Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy

åååå vilken nostalgi ZA

Av Mr_Lazy
Skrivet av Alling:

Men jag vill inte att den ska ladda mer än 80 % överhuvudtaget. Kan inte jag som telefonens ägare få bestämma det själv? Tydligen inte, och jag tycker att det är fel.

Sätt larmet till en timme senare

Av Mr_Lazy

Kommer det uppdateringar och batteriet håller sig fräscht anser jag att jag inte behöver byta på många år. Tyvärr så är det inte alltid så

Skrivet av Alling:

Ja. Men det hade kunnat ha funnits i tio år vid det här laget, och det finns inte på alla telefoner ens idag. Min iPhone 13 Pro har inga sådana reglage, till exempel. (Ja, jag är väl medveten om att den har ”something something automatically something learns something habits something it just works”. Det är inte vad jag efterlyser.)

Använder du funktionen för sömn dvs sätter hur många timmar du ska sova och när du ska gå upp så kommer den anpassa laddningen så att de sista 20% laddas i precis innan den plingar och plongar och det är dags för dig att kryp ur sängen. Tycker det räcker gott.

Av Mr_Lazy
Skrivet av tcntad:

Plex har inget officiellt stöd för ljudböcker så vet inte varför du behöver Plex Pass? Vilket inte behövs oavsett:)

Dock ett bra fynd för er som inte vill/kan läsa

Kanske uttryckte mig lite otydligt, man behöver inte Plex Pass för att använda Prologue. Och hela tråden syftar till att beskriva hur man kan använda Plex för att lyssna på ljudböcker då Plex inte har officiellt stöd för detta.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Baxtex:

Jag förstår om man har självdrag. Men har någon slags mekanisk ventilation så bör det vara set & forget.

precis, det är nog något galet med spjällen om luftomsättningen i rummet är så låga att koldioxid halten är för hög.

Av Mr_Lazy

Prologue - Ljudböcker via Plex

Nu kanske många av er redan har hittat denna lösning men för er som inte har

Jag har kört Plex i många år (innan man behövde ha Plex-pass) och blivit irriterad på hur långsamma/motståndiga Plex-teamet varit att inför några av de enklare funktionerna för att vi användare skulle kunna använda den vanliga Plex-appen att lyssna på våra egna ljudböcker.
För ett par år sedan så infördes "Store track progress" vilket gjorde att Plex kunde spara var någonstans i en ljudfil du tryckte pause för att sedan fortsätta därifrån istället för att börja om från början. Ett steg mot en ljudboksvänlig app! Problemet är bara att ljudböckerna ofta kommer uppdelade i mindre filer och inte en stor fil.

För ett par månader sedan sprang jag på reddit tråden "Prologue App - Just discovered this amazing audiobook app" https://www.reddit.com/r/PleX/comments/g3mohm/prologue_app_ju...

En vänlig själ har tagit saken i egna händer. Nu kan du ladda ner appen Prologue till iOS och koppla den till ett Plex-bibliotek
och lyssna på dina böcker precis som hos alla de stora streamingtjänsterna av ljudböcker. Synka hur långt du har kommit (via iCloud) mellan olika iOS-enheter och ladda ner offline-versioner för flygresor och dyl.

Kanske inte så mycket att diskutera men gör gärna det ändå

Av Mr_Lazy
Skrivet av Pelegrino:

Om du har dålig luftkvalitet så är det ju till följd av något och då vill man kanske åtgärda det då det inte är hälsosamt.

absolut, men för mig är det en engångs åtgärd. Antingen så bor jag på en plats där det är dålig luft (typ bredvid en väg eller liknande) då kan jag stoppa in någon luftrenare och förhoppningsvis så löser det problemet. Men då behöver jag ju inte efter det vet att "idag är det fortfarande bra".
Eller så finns det andra orsaker till att luften är dålig som inte går att göra något åt och då blir jag ju inte heller hjälpt av att "idag är det lika dåligt om igår".

Skrivet av landmarks:

I Sverige är den helt klart mer svårmotiverad, vi har vad jag vet generellt sett väldigt bra luftkvalitet både inom- och utomhus. Det kan dock vara väldigt aktuellt i främst enorma storstäder i andra delar av världen, där utomhusluften är väldigt förorenad. Då kan det vara vettigt att vilja hålla koll på hur det står till inomhus också. IKEA själva pratar även om typ matos och liknande.

Det jag funderar mest över är att den potentiellt känns lite överflödig? Jag har själv en luftrenare, eftersom min förra lägenhet inte hade någon köksfläkt och det hjälpte mot matos, men den håller själv koll på luftkvaliteten och ställer in sig därefter. Iofs kan väl detta vara smidigt om man har flera olika som man vill styra enhetligt.

