Inlägg

Inlägg som FaniSkogen har skrivit i forumet
Av FaniSkogen

Är det så i alla fyra bildvinklarna i spelet? Det har ni säkert redan testat men ibland ser man förbi det enklaste

Med olika bildvinklar menar jag det man ändrar med V. Alltså förstaperson samt de olika zoomningsgraderna.

Av FaniSkogen

Av många inlägg i tråden är jag glad att jag köpte spelet på skiva! Den där 5gb patchen var nog så dryg.

Av FaniSkogen
Skrivet av HermitoZ:

P.S. $500k var ju sämst som förbokningsbonus, vill ju börja på $0, hur slänger jag bort pengarna snabbast på något jag inte får något för? Att det dessutom endast är Franklin som får cash är ju också konstigt.

Håller helt med dig! Jag vill inte heller starta med en massa pengar. Jag vill jobba mig uppåt och inte börja med allt. Ett spel blir tråkigt när det inte längre finns något att jobba mot.

Av FaniSkogen
Skrivet av Lspn:

Är ju inte direkt mycket pengar man får i bonusen, det går åt kan jag lova, och snabbt.

Skönt att höra! Jag tycker om att känna av fattigheten i början av spelet

Av FaniSkogen

Någon annan som också känner att startbonusen var lite tråkig? Jag vill inte ha 500 000 på en gång! Det förstör tjusningen lite tycker jag, att få arbeta ihop pengarna.

Av FaniSkogen

Provspelade en halvtimme för första gången nu på lunchen, verkar ju fantastiskt bra! Dock verkar det som att styrningen i bilarna blir mer känslig i förstapersonsläget, eller är det bara en inbillning?
Ni som kör med gamepad, känns det mycket bättre vid körningen?

Rullade på förvånansvärt bra på en laptop med i7 4710hq samt gtx 970m! Körde i 1080P med high textures och inte ett enda lagg vad jag märkte. Får prova skruva upp det hela lite mer sen.

Av FaniSkogen

Nu ni! Näst sista skivan!
Sen blir det att förbruka halva månadskvoten på internetet på mobilen för patchen...

http://i58.tinypic.com/15da0k8.jpg

Av FaniSkogen
Skrivet av Vangen:

Roligt att folk inte håller koll på om de köper med skiva så inser de "Satan jag har ingen CD läsare"

Lite komiskt

Jag förbokade mitt 2012, då hade jag skivläsare. Nu har jag dock ingen i laptopen, men jag insåg dock problematiken och köpte mig en extern. Lite drygt att lägga över alla skivorna på USB-stickor

Av FaniSkogen
Skrivet av Victorwarn:

Hej alla.
Har mitt paket liggande på Ica och väntar.
Kom på att jag har bokat spelet med CDskivor. Bytt dator efter jag bokade, och min nuvarande har inte cdläsare.
Hur går jag till väga? Kan jag ladda ner via torrent med någon CDKey i fodralet?
Tackar

Finns ju även externa cd-läsare att köpa för rätt billig peng. Kan vara värt att överväga.

Av FaniSkogen

Någon som provspelat det på en laptop med i7 4710hq samt gtx 970m och kan rapportera hur bra eller dåligt det gick?

Av FaniSkogen
Skrivet av Bluefish:

Spoilervarning - Lådans innehåll. Vissa vill väl vänta och se själva

http://i.imgur.com/Wn37YQ0.jpg

Edit: Öppnade den kuvert-liknande lådan. Installationsanvisningar och serial, förboknings-bonusen och karta(!)

Dold text

Excellent choice

Fint med en box av det första spelet!

Här får det pryda plats bredvid 2an och 4an. De enda köpta jag har av de tidigare spelen.

Av FaniSkogen
Skrivet av Bluefish:

http://i.imgur.com/OuML7ZN.jpg

Boxen blev det för min del. Det är ett förbannat bra spel som förtjänar en fin plats i hyllan. Plus att min GTA-box ville ha sällskap

That settles it! Jag köper boxen. Får se om det blir elgiganten eller gamestop. Har min bokning hos gamestop här sedan 2012. Var även deras absolut första bokning av spelet sa han när jag ringde och kollade härom dagen
Elgiganten har det dock en hundring billigare.

Av FaniSkogen

Jaha, vad säger ni? Är det bäst att köpa spelet via steam eller i fysisk form? Har något av alternativen någon fördel eller nackdel mot det andra?

Bor ute i skogen med långsamt "8mbit" (svajigt 7mbit) ADSL, kan dock kanske besöka någon vän för att ladda ned det. Annars tänkte jag åka till Gamestop och köpa det för 550kr och installera det via skiva.

Jag känner även att det vore kul att ha boxen fysiskt samt att det är lite kul med min förbokning hos gamestop som legat sedan 2012

Av FaniSkogen
Skrivet av Slarr3n:

Jag rör inte dedär grejjerna jag kollar bara på hastighet och cpu/gpu usage. Om du får/har throttle problem så kan du antingen flasha till ett senare bios, upplåst bios eller throttlestop.

Det verkar vara just i7 47xxHQ-processorerna som har dessa problem. En konstruktionsmiss av något slag. Har sett det skrivas om detta samt att jag även provat en asus g751jy med samma processor som även den har "problemet".

Av FaniSkogen

Blev en 850 Pro 512gb för 2680 inkl. frakt från Kompletts fyndhörna. Kände att de 5 extra åren garanti kunde vara värt de extrapengarna. 10 år istället för 5 år.

Av FaniSkogen
Skrivet av kevve1:

Haha, det var ett litet tag sedan!

