Inlägg

Inlägg som tomat2 har skrivit i forumet
Av tomat2

Intressant. Finns det något sätt att testa om nätaggregat funkar som det ska?

Jag har under dagen plockar ut kortet och rengjort ifall att det var så att det överhettade. Har även rensat ut alla grafik rutiner och gjort en ren installation av dessa men problemen kvarstår. Ibland får jag dock bluescreen som säger”attempt to reset the display driver and recover from timeout failed”

Skickades från m.sweclockers.com

Av tomat2

Felsöker, misstänker grafikkortet

Tjenare!

Så i förrgår gick något fel i min dator och nu kraschar den när jag försöker köra spel. Min misstanke är att grafikkortet har bränt ut sig men jag målar upp scenariot så ni får en överblick. (Gammal dator från 2008 med ett Radeon R9 290x kort i sig)

Lördag kväll står datorn igång med ett spel pausat. Jag befinner mig i rummet bredvid och hör plötsligt att alla fläktar maxar sin kapacitet (vilket jag aldrig varit med om tidigare). Kommer in för att se att datorn bara är svart och inte svarar, så jag tvingar en omstart.

Efter felsäkertläge så startar den helt normalt utan att något ser fel ut i windows, jag startar upp ett spel, den klarar cirka 2 minuter innan jag får färgade streck över skärmen i ca 1 sekund innan den blir svart. Ljudet slutar och hela datorn slutar att ta emot kommandon, fläktarna varvar upp till 100% igen. Detta sker varje gång jag startat upp ett spel, men den hänger sig inte innan dess.

Testade Ram-minnet i windows inbyggda funktion och inget fel hittades. Jag antar att det är grafikkortet som har lagt av eftersom datorn fungerar helt som normalt fram till dess att jag startar ett spel? Vad tror ni?

Av tomat2

Jag fixade just problemet.

Anledningen till att Cataclyst inte gick att installera var att koret inte var igång (trots att fläkten snurrade) kan bero på glapp eller likande i ledningarna för när jag kopplade in både PCI-E kablarna till kortet så fungerade det.

Eller är jag helt jubel korkad som bara connectade en kabel till kortet till att börja med?

Av tomat2
Skrivet av Slaktardej:

Har samma moderkort, hade samma fel. BIOS update löste det för mig.

Jag provade just att uppdatera BIOS, men problemet kvarstår. Nån annan idé vad som kan vara orsaken?

Kan själva Grafikkortet vara paj? Fläkten snurrar men jag kan inte hitta den under Device Manager. Jag kan inte heller koppla skärmen till grafikkortet, måste koppla den till moderkortets port.

Av tomat2

Nu så har jag försökt ytteliggare en dag med att fixa det här problemet men utan resultat. Det här error meddelandet får jag I event viewer:

"Product: AMD Catalyst Install Manager -- Error 1723.There is a problem with this Windows Installer package. A DLL required for this install to complete could not be run. Contact your support personnel or package vendor. Action SetInstallDir, entry: SetInstallDir, library: C:\Windows\Installer\MSIF191.tmp"

Här är en steg för steg lista på min process.

1. Jag började med att formatera hårddisken och installera Windows igen.
2. Installera bara de viktigaste drivrutinerna för moderkortet. (ifall det var något som skapade en konflikt)
3. Försökte installera Catalyst (fungerade ej)
4. Installerade .Net 4.5 och C++
5. Försökte installera Catalyst (fungerade ej)
6. Lät Windows uppdate installera alla uppdates som existerade för windows. (Däribland servicepack 1)
7. Försökte installera Catalyst (fungerade ej)

Vet inte vad jag ska göra längre.

Av tomat2

GAAAH!

Insåg just att jag själv glömde bort att montera distanser när jag byggde ihop min nya datorn igår. Följde ASUS bygge på Youtube steg för steg och de satte aldrig in några så missade det helt.

Den startade iofs fin och allt, (förutom grafikkortet som jag har problem med att installera drivrutiner men ändå) blir att fixa när jag kommer hem.

