Inlägg

Inlägg som Trippy har skrivit i forumet
Av Trippy

Snyggt bygge! Första tanken var "varför i hela friden har han två radiatorer för en 5600X?!", men det besvarade du i beskrivningen.

+1 för att rycka de två ASUS klistermärken på framsidan åtminstone, då det känns som skillnaden mellan ett "Stilrent bygge" och "Epa-raggare"

Av Trippy
Skrivet av carlitoman:

Hur grejade du borderlands dealen?

Försent nu, men tänkte svara på ditt inlägg åt honom så att du kan sova lugnt på nätterna.

Om man skaffar Stadia Pro så får man en gratismånad och 100 kr att handla för.
Borderlands 3 Super Deluxe Edition var på ett erbjudande för 109 kr nyss.

Av Trippy
Skrivet av Walterwakr:

Hej! Vet någon om det får plats med 2st 25mm Arctic Cooling P12 PWM fläktar under ett grafikkort som är 52mm tjock? (Msi 3060 ti 2x oc ventus) i nr200p

Det låter lite tight.

Mätte precis med ett skjutmått (vid baksidan av chassit), men eftersom jag inte orkade plocka ut något och har en 2x140 radiator sidomonterad så det är väl en lite halvdan mätning. Måttet hamnade iaf på 73 mm utan backplate.

52 + 25 mm landar ju på 77 mm, så om du nu skulle få in det så är det med våld och vaselin.
Sedan får man inte glömma GPU-sag på det, så troligtvis kommer grafikkortet ligga och vila på fläktarna, om du nu ens får in dem.

Av Trippy
Skrivet av Vikingen_94:

Någon som beställt 3080 tuf oc från komplett och fått tilldelning i veckan? Vilken tid i så fall?

Undrar samma sak!
Är rätt lite snack om komplett i den här tråden. Skulle gärna vilja se folk som fått sina TUF OC rapportera det här (butik + beställningsdatum + tid), så att man får en inblick i hur det ligger till med kön.

Av Trippy
Skrivet av Trippy:

Nvidia stryper väl tillgången till dessa "snålkort till introduktionspris" så att de hinner lansera deras 3080Ti till ett mer "rimligt" pris på 13 000kr+, så att folk som inte längre pallar vänta haffar ett 3080 Ti vid lanseringen i januari.
(som det lär finns gott om).

Skrivet av Jtok:

Med ett preliminärt datum för orderingång på 2021-02-15 så börjar mina tankar gå mer och mer åt 3080 TI-hållet.

https://media.giphy.com/media/EPCUR8vftZRSnB5ach/source.gif

Av Trippy

Nvidia stryper väl tillgången till dessa "snålkort till introduktionspris" så att de hinner lansera deras 3080Ti till ett mer "rimligt" pris på 13 000kr+, så att folk som inte längre pallar vänta haffar ett 3080 Ti vid lanseringen i januari.
(som det lär finns gott om).

https://wrestlingsmarks.com/data/avatars/l/14/14597.jpg?15762043...

Av Trippy

Det ser ut som att man kommer få grafikkortet 5 månader efter beställning (eller kanske längre?)..
Ett halvår gammalt kort vid det laget. Ganska galet att sätta det i perspektiv, med tanke på att nytt och bättre ständigt är runt hörnet.
Vi lär väl hinna få läsa nyheter om Hopper (Nvidias nästa arkitektur) innan vi som beställt kortet i september ens kommer få hem våra ASUS 3080.

Man kan ju nästan hoppas på en prissänkning på de "gamla 3080n" innan vi fått hem dem. 😅

3080 TUF beställd 09/17 17:30 - Beräknad leverans = Februari
3080 TUF OC beställd 09/20 - Beräknad leverans = Januari

Nä, jag är inte bitter 😬

Av Trippy

Har kört Fello i 4-5 år och kan inget annat än att säga gott om dem. De har på den tiden dubblat alla abonnemangsstorlekar vid flera tillfällen.
Det började med 0.5 GB för 95 kr för många år sedan, då kostade 2 GB 145 kr. Sedan blev det 1 / 4 GB, sedan blev det 2 / 7 GB. Ett tag sedan körde de 4 / 14 GB men återgick sedan med minsta abonnemanget till 2 GB (troligtvis blev det lite för populärt) på minsta abonnemanget och verkar nu även ha gjort det med näst-minsta abonnemanget för att nu istället göra ett erbjudande på 21 istället för 7.