Nu när jag ser hur många som förbokat blir jag så förbannat sugen på att också göra det, men efter så många förbokningar blivit besvikelser för folk ska jag försöka hålla mig ifrån det och läsa i tråden här när ni fått det. Kanske skulle lägga till "spoilervarning" i denna trådtiteln och ha en ny där folk kan berätta om hur deras system presterar?

Jo, jag sitter i valet och kvalet om jag bara ska köpa en nyckel nu när man kan börja förladda redan idag. Har bara 7mbit adsl här ute så tar sin lilla tid. Men jag tror nog fasen jag ska hålla i denna förbokning då jag vill ha detta spelet på box Samt att det är lite roligt att bokningen legat kvar så länge. 549 kronor tar de där så det är väl ett rätt normalt pris tror jag.

Av FaniSkogen
Skrivet av Paddanx:

Jag hittade dem genom ett tips av en vän. De gör inte direkt reklam för sig, men de gör bra saker.
2,5cm är klumpigt, när man jämför med alla dagens under 10mm laptops. Men det är ju en gedigen spelmaskin också, inte en surfplatta Tror min är typ samma tjocklek.

Konstigt att din är fastlöddad dock. Min var av den typen som var utbytbart. Så jag kan byta GPU och CPU (som instickskort). Troligen därför du fick den "billigare", Webhallen beställer 100 st likadana.
Tycker ärligt att min I7a i den räcker mer än väl dock. Jag har bytt ut min 750GB 840 EVO i den mot en annan SSD dock. Inte för att den hade problem (tvärt om, den fungerade bättre än många andras), utan för att testa 840 diskens fel. Tänkte slänga in en 1TB SSD i den sen igen.

Tyvärr är min modell äldre. Så TN panel, 1080p, 8970m GPU och mSata. Men det är faktiskt en rejält bra TN de hittat, bland det bästa jag någonsin sätt. Endast nedåt har taskig betraktningsvinkel, övriga 3 är kanon för att vara TN.

Jag tror de är större i andra länder.
Jo, jämför man så så är den ju klumpig. Men man måste ju även se till vilka komponenter den har i sig.

Det verkar som de flesta kör på fastlödda komponenter i sina laptops nu, tyvärr. Det ger möjlighet till tunnare samt energieffektivare system vad jag förstått. Tråkigt för oss entusiaster dock.

Låter ändå som att ditt system kan klara det mesta. Alltid kommer det nya saker men de gamla blir ju inte sämre för det.

På denna sitter det en riktigt trevlig IPS-panel med 3k-upplösning. Tydligen ska full-hd varianten vara ännu bättre samt strömsnålare.

Av FaniSkogen

Ringde just till Gamestop i Borlänge för att kolla så min förhandsbokning på GTA V låg kvar då jag kände på mig att det var ett tag sedan jag lade den. Joda, bokningen från 2012 som också är deras första på det spelet låg kvar... känns bra att det äntligen är dags nu.

Av FaniSkogen
Skrivet av Paddanx:

Heh... Jag handlade min spellaptop från mysn också
(köpte min direkt från dem, och kund välja delar själv)
Klumpiga saker, men satan vad det ryms saker i dem. Pröjsade 20kkr för min, när det begav sig, och den hänger med helt okej än.
Goa är deras garantier gäller även om man byter det mesta i datorn. Inte många laptops du kan byta GPU och CPU, HDD och RAM på och fortfarande ha garanti på allt annat (utom just din nyköpta del så klart).

Ang din fråga, jag skulle nog valt 2,5" 7mm versionen. 850 EVO disken är 7mm, och är designad för det.

M.2 diskar är visserligen framtiden, men just nu är de dyra, och det finns 2 versioner (en ren PCI-E och en Sata) och köper du fel, så fungerar det inte. Dessutom har M.2 is sig själv ingen prestanda fördel (tvärt om), utan det är först när man köra äkta PCI-E och NVMe (istället för AHCI) som du kan få rejäl prestanda boost.
Så det är nog bättre (om du har PCI-E) att vänta till nästa uppgradering innan du titta på det. Och är det Sata versionen av M.2, så är 2,5" modellen minst lika snabb ändå.

Ja det verkar vara riktigt trevliga datorer. Lustigt att jag aldrig sett eller hört talas om dem förut. Men det är väl just för att de säljs under så många olika namn. Riktigt fint av dem att låta en välja så fritt med delar.

Min tycker jag är förhållandevis smidig. 2,5cm hög och väger 2,5 kg med batteriet. Visst, inte det minsta och lättaste, men då håller den hyffsade temperaturer och ljudnivå också. Tyvärr så är både CPU och GPU fastlött på moderkortet på denna modell. Men finns en annan modell som använder desktop CPU vilket är lite fräsigt. Sjukt bra kylning och ljudnivåer tydligen. Dock en cm tjockare och nästan ett kilo tyngre.

Trevligt är också att det är lätt att ta bort hela bottenplattan vilket ger bra tillgång till alla komponenter samt kylning.

Webhallen har riktigt, riktigt bra priser på dessa. Kostar ett par fler tusenlappar genom mysn och andra sidor.

Tack för tipset, då blir det vanlig 7mm sata! Får bli en 850 evo tror jag.

Av FaniSkogen
Skrivet av PointMan:

Ursäkta OffT; men vad är det för monstermaskin till laptop som sväljer så många diskar?!

Ingen fara, riktigt trevlig 15.6" laptop!

Kärt barn har många namn och här är några av dem:
Sager NP8651 / Clevo P650SE/651SE / XMG P505 / Webhallen Config L14-0401

http://www.mysn.eu/se/xmg-p505-gaminglaptop

Webhallen är nog den enda svenska återförsäljaren. De har tyvärr fel i sina specifikationer, för få ramplatser och äldre nätverkskort. Så de har specifierat den till det sämre för dem själva