Suck.... jag som trodde jag var färdig

Av tomat2

ATI Catalyst "Install Package failure" ny rigg

Hej alla

Jag satte precis ihop min nya rigg igår, så jag har bara hunnit med viss felsökning, men skulle ändå uppskatta hjälp.
Här kan ni se riggen: http://www.inet.se/kundvagn/visa/4080981/blaaaaa
(Jag kör Windows 7, 64x)

Jag började med att installera alla drivrutiner och utilities som kom med moderkortet. Därefter så försökte jag installera ATI Catalyst för grafikkortet. Men ungefär halvvägs in i installationen så får jag meddelandet: "Install Package failure", varpå det stänger av sig. (försökt med filer både från cd'n och ny download)

Jag har sökt på problemet men det ända jag hittar är att man ska ta bort sina gamla drivrutiner och försöka igen (men eftersom det är en helt ny rigg så har jag inga gamla drivrutiner).

Därefter så installerade jag alla updates för Windows 7, samt .NET 4.5, och Visual C++, och hoppades på att et skulle lösa problemet. Men det gick ändå inte att installera Catalyst.

Det var allt jag hann med igår kväll. Jag tänkte att jag kunde höra ifall nån här vet vad som kan vara orsaken, så har jag nya saker att testa när jag kommer hem från jobbet. Nån som har stött på detta problem tidigare?

Av tomat2

Hehe ja det är ganska många trådar om folk som behöver nya speldatorer så det ligger säkert något i vad du säger. För min del så var det på tiden, datorn pallar inte köra de senaste grejerna längre och den är ytters instabil. Hänger sig mist en gång om dagen så bara en tidsfråga innan den ger upp helt.

Edit. Blev förövrigt både R9 290x och 16 Gb Ram. Me so happy

Av tomat2

Okej tack thli72

Förlåt för att jag spammar tråden med frågor men har en sista. Nätagget som fanns med i paketet är slut, funkar denna lika bra?

http://www.inet.se/produkt/6911389/corsair-tx-750w-80-bronze-...

Av tomat2

När det gäller R9 290x, vet man vilken version av korten som är bäst/prisvärd?

Sapphire, MSI, Gigabyte eller ASUS?

Av tomat2

Hehe,

Det kan man göra, men det är inte korrekt

Jag hoppade direkt till "slutsats och sammanfattning" och missade att dem faktiskt hade listan som jämför olika kort i samma spel... my bad

Av tomat2

Grymt, tack för svaret! Är nog lika bra att köra det större grafikkortet då jag kan komplettera med RAM senare.

Antar att det är ganska stor skillnad på R9 280 och R9 290, nån som vet en bra sida där jag kan hitta en jämförelse mellan korten?

Av tomat2

Jag är också på väg att beställa en ny speldator och såg den här. Tycker allt såg väldigt bra ut (men jag är ganska ringrostig när det gäller datorbygge).

Om jag har ungefär 2000kr till att lägga på det här paket, vad för uppgraderingar tycker ni vore värda att göra? Är det mer RAM som behövs?

Mitt mål är att datorn ska hålla ett tag (och kunna maxa ut Rome II utan problem )

Av tomat2

Ja TimeCapsule används även till annat, jag har helt enkelt bara valt den som disk att för timemachine att spara på.
Normalt så finns inte symbolen för att mata ut, den finns bara där när timemachine håller på att backa up, när den är klar så försvinner möjligheten att mata ut. Men alla enheter ligger kvar.

Jag märkte att om man högerklickar på enheterna medans timemachine håller på så kan jag välja "ta bort från sidofält". Då kan man få bort alla, men nästa gång som timemachine börjar backa up så börjar dem komma tillbaks.

Av tomat2

Time Machine Skapar massa enheter

Hej jag har kört time machine i ungefär ett år nu, disken som den kopierar till ligger på mitt hemmanätverk så den kan endast köra backup när jag är ansluten till det nätverket.

Från början så fanns det bara en "Enhet" som hette "Backup av Paul Olssons Macbook Pro" och ikonen var som för en bärbar disk.
Men av nån anledning så har Time Machine börjat skapa en massa kopior av backuppen, så nu har jag typ 20 st "Enheter" som heter "Backup av Paul Olssons Macbook Pro".

