Inlägg

Inlägg som Mr_Lazy har skrivit i forumet
Av Mr_Lazy

Jag märkte också att viss saker strular lite om enheterna inte är i liknande iOS-version. Jag kunde tidigare dela med mig av mina app-inköp men sedan uppdaterade jag till iOS 16 fast min dotters enhet kunde bara komma upp till 15. Efter mycket meckande fram och tillbaka så behövde telefonen ändå bytas ut och vips fungerade funktionen som den skulle igen när båda var på iOS 16.2.

Av Mr_Lazy
Skrivet av arofre:

Problem nummer två med den idéen är dock att jag är en stackars miljöingenjör och kan i ärlighetens namn noll om elektromagnetism osv osv. Jag vet typ hur man kopplar en skiftregister till en arduino, men det är typ så långt mina kunskaper sträcker sig. Känns som att ta lite mycket vatten över huvudet att blanda in allt för komplicerade delar, men det är nog nåt som någon lite smartare än mig kan göra för att göra brädet lite häftigare

Jo men det skulle ju kunna vara version 2.0 eller 3.0. Målet är ju såklart att du ska lära dig nya saker med det här

Av Mr_Lazy
Skrivet av arofre:

Funderade faktiskt på om detta var nödvändigt, med tanke på att man endast lyfter en pjäs i taget iom ett drag så borde ett någolunda sofistikerat program kunde lösa det. Det jag är rädd för är hur jag ska få rockad att fungera, men det kanske får bli ett senare problem. Detta hade ju dock definitivt inte vart ett problem med ditt förslag

Fördelen (om du går på lmplors idé) är att du kan starta ett parti genom att ställa upp dina pjäser hur du vill och spela där ifrån (och din arduino kan då veta vilka pjäser du placerat var utan att du ställt in det med knappar eller på annat vis).
Jag kan inte så mycket om schack med vet att det i vissa böcker börjar med en speciell utgångsposistion och sen diskuteras det hur man där ifrån gör de mest fördelaktiga dragen. Kan vara en idé att då har olika motstånd under olika pjäser och olika färger.
dvs vit bonde 1k, svart bonde 1,2k, vit löpare 1,5k, svart löpare 1,7k osv.

Av Mr_Lazy
Skrivet av infigo:

Ändå rätt trevligt att förvärma ugnen från soffan.
Eller kolla på lasagnen utan att behöva gå till köket.
Men skulle inte kalla det banbrytande.

Edit. Bränd varningen låter trevligt även om mat hjälpen känns mer meningslös

Så där brukar mina första tankar också vara när det kommer ny cool teknik tills jag kommer på mig själv, "Men vad ska jag då göra med mina två ben gud gav mig?"

Av Mr_Lazy

Spontant låter det enklast att prova att koppla ur lysrören och byta till någon annan ljuskälla

Av Mr_Lazy
Skrivet av landmarks:

Frågan är om det inte skulle bli väldigt varmt och kanske lite syrefattigt att kapsla in sig helt? Utan någon slags aktiv ventilationslösning riskerar man nog bli lite kokt.

Riktigt så hermetiskt tänkte jag inte, utan mer att det inte skulle vara någon insyn från sidorna. Botten och toppen kan vara perforerad

Av Mr_Lazy

Jag gillar idén, men jag skulle vilja att den var mindre öppen. Några slags paneler på sidorna så att du blir helt bortskärmad (höhö) från omvärlden. Alla LEDs kan de skippa också.

OCH på något vis också att det fanns ett läge där man kan stå upp och då vara lite mer utanför ägget

Av Mr_Lazy
Skrivet av Aka_The_Barf:

Det är därför man har flera lappar :). Jag har lapp i mitt gömda kassaskåp och sedan en lapp som ligger nära till hands och en annan i en slumpmässig låda. alla sitter i limmade plastfickor så dom är svåra om inte omöjliga att finna om man inte vet vad man letar efter. En sitter så du måste dra ut nedersta lådan och sedan leta efter lappen på undersidan av lådan över. Den jag har närmast är på en tunn skjutdörrsbyrå så sticker du inte in skallen så har du ingen aning om vad som sitter på baksidan av skjutdörren och den är så tunn att det inte finns någon anledning att kika in i den.

Sen skriver man såklart inte allt. skulle du få en av mina lappar skulle du då få det väldigt svårt att lista ut var det var om jag inte instruerade hur det ska tolkas och till vad det används.

På mina lappar står enbart delar av lösenord eller användarnamn så vet jag vad det är. finns bara en enda lapp som är fullt förståelig med allt och den är i det gömda kassaskåpet.

oj
Är det här som kallas security through obscurity?

Av Mr_Lazy
Skrivet av JoOngle:

Jag minns när folk asgarvade åt mig när jag sade att jag har alla mina lösenord på 3 x A4 papper (hundratals). Undras om dom fortsatt skrattar?

När man har arbetat med IT sen 80 talet - så vet man att det finns inget som är 100% säkert när det gäller lösenord eller kryptering, det finns alltid en möjlighet för en läcka eller nåt hål i mjukvaran eller ett annat svagt ledd.

