Inlägg

Inlägg som Ness har skrivit i forumet
Av Ness
Skrivet av huttala:

Ergotangentbord och sedan slänger de in sax-switchar *facepalm*
MS har redan gjort detta iom sitt MS Sculpt och det tangentbordet är hur fint som helst bortsett från switcharna som blir kassa med tiden och gör att man bara spänner sig ännu mer. Fick mer problem med sculpt än mina "standard" TKL tangentbord med mekaniska switchar.

Det kommer kännas bra i en månad eller två, sen kommer problemen med att få tangenterna att registrera..

Uhmm, baserar du det uttalandet på ditt MS sculpt? För av erfarenhet så stämmer det inte på Logitechs scissor-switchar.
Jag har hade ett K800 från Logitech som jag använde dagligen i 8 år utan att få något problem med switcharna. Just nu kör jag med ett MX Keys hemma och ett K710 på jobbet och upplever inte problem med något av dem. Kan inte se utifrån reviews att det ska vara något folk klagar på heller. Hade det varit som du säger, att tangenterna känns bra i en månad eller två, så hade de inte haft så pass bra betyg som de har helt enkelt.

Av Ness
Skrivet av wargreymon:

$1499 står det i artikeln. Så en halv månadslön.

Det va dock CRG9 man pratade om då, dvs en tidigare modell. Men man kan såklart gissa att priset blir på ungefär samma nivå.

Av Ness
Skrivet av Hubertus:

Det är sådana påståenden som får en att ligga vaken på nätterna. Lita på de som bestämmer....

Fast jag sa inte "lita på de som bestämmer" jag sa "de som bestämmer vad som ses som en risk i dessa lägen är extremt kvalificerade". Dvs, långt mer kvalificerade än någon i detta form.

Av Ness
Skrivet av PunKK:

Suck.. Bra att Hua får vara en del av detta för att hålla nere andra leverantörers fantasipriser. Och vad gäller säkerhet skulle jag vara fan så mycket mer orolig för alla prylar i och kring corenätet som har SOC:ar och mjukvara från Texas Instruments, Cisco och i synnerhet Intel.. Huas utrustning har testats mer än alla andras prylar tillsammans och kommit ut rena från alla tester (och nu talar jag om nätverksutrustning) medan ex. Cisco har bekräftade bakdörrar i en helt sjuk mängd mjukvaror och än värre hårdvaror.. Och Intel, ptja, hur många obotliga exploits har vi sett de senaste två åren?

Jag säger inte att Hua har kritvit rågsikt i fickan men att fortfarande vara rädd för att bli övervakad av kinesiska staten när det inte finns några som helst belägg för detta är lite.. Foliehatt.
Klart Kina VILL massövervaka och ha möjligheter till DoS-vektorer för krigföring, men det betyder inte att användande av Huas prylar ger dem möjlighet, och jag vettefan hur det är ett bättre val att låta USA få samma möjligheter med vilja?

Skulle alla dagar i veckan välja USA före Kina. Det är inte ens jämförbart egentligen.
Tycka vad man vill om Trump eller USA generellt, men alltså Kina är en vidrig diktatur med en totalt rubbad ledare. De trampar på allt och alla så fort något händer som inte passar in i deras "underbara" fantasivärld. Kolla bara på Hong Kong eller koncentrationslägren för muslimer osv osv. Sedan är det ju uppenbart för vem som helst att CCP har en dold agenda när de sponsrar företag som Huawei för att kunna erbjuda billigare produkter och tjänster.

Oavsett så kan du nog vara rätt lugnt med att de som bestämmer vad som ses som en risk i dessa lägen är extremt kvalificerade.

Edit: https://www.berlingske.dk/internationalt/banned-recording-rev...
Och där har vi det, svart på vitt.

Av Ness

Trådfri (IKEA) - Jag och min sambo köpte nyligen hus och bestämde oss för att köpa några smarta lampor i samband med det. Stod mellan Philips Hue och Trådfri. Men vi valde Trådfri, dels för att det var lite billigare men också för att IKEA verkar lägga mer fokus på just hem & hus, med paneler att ha ovanför köksbänken etc. Hue har exempelvis bättre RGB-lampor, men det är inget vi är intresserade av så det gjorde detsamma.

Hittills har allt fungerat utan problem. Appen är ganska basic, men för vår del var schemaläggningen det viktigaste och det fungerar utan problem. Det finns även adaptrar för uttag ifall säg du har belysning där du helt enkelt inte kan byta ut lamporna så går det ändå att styra och schemalägga. Tänkte även köpa en adapter för motorvärmaren så kan man starta den utan att behöva gå ut. Trådfri har även lampknappar som fungerar som vanligt (som din sambo önskade).

IKEA verkar dessutom utöka innehållet med nya lampor lite nu och då vilket känns bra, bör vara hyfsat framtidssäkert.

Av Ness
Skrivet av molcos:

Hade tur och fick den för 15,995kr i Norge

Skickades från m.sweclockers.com

What!? 65"?
Helt galet bra pris i så fall, grattis!