Dessutom så ser dom alla ut som fasta diskar, nån som har en aning om vad som kan orsaka detta och hur man får bort dem?

http://payload.cargocollective.com/1/2/84198/1441726/Macintosh%2...

Av tomat2

Dator hänger sig när jag spelar Hjälp

Hej!

Jag har gigantiska problem med min dator, om nån har en möjlighet att kolla på det här och hjälpa mig så vore jag oerhört tacksam.

Problemet
----------------------
Jag har ett väldigt återkommande problem med att min dator hänger sig när jag spelar. Tiden innan datorn hänger sig kan variera mellan 5 minuter till ungefär en timme. Men den hänger sig alltid förr eller senare.
När det hänger sig så får jag antingen ränder över hela skärmen i en viss färg (om det händer så kan man fortfarande höra ljudet i bakgrunden) eller så fryser bilden och jag får stora pixlar över bilden (då hänger sig ljudet och blir bara brus då måste jag använda "power knappen" för att starta om)

Jag har alltid känt på mig att det har varit grafikkorts relaterat. Då det som sagt endast händer när jag spelar, jag hade det här problemet redan när jag köpte datorn, men inte särskilt ofta. Det inträffade väldigt ofta när jag körde spel som inte var särskilt krävande grafikmässigt. t.ex. sins of a solar empire. Men när jag spelare säg Crysis så funkade det fint. (det fix jag då kom på var att klocka ned kortet med cataclyst control center när det var gamla spel)

Nu kan jag dock inte spela något längre, särskilt Guild Wars 2. Det är när på ospelbart för att det inträffar så ofta. Oavsett om jag kör på höga inställningar eller låga, även om jag klockar ned kortet så är det ingen förändring, och spel som förut funkade fint har även nu börjat hänga sig efter några minuter (starcraft 2)

Errors som jag hittat
-----------------------------------
När jag startar datorn nu för tiden så får jag alltid "kdbsync.exe has stoped responting" (det är dock sedan senaste catacyst uppdateringen)
Om jag går in i Windows reliability history kan jag hitta detta fel ofta när det hänger sig men inte alltid: Video hardware error, Problem signature
Problem Event Name: LiveKernelEvent, OS Version: 6.1.7600.2.0.0.256.48 Locale ID: 1053

Det jag har försökt själv är
--------------------------------
Jag uppdaterade BIOS ungefär ett halvår sedan.
Jag har kört Memtest 7 vändor utan något fel
Jag har senaste drivrutinerna för cataclyst
Jag har dammsugit datorn och använt lufttryck för att blåsa bort dam från komponenter
Jag har provat att öka hastigheten på fläktar för att sänka temp på grafikkortet men utan resultat

Jag postar den info jag fick genom att köra DXDIAG ( jag vet inte vad för info som kan vara intressant för att lösa problemet)

------------------
System Information
------------------
Time of this report: 11/18/2012, 14:16:33
Machine name: PAUL-PC
Operating System: Windows 7 Professional 64-bit (6.1, Build 7600) (7600.win7_gdr.120830-0334)
Language: Swedish (Regional Setting: Swedish)
System Manufacturer: MICRO-STAR INTERNATIONAL CO., LTD
System Model: MS-7235
BIOS: Phoenix - AwardBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz (2 CPUs), ~2.1GHz
Memory: 6142MB RAM
Available OS Memory: 6142MB RAM
Page File: 1274MB used, 11008MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
DxDiag Version: 6.01.7600.16385 32bit Unicode

