Inlägg

Inlägg som Ness har skrivit i forumet
Av Ness
Skrivet av Schiznit:

Tyvärr är det så enkelt att jag inte gillar android och då finns det bara iphone att välja. Skulle gärna ha lite mer telefoner att välja på men tyvärr är det ju android som gäller isåfall.

Äsch, man kan ju i princip få Android att vara precis som man vill. Sedan kan jag såklart förstå att det tar emot att byta från iPhone ifall man redan är inköpt i ekosystemet med allt vad det innebär. Det är väl precis så Apple vill att det ska vara också.

Personligen tycker jag att allt över typ 5-6000:- är överpris när det kommer till telefoner. Jag brukar avvakta och köpa förra årets modeller när de gått ner i pris. Oftast är de prestandamässigt knappt märkbart sämre än årets, absolut inte värt 10k påslag på priset i alla fall. Dom pengarna kan jag istället lägga på annat som ger långt mer nöje än att Reddit-appen öppnar sig 0.1 sek snabbare.

Av Ness
Skrivet av Triton242:

Enklaste frågan på länge.
Det skall vara en IPhone.
Synd att det Samsung sponsrade innehållet inte vågade ta med som svar.

Tragiskt när kriterierna t.o.m hos teknikintresserade ligger på en så pass låg nivå att det bara är märket som avgör.

Av Ness
Skrivet av Jonas79:

Men det jag reagerat mest är att folk som inte varit i ett land eller bott i tex Kina vet hur det fungerar där via att lyssna på propaganda från Usa som gynnar dom ekonomiskt & därför handelskriget startade för att Usa förlorat väldigt mycket arbetstillfällen inom tillverkning.

Usa har alltid förtryckt andra nationer för egen ekonomisk vinning & ingen vågar gå emot dom pga deras militär & dom tar för givet att alla går att köpas bara se hur Donald trump skött sig sedan presidentvalet som fått alla att ifrågasätta demokratin i Usa.

Dom har gått in i många krig för oljan & mest i länder runt persiska viken & därför Irak, Iran, Saudi Arabien ej tål Usa & Sverige har även hjälpt till på ett hörn & som gengäld fått sälja vapen & starta skolor i Saudi Arabien.

Bara gå tillbaka hur Irak kriget startade när Bush var president eller hantering av informationen när Ed Snowden berättade för hela världen hur USA hantering av information och underättelse tjänsten som gjorde att han aldrig fick rätt till inträde i landet längre.

Google, Facebook mfl har också sålt information vidare utan godkännande & blivit påkommen.

Finns alltid ekonomiska intressen eller menar du att du alltid köper möbler tillverkade i Sverige från möbelsnickaren ej Ikea, Jysk m.m tillverkade i Kina, Maten du köper kommer från lokala eko bonden som potatis, kött, grönsaker m.m

finns massa exempel på detta.

Förstår inte riktigt vad du försöker säga? Man behöver knappat ha varit eller bott i Kina för att veta vad dom sysslar med. Det är en diktatur, en riktigt vidrig sådan också. Läs på lite om du inte vet vad dom håller på med.

Vad USA sysslar med är helt irrelevant, och inte ens jämförbart med Kina.

Av Ness
Skrivet av Camridge:

Blir tjatigt till slut när det är samma personer som ska spy galla eller försöka spela duktig om och om igen.

Ut och protestera, fixa namninsamling eller gå med i en organisation och gör något istället för att gömma sig bakom en skärm och inte bidra något.

Denna sida heter inte direkt politikclockers.

Men du och dina gemena är duktig på att döma andra i alla fall. 👍

Vem har sagt att man inte kan göra båda? Artikeln handlar om hur Tele2 valde bort Huawei (av politiska skäl) så det är väldigt on topic. Sedan att du kan sitta hemma och blunda för att ett land mördar, förtrycker och slavdriver sitt folk så att du kan fortsätta köpa billig skit på Wish får väl stå för dig. Ja jag tror nog att de flesta med någon form av moralkompass dömer dig.

Det är ironiskt hur du blir triggad och klagar på en handfull kommentarer, samtidigt som du tycker det Kina sysslar med är helt okej. Snacka om att leva ett skyddat liv. Stay classy!👍

Av Ness
Skrivet av Camridge:

Skulle vara trevligt o slippa alla dessa troll och Kina hatare varför gång när något handlar om Huawei o liknande.

Slippa alla som ogillar en hänsynslös diktatur som dessutom vill förtrycka resten av världen? Du låter som en trevlig prick. Lycka till.

Av Ness
Skrivet av Skrotnisse92:

Absolut! Men det är väl hårt att säga "Fuck kina" när man ändå stödjer det? Inget personligt, jag tycker personligen själv att det är svårt att välja länder och företag när man köper saker som konsument. Det är ju särskilt svårt när man tex köper någon oklar noname adapter från tex kjell-co.

