Inlägg

Inlägg som IDX har skrivit i forumet
Av IDX

Skulle inte eviltrix förslag hjälpa så skulle jag personligen testa alla vanliga knep, testa att ha ett minne i åt gången (ifall det finns mer än 1 minne), skulle inte det funka så hade jag testat att koppla ur alla kablar från nätagget, sen testa att koppla in igen, fast inte allt. Hoppa över överflödigt bös som inte behövs för en windows start, dvd brännare, extra fläktar etc. Alternativet efter det är att testa annat moderkort (om ni kan), samma gäller andra delar som grafikkort, nätagg etc etc.

Alternativ efter det är, montera ur allt ur chassit och testa datorn på "testbänk". Har ni ingen testbänk så funkar ett skrivbord bra.

Brutal felsökning, jag vet! Det är drygt som fna, men förhoppningsvis så löser det sig.

Av IDX
Skrivet av JohanOeberg:

Jag funderar på att skaffa en Node 304 och bygga ett litet kit. Jag tänkte också köpa ljudisoleringsplattor och fästa på väl valda platser i chassit. Vad tror ni om det?

Detta kanske blir lite OffTopic:

Jag misstänker att, utöver värmeisolering så kommer luftflödet bli något lidande. Så därför spanar jag efter ett bra grafikort (minst GTX 550 eller motsvarande AMD) som skjuter ut luften genom dess ventilationshål. Vet att referenskylare är duktigt på sådant men de brukar låta mycket, right?

Så, vilket grafikkort passar bäst till ett Node 304 i det hänseendet att den ger minst varm luft i chassit?

Jag skulle säga, vilket grafikkort som helst med referenskylare. Men desto högre du går i prestanda desto varmare blir det, samt ljudnivå.

Kort med ref:
EVGA GeForce GTX 660Ti 2GB
PowerColor HD7870 2GB GDDR5 (1000Mhz)

Plus ett gäng i de högre pris/prestanda klasserna.

De va bara dom jag kunde se hos vår distrubitör iaf.

Av IDX

Skulle väl vara att gå FM2 istället, som t.ex http://www.computertech.se/datorer/stationara/eco/eco-light.h...

Men om det måste vara i5 samt Windows Pro så kan det bli svårt.
Borde väl möjligen finnas en chans att någon av jättarna i industrin har en kandidat till PH300 med Windows Pro. Men så pressat pris känns svårt tbh.

Av IDX
Skrivet av Oneinalifetime:

Kommer låta heldumt men på min laptop så måste jag dra ur Musen (USB'n alltså) för att den ska starta, annars stannar den på antingen en BIOS-skärm eller den du visade ovan.
(Om någon har en lösning på mitt problem så uppskattas det också haha)

Testa bios update, borde fixa ditt problem.

Av IDX

Adata SP900 Premier Pro alternativt SX900

Av IDX

Om du skall köra FM2, välj snabbare minnen. Då kan du boosta den grafiskadelen en aning. Plus att minnen är relativt billiga just nu

Av IDX
Skrivet av AlbertMwugabi:

Det är DDR3, fanna och finns en del socket 775 kort med DDR3, så det stämmer.

Åh fan, ja där ser man. My bad

Av IDX

Vi kör Ubuntu 12.10 på våra stationära datorer, som vi dessutom säljer. Vet inte om vi är egna med att ha en serie datorer som endast är installerade med Ubuntu i Sverige. Har dock bara sett några få butiker som kan installera Ubuntu/Linux om kunden vill.

http://www.computertech.se/datorer/stationara/penguin/

Men vi tycker att både Ubuntu 12.04.1 LTS funkar minst lika bra som nya. Tyvärr har vi haft för lite tid för att sitta med det hela tiden dock. Men kan komma tillbaks här med en update senare (typ i helgen).

Av IDX
Skrivet av ekneh87:

Hej Sweclockers!

Jag behöver er hjälp med att bygga ihop en dator för spelande då jag kan nada om hårdvara. Tänkte använda mig utav det här chassit som inte är så stort. Vill att datorn ska ta upp så lite plats som möjligt. Om det är möjligt att bygga i ett ännu mindre chassi så tar jag gärna emot tips på andra modeller. Inga rymdskepp eller lampor som lyser i olika färger, är väldigt kräsen.

Vill ha det "bästa" möjliga som sagt för max 9000 inkl montering (går ej att överskrida). Inga tidigare hårddiskar finnes. OS fixar jag själv.

Tacksam för all hjälp jag kan få!

Om man bortser från chassit, så funkar ju denna. Är iaf under 9000 ^^

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2434291/2012-10-18

Av IDX
Skrivet av anon192230:

alltså starcraft tribes och lite olika. 1366x736!

Ja det kommer det. (kort svar, men rakt) ^^

Av IDX

DDR2 skulle jag säga att det är, DDR3 till Core 2 Duo känns inte så troligt, är nog en liten felskrivning där, sånt som händer.

Men iaf, priset... hmm Med tanke på att hårdvara är relativt billigt nu så skulle den kanske säljas för 2000k på blocket. MAX

Av IDX
Skrivet av anon192230:

så fast det står "kräver processor med inbygd grafik" kan man ha ett grafikkort?

Ja det går bra, sålänge moderkortet stödjer PCI-E.

Av IDX

mITX kort från AsRock kommer till Sverige i slutet av året först, enligt vad jag hört. Vi jagar mITX kort för FM2 hela tiden, men enligt en säker källa så är marknaden för mITX väldigt liten, även om vi i Norden vill ha dom. Det är därför som tillverkarna gör såkallade papperslanseringar hela tiden när det kommer till mITX kort. Även om det finns några ex, så leveras dom långsamt. Är jäkla trist dock.

Vi kommer förmodligen få in FM2 mITX kort i mitten av november som tidigast, men kan dröja till mitten av december om vi har otur.

Är då främst detta kortet: http://www.asrock.com/mb/AMD/FM2A75M-ITX/

Av IDX

Finns ett gäng olika skräddarsydda system här med, ifall man inte orkar/kan bygga själv.
http://www.computertech.se/datorer/stationara/

Av IDX

Jag skulle personligen köpt ett GTX 660 istället för 7850, men sen är jag en BF3 spelare med iof

Av IDX

Auto rap av podcast, trollolol
http://khu.sh/autorap_507f2c8d1cec8&v2

Av IDX

Snyggt gjort, btw sitter och kollar på The Walking Dead nu, första avsnittet i säsong 3

Av IDX
Skrivet av Allexz:

BBB erbjuder dig 5 dynamiska adresser och Telia erbjuder 1.

Lite konstig rekommendation

Det är sant, men BBB skickar med en router som inte ger LAN ip adresser (t.ex 192.168.x.x), så köper man BBB så måste man krångla med en extra router etc ifall man är fler än 5 personer/datorer i hemmet. Telia därimot skickar en router som ger ut just lan adresser, så man slipper krångla med extra router etc.

Av IDX
Skrivet av N0iZE:

Men jag har ingen cd fortfarande? hur gör jag då?
Kan man inte bara flytta OS?

Det finns program för cloning av hela operativsystemet från gammal till ny disk. Hur säkert detta funkar mellan mekaniskdisk och SSD låter jag vara osagt. Men sök på google efter "cloning OS", "Shadowcloning" eller alternativa namn som är just kloning av mjukvara.

Av IDX

BBB är inte att rekommendera, du får bara 5st ip adresser. Så då måste du hålla på med extra router och bös. Jag skulle nog välja Telia, så håller man nere pingen med, ifall folk spelar i huset.