Inlägg

Inlägg som _gabbEE har skrivit i forumet
Av _gabbEE
Skrivet av Fastie:

Prova göra en optimized default I bios on du inte redan gjort det.
Vad har du för moderkort? Det kanske behövs en bios uppdatering.

Skickades från m.sweclockers.com

Hej!

Tack för svar!

Har du mer instruktioner eller någon guide om hur jag går tillväga? Skulle uppskattas enormt.
Det är ett gammalt moderkort. Men det är ju processorn med så den ska vara kompatibel med 3:e generationens processorer från Intel.
Men ja, det skulle säkert inte skada att göra en bios-uppdatering. Vad är det jag ska titta efter i sådana fall?

Länk till moderkort:
På denna sidan ses vad jag kan ladda ner uppdateringar till men senaste är ju från 2013... Bortsett från "Update CPU Microcode" som är från 2018. Det kanske är den som jag behöver helt enkelt? Vad tror ni?

Av _gabbEE
Skrivet av trattgunnar:

Ett enkelt sätt utan att pilla i BIOS är att ladda ner "Intel XTU" (Intel Xtreme Tuning Utility) och kolla så att alla kärnor är aktiverade i det programmet.

Tack för tips! Får återkomma när jag gjort detta!
Mvh Gabriel

Skickades från m.sweclockers.com

Av _gabbEE

Processor använder bara hälften av kärnor + trådar (Lösning?)

Hej!

I förra veckan kom jag över en begagnad Intel i7 3770K men efter installation så märker jag att den bara går på 2 kärnor och 4 trådar istället för 4:a kärnor och 8:a trådar. Det är i alla fall vad jag kan se i aktivitetshanteraren och i Core Temp (Min tidigare processor visade alla 4 kärnor i Core temp).

Har även kikat under Systemkonfiguration --> Systemstart --> Avancerade alternativ för att se hur många kärnor som är valda som aktiva där och den visar märkligt nog 4st.

Min kunskap slutar tyvärr här och jag vänder mig nu till er för hjälp med att lösa detta!

Stort tack på förhand!

Med vänlig hälsning,
Gabriel

Av _gabbEE

@Ringan_87:

För egen del får du gärna köpa det av honom. Jag vill bara byta CPU just nu. Inte hela systemet Kör på denna Socketen ett tag till innan det är dags för nytt nästa gång!

Av _gabbEE

@MuLLvaD3n:

Se PM!

Av _gabbEE
Skrivet av backfeed:

Sambon har en, men den blir inte redo för försäljning innan Ryzen 3000-serien släppts, så tidigast i sommar någon gång. 😐

Kan eventuellt vara fortsatt aktuellt då. Tack för ditt svar!

Skickades från m.sweclockers.com

Av _gabbEE

Intel i7 3770K processor sökes.

Hej på er!

Om det är någon som har en Intel i7 3770K liggandes, eller alternativt går i uppgraderingstankar och vill göra sig av med en, har ni en köpare här

Hör gärna av er i PM i sådana fall. Står självklart för frakten om det blir aktuellt.

Allt gott!
Mvh Gabriel

Läs hela annonsen här

Av _gabbEE

@svampae:

Oj, inte mer än så alltså. Då kan jag köra detta ett tag till och köpa nytt sen när jag byter hela systemet istället!

Tack för ditt svar!

Av _gabbEE

Räcker mitt nätaggregat?

Hej!

Jag har kontinuerligt över en tid uppgraderat mina delar i datorn utan att byta mitt nätaggregat och funderar nu på om det är tillräckligt starkt. Jag har förvisso inte stött på några problem så här långt men jag tänker att det kanske inte är så bra om nätaggregatet går på 100% så fort jag gör något krävande. Dessutom så låter datorn ganska mycket, vilket kanske kan vara ett tecken på att jag skulle behöva ett kraftigare?

Nätaggregatet är ett Corsair brons på 450w som har några år på nacken.

Mina specs just nu är:

Intel i5 3570k, 3.4ghz - uppklockad till 3,8ghz.
Nvidia GTX 1060 Dual 6gb
2x8gb DDR3-minnen 2666mhz
Coolermaster TX3 Evo (Processorkylare)

Hårddiskar:
1 SSD
2 "Vanliga" med 5600rpm.