---------------
Display Devices
---------------
Card name: ATI Radeon HD 4800 Series
Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
Chip type: ATI display adapter (0x9440)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_9440&SUBSYS_0502174B&REV_00
Display Memory: 3318 MB
Dedicated Memory: 503 MB
Shared Memory: 2815 MB
Current Mode: 1920 x 1080 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: BenQ GL2440H
Monitor Id: BNQ7889
Native Mode: 1920 x 1080(p) (60.000Hz)
Output Type: DVI
Driver Name: aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx64.dll,aticfx32,aticfx32,aticfx32,atiumd64.dll,atidxx64.dll,atidxx64.dll,atiumdag,atidxx32,atidxx32,atiumdva,atiumd6a.cap,atitmm64.dll
Driver File Version: 8.17.0010.1129 (English)
Driver Version: 8.970.100.3000
DDI Version: 10.1
Driver Model: WDDM 1.1
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 7/4/2012 07:25:14, 1081856 bytes
WHQL Logo'd: n/a
WHQL Date Stamp: n/a
Device Identifier: {D7B71EE2-D700-11CF-9270-0825BEC2C535}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x9440
SubSys ID: 0x0502174B
Revision ID: 0x0000
Driver Strong Name: oem21.inf:ATI.Mfg.NTamd64.6.1:ati2mtag_RV7X:8.970.100.3000:pci\ven_1002&dev_9440
Rank Of Driver: 00E62001
Video Accel: ModeMPEG2_A ModeMPEG2_C
Deinterlace Caps: {6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(YUY2,YUY2) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(UYVY,UYVY) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(YV12,0x32315659) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
{3C5323C1-6FB7-44F5-9081-056BF2EE449D}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,2) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{552C0DAD-CCBC-420B-83C8-74943CF9F1A6}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,2) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{6E8329FF-B642-418B-BCF0-BCB6591E255F}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,1) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_PixelAdaptive
{335AA36E-7884-43A4-9C91-7F87FAF3E37E}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY DeinterlaceTech_BOBVerticalStretch
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(NV12,0x3231564e) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=VideoProcess_YUV2RGB VideoProcess_StretchX VideoProcess_StretchY
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC1,UNKNOWN) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC2,UNKNOWN) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC3,UNKNOWN) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(IMC4,UNKNOWN) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(S340,UNKNOWN) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
{5A54A0C9-C7EC-4BD9-8EDE-F3C75DC4393B}: Format(In/Out)=(S342,UNKNOWN) Frames(Prev/Fwd/Back)=(0,0,0) Caps=
D3D9 Overlay: Not Supported
DXVA-HD: Not Supported
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled

-------------
Sound Devices
-------------
Description: Speakers (Realtek High Definition Audio)
Default Sound Playback: Yes
Default Voice Playback: Yes
Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0883&SUBSYS_14627235&REV_1000
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: RTKVHD64.sys
Driver Version: 6.00.0001.6392 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: n/a
Date and Size: 6/14/2011 18:38:12, 2899176 bytes
Other Files:
Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
HW Accel Level: Basic
Cap Flags: 0x0
Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No

Description: Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio)
Default Sound Playback: No
Default Voice Playback: No
Hardware ID: HDAUDIO\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0883&SUBSYS_14627235&REV_1000
Manufacturer ID: 1
Product ID: 100
Type: WDM
Driver Name: RTKVHD64.sys
Driver Version: 6.00.0001.6392 (English)
Driver Attributes: Final Retail
WHQL Logo'd: n/a
Date and Size: 6/14/2011 18:38:12, 2899176 bytes
Other Files:
Driver Provider: Realtek Semiconductor Corp.
HW Accel Level: Basic
Cap Flags: 0x0
Min/Max Sample Rate: 0, 0
Static/Strm HW Mix Bufs: 0, 0
Static/Strm HW 3D Bufs: 0, 0
HW Memory: 0
Voice Management: No
EAX(tm) 2.0 Listen/Src: No, No
I3DL2(tm) Listen/Src: No, No
Sensaura(tm) ZoomFX(tm): No

-------------------
DirectInput Devices
-------------------
Device Name: Mouse
Attached: 1
Controller ID: n/a
Vendor/Product ID: n/a
FF Driver: n/a

Device Name: Keyboard
Attached: 1
Controller ID: n/a
Vendor/Product ID: n/a
FF Driver: n/a

Poll w/ Interrupt: No

------------------------
Disk & DVD/CD-ROM Drives
------------------------
Drive: C:
Free Space: 124.3 GB
Total Space: 238.4 GB
File System: NTFS
Model: ST3250620AS ATA Device