Nu kommer vi till mitt PROTIP
Om man redan är en Fello-kund så håll utkik på deras hemsida ibland då de har vid flera tillfällen ökat alla abonnemangstorlekar. Detta gäller inte bara nya kunder och betyder inte heller per automatik att du får den nya surfmängden, utan du måste logga in på din profil och manuellt "ändra abonnemangsform" till den nya storleken.

Dvs om du har 7 GB för 145 kr idag, så kan du gå in på din profil och byta till 21 GB för 145 kr utan att det kostar dig en krona, du måste bara göra detta steget manuellt för att få den större surfmängden.

Har själv idag 4 GB för 95 kr som inte går att få tag på just nu. Men håll utkik så kanske det kommer igen.

Av Trippy
Skrivet av Penlax:

Någon som har tips på prisvärda in-ear hörlurar med bluetooth? Tänkt att användas till vardags och till joggning med uppspelning från garmin fenix 6x

Tittat lite på galaxy buds plus men finns ju tusen andra sorter som är prissänkta nu...

Jaybird Vista har gått ner med 500 kr i "alla" butiker under black friday. Sambon köpte häromdagen och fick hem dem idag (inte hunnit testa än).

Just för joggning är de nog riktigt fina då de har den där hajfenan som ser till att de sitter i öronen. De har inte aktiv brusreducering som mina WF-1000XM3 har, men problemet med aktiv brusreducering är att det inte alltid är så nice att använda utomhus när det blåser eller man rör sig snabbt framåt, eftersom det då istället börjar låta illa istället. Eftersom det är mikrofoner som lyssnar av ljudet "utifrån" så låter det som när det blåser in i en mikrofon.

Ska dessutom vara bra ljud i dem från de få recensionerna jag skumläste/kollade innan köpet.

Av Trippy
Skrivet av kwame:

Finns på ebay för 20 kronor. Köpt flera stycken! Dock måste den användas första gången under installationen av windows och inte när den redan är igång.

Finns sidor som säljer nycklar för 12 kr. Problemet med såna är väl att det nästan är garanterat från något shady ställe och nycklarna kan bli avstängda. Men man kan väl säkert formatera med en ny nyckel för det priset och hoppas på det bästa.

Av Trippy
Skrivet av Techlab:

Är den billigaste Windows 10 Pro key 40 usd (runt 350 sek)?

Någon som hittat någonting som är billigare än så här - fast legit key ofc?

Jag vill inte låta girigt men jag vill bara försäkra mig om att inte missat något bättre erbjudande dvs

Tacksam på förhand!

Jag och en kompis till mig har båda Win 10 Pro köpt key för ca 270 kr för flera år sedan. Vet inte om man får nämna CD-key sidor här, så jag säger bara att sidan jag köpte från har en anknytning till pingviner 😇

Förövrigt har nyckeln fungerat utmärkt och används just nu på datorn jag skriver ifrån. Det må vara en OEM nyckel, men det spelar ingen roll nuförtiden då man kopplar den till sitt "live-konto" och kan då byta hårdvara så bäst man vill, så länge man loggar in på sitt konto efter att man formaterat datorn.

Av Trippy
Skrivet av Rokkoko:

Jag tänkte köpa ett iFixit-kit från Webhallen. Köpte de där omtalade presentkorten igår kväll, men eftersom det blev lite sent tänkte jag göra beställningen idag. Över natten har Webhallen tagit bort erbjudandet på iFixit. Haha, va fan!

Proshop har väldigt bra priser också, köpte själv ett ifixit-kit därifrån någon månad sedan när de hade erbjudande på dem.

Om inte annat lär det bli extrapriser på dem igen till Cyber Monday

Av Trippy
Skrivet av Dhanjel:

Kör du adblock/pihole? Testa utan isf.

Kungligt!
Det funkade, tack så mycket! 😁

Av Trippy
Skrivet av Ballwaterboy:

Jag köpte presentkort hos CardOfJoy inatt. Hur länge fick ni vänta innan ni fick sms med ordern?

Beställde strax före 22:00 igår.
SMS fick jag direkt, men händer inget när jag klickar på länkarna. De öppnar appen och ingenting händer.