Av Ness

Bortsett från kö-strulet så var det produkter som Elgiganten höjde och sänkte priset på i omgångar under själva BF. Exempelvis LG OLED65C9 som gick upp och ner i pris som en jojo. Varför?

Var det för att hetsa folk till att köpa eller för att prissänkningen ska flaggas på prisjakt? Oavsett så bryter det mot marknadsföringslagen.

Well, de ska ha cred som faktiskt bemöter kritiken och trots allt hade en del vettiga BF-erbjudanden. Nu gäller det bara att hålla sig till lagar och regler hädanefter också.

Av Ness
Skrivet av Json_81:

TV'n ska vara skärm, menyer och uppspelning finns bättre enheter för

Kanske.
Gör inte mitt uttalande mindre sant dock.

Av Ness
Skrivet av Json_81:

Alla andra test jag sett är eniga om att det är väldigt små skillnader.

Ja det beror väl på vad man anser vara små/stora skillnader.
Som du ser i videon så är det saker som gemene man antagligen aldrig skulle lägga märke till.

Men ja det är helt enkelt ett bättre/nyare chip. Förutom bättre bildkvalité så kan det nog vara andra "dolda" förbättringar som snabbare menyer osv. En polare med förra årets LG OLED klagade över att hans TV hade problem att streama 4K-material via PLEX. Någonting jag antar skulle fungera bättre med C9:an. Menmen, oavsett vilken man köper så kommer man nog bli nöjd.

Av Ness
Skrivet av Estanjoni:

Jag trodde det var som förr att den enda skillnaden mellan C och B var att B-modellen hade en kromad kant vilket är en dealbreaker för mig?

För 2019 års modeller så är det relativt stora skillnader.
Se jämförelse här.

Av Ness
Skrivet av Super Älg:

@Estanjoni: My point is that their prices may not have shown up on Prisjakt in the first place. IIRC, I did not see Elgiganten's discounted prices on Prisjakt many times that I checked and the same applied to Inet. At the time I wondered whether it was intentional by the retailers or just to do with update speeds or something like that.

Tror du svarade till fel person nu?
Oavsett, Elgigantens nedsatta priser visades på prisjakt vid det aktuella tillfället. Jag bevakade TVn och fick flera notifikationer för alla ändringar som skedde. Du kan t.o.m se på statistik att priset var nere på 19990:-, men kollar man bland butikerna så finns det inget tecken på att någon butik någonsin sålt den till det priset. Det är för att Elgiganten (och kanske fler) rensat sin prishistorik.

Av Ness
Skrivet av Super Älg:

Unlikely.

I saw quite a few discounted prices that did not showing on Prisjakt when I went to check. Part of that may be how fast it scans and updates. Part of it may depend on how the price is listed, represented or transmitted by each site. It is possible to have discounted prices that would be invisible to Prisjakt.

Det kan absolut vara som du säger att Prisjakt "inte hinner" skanna ifall varan har ett visst pris under för kort tid, alternativt under en period när Prisjakt helt enkelt inte skannar? Vilket gör att priset inte uppdateras under statistikfliken? Jag är osäker på hur det fungerar "under huven".

Men det är inte vad jag pratar om här. Om du exempelvis söker på produkten "LG OLED65C9" på Prisjakt, klickar in dig på statistik och sedan skrollar ner lite så ser du alla butiker som säljer produkten i en lista. Vissa butiker har dropdown-menyer som visar hur priset ändrats över tid, Elgiganten däremot har bara 2019-12-02 *Nytt pris: 27 990:-. Dvs, de har rensat all tidigare prishistorik.

Av Ness
Skrivet av Doomfarer:

What? Om företag kan rensa sin prishistorik blir ju prisjakt ganska mycket sämre. Men money talks antar jag, prisjakt vill ju ha pengarna av Elgiganten och är väl mindre intresserade av oss vanliga konsumenter.

Ja precis, jag vet inte hur detta påverkar den generella prishistoriken dock? Jag antar att den inte ändras?
Oavsett så är det jävligt konstigt, Prisjakt hjälper butiker att bryta mot lagen för att lura konsumenter, när hela deras sida går ut på att man som konsument ska ha nog med information för att göra ett tryggt köp. Men som du säger money talks.

Av Ness
Skrivet av Floristen:

Elgiganten är ett riktigt bluff-företag. Går ut med e-mail och information på hemsidan om att Black Friday kampanjen är förlängd men håller inte vad de säger angående en av deras mest eftertraktade erbjudanden på LG 65" C9.

28k nu istället för 20k. Och de vägrar att hedra den utlovade prissänkningen.

Falsk marknadsföring.

https://www.elgiganten.se/product/tv-bild/tv/24388/lg-65-4k-o...

Elgiganten höjde och sänkte priset på C9:an i omgångar även under själva Black Friday. Helt klart något fuffens där, och bryter väl dessutom mot marknadsföringslagen? Går inte att se exakt hur priset hoppade eftersom de har rensat sin historik på Prisjakt...

Av Ness
Skrivet av raoul_duke:

Ingenting.

Svensk black friday är en stor bluff tyvärr

Du kan ju se vad priset var innan sänkning på Prisjakt. Då behöver man inte vara orolig för att bli lurad.
Smidigast är ju att bevaka det man är intresserad av långt innan BF.