Förstår vad du menar, men jag håller inte riktigt med. Det är en sak att säg exempelvis ogilla ett specifikt företag men ändå fortsätta köpa deras prylar. Fine då hade du haft en poäng. Men när det gäller Kina så är det i princip omöjligt att hitta alternativ ibland. Det är fortfarande viktigt att visa och uttrycka sitt missnöje. Sedan är det i grund och botten upp till Sverige som land och eller EU att sätta ner foten. Japan betalade nyligen massor av företag att flytta tillbaka från Kina, vi borde göra samma sak här. Ett steg i taget.

Av Ness
Skrivet av Skrotnisse92:

Sånna här citat blir fort märkliga. Tänker du likadant när det gäller datorkomponenter? Seasonic, ryzen och fractal design tillverkas väl i kina

Du får nog svårt att hitta någon som aldrig köpt en pryl som tillverkats i Kina. Det betyder väl inte att man måste gilla en diktatur, och hoppas att de ska fortsätta breda ut sig i världen? Jag har garanterat massor av saker som tillverkats i Kina, men jag väljer även medvetet bort kinesiska prylar/tjänster, framförallt när företaget är kinesiskt.

Av Ness

Gött! Trevlig nyhet!
Kina kan dra åt..

Av Ness
Skrivet av RPGWiZaRD:

Beror väl på storleken vs upplösning, fiender är ju små på en 4K 27" skärm t.ex. När jag testade spela Unreal Tournament på min 32" 1080p TV så jäklar va alla fiender va stora som jättar, tycktes vara lätt att träffa också trots 60Hz VA panel och inte speciellt bra responstid (blur märktes)

CSGO proffspelare spelar ju i 4:3 låg upplösning för att verka fienderna se större ut. (delvis oxå för prestanda/vanesak men delvis oxå få mindre yta att fokusera på/större upplevda fiender)

Aaa jomen absolut, det spelar ju såklart in. 32" 1080p alltså haha, ja jag kan tänka mig att allt blev grymt stort med den kombinationen.

Jag bytte från en 27" 1440p-skärm till en 48" 4k-skärm nu för någon månad sedan. Eftersom den endast har HDMI 2.1 så måste jag införskaffa en ny GPU innan jag kan spela i mer än 60Hz. Men precis som du säger, eftersom allt är stort så känns det fortfarande lättare med denna, trots att jag gått från 165Hz till 60Hz. Nu har ju förvisso OLED-paneler grym pixel refresh rate, så det hjälper nog en hel del och skärmen känns väldigt rapp.

Spelar proffs fortfarande i 4:3 alltså? Jag trodde det var vanligare förr när de fortfarande körde med CRT (trots att den stora massan gått över till LCD 16:9). Btw, sett Digital Foundry's video där dom snackar CRT? Om inte så är den sevärd. Man ångrar lite att man någonsin gick över till LCD haha.

Av Ness
Skrivet av maweric:

Förstår inte varför man ska ha så stor skärm till spel. Personligen föredrar jag maximalt 24”, helst mindre. Vill inte behöva röra ögonen så mycket. Lätt att missa saker eller få lång reaktionstid i snabba spel.

Är det bara jag som är udda?

Beror ju helt på hur nära skärmen du sitter. Allt blir ju mindre med en mindre skärm, således även fiender i spel. Lättare att se och reagera på saker om du har en större skärm. Skulle säga att skillnaden är att du måste sitta närmare skärmen när den är liten, och ju större skärm du har desto mer bakåtlutad kan du sitta.

Av Ness
Skrivet av Dinkefing:

Dessa överdrivna stora skärmar för gaming måste få ett slut! Plastiga överdesignade skärmar oftast med billiga paneler med hög Hz men oftast får färgerna och kontrast mm ta stryk. Se bara på Asus och Acers alternativ så blir man skräckslagen!

Större skärm innebär inte bättre!

Du inser att det här är en OLED-skärm va? Du snackar ner bästa panelen på marknaden just nu.
Är 48" för stort på ett skrivbord? Eventuellt, men jag skulle aldrig köpa något under 32". När det gäller OLED så handlar det dock mer om kostnaden att tillverka mindre paneler. 48" är den minsta OLED-TVn hittills och kom först förra året.

Av Ness
Skrivet av Mr[M]:

Drömmen om oled gamingskärm verka aldrig hända.. Hade hoppas LG skulle släppa än mindre variant 38 eller 32 men det verka inte hända.
miniled verka kunna bli riktigt bra och kanske kommer gamingskärmen jag väntat på snart

Min 48" OLED håller inte med dig. The dream is alive!! Krävs dock att man har ett skrivbord som är minst 80cm djupt skulle jag säga.

Av Ness
Skrivet av svan_lind89:

Jag gillar faktiskt det här skarpt. Snyggt och cleant utseende samt en kylare som trycker värmen ur lådan, trevligt!

Hänger dock på ljudnivåer under belastning huruvida det blir ett inköp eller ej.

Fördelen med att ha datorn i ett annat rum!

Av Ness
Skrivet av EroHebi:

Undra vad alla epic ”haters” kommer göra

Vara kvar på en bra launcher?
Finns inget spel i listan som jag har något behov av att spela. Jag undrar hur många som tar del av dessa "erbjudanden" som faktiskt planerar att spela spelen också. Det är nog mest ett ha begär.

