Inlägg

Inlägg som IDX har skrivit i forumet
Av IDX

Halloj gänget. Har exakt samma problem med detta moderkort och minnen, kör man dual bootar inte datorn, kör man ett ensamt så bootar den utan problem. Börjar få lätt panik nu för jag har inte en blekaste varför det håller på såhär. Har testat en uppsjö med olika minnen men får exakt samma fel.Till och med testat att byta moderkort och det hjälpte inte heller. Bios uppdatering är gjord, kollat bios efter knep osv osv osv.

Är iaf sista gången jag väljer ASUS, mer problem får man ju leta efter.. Man tycker att det bara borde funka när moderkortet ligger i denna prisklassen, men icke.

Av IDX

Sunet får jobba lite idag, 160kb/s ner just nu. Woho

Av IDX

BF3 är ett rejält krävande spel dock, min cpu ligger också på 99-100% när jag lirar. Men min cpu flaskar inte, hade två 6770 i crossfire innan och har testat att bara köra ett grafikkort med. Men när jag bytte över till 660ti så ökade prestandan rejält, kunde skruva på mer detaljer i spelet och högre fps. Men cpun va densamma, den tuffade på, på exakt samma sett som innan.

Kan säga att jag aldrig vart med om att det hackar i spelet dock, som du märker av. Men du kan ju alltid testa att klocka din cpu en aning, min ligger på 3,8ghz (orginal 3.0ghz). Och min är en sämre Phenom II 945. Så du borde ju rent teoretiskt kunna få upp din i 4.3-4.5 beroende på kylning.

Kan lägga till att jag sitter med 8gb i ram med, på hastigheten 1866mhz.

Av IDX

Har du testat ett minne i taget och alla andra mer basic knep? Såg att du testat annat nätagg dock. Du kan alltid testa att koppla ur allt ur datorn och testa den på testbänk, har du ingen testbänk så funkar ett bord bra. Ha dock ingen filt eller annat under delarna.

Av IDX

Fatal1ty är helt klart mest prisvärt och håller helt okej. Haft mina i snart 2 år utan problem, enda nackdelen är väl att dom inte utesluter allt ljud. Men bryr man sig inte om sånt så är dom helt klart bäst om man har en tight budget.

Poäng:
Diskant 6/10
Mellanregister 7/10
Bas 8/10
Mic 9/10

Poängskalan är självklart med tanke på priset. Studiolurar kan man t.ex inte jämföra med.

Av IDX

Bahnhof har lösning på ännu ett problem. En enorm eloge till detta företag!

Av IDX

Detta är idioti på högnivå. Ta en avgift på svtplay istället för att dra alla över en kant. Varför i hela friden skall folk som inte ens bryr sig om SVT betala en avgift varje månad för att "dom kan" skriva in svtplay.se i sin webläsare? Om nu SVT enbart vill ha betalt för att man ser på deras program, ge då fan i att lägga ut dom fritt på nätet. Gör istället som t.ex TV4 och skapa inlogg etc (abbonemang) för de som vill titta på nätsändningarna.

Av IDX

Ingen som reflekterat på felskrivningen? | Nordens "stördsta" PC-producent |, lite komiskt ändå

Av IDX

CG_Pikachu

Av IDX

Synd att dom inte satsar på PC istället för konsollerna. Grafiken hade varit awesome om Rockstar hade satsat på PC i första hand. Konsollerna förstör för oss entusiaster. Trist =/

Av IDX
Av IDX

Vad skall du rendera? Vilket program? Vi byggde nyss en renderingsdator till ett företag, dock blev den en aning dyrare än 12k. Men där satsa vi främst på mycket minne 32gb 1866mhz), snabb cpu i7 3930K och ett medel grafikkort GTX 660ti, fast den kunden hade inga krav på spel dock.

Men som sagt, skall du rendera i första hand så välj snabbare minnen, bidrar en jäkla massa, sen fler kärnor på cpun är viktig, 6 och uppåt, helst. Om jag skulle bygga en renderingsmaskin på budget hade jag väntat på vishera. Men du gör självklart som du vill

*Edit*
Kan lägga till att skall du rendera med t.ex 3Dstudio så borde du köra quadro, men med din ekonomi så går det nog inte tyvärr. Så köp ett 680 ifall du har pengar över till ett sånt snabbt grafikkort, tror dock du skulle klara dig på ett 660ti tbh. Helt beroende på om du skall spela t.ex BF3 i 120 fps, då borde du satsa på ett lite tyngre grafikkort.

Av IDX
Skrivet av eggelito:

Skulle någon kunna ta en titt på det som jag plockat ihop och säga om något bör bytas ut.

http://www.webhallen.com/se-sv/varukorgen/46472/

Jag måste bara hoppa in här och tipsa lite. Lian Li chassin är riktigt snygga/cleana stilrena etc men deras kabeldragning är katastrofal, även om du kommer köpa ett modulärt nätagg så kommer det bli svårt att få till det med kablarna inuti chassit. Jag har byggt ett gäng datorer med Lian Li chassin, allt från stora till små. mITX är rejält krävande att få till någon som helst okej kabeldragning i, och skall man dessutom ha burken för spel och fullt med diskar är det ännu värre. För luftcirkulationen blir brutalt lidande. Så personligen skulle jag titta på ett annat chassi ifall du skall ha den till gaming.

Men står du fast vid det chassit så önskar jag dig all lycka. Lian Li är en grymt bra tillverkare med hög kvalité, så trashar dom inte på nått sett, förutom just kabeldragningen i deras små chassin.

Av IDX

Jag får ihop typ samma paket utan musmatta för ca 7500:- om jag sätter ihop ett typ identiskt system hos vår distrubitör. Dock skiljer sig mitt paket på moderkort (ingen stor skillnad, men inte exakt samma) och chassit (då inet har ett eget chassi). Så 7999:- färdigbyggd och klar får nog ses som prisvärt tbh.

Av IDX

Du kan ju alltid köra på en uppdragering av din nuvarande dator, på så sett håller du nere på kostnaden en aning. Så nytt moderkort, cpu och minne som bas. Sen slänga på en SSD ifall du skulle vilja & grafikkort ifall du skulle behöva det.

Av IDX
Skrivet av _NsMs_:

Ja, why the hell not?

Alla ni som säger att w8 är som vista, förklara gärna. Det ända som är "dåligt" med w8 är startmenyn (det finns sätt att få tillbaks den) medans vista inte hade några problem med layouiten alls. Vista hade faktiskt saker som var sämre än motsvarande i xp, w8 har bara en lite annan design som vissa inte gillar.

Är väl ingen direkt som säger att W8 är som Vista, är väl mer att folk säger att W8 kommer att floppa som Vista. Är en jäkla skillnad.

Av IDX

Jag kommer från en musikalisk familj och både mor och syster har släppt album. Dom har dock aldrig fått några pengar av Copysweden. Stim har dom fått ifrån därimot, när deras låtar spelas på radio etc. Fattar inte ens varför copysweden får härjja fritt, detta maffia företag borde sitta bakom lås och bom.

Av IDX

Så mycket lyssnade dom på spelarna... Kan inte säga att jag är det minsta förvånad dock =/

Av IDX

MX 518 / intelli 3.0 (gamla versionen/original)

Av IDX

Går alltid att köra en SiSoft Sandra titt på burken, då får man all information om vad det är för portar etc. Du kan ju alltid testa det ifall du fortfarande vill veta, även om det är som DaBone säger, bakåtkompatibelt.