Drive: E:
Free Space: 533.9 GB
Total Space: 1100.0 GB
File System: NTFS
Model: WDC WD20EARS-00MVWB0 ATA Device

Drive: G:
Free Space: 433.8 GB
Total Space: 807.7 GB
File System: NTFS
Model: WDC WD20EARS-00MVWB0 ATA Device

Drive: F:
Model: DTSOFT Virtual CdRom Device
Driver: c:\windows\system32\drivers\cdrom.sys, 6.01.7600.16385 (Swedish), , 0 bytes

Drive: D:
Model: SONY DVD RW DW-Q120A ATA Device
Driver: c:\windows\system32\drivers\cdrom.sys, 6.01.7600.16385 (Swedish), , 0 bytes

--------------
System Devices
--------------
Name: Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2835
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2835&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&D1
Driver: n/a

Name: Intel(R) 82801 PCI Bridge - 244E
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_244E&SUBSYS_244E8086&REV_F2\3&2411E6FE&1&F0
Driver: n/a

Name: Intel(R) P965/G965 PCI Express Root Port - 29A1
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_29A1&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&08
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2834
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2834&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&D0
Driver: n/a

Name: Standard Dual Channel PCI IDE Controller
Device ID: PCI\VEN_197B&DEV_2361&SUBSYS_72351462&REV_02\4&A55381&0&00E0
Driver: n/a

Name: Intel(R) P965/G965 Processor to I/O Controller - 29A0
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_29A0&SUBSYS_29A08086&REV_02\3&2411E6FE&1&00
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2832
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2832&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&EA
Driver: n/a

Name: Realtek RTL8169/8110 Family PCI Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
Device ID: PCI\VEN_10EC&DEV_8167&SUBSYS_235C1462&REV_10\4&B88B710&0&30F0
Driver: n/a

Name: High Definition Audio Controller
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_284B&SUBSYS_284B8086&REV_02\3&2411E6FE&1&D8
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2831
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2831&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&E9
Driver: n/a

Name: High Definition Audio Controller
Device ID: PCI\VEN_1002&DEV_AA30&SUBSYS_AA30174B&REV_00\4&9BF2904&0&0108
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family PCI Express Root Port 1 - 283F
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_283F&SUBSYS_283F8086&REV_02\3&2411E6FE&1&E0
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family USB Universal Host Controller - 2830
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2830&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&E8
Driver: n/a

Name: ATI Radeon HD 4800 Series
Device ID: PCI\VEN_1002&DEV_9440&SUBSYS_0502174B&REV_00\4&9BF2904&0&0008
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family SMBus Controller - 283E
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_283E&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&FB
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 2 port Serial ATA Storage Controller - 2825
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2825&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&FD
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 283A
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_283A&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&D7
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 4 port Serial ATA Storage Controller - 2820
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2820&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&FA
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8 Family USB2 Enhanced Host Controller - 2836
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2836&SUBSYS_72351462&REV_02\3&2411E6FE&1&EF
Driver: n/a

Name: Intel(R) ICH8/ICH8R Family LPC Interface Controller - 2810
Device ID: PCI\VEN_8086&DEV_2810&SUBSYS_28108086&REV_02\3&2411E6FE&1&F8
Driver: n/a

EVR Power Information
---------------
Current Setting: {5C67A112-A4C9-483F-B4A7-1D473BECAFDC} (Quality)
Quality Flags: 2576
Enabled:
Force throttling
Allow half deinterlace
Allow scaling
Decode Power Usage: 100
Balanced Flags: 1424
Enabled:
Force throttling
Allow batching
Force half deinterlace
Force scaling
Decode Power Usage: 50
PowerFlags: 1424
Enabled:
Force throttling
Allow batching
Force half deinterlace
Force scaling
Decode Power Usage: 0

Om nån har något bra råd så vore jag tacksam.

Av tomat2

Jag försökte uppdatera mina bios.
Det är möjligt att jag är grymt korkad men det går inte att uppdatera för mig.

