Ditåt slösurfar jag.

Av hollywoodstar

Folk som tror att företaget måste leverera varan för 0 kr är lika mycket idioter som folk som betalar flera tusentals kronor i förskottsbetalning till uppenbart skumma företag.

Av hollywoodstar

Könsoperera dig och ta jobb på en lokal sunkbar. brudar får mycket dricks

Av hollywoodstar

Svar: För att de flesta seriösa tecknade filmer (anime) är från en helt annan kultur. Visa upp en film som är helt tecknad och härstammar från svensk kultur så ska jag gärna kolla igenom den och se vad det är.

Det är helt enkelt inte det tecknade formatet som är felet uppenbarligen eftersom många gillar t.ex. disney, utan det är kulturen.

Av hollywoodstar
Citat:

Ursprungligen inskrivet av -8-DEAMON-8-
Säg mej, var 17 ser du tegel på det? Intressant...
Själv tycker jag tegelt är allmänt tråkit

hm kanske kollade lite snabbt, men det där på högersidan ser ju ut som tegel. kanske i lite för stort format för att vara det dock, men ändå