Nog för att vi inte direkt är bortskämda med bra deals i Sverige, men nog finns dom allt.
Fick tag på en OLED som va nedsatt 4000:- jämfört med innan, helt okej deal.

Av Ness
Av Ness

Wow, sjukt häftigt!

Av Ness
Skrivet av Petterk:

För att någon klagat? Fallet i Frankrike rör bara användaravtalet, att de eventuellt tvingas ta bort grejer i användaravtalet betyder inte att de tvingas införa mekanismer som överför enskilda spel till andra. Betyder dock att det inte skulle vara avtalsbrott att sälja ett helt konto. Att media springer iväg med det får du kritisera just media för.

Att dra uppmärksamhet till något kan vara del av lobbyarbete för att ändra eller införa lagar. I det här fallet är det nog inte så effektivt, och det riskerar snarare att leda till att digitala varor undantas från first-sale doktrinen eftersom det riskerar att inskränka andra direktiv/lagar om det omsätts i praktiken.

Samtidigt – om EU skulle komma med regleringar på digitala varor som tvingar fram funktioner för att överlåta grejerna – så skulle ju all försäljning av spel och programvaror upphöra och övergå till löpande prenumerationer. Annars skulle ju alla ändå bara låna licenserna när de väl spelar och alla licenser skulle ägas av en mellanhand som säljer och köper upp licenserna så fort någon vill spela eller slutar spela. Ren försäljning med mänskliga priser skulle inte fungera.

Konsumenter kan inte få någon utopi där.

Ja nä jag håller ju med helt och hållet i vilka problem det skulle medföra.

Skrivet av Petterk:

Att man kan flytta ett spel mellan olika plattformar, ja det går om utgivaren och plattformarna är överens om saken, men det skulle innebära att spelet tas bort på plattformen den flyttas ifrån. Vore orimligt om ett spel tänkt att användas av en person kan spelas av 7 olika personer samtidigt för att man aktiverar det på alla plattformar som finns och delar med sig av sina konton. Varför skulle plattformarna bistå gratis med infrastrukturen för detta? De i sin tur vill säkert ha användare, men de vill ju ha genuina användare som har ett normalt beteende. Skulle de kunna lyckas med DRM där du kan ha spelet på 7 olika tjänster, men bara köra kopia av spelet åt gången? Säkert, men plattformarna skulle inte gå med på det och användarna skulle sitta med alla nackdelar av DRM, som i att de inte kan spela spelet om servrarna/DRM-lösningen stängs ner t.ex.

mmh precis, men det var en sån lösning vi diskuterade. Dvs man flyttar spelet helt och hållet från en plattform till en annan. Det skulle ju lösa problemet med att man blir tvingad att ha massor av olika launchers att bolla på datorn.

Av Ness
Skrivet av Nikodemous:

Att gå förlångt vet jag inte, mer gå tillbaka som det var förr när man väl kunde göra det för att man då ägde spelen, dvs före steam. Var verkligen andrahandsmarknaden så stor före steam?

Yeah, det var en stor fråga innan digital distribuering var på den nivå den är idag. Många utvecklare gick på knäna tack vare andrahandförsäljningen. Då kan man tänka sig hur problematiskt det skulle bli om du slapp ta med dig skivan till typ Gamestop och istället kunde kränga skiten utan mellanhand direkt från datorn. :S

Av Ness
Skrivet av Petterk:

Alltså domstolen kan säga att de inte får ha avtal som förbjuder det, men domstolen kan inte tvinga Valve eller någon annan att införa funktioner för att överlåta de digitala varorna. Domstolen har bara upphovsrätten och avtalslagen (deras franska motsvarigheter i det här fallet) att vända sig mot, de kan inte detaljreglera hur varor får säljas eller hur plattformar som säljer dessa får fungera. Så nej det går inte. I praktiken betyder det bara att de inte kan ha orimliga eller otillåtna avtalsvillkor. Inte heller har domen i Frankrike vunnit laga kraft.

Skulle EU få för sig att gå in och detaljreglera digitala varor där detta är ett krav så skulle såklart ingen sälja spel och programvaror längre. Allt skulle gå över till prenumeration istället och alla skulle få ställa sig i ledet.

EU-domstolen tog upp frågan om andrahandsförsäljningen i UsedSoft-målet som avslutades 2012. Det enda first-saledoktrinen betyder är att upphovsmannens rätt att bestämma över hur distribution sker efter försäljning upphör. De kan inte tvinga företag att införa några mekanismer för att överlåta nyttjanderättigheterna, och det var inte heller vad de tvingade Oracle att göra utan Oracle kunde helt enkelt inte göra några anspråk.

Vill man ha andrahandsförsäljning på digitala plattformar, med funktioner som överlåter nyttjanderättigheterna så är det inte via rätten man ska gå. Rätten kommer aldrig kunna åstadkomma detta då de inte stiftar lagar! Domstolens roll borde de flesta förstå.

Jahapp, då ser jag inte anledningen till varför de ens diskuterat frågan från första början?
Men jag hoppas du har rätt.