Har dock inget emot att Epic ger bort spel. Det är deras vidriga "anti consumer"-beteende att köpa upp spel exklusivt som ger riktigt dålig eftersmak. Finns inte en chans att jag stödjer företag som sysslar med sånt.

Av Ness
Skrivet av Haziza:

Förståelig, ger inte mycket för wannabe YouTubers heller för den delen!

650 000 prenumeranter, hur många behöver man ha för att sluta vara wannabe menar du?

Av Ness

Jag tycker att man kan sära på pris och prestanda i recensionen.
Generellt så vill man ju veta hur kortet presterar jämfört mot andra kort på marknaden.

Sedan om det är ett pris jag är villig att betala eller inte är ju upp till mig som konsument att avgöra. Det är inte heller som att alla kunder köper kortet samma dag det släpps. Väntar man på rea eller partnerkort så tappar man ju hela tanken med att priset ska spela in i slutbetyget. Man vill helt enkelt veta hur bra produkt X presterar i förhållande till produkt Y, that's it!

Priset kan vara en sidopunkt som man "betygsätter" separat. Där kan Sweclockers uppge vilka prisuppgifter man fått och om man anser att det är ett bra pris eller inte. Kanske med en liten jämförelse pris/prestanda mot kort i samma segment osv.

Av Ness
Skrivet av Sysop:

Så all produktion av film och serier skall göras tillgänglig till all världens befolkning, gärna dubbat på alla språk, textat på alla språk, syntolkat på alla språk. Allt i en tjänst, till ett överkomligt pris. Då är vi nöjda, men med ett av mig förmodat resultat att ingenting i princip längre produceras.

EXAKT! Jag trodde helt ärligt att vi var på väg dit när Netflix vad på uppgång. Men så bestämde man sig istället för att splitta upp innehållet på 40 olika tjänster. Sedan blir man förvånad när folk fortsätter pirata filmer och serier... Kolla på musikbranschen, hur många piratar musik idag liksom?

De olika strömningstjänsterna kan fortsätta att finnas, men konkurrerar med funktioner istället för exklusivitet. Majoriteten av intäkterna går oavkortat till filmbolagen oavsett vilken tjänst du som konsument väljer. Man skulle kunna ta ut en mycket högre kostnad och folk skulle ändå vara villiga att betala. Winwin, bättre för konsumenten bättre för filmbolaget.

Av Ness
Skrivet av Nudel:

Jag tillhör nog gruppen som inte bryr sig om eftersläp i just dessa scenarion, dvs jag är inte målgruppen för 120Hz.

Nä så kan det ju vara. Jag har själv inte en 120Hz-skärm på min telefon. Men jag kan tänka mig att det är en sån funktion som när man väl provat så är det svårt att gå tillbaka. På samma sätt som med datorskärmar.

Men till skillnad mot mycket annat så skulle jag personligen nog se en snabbare panel som en större uppgradering än säg, nästa version av Snapdragon eller bättre 5G-stöd. i mitt användande så är dessa saker mer eller mindre skitsamma, men att få flyt i bilden skulle däremot kunna bli en både märkbar och trevlig uppgradering. Sedan kan man ju välja att köra 60Hz om man vill spara batteri, så winwin.

Av Ness
Skrivet av Nudel:

Är det bara jag som inte förstår vitsen med 120Hz skärm på en mobiltelefon?

På en laptop och stationär osv absolut, men på en telefon förstår jag inte riktigt vitsen.
Skall jag spela ett spel där jag har nytta av 120Hz så slukar den ju batteriet på nolltid = jag sitter sannolikt där jag har ström. Då kan jag lika gärna spela på en Platta/Laptop/Stationär?

För vid rent telefonanvändande, ringa, smsa surfa etcetera kan man ju inte ha någon direkt nytta av 120Hz?

Tanken är väl att du får ett helt annat flyt i bilden. SMS:a och Ringa, ja nä där är vi nog ganska överens om att det inte blir någon märkbar skillnad. Men surfa däremot, skrolla på instagram, skrolla på Reddit, etc. Egentligen överallt där du "skrollar" eller swipar runt bör du se extremt stor skillnad, och det är ju normalt det man gör på en smartphone.

Av Ness
Skrivet av Xinpei:

När alternativen faktiskt blir att en konsol får agera som en stoppkloss för utvecklingen så kan exklusiva titlar bli något positivt om sagda stoppkloss inte får effekt på utvecklingen av dessa.

Well, jag vet inte. Dels så kan det få precis motsatt effekt också. Det handlar i så fall om vilken konsol som köper upp flest/bäst exklusiva titlar. Oavsett så kommer majoriteten av alla spel att finnas till båda så jag tror att det är ganska långsökt att se det som en potentiell positiv effekt på utvecklingen. Är det inte mycket troligare att utvecklingen går snabbare ifall konkurrensen faktiskt låg i hårdvaran och inte vilka spel man lyckats roffa åt sig?

Men även om vi bortser från det, och låtsas att det faktiskt var positivt för utvecklingen så skulle jag ändå säga att det negativa med exklusivitet överväger den lilla positiva detaljen alla dagar i veckan.