Vad tror ni? Går det lite tungt och det är dags att uppgradera till ett starkare? Tankar på att klocka processorn upp till 4ghz finns.

Tack på förhand!
Mvh Gabriel

Av _gabbEE

Komplett har denna TVn som en deal endast nu ikväll. Är den något att ha? Och i förhållande till Samsungen? Hur står den sig?
https://www.komplett.se/product/1081007/tv-ljud-bild/tv-video...

Man lockas ju av att det är 50% på den. Men det säljs ju på mediamarkt för 10900:-.

Av _gabbEE

Skulle någon kunna ge något exempel på en TV som är ungefär 55" stor, fungera väl för vardagstittande samt en del sport, film och serier. Önskar också i dagsläget Helt OK/Bra inbyggt TV-ljud. Budget max 10k men gärna kanske 7-8k? Ju billigare TV dess mer pengar att investera i ljud i framtiden dessutom tänker jag!

Låt oss säga max 10k under rea men minst kanske 6k under rea då jag allra helst känner att jag vill slippa dom allra billigaste alternativen.

Edit: Bra Smartfunktion i TVn egentligen EJ nödvändigt. Använder i regel chromecast för detta och har inget problem med det!

Av _gabbEE

@Shakermaker:

Lite som jag läst egentligen. Jag äger inget ljudsystem idag varför det såklart blir en extra kostnad för mig vid köp av den TVn!

Tack för ditt svar.

Av _gabbEE

@Laxpudding:

Tack för ditt svar!

Rent spontant så känns 10k ganska mycket för en TV av 2017 års modell vilket jag läste någonstans att det var. Men det är väl fel att tänka så. Vad som är viktigt är ju huruvida jag blir nöjd med mitt köp eller ej.

Men märker jag som vanlig Svensson (Användande: Vanligt TV-tittande, lite sport, serier och film) av en stor skillnad på en TV för säg 12000:- som den ovan ligger på i ordinariepris och en LED/LCD för 7-10k?
Anledningen till att jag vill byta upp mig är framförallt storleksmässigt egentligen. Sitter med en 6 år gammal Samsung idag på endast 40" med full hd. Den fungerar egentligen för mitt användningsområde men är lite för liten. Bra bild är självklart önskvärt, men det förstår jag ju att jag kan få av en TV som kostar runt 7-8k med. Som denna nedan exempelvis:
https://www.komplett.se/product/993790/tv-ljud-bild/tv-video/...

Fan vad svårt detta är. Helt snurrig!

Av _gabbEE

Lånar tråden fortsatt istället för att göra en ny:

Det är flera butiker som säljer Samsung QLED55Q7 för 9900:- för stunden. Är det värt att slå till på detta eller kan man tro att det kommer komma andra prisvärda klipp framöver? Vad jag egentligen undrar är om det är mycket TV för pengarna!

Mvh Gabriel

Av _gabbEE

Lånar tråden då även jag letar efter en TV i samma prisklass och storlek.

@Shakermaker:

Har hört fantastiskt mycket gott om Sonys TV-apparater om man bara pratar bildkvalitet när det kommer till olika tester som gjorts. Dock har jag läst att ljudet från TVn är riktigt dåligt. Rent uselt har jag hört från flera håll. Har du TVn själv och kan berätta om hur du upplever det i sådana fall?

Med vänlig hälsning Gabriel

Av _gabbEE

Kan hålla med vissa om att årets rea kändes lite slätstruken. Bättre förra året imo! Många bra deals på gaming i år tycker jag dock.

Av _gabbEE
Skrivet av tracked:

faktiskt ingen aning, gissar på likvärdigt till dessa sweclockers review 1060

Tack!

Ska läsa på lite

Av _gabbEE
Skrivet av tracked:

tror 1060 6GB är det bästa du kan få för det priset.
komplett

prisjakt

Hej!

Tack för ditt svar. Lite off topic kanske, men har du någon aning om hur kortet presterar? Är det mer värt att försöka att få tag i ett begagnat 970/980?

Av _gabbEE

Någon som har tips på ett bra klipp på grafikkort så här i sista timmen? Budget 2500~
Må turen varit med er idag!
//Mvh Gabriel

Av _gabbEE

Har genom en privat säljare blivit erbjuden att köpa en intel i5 3570k för 1200 inklusive frakt. Prisvärt? Jag har ingen aning själv.