Inlägg

Inlägg som daspunner har skrivit i forumet
Av daspunner

Skulle vilja hamna på inloggningsskärmen när jag stänger locket i Windows 10.

Hej!

I Win 7 hamnade jag på inloggningsskärmen när jag stängde locket. Detta lyckades jag få till efter att läst en guide som bland annat innefattade att man skulle ändra några värden i registret. Detta var flera år sedan och jag har vant mej vid detta och jag skulle gärna ha det så på i Win 10 med. Nån som vet hur man gör? Vill inte att datorn stängs av, hamnar i viloläge, eller strömsparläge när jag stänger locket. Vill behöva slå in koden när jag öppnar locket igen.

/Dave

Av daspunner

Hur funkar en laptop med dubbla grafikkort?

Hur funkar en laptop med dubbla grafikkort? Väljer man aktivt vid nåt tillfälle vilket grafikkort man vill använda eller vadå?

/D

Av daspunner

@BlackBird: Nej, aldrig i livet! Windows 10 faller mej mestadels i smaken. och är snyggt och ganska intuitivt. Jag var länge emot det men har nu vant mej och det funkar och jag vet var det mesta finns. All filhantering sköter jag ändå i Total Commander! Tack för tipset dock!

Av daspunner

Gillar svaren jag fått hittills.

Kinaminnen undanber jag mej. Sandisk/Lexar/Kingston brukar vara lagom pris för vad det skall användas till. Brukar ha ett hängande på nyckelringen och det skall bara funka.

Av daspunner

Skall skaffa USB-sticka med USB3.

Hej!

Är alla USB-stickor bakåtkompatibla till 2.0? Kan verkar vara en en riktig nybörjarfråga men kompabiliteten emellan 2.0 och 3.0 har krånglat för mej i bland när det kommit till det där. Har behövt ha drivrutiner installerade o sånt för att det skall funka åt andra hållet, dvs att 2.0 skall funka i en 3.0-port. Vissa äldre prylar mår till och med bäst av faktiskt sitta i en 2.0-port fastän drivrutiner för 3.0-porten varit installerat etc. Kommer jag kunna lita på att det alltid kommer att funka att köra min sticka vart jag än kommer under alla förhållanden såtillvida att den är formaterad i FAT32 eller finns det situationer där det kommer bli tandagnissel?

/D

Av daspunner
Skrivet av Belzader:

@daspunner:
Det kan vara beroende på vilken version (1607, 1703 etc.) du kör av Win 10, om du inte vet det skriv winver.exe i kör).
Jag tror att den inställningen inte kom förrän i version 1709.

Precis så var det. Nyinstallerat system, lät den köra igenom en del uppdateringar och så fanns det alternativet också med i listan. Trivial grej men fasen vad skönt o få det o se ut som man vill! Tackar o bockar!

Av daspunner
Skrivet av Belzader:

@daspunner:
Settings > Personalization, sedan väljer du start på vänster sidan, där finns det inställningar relaterade till start menu, sedan är det Show app list in start menu.

Verkar inte ha den. Ny skärmdump från min burk:

http://i68.tinypic.com/28gt9ba.jpg

Annan skärmdump hittad på google:

https://tr3.cbsistatic.com/hub/i/2017/04/26/aeb00837-09cf-4e3d-8...

Weird!!

Av daspunner

Hur döljer/gömmer jag dessa på startmenyn? Win10

Området inringat i rött har jag på min stationära burk lyckats dölja. Inte så att det har försvunnit helt men går att få fram med "pilikon". Minns bara inte hur jag gjorde. Har nu lessnat på att inte komma på det så att jag frågar istället.

http://i63.tinypic.com/2qd0d47.jpg

Mvh David

Av daspunner

@Belzader: Tack! Får installera en VM bara för attfå loss den filen tänker jag.

Av daspunner

Strul med VCP och drivrutiner.

Hej

Hoppas att jag lyckas förklara så att ni hajar nu för jag för för mej ute på okänt vatten. Jag försöker få igång en "flight controller" till drönare som kommunicerar via virtuell comport. Detta på en fruktansvärt nedbantad version av Win 7 32bit. Kör detta på en liten 10tums netbook med låg prestanda bara för att slippa släpa fullsize burk ut på flygfältet. STM electronics är de som tillhandahåller drivrutinerna och jag lyckas installera drivrutinen men får ett gult utropstecken i enhetshanteraren. Får följande felmeddelande:

the driver is not configured correctly (code 1) a service installation section in the inf file is invalid

Kikade i medföljande inf-fil och där omnämns usbser.sys i samband med %12% som är "C:/Windows/System32/drivers"-mappen tror jag.