När dina nycklar finns på datorn eller i molnet, finns det ALLTID möjligheter att kringgå säkerheten. Mina nycklar är gömda I ett brandsäkert skåp hemma, enda som kan hända är att nån stjäl skåpet - men när man är i molnet eller uppkopplat - finns miljoner av möjligheter att åtkomma nycklarna.

Det finns dock en liten smart grej, om du har t.ex. en Trezor, så kan du gömma dina lösenord på den, och dra den ur USB sladden när du inte använder datorn.

Håller med att det är ett sätt som gör det lite mer otillgängligt men det är också dess baksida. En annan är också, vad gör du när du nyser eller spiller kaffe på papperslappen?

Av Mr_Lazy
Av Mr_Lazy
Skrivet av Dedo:

Kollade på en vinterjacka som har "rea". Den har haft rea priset hela sommaren innan det flög upp i oktober. Nästan varje produkt man kollar på helt sjukt.

Sen kanske det inte är ovanligt att säsongsprodukter ökar i pris när dess "rätta säsong" infaller

Av Mr_Lazy
Skrivet av anarkizt:

Fråga om moppningen: Vi har s.k. skurgolv, de ska man moppa med såpa, ej med vanligt vatten, fungerar det att ha såpa i maskinen eller är det ej att rekommendera?

Jag har en s5 och en s7 och har för mig att det står på båda att det är rekommenderat att inte ha i något rengöringsmedel i vattentanken.

Av Mr_Lazy
Skrivet av DasIch:

Undrar om den som röstat "ja" vågar ge sig till känna här?

Jag!
Har en HTPC som var lite tillmeckad med IR-fjärr mm så den har jag inte vågat röra, den kör 8.1. Men det kanske är dags att uppgradera den nu.

Av Mr_Lazy
Skrivet av BrottOchStraff:

Är inte fråga 4 både ett stjärn nät och en ip-plan? Tyckte den var förvirrande

nej, allt var väll inte anslutet till en central punkt. Den uppe till höger (Knivsta) gick via den bredvid (Sigtuna)

Av Mr_Lazy
Skrivet av glemmy:

kan ju också vara en peak att lägga med en källa när man postar random "såhär är det" saker i ett forum

Av Mr_Lazy
Skrivet av Sarg:

En prisuppgift som lämnas av ett företag till en konsument alltid ska anses inkludera moms om inte annat tydligt framgår. Det är företaget som måste bevisa att det på ett tillräckligt tydligt sätt informerat konsumenten om att priset inte inkluderade moms.

var läser du detta?

Av Mr_Lazy
Skrivet av Meantek:

Costcos croissants är lustigt mosiga redan som färska. Inte direkt fransk smördeg.

En av de stora vinningarna med Costco är annars att man får tillbaka pengarna om man är missnöjd, no questions asked. Men det är klart, det är bättre timlön på att gnälla i Aftonbladet.

Med det sagt, jag har varit Costcomedlem i ett par år, jag var nöjd. Smällde senast i fredags i mig en 18"-pizza för 100 spänn. Sätter mig inte och åker omvägar i Sverige för att komma till Costco däremot, inom EU kan jag få tag på vad jag vill på Internet.

så du betalar 500kr om året för att köpa en pizza för 100kr?!

Av Mr_Lazy
Skrivet av cyklonen:

Vad ska det betyda? Menar du att du behöver elektronik för att hantera trafikljus korrekt?

nej, mer det som jOnÄTÄn skriver

Skrivet av jOnÄTÄn:

Är ju elektronik även i 40 år gamla bilar.

Av Mr_Lazy
Skrivet av cyklonen:

Instämmer!

Förutom motorns styrning (och den kan vara väldigt enkel!) behövs noll kretsbaserad elektronik i en bil.

Jag har tack och lov en bil utan massa elektronikskit.

https://i.pinimg.com/474x/54/2d/6b/542d6be7d0fe6bd12badba35a8066...

Perfekt då syns vi vid nästa rödlyse

Av Mr_Lazy
Skrivet av Mocka:

Ja, hur går det ihop?
/börsokunnig

Tillgång och efterfrågan har inget med börsen att göra. Aktiekurser baserar sig på flera olika saker men bl.a. på förväntningar.
Är förväntningen att ett bolag ska sälja för 20 miljarder men de lyckas "bara" sälja för 18 miljarder så kan kursen gått ner iom att man har missat sitt omsättnings eller försäljningsmål

Skrivet av jeppe109:

Ändå fortsätter halvledartillverkare att tappa på börsen.
Brist på kretsar, dyrare priser, investeringar utlovade för nya fabriker för hundratals miljarder dollar men ändå har många halvledartillverkares aktiekurser tappat med över 30% i år.

Brist på kretsar, japp det är det.
Dyrare priser, ja precis. Dyrare priser slår både på inköp och försäljning vilket gör att inköpspriset på råvaror går upp så behöver den kostnaden tryckas ner och ut på nästa led (och till slut konsument).
Investeringar, vet inte riktigt vilka du syftar på men om det är på det förslaget att bygga en egen tillverkning i Europa kopplar detta inte till något med priser på chippen tillverkade i Kina och inte heller på den aktiekursen.