Inlägg

Inlägg som cbmpet3032 har skrivit i forumet
Av cbmpet3032

Terminalen är tyvärr trasig. Eller tjaa inte själva terminalen men videokortet i den strular. Har försökt av och till med att mäta mig fram, men än så länge har jag inte riktigt hittat felet för de grillade motstånden och annat pyssel.

Av cbmpet3032

Om man kollar in databladen för de tre IC-kretsarna verkar det vara någon form av video+ljud modulator för frekvenserna 48MHz till 860MHz. Någon slags sändare?

TDA5660
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/45823/SIEMENS...
MC145151
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/77363/MOTOROL...

Av cbmpet3032

Du kan annars föra över filerna på windows95 CDn över parallelkabel med programmen interlnk.exe och intersvr.exe. Har själv gjort det med en 486 laptop.
Först partitionerade jag och formaterade disken på min laptop, sen överförde jag filerna, startade med dos-diskett och installerade från disken. Dock så tar det en stund att föra över filer via parallelkabel, men det går.

Av cbmpet3032
Skrivet av Putaroz:

Det skulle passa alla delar förutom ett, moderkortet :(... Moderkortet är ett E-ATX, jag tror jag hittade ett chassi men lite dyrt bara haha

http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=624473

Har själv tittat på det chassit du länkade, fast den vita modellen. Efter de recensioner jag läst verkar iaf chassit vara prisvärt och man får vad man betalar för.

Av cbmpet3032

Brukar kalla dem för "5 komma 25 tums floppy", och "3 å en halv tums diskett".

Av cbmpet3032
Skrivet av Rizzt:

Var någon här på forumet som skrev att diskmaskinen är fantastiskt bra till sånt här.

Han hade kört ljudkort o massa skit i maskinen.. Du kan ju testa. Låt det torka riktigt bra innan du testar skiten sen bara. Borde ju funka bra på äldre inte så känslig elektronik iaf.

Det går, har testat själv med ett 486 moderkort samt ett Sound Blaster AWE32 som båda var rejält skitiga, sen var dem som nya! Det var 1 år sedan jag gjorde detta och båda fungerar perfekt i skrivande stund.

Här är en som testat också:
http://www.youtube.com/watch?v=ahhSDEgkqQ8

Av cbmpet3032
Skrivet av aptjack:

4chan är te.x en mordern bbs (bara ett exempel)

Men 4chan ligger väl inte i Sverige? Kostar det inte ganska rejält om man skulle ringa dit då?

Av cbmpet3032

Någon som vet nån BBS som fortfarande är uppe som man kan ringa till?

Av cbmpet3032

Jag har en rejält brungul c64 limpa i originalkartong under sängen. Den verkar vara rätt tidig då den har en speciell logga utan regnbågsfärger som istället är silvrig, och om man tittar på ic kretsarna i den så är den senaste kretsen på moderkortet daterad till vecka 50 (december), 1982.
Dock så är bilden j**ligt brusig oavsätt om man gör med RF eller komposit, men man kan ladda spel och den fungerar.
Har inte haft tid till att fixa den, men nån gång så.

Av cbmpet3032

Om du vill ha en fungerande klocka som MultiMan sa, så står det hur man byter det interna batteriet här:
http://ps-2.kev009.com:8081/mcamafia/mcapage0/dsrework.htm

Fungerade perfekt för mig.

Av cbmpet3032

Tror detta passar bättre här.

Av cbmpet3032

Jaha, det här var ju konstigt. Installerade den engelska verisonen av windows 98 och nu kan jag installera patchen. :S Varför fungerar det med den engelska och inte den svenska versionen av windows 98?

Av cbmpet3032

Men jag har kört den patchen förut på burken, bara det att jag tagit bort spelet och patchen, och nu när jag ska installera den igen så funkar det inte.

Av cbmpet3032

Kan inte köra *.EXE filer i Windows 98 längre?

