Inlägg

Inlägg som daspunner har skrivit i forumet
Av daspunner

Ser inte ena datorn från andra datorn i nätverket. Win10

Tja!

Om vi kallar det för dator1 och dator2 till o börja med. Dator1 ser dator2 över nätverket i utforskaren men dator2 ser inte dator1. Detta hände nyligen utan att jag ändrat nånting. Har slagit på och av fil o skrivardelning i samband med omstarter på båda maskinerna. Kollat så att båda ingår i samma "workgroup". Båda datorer kör Win10. Vad mer kan jag göra för att återställa detta?

/D

Av daspunner

Portable Chromium OS på USB-sticka. USB3?

Tja!

Om man installerar Chromium OS på en USB3-sticka. Utnyttjar den fulla hastigheten då?

/Dave

Av daspunner

Koppla 4g modem/router till annan router via cat-kabel?

Tja!

Fick en förfrågan om man kunde koppla en Huawei B593 4g modem/router till en D-link Dir-842 Mimo-router. B593 har fyra lan-portar och Dir-842 har ju en WAN-port (märkt internet). Detta borde väl gå? Att man kopplar cat-kabel till wan-porten från modemet. Vi hoppas på större räckvidd på Wifi:t med detta upplägg. Det är inställningarna i modem respektive router jag är osäker på bara.

/D

Av daspunner

Blåser liv i min tråd igen genom att fråga om följande site:

http://www.bravida-vastervik.se/

Den känns lite mysko. Har jag rätt där?

Av daspunner
Skrivet av kaput:

Flirc bör fungera utmärkt. Den funkar med typ allt annat, och med ungefär varenda fjärr som finns. Använder den tillsammans med en Raspberry Pi 3 och en Apple TV-fjärr till köks-mediacentret

Annars kan du alltid ebaya hem en MCE-fjärr med tillhörande mottagare för nästan inga pengar alls.

MCE-fjärr i Windows 10? Funkar det? Tänker på drivrutiner o sånt. Tror iofs det blir en Flirc iaf.

Av daspunner

Vad har man för alternativ idag? Villa utan fast uppkoppling. Streama?

Tja!

Min kamrat som bor i hus utan fast uppkoppling undrar lite över vilka möjligheter som finns idag. Han vill kunna streama från tex netflix eller liknande. Bor mitt i centrala Varberg men vill inte gräva fiber för att de tar tar så hutlöst betalt för de ynka metrarna till centralen. Återstår då bara mobilt bredband antar jag. Någon kanske dela med sej av erfarenheterna?

/David

Av daspunner
Skrivet av Mr_Lazy:

Yepp, mina efterforskningar säger samma sak. Får för mej att IR inte prioriteras särskilt länge. Gött om gammal hårdvara o få tag i men ingen mjukvara till senare OS.

Av daspunner
Skrivet av Mr_Lazy:

Jag tror du får beskriva lite mer vad du vill ha hjälp med.

Jag gissar lite nu; du har en fjärr som du skall koppla till din dator som har Windows 10 och du undrar ifall det kommer fungera att använda fjärren till att trycka play och pause?

Är fjärrkontrollen MCE-kompatibel så kommer den garanterat att fungera med Windows 10

Precis som du säger. Jag vill kunna styra media på PC:n med en lite äldre Logitech Harmony-fjärr och den är ju MCE-kompatibel.

Nån som har tips på en IR-mottagare som är kompatibel med Win 10? Helst i Sverige/Europa för vettiga pengar.

Av daspunner

IR-mottagare i Windows 10? Går det?

Tja!

Frågan är som rubriken lyder.

/D

Av daspunner

Jar-filer vill inte starta efter dubbelklick i Win 10.

Tja!