Letade upp usbser.sys på nätet från nån okänd källa. Detta på testburk som jag installerat samma version av windows på bara för testa. Men då var det fel version istället av usbser.sys.

Nu till vart jag vill komma. Hur vet jag vilken version jag behöver av usbser.sys jag behöver och var hittar jag pålitlig källa?

Borde den funnits med i Win 7 egentligen men blivit borttagen då de gjorde versionen nedbantad?

/David

Av daspunner
Skrivet av Haptic:

Yup. Provade o slänga in annan version av Win7 och där funkar det ypperligt med just de drivrutinerna. Synd för den var verkligen en "lite" version och det är en lite klenare burk som bara skall tjäna ett enda syfte.

/D

Av daspunner

Stm32 virtual com port som sitter på flightcontroller till drönarbygge just i detta fallet. Har dock fler STM32 VCP:s som beter sej också som använder sej av samma drivisar.

Av daspunner

Problem med att få en drivrutin installerad. Win 7 32Bit

The drivers for this device are not installed. (Code 28)

A service installation section in this INF is invalid.

Aldrig sett detta felmeddelande innan. Ominstallerad burk som har funkat innan.

Lösning någon?

Av daspunner

Funderingar på utskriftsresultat med "US letter size".

Skall skriva ut ritningar som verkar ha formatet "us letter size". Vad händer om jag helt enkelt trycker på "skriv ut"? Det är viktigt att det blir ett 1:1-förhållande då det är en 1:1 skala på ritningen. Behöver jag göra något med filen innan jag skriver ut, typ omformatera den? Att nämna kanske är att det är en PDF och att jag skall skriva ut på A4.

(För de som inte vet så är "us letter size" USA:s motsvarighet till vårat A4-format. Alltså deras till vardags vanligaste pappersformat de skriver ut på.)

/Dave

Av daspunner

1TB sata funkar skit internt men hur bra som helst externt. Varför då?

1TB sata funkar skit internt men hur bra som helst externt. Varför då?

Aldrig varit med om sånt tidigare.

Av daspunner

Skärmen vill inte vakna till liv igen. Windows 10

När min skärm slocknar vill den inte vakna till liv igen utan omstart. Trodde till en början att hela datorn låst sej men delade mapparna fortsatte vara aktiva o åtkomliga från andra datorer/enheter. Det funkar som det skall i Windows 7 men inte i nyinstallerade Windows 10 så jag får det till mjukvarurelaterat problem. Har löst det så att jag stängt av skärmavstängningen helt tills vidare men det är ju ingen lösning jag vill ha.

Några idéer?

/David

Av daspunner

Skulle vilja uppgradera lite äldre burk med mer DDR2-ram. Har lite funderingar o frågor.

Ja som rubriken lyder...

Söker runt lite på Ebay efter lite mer ram av DDR2-typ och stöter på en del annonser där säljaren påstår att de enbart funkar med AMD. Kan det stämma?!! Är inte DDR2 alltid DDR2 bortsett från när det är server-specifika minnen?

/Dave

Av daspunner
Skrivet av Paddanx:

USB 3 "data" kontakten är alltid bakåtkompatibel, men de enheter som matas från USB3.0 ström, är inte säkert kompatibla, pga USB 3,0 har 900mA som strömmatning, medan USB 2.0 har som bäst 500mA. Mao... USB 2 kanske inte orkar att "driva" USB3 enheten.

Det du kan göra är att skaffa en USB kabel som tar strömmatning från 2 USB kontakter, eller från en extern källa.

Skall undersöka detta!

Av daspunner

Usb3, alltid bakåtkompatibelt? Externt chassie.

Fick en 7200rpm/250gb/2.5tum:s över och tänkte att den stoppar jag i ett externt chassie. Införskaffade mej ett USB 3.0-chassie i tron om att det skulle vara bakåtkompatibelt med alla USB 2.0-portar också men icke! Enbart enheter bestyckade med USB 3.0 ser disken alls. Fick för mej att USB3.0 skulle funka i USB2,0 men med lägre hastighet.

Har jag missuppfattat nåt?!

/Dave

Av daspunner

Har inget bra ställe men ett tips är att man söker på nordic keyboard och inte swedish. Fick bhta på en burk för ngt år sedan och kom på detta då.