Jag hittade tillslut lådan med mitt moderkort. Jag gick upp på MSI websida och försökte köra deras automatiska sökare för uppdateringar. Först vill inte internet explorer installera insticksmodulen, men till slut så kanske det faktiskt funkade, för programet startade.
Men när den började söka ficka jag massa error meddelanden och den hittar inga uppdateringar alls.

Så jag laddar ner bios från själva kortets egna supportsida. Men nääää. När jag försöker köra den filen så får jag att den inte är kompatibel med min version av windows.
Och ja det fanns bara en version att tanka så......

Är det kanske så att mitt gamla moderkort MSI p965 Neo är för dåligt? Den kanske inte fungerar så bra med vista 64?
Men om det är felet, varför är det endast Sins of a solar empire som inte funkar för mig. Jag kan maxa vilket annat spel som helst utan minsta problem.

Grymt frustrerande.

Jag försökte även köra programet Memtest86, jag gjorde en boot cd som det stod att man skulle göra. Även här möter man problem. Först så textfilen som förklarar troligen avsedd för linux, för det är det enda den nämner.
Även om den jag laddade ner ska vara för windows.
hur som helst jag bootar från cd, det verkar som om det startar, men bara i 6 sekunder. Där fastnar det.

Jag är helt slut på det här problemet. Jag har vänner som kan köra spelet på Vista, så det är onekligen något som är fel i min hårdvara, borde väll vara någon av de saker jag nyligen uppdaterade. Antingen graf kortet eller minnet.

Nån annan som har nån ide vad jag ska göra eller som kan dumförklara mig med hur jag egentligen ska fixa det jag nyligen beskrivit som omöjligt?

Av tomat2

Jag hittade faktiskt en sak som onekligen sticker ut direkt när jag öppnade loggboken,

Jag har OÄNDLIGT många system errors, vi kan säga ungefär var annan sekund, av samma typ.

Source ; Atikmdag. Event id; 52236. Task category; CPLIB

Det finns logg av det här problemet hela vägen till första dagen jag installerade Vista.

Det enda som står är dock : CPLIB :: General - Invalid Parameter

Av tomat2

Ja, jag har lite konstig uppbyggnad av mina minnen. Jag kör med totalt 4 sticks. Två på 2 gig och två på 1 gig. Kommer inte ihåg märket, men det kan man väll kolla upp nån stans i datorn?

Problemet är att spelet inte alltid går till bluescreen. Jag har försökt två gånger nu men jag har bara fått att hela bilden blir full av smårutor och att den fryser.

Finns det nån error log för windows som jag kan hitta infon i?

Av tomat2

Kan inte spela Sins of a solar empire

Tjenare,

Jag uppgraderade nyligen flera av mina datorkomponenter. Och bytte över till Vista 64 Buisness
Biffade upp med nytt grafikkort, och mer ram. I samma vända formaterade jag även hårddisken.

Tidigare så kunde jag spela sins of a solar empire på max inställningar utan problem. Men nu när jag försöker så kan jag inte äns spela i 5 minuter. Spelet fungerar bra, allt ser helt normal ut. Men helt plötsligt så fryser bilden. Det blir små rutor över hela skärmen och jag hamnar med en bluescreen som jag måste stänga av på strömbrytaren för att få igång datorn igen.

Vilka inställningar jag har i spelet förändrar inget heller. Samma resultat med minsta grafik som med högsta.

Jag har försökt med patch till spelet. Ingen förändring. Nyligen kom även en uppgradering till spelet som jag lånade av en polare och installerade. Även nu kvarstår problemet. Istället för bluescreen så blir det bara svart istället. Men resultatet är det samma.

Jag har senaste drivrutinerna till grafikkortet så det är inte där problemet ligger.
Först tänkte jag att kortet kanske överhettade så jag gick in i inställningarna för fläkten och satte den på konstant hastighet på 80%. Ingen förändring där heller.

Jag är bra trött på att jag inte kan få det att fungera. Det kan ju inte vara så att ett nytt spel inte fungerar på min dator.

Mina specs är
Vista 64 Buisness
Intel(r) Core(TM)2 CPU 6400 @ 2.13GHz
6 GB RAM
Sapphire ATI Radeon Hd 4870 512mb GDDR5 PCI-E