Ja skulle mätaren kunna mäta mängden pollen (som varierar över året) så skulle jag se en poäng. Då skulle det gå att koppla ihop luftrenaren med luftmätaren och bara köra när det behövdes. Men jag har för mig att det är ganska svårt att enkelt mäta de olika pollennivåer.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Prelatur:

En USG duger gott för upp till 1Gbit/s så länge man inte vill hålla på med QoS, VPN m.m.
Största nackdelen är att den är gammal och svår att få tag i.
Så man vet inte hur länge Ubiquiti kommer att supporta den.

Kolla blocket, jag hittade massor som säljer av sina. Men skulle nog tänka ett varv till på det där sista som du skrev.

Av Mr_Lazy

Jag har alltid undrat vad man ska ha en sån mätare till? En termometer säger mig om jag behöver sätta på mig eller ta av mig kläder. Samma gäller fuktmätare eller en mätare som visar vindstyrka men luftkvalité?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Ninotramp:

Inget banken kan hjälpa oss med? Tack för svar!

Vissa bankar har egna jusrist-tjänster som du kan ta del av. Bl.a. Swedbank

Av Mr_Lazy

Oj, så många som sitter i timmar och plippar framför datorn men har inte ett attention span längre än 4min
Det är väll bara att ställa upp och svara på det som frågas, vad är problemet?

Äh jag slänger in ett kinder ägg till de 10 första som går från gnäll till snäll

Av Mr_Lazy

Har du senaste versionen av FW i APn? Unifi brukar vara bra att och skylta med att det finns nya versioner men tänkte om du glömt.

Av Mr_Lazy

Jag skulle ge rådet att lägga några slantar på en PT som kan visa vilken teknik du ska ha i de olika basicövningarna. Sen om du vill be PTn om ett träningsprogram eller ej avgör du själv.

Av Mr_Lazy
Skrivet av ronnylov:

Intel quicksync i nyare generationer av CPU med inbyggd grafik fixar avkodning av AV1 (intel 11:e generation eller nyare). Går även att avkoda AV1 enbart med mjukvara men det kräver ganska mycket processorkraft.

Osäker på vilka grafikkort som har AV1-avkodare men åtminstone Intel Arc och nvidia 4000 serien har det (just dessa har också AV1 encoder). Finns nog andra grafikkort som bara har avkodningsstöd men jag har inte kollat vilka. En del androidenheter har också AV1-stöd för uppspelning. Man får kolla specar noga innan man köper något.

Jag lyckades få intel quicksync hantera avkodningen av AV1 via min iGPU på 13700K och sedan skicka ut bilden på mitt AMD 5700XT grafikkort (som saknar inbyggt AV1). Jag kör Linux så fick pilla en del med inställningarna men det gick bra via mpv player och lite trixande. Så det är tekniskt möjligt att avkoda video med iGPU även om man har ett grafikkort i datorn, men man får se till att aktivera iGPU i bios och installera de drivrutiner som behövs.

okej tack för ett väldigt utförligt svar
Så summeringen är att det funkar bäst på nyare system både vad gäller grafikkort och processor

Av Mr_Lazy

Men det är bara grafikkort som används för att att avkoda AV1?

Av Mr_Lazy

De var ju inte supersmidiga direkt.

Av Mr_Lazy
Skrivet av Mista:

Tack för tipset!
Jag vill ha en färdigmonterad dator med Windows 11 installerat.

precis håll inte på och skruva och greja själv för mycket om den skall vara i företagsmiljö. Ta någon sånhär
https://www.lenovo.com/se/sv/desktops-and-all-in-ones/thinkce...

Av Mr_Lazy

Har kört med mappar och regler tidigare, tyvärr så är den stora nackdelen att ett mail i dessa fall bara kan hamna i en "kategori". Därför gick jag över till att tagga istället och sen göra färdiga sökfilter som beter sig lite som mappar.

Så mail mail ämnat till projektet xyz med en offert dyker upp i sökfilter som listar alla offerter och i sökfiltret över mail tillhörande projektet xyz

Av Mr_Lazy
Skrivet av Squallie:

Mitt livs absolut största köp är precis så. (bostad och dess ränta på lånet..)

bind lånet på 50 år

Av Mr_Lazy
Skrivet av Hal0:

Precis, har förklarat detta för ett flertalet personer i mitt umgänge att det är totalt skitsamma att köra tvättmaskinen på natten om dom har rörliga avtal, många som verkar tro att rörligt = timavtal.

Nja, det finns vissa nätägare som har börjat med effektavgift och då är det olika pris att förbruka elen på olika tider på dygnet.