Av Trippy
Skrivet av Jompii:

Är det ingen som har rea på Chromecast? Inte lyckats hitta något själv.

Kanske inte riktigt rea, men Stadia kör ett erbjudande nu där du får Cyberpunk + Chromecast ultra + Stadia handkontroll för 629 kr.

Bara en Chromecast ultra kostar som billigast 690 kr på prisjakt just nu.

Av Trippy
Skrivet av Nyarlathotep:

Köpte 5x 2000kr kort på netonet och jag verkar bara kunna få ut ett av dom från sms. Känns inte bra..
Shit jag blev blåst av folk i tråden va?

Har gjort samma sak fast på webhallen.
Stod däremot "Observera att det för tillfället är en fördröjning till nästkommande vardag för aktivering av presentkort." på webhallens presentkort, så det är nog bara att sitta lugnt i båten.

Av Trippy

Med tanke på all ljuddiskussion här i tråden tänkte jag bara pitcha in med en lite mer ovanlig lösning som jag starkt rekommenderar.

Köpte för ett par år sedan ett BassShaker paket från ljudia.se för 1099kr. Nu finns inte det paketet kvar längre, men jag kan starkt rekommendera en sådan lösning till alla som oroar sig för ljudnivå och särskilt bas (men även för de som har rediga hemmabioanläggningar).

Bor själv i en lägenhet (inte särskilt lyhörd dock) och har egentligen kombinerat dessa Bass Shakers tillsammans med en mer ordentligt 5.1 hemmabioanläggning, men skulle gissa på att dessa skulle fungera utmärkt i kombination med lite mer diskreta ljudsystem som inte har mycket bas.

Enkelt förklarat hur det fungerar är att man skruvar fast vibrerande puckar under soffan i själva stommen så vibrerar soffan till basen.
Detta är perfekt att använda om man vill dra ner på basen i rummet för att inte störa grannarna. Soffan kan vibrera såpass kraftigt (även med de billiga jag köpte, på en dubbeldivan) att det skulle kunna jämföras med EXTREMT mycket bas i rummet.
Tål att tilläggas att vi inte bara pratar om en vanlig "entonig vibrator" som går på och av, utan kraftga, dynamiska stora vibratorer som styrs av basens frekvenser och känns precis som att du sitter på en stor baslåda.

Ända sedan jag skaffat dessa så kan sambon och jag knappt se på film utan dessa då det känns som att det saknas en hel dimension i filmerna. 😅
Känslan när det flyger en helikopter i filmen så att det känns i hela kroppen är obeskrivlig, samma sak med explosioner, skottlossning eller kanske en drake som ryter.

En relativt billig komplement till ljudanläggningen hemma, vare sig man vill köra det med enklare ljud som en soundbar eller dyra hemmabioanläggningen med flera baslådor.

Av Trippy

Är det någon som testat ändra sin order från ett ASUS 3080 (non-OC) till ett OC-kort på Elgiganten, så som Inet och Webhallen erbjuder?

Har nämligen ett 3080 Strix (non-OC) bokat sedan releasedagen där, men det ser ju inte ut som att man kommer få det. Tänkte om det är någon idé att försöka byta till ett 3080 TUF OC eller åtminstone Strix OC så att man faktiskt får ett kort någon gång.

Av Trippy
Skrivet av Lyrael:

Känns som Norden verkar ha lite färre leveranser av asus, följer engelska Scan och de har nästan betat av sina köer då de fått leveranser i princip varje vecka.

Om de snart betat av sina köer så borde ju vi börja få många fler kort hit snart.. *glaset halvfullt* 😇
Sitter själv ännu och väntar på ett 3080 TUF som jag beställt 17/9 och ett 3080 TUF OC 20/9 på komplett.
Blir glad om man får något av korten innan nyår.

Av Trippy
Skrivet av KiHu:

den gör ont

kommer nog inte använda swish igen, thats for sure

Vet inte om det har så mycket med swish att göra.
Hann manuellt norpa åt mig en 5800X från webhallen 15:01 (som nu är skickad).
Tanken var att betala snabbt med Klarna, men eftersom Klarna ännu inte hade laddat in efter ca 3 sekunder så klickade jag snabbt över till swish-fliken där jag kunde betala direkt.