Inlägg

Inlägg som mysman har skrivit i forumet
Av mysman

Vad är max. frame rate? Eftersom det inte står någonstans antar jag att det är 60 Hz även för DP...

Av mysman

I atikeln.

Citat:

"Företaget har därför åter börjat titta på en lösning och planerar släppa ytterligare en uppdatering i mars"

Nej, de inkluderar Restoration tool i Magician i Mars. Under tiden jobbar de vidare med ev. firmware fix.

I windows har man inte kunnat köra om restaureringen då den är låst till endast en gång. Nu får vi tillgång att köra denna vid behov tillsvidare, i väntan på en mer permanent lösning.

Av mysman

Om en 250 GB drive väntas hålla 11 år så bör en 1 TB drive hålla 4 ggr så länge med samma belastning, dvs. 44 år. Så det är helt avgörande med lagringskapacitet även för den förväntade livslängden.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

De flesta som tydligt påvisat att de återigen fått problem med läsprestanda har:
- inte 840 EVO, vilket är en förutsättning för fixen.
- köpt ny drive men missat att patcha upp den.
- helt enkelt struntat i att köra Restoration fixen. WTF?
- kör raid, som ju egentligen inte supportas av fixen.

Finns det nu någon som inte uppfyller ovanstående men som har låg läsprestanda på äldre data som kan träda fram?

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman
Av mysman

Jag kan inte bekräfta förnyade prestandaproblem ännu efter mer än 3 månader. Körde Restoration Tool (v1.0) direkt efter release. 840 EVO 750GB med över 500GB data(~70% full).

Jag minns att fixen tog runt 2,5h att tugga igenom men writes ökade bara obetydliga 0,04TB(Borde väl varit runt 0,5TB och all data skrivits om) så det handlade nog om annat än att bara skriva om cellerna(index/tableller?).

Jag kör Win7 (64bit) på en spelburk som inte har så mycket skrivningar utan en stor, hyffsat statisk installation(steam-katalog etc.). Kanske skriver 0,2-0,3 TB/mån. Jag har explicit tagit bort Magician autostart i Windows så den går inte under normal drift. Kör alltså inte Rapid heller följdaktligen.

Jag passade dock på att slå på 'Over provisioning' (OP) på en mindre del av driven direkt efter fixen eftersom detta skulle kunna gynna controllern i städningen om driven är ganska full.
Over provisioning (OP) är inte aktiverat normalt utan måste väljas aktivt. Vet inte om det kan påverka ev. läsprestanda i längden.

Jag ger detta ytterligare 3 mån innan jag vågar mig på ett utlåtande.

Av mysman

Även om man köper en ny 840 EVO drive så måste man köra restoration tool, för att över huvudtaget kunna konstatera om felet kvarstår sedan efter några månader.

Kunde man ens "köra om" fixen om man redan gjort det en gång, tror inte det. Då har man troligen inte gjort det tidigare alls.

Om man har disken som OS disk kanske den städar alltefter som, annars inte? Techreport hade disken på hyllan så det kanske är att utmana ödet något.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

Samsung kan ju bara lägga in lite flytt av filer som är 1 år gamla, så är detta ur världen.
Ingen märker någon skillnad och prestandan blir stabil. Alla nöjda.

Seså.

Av mysman
Skrivet av Frispel:

Två personer här har fått läsfel efter en firmareuppgradering där de varnar för att de inte kan garantera att all data klarar sig och rekommenderar backup flera gånger innan man kan uppdatera?

Jag tyckte mig utläsa från en graf från HDTune där att precis på detta ställe där det uppstod fel, så var läshastigheten nere på 0 mb/s. Det kan betyda att controllern helt misslyckats med läsningen och helt enkelt felmarkerat cellerna(såsom varandes uttjänta).
Jag tror Samsung fått klart för sig att fler & fler skulle få läsfel tillslut eftersom städningsrutinerna inte utförs ordentligt = mjukvarufel, därav att de ändå var rätt snabba på bollen här.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman
Skrivet av Ozzed:

Jo, fast normalt behöver man inte skyffla runt data "för att den varit skriven på samma cell för länge" som i det här fallet, utan det handlar ner om att se till att skriva till de lediga celler med minst antal skrivningar, så att cellerna slits så jämt som möjligt.