Hittils är detta gjort:

Nyformaterad hårddisk med helt fräsch Windows 10 Pro 64bit, installerade alla drivrutiner, installerade Avast och sedan senaste Java. Dubbelklickade sedan på jar-filen jag ville köra men den startar inte. Var tvungen o lägga den i samma mapp som java.exe och sedan öppna cmd.exe som administratör o köra kommandot "java -jar Quark.jar". Quark.jar är då filen jag vill köra. Har följt otal guider som avhandlar detta problem men jag löser inte detta.

Vad göra?

Av daspunner

Tack allihopa!

MP3tag gjorde susen! Urk för att behöva döpa om 90st filer manuellt!

Av daspunner

Överföra "tracknumber" i id3-tag till filnamnet.

Tja!

Har laddat ned ett gäng filer från en pod i mp3-format. I filnamnet finns enbart en titel, inget "tracknumber". Det finns dock i id3-tagen. Jag skulle på ett automatiserat sätt få med det i filnamnet. Finns säkert nåt braigt program för det men jag vet inte vad jag skall leta efter bara.

Tips någon?

/Dave

Av daspunner

RCM-loader bannad i SWE?

Av daspunner

Mer "onödiga" objekt i vänsterspalten på utforskaren än jag vill ha! Win10

Tja!

Vad ni ser nedan är skärmdump ifrån utforskaren i Win10 på min dator. Under Den här datorn finns det tex "3D-objekt", "Filmer" o "Dokument". Jag skulle vilja ha väck de genvägarna. De är bara i vägen. Går det?

https://i.ibb.co/q7nP40t/Sk-rmklipp.jpg

/D

Av daspunner

3e parts lasertoner? Funkar de alls?

Tja!

Jag har alltid fått höra att man enbart skall handla originaltoners till sin laserskrivare. Visst jag köper det men jag ser ju 3e parts toners som webbutikerna skall vara "kompatibla". De är ju överallt och de hade ju kunnat säljas om de inte fungerade. Eller?

Som i mitt fall har jag fått en skrivare (några år äldre utan garanti) och snart är den svarta tonern slut och skillnaden på original och 3e parts toner är ju ganska stor.

Nån med mer insikt i området som har lust o uttala sej i frågan?

/Dave

Av daspunner
Skrivet av MacAllan:

Ring och prata med Itux, förklara problemet och att det försvinner var gång du startar om deras box.
Om det inte är deras sak så bode dom iaf veta vem som ansvarar för att boxen skall fungera.

Aa det känns så. Har trilskats med detta sen i våras. Det börjar bli lite tröstlöst nu.

Skickades från m.sweclockers.com

Av daspunner

Allt det där ni nämner har jag gjort. dvs testat olika datorer, kablar, med/utan router osv.

Fiberägaren (Itux) har faktiskt en.en telefonsupport som jag ännu inte ringt. Hade en fundering om hurvida jag kanske skulle bett o få byta ut boxen med deras logga på. Men ni menar att dset är ISP:n man ändå skall kontakta?

Av daspunner

"Följer för att det var intresseant o se vad det blir av det."

Av daspunner

Är det tjänsteleverantören eller fiberägaren som felar?

Tja!

Bor i centrala Varberg och här är det ett företag som heter Itux som klistrat sin logga på "fiberboxen" för IPTV:n/bredband Bredbandet har vi via Universal telecom och har en uppkoppling på 250 ner o 100 upp som tenderar till att bli ca 100 ner och ca 40 upp efter ett tag, ibland nåt dygn och ibland nån timme (inte riktigt kartlagt hur länge). Har bytt samtligt i kabelväg (till cat6), kopplat bort kringutrustning, startat om och testat mej gråhårig. Har nu konstaterat att det är "Itux-boxen" som kräver en omstart för att det skall återgå till 250/100 igen. Problemet är att jag har varit i kontakt med Universal telecom och vi står nu i ett läge att de vill skicka ut en tekniker men visar det sej att felet inte ligger i deras grejer får jag stå för notan.

Vad hade ni gjort i min situation? Den där teknikern är rätt dyr om det visar sej vara mitt fel.

/Dave

Av daspunner

En tackar!