Drog upp min gamle PIII:a från källaren för att leka lite med den idag, men nu kan jag helt plötsligt inte köra EXE filer längre? Det är bara vissa filer som funkar. Jag kunde installera Unreal från CD, men när jag laddat ner 227f patchen från oldunreal.com och skulle installera den så klagar windows på mig:

http://img291.imageshack.us/img291/8557/failures.png

Så här var inte burken för något år sedan då jag senast testade den, då fungerade den helt perfekt. Och att en enhet inte fungerar förstår jag inte? Jag kan surfa, spela, lyssna på musik, allt liksom, bara vissa EXE filer som klagar. Det känns som om jag uppdaterat med en windows uppdatering som vill få mig att glömma windows 98 helt och gå vidare. hehe
Jag har installerat 227f patchen förut, bara det att jag fått ta bort spel då och då för hårddisken var så liten, 13.8Gb.

Sen, hur ändrar man enhetsbetäckningar i Windows 98? För jag har lyckats installera en gigantisk disk på otroliga 40Gb som tar betäckningen D som en annan partition hade och som nu får E vilket gör att vissa genvägar hänvisar fel och så.

Av cbmpet3032

Om jag har två Voodoo 2 kort, ena med 12MB och andra med, 8MB? Kan jag SLI koppla dessa två eller måste korten ha samma minnesstorlek?

Av cbmpet3032

Indexering gör så att datorn vet var filer ligger så att det inte tar en sån tid att hitta dem när du söker. Ibland så verkar det som om vissa diskar indexeras automatiskt, men andra inte? Så har det varit för mig iaf, ungefär samma problem som du har.
Kolla om den kan indexeras genom att högerklicka på disken och välja egenskaper, längst ner står det om den är tillåten att indexeras, kryssa för den rutan. Dock vet jag inte riktigt hur man direkt startar in indexering av en disk.

Av cbmpet3032

Trådlöst, eller nätverk över elnätet när inte tråd är ett alternativ?

Hej,

Nu när syrran fått en mac från skolan så slipper vi två dela på datorn som vi haft tillsammans nere i källarn, och därför tänkte jag flytta upp den till mitt rum. Jag har dock ingen nätverksanslutning på övervåningen. Routern sitter alldeles nedanför trappan men Farsan har inte ork att dra nätverkskablar kors och tvärs genom huset så det är inget alternativ. Trådlöst kan gå, men funderar på hastigheten när jag jag ska spela där uppe. Sen finns ju 'nätverk över elnätet' där man het enkelt kopplar routern via en dosa till vägguttaget, och en likadan dosa på mitt rum där jag tar emot nätverket.

Finns det några andra alternativ? Vad tycker ni jag ska välja?

Av cbmpet3032

Inga som helst problem, går utmärkt att koppla in den i din stationära! Samma strömförsörjning, bara att den är mindre.

Av cbmpet3032
Skrivet av wasidop:

Testade med den patchen samt en fix till den (utan fix så startade det inte alls) men det blir samma vanliga. Det funkar i menyerna och så men så fort man kommer in i ett race så får man ca 1fps samt att vägen inte syns. Tror att windows 7 saknar vissa DirectX som den vill ha.

Men testa att köra spelen i M$ VM eller VMWare? Det borde ju funka.

Av cbmpet3032

Efter ett tag så har jag märkt att win98 har börjat lagga lite nu. Menar när man minimerar/maximerar fönster så hackar det, gjorde inte det från början. Jag har ju just nu 64mb RAM, ska jag knöla in lite mer kanske?
Vissa i tråden här sa att win98 kanske var lite för tufft för min dator, men vad ska man annars ha? Win95 kan ju fungera, men känns som om det är rätt sönderbuggat. Vad kan man göra för att fixa lagget?

:EDIT:
Nu tar det längre tid för program att starta också. :/ Fast man ska ju inte klaga, när den har några år på nacken.

Har hört ordet förut, men vad är en BBS?