Det var det jag menade att statisk wear leveling utförs normalt sätt inte längre utan har ersatts av data retention algoritmerna. Endera av dessa måste utföras regelbundet på alla SSD, oavsett teknik.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

Att skyffla runt data är ju en konsekvens av wear leveling, inget märkligt med det. Jag är snarare brydd över utebliven skyffling.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

Seriöst. Det ser ju ut som om Samsung helt missat data retention biten. Och denna bör ju kunna ersätta statisk wear leveling som alltså inte heller gör sitt jobb. Varför annars ser t.ex. graferna från HDtune ut som en hårddisk... Jag förmodar då att datat borde ligga mer jämnt utspridd över hela driven om controllern gör det den ska.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

Well the solution is here. I have had the software for a few days now and have been testing it on machines here at Overclockers over the weekend and have got some screenshots I can show you on how it does change the performance of the drive back to like new.
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18629993

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

Det verkar börja röra sig så smått:
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?p=27046536#po...

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman

Någon som testat Random Access performance i t.ex. HDtune Pro? Rimligtvis borde väl prestandan vara lägre även där för de områden som uppvisar låg sekvensiell Read speed? Om inte, så kan vi ju utsluta TLC relaterade problem och fokusera på Controllerns logik och LBA tabellen(indexering?).

Av mysman

Någon som provat att köra en 'Performance Optimization' i Magician?
http://www.anushand.com/2013/02/how-to-improve-your-samsung-8...

Av mysman

Fast just Dataplex leveras ju av Nvelo. Men det är klart det kan ju vara så att själva SSD:n inte är 100% förstås.

Hursomhelst verka Dataplex inte lira speciellt bra med Windows Update heller av vad jag hört. Jag har inte automatisk installation automagiskt påslaget som default, så jag tror inte detta har varit det största problemet för mig. Men vissa har tydligen stängt av WU för säkerhets skull... hehe.

Jag blir bara lite förvånad att det skrivits så lite om Synapse´n på SweC. Det har ju gått en del tid sedan detta släpptes nu.

Av mysman

OCZ Synapse SSD cache

Köpte glad ihågen SSD cache från OCZ då det var dags att hotta upp gamla i7 920:n med HDD. Tycker forfarande att vanlig SSD är för dyrt då jag vill ha stor kapacitet 500GB eller så. Nu var det ändå dags för något på SSD fronten tycker jag.

OCZ använder cache programvara från Dataplex som lägger sig "osynligt" mellan din HDD och operativet. Målet var väl att helt seamless intallera en systemcache och köra vidare precis som vanligt...

För det första läser jag att t.ex backup bör göras först efter det att hela cache programet avinstallerats helt och systemet startas om för att vara helt säker på att backupen av systemet skall bli fullständig(cachen helt utrensad)?! Om man skall uppgradera Dataplex, samma sak.

Sedan rent licensmässigt krävs också avinstallation eftersom installationen bara kan göra en gång, så laddar du en backup och skall installera Dataplex igen så går inte det eftersom licensnyckeln redan är aktiverad(online)... Samt en hel radda restriktioner på HW uppgraderingar. Återigen avinstallera, starta om, installera på nytt...

Nu till själva problemet. Det är ganska buggit som det verkar. (Dataplex 1.2.0.4)
Efter nära nog en vecka läser jag i Event loggarna att jag har "bad sectors" på hårddisken och "filsystemet är korrupt" och fått uppleva flera spontana ombootar och/eller kompletta systemfrysningar. Sedan har hela Steam installationen krashat och behöver installeras om! Men va f.
Beta test eller vad?

Avinstallerat skiten och väntar nu på bättre tider.

Av mysman

Detta har men jordningen att göra och uppstår då det är avbrott i skärmen i kabeln men där själva ledaren har kontakt. Vissa frekvenser typ tal går inte fram. Det blir att byta sladd eller kontakterna där det oftast blir brott.

Skickades från m.sweclockers.com

Av mysman
Skrivet av Ozzed:

Fast då har du inte räknad med att data flyttas på hela disken även om den är statisk, alltså wear leveling, och sedan har du dessutom over provisioning och annat krafs som gör att de håller längre.

Jodu, jag skrev ju att:

Skrivet av mysman:

Omsättningen är direkt beroende av utrymmet om man förutätter en bra kontroller som flyttar runt data till oanvända celler.