Inlägg

Inlägg som Pepperflame har skrivit i forumet
Av Pepperflame

Med lite överklockning på processorn ska det nog funka bra. Kör en i7 860, som är väldigt lik 920, med GTX970 och det funkar bra. Nyare grafikkort, typ GTX1070, tror jag dock får problem att leverera med våra gamla processorer.

Av Pepperflame

Byggde nyligen ihop en dator åt en polare och vi tycker att hans temperaturer är höga.
Ingen överklock ger uppemot 86 grader som max uppmätta i HWmonitor under gaming. Idle ser temperaturen normal ut och ligger på ca 35-40 grader samt att CPU fläkten går på lågvarv.
Testade att installera om och rengöra kylare och cpu men det gjorde inte många grader skillnad.
Är det ett problem med i7 7700k alltså? Kör man CPU+GPU stress test i MSI kombustor så hamnar cpu runt 85 grader @ 1,2V (auto) . Att en Evo 212 ska vara i minsta laget oklockat känns för mig konstigt!

Det är dock bara 2st fläktar i chassit, men det ska räcka tycker jag?
Behöver vi oroa oss för att den går för varmt?

i7 7700k @ stock/auto
MSI Z270-A Pro
Cooler Master Hyper 212 Evo
Phanteks Eclipse P400
GTX 1070

Av Pepperflame
Skrivet av Yoshman:

Att gränsen för spel i praktiken går vid högt klockade 4C/8T beror ju främst på att inget idag existerande grafikkort är kraftigt nog att inte bli en rejäl flaskhals. SweClockers Ryzen-test visar ju att spel absolut kan dra nytta av både sex och åtta CPU-kärnor, förutsatt att flaskhalsen är CPUn (vilket blir fallet när man kör alla CPUer i 2,8 GHz). I detta fall är i7-6800K något snabbare än i7-7700K trots att den senare har 10-15 % högre IPC för heltal, vilket är det spel använder.

Så om det dyker upp högt klockade modeller med fler kärnor än fyra kommer dessa vara bättre spel CPUer än dagens CPUer om/när GPU-kraften blir tillräckligt hög.

E-serien är en extrem nischprodukt, Intel borde rimligen ha förstått det redan när den lanserades (i min mening är nischen för E-serien så smal att jag har svårt att se poängen med serien). Största problemet är att S-serien är så pass mycket högre klockad + IPC för heltalberäkningar gick upp 10-20 % med Skylake så en modell som i7-6800K är i praktiken helt värdelös när den ställs mot i7-7700K.

Och går inte att säga att Ryzen 7 generellt springer cirklar kring vare sig E-serien eller S-serien vad det gäller pris prestanda. Jämfört med E-serien är det nästan alltid sant, men finns smala nischer där E-serien är väsentligt mycket snabbare (i princip bara de fall där programmet är ordentligt AVX-optimerat, t.ex. Matlab och Matematica).

Jämfört med S-serien beror det väldigt mycket på vad man gör. Över ett ganska stort antal CPU-bundna tester, exklusive spel, fick TechPowerUp ett resultat som visar att R7 1800X och i7-7700K presterar exakt lika i genomsnitt. Är ju rätt rejäla skillnaden i vissa specifika fall, så vilken som är "bäst" beror ju helt på vad man gör med sin dator

Tror i.o.f.s. att en rätt stor andel av SweClockers medlemmar har just spel som en av de få krävande saker de använder datorn till. Men resultatet ovan visar att alla som gör något krävande måste förstå exakt på vilket sätt just deras last är krävande för att veta vilken CPU som är bästa val.

TechPowerUp får rätt snarlikt resultat som SweClockers (båda använder GTX 1080). Med ett genomsnitt över 20 st spel får man denna skillnad i 1920x1080 med maxade inställningar

Finns dock extremfall där skillnaden är ~50 % (till fördel för i7-7700K), finns också ett fall (Civ VI) där Ryzen 1800X är snabbare än i7-7700K.

En sak jag gärna hade fått din input på, då jag funderar på att köpa antingen i7-7700k eller R7 1700, alternativt vänta en till generation, är:
Jag såg en youtube-video där man rekommenderade Ryzen 7 före i7-7700k för att processorbelastningen i Battlefield 1 var runt 95% på i7:an och runt kanske 60% på Ryzen 7. De menar då att Ryzen har mer spelrum för att leverera prestanda med kraftfullare grafikkort och att i7-7700k är nära sin gräns för vad den kan leverera. Vad tänker du om det?

Jag spelar främst på min dator och jag har sett dig rekommendera i7:an flera gånger nu men jag är fortfarande osäker. Det kanske är för att jag gillar nya saker och att uppgraderingen från i7->i7 känns tråkig.

Tack på förhand!

Av Pepperflame

GTX 1070 under 4000kr

ZOTAC GeForce GTX 1070 8GB Mini @ Komplett för 3899kr

Av Pepperflame
Av Pepperflame

Är det klockan 15:00 eller 16:00 testet dyker upp?
Läste i någon äldre artikel att det var 16:00

Av Pepperflame

Äntligen, nu börjar det nog bli dags att uppgradera från i7 860 @3,5Ghz

https://image.ibb.co/igo6La/cpuzbench860.png

Av Pepperflame

Jag bytte under julen från en Z5 compact till en Honor 8 och är rätt nöjd över bytet. Min Z5C vart seg efter ett halvår. Z5C hade bättre gränssnitt och tog bättre foton i mörker enligt mig men Honor 8 känns bättre i övrigt. Batteritiden med normala inställningar är ungefär samma.

Av Pepperflame

Z5 compact svart

Hej,

Säljer en svart Sony Xperia Z5 compact. Telefonen är nästan i nyskick då jag använt medföljande skärmskydd och ett Puro TPU-skal 0,3mm. Köpt 2016-06-07.
Kvitto, originalförpackning, skal och originalladdare medföljer.

Det är en av de snabbaste mobilerna i formatet då den har en 4,6" skärm och innehåller en 8-kärning Snapdragon-processor. Den är vattentålig och har bra batteritid.

Den tar riktigt schyssta foton!

Kan skicka med ett minneskort på 32GB, klass 10, för 100kr extra.
Finns i Stockholm/Rönninge.
Kan skickas mot att köparen betalar frakt.

Läs hela annonsen här

Av Pepperflame

Min polares grafikkort betedde sig likadant när det vart defekt. Datorn vägrade fungera i annat än felsäkert läge när drivrutinerna var installerade. Han hade i och för sig ett riktigt gammalt kort, men det löste sig genom att byta grafikkort.

Av Pepperflame

Har skickat dig ett PM!

Av Pepperflame
Av Pepperflame
Skrivet av anon5930:

Det är ju fortfarande mest nyare anslutningsmöjligheter till kringutrustning. USB3 och SATA3, om nu inte ditt moderkort har extrakretsar för sådan funktionalitet då, min gamla Lynnfield-plattform hade ingetdera. Sedan USB-C, NVMe och PCI-e 3.0 är väl de största nyheterna. Du får inga fler kärnor eller trådar såvida du inte kostar på dyrare plattformar då det fortfarande är 4 core/8 thread som gäller som bäst bland konsumentprodukterna från Intel.

Tyvärr så händer det väldigt lite, men den trevliga bieffekten är ju att man kan sitta på hårdvaran riktigt länge. Är ju inte som på 90-talet när datorn blev gammal och omsprungen på någon månad.

Jo, men jag råkar ha de där extrakretsarna för USB3 och SATA3 ;). Även om det inte är något jag använder speciellt mycket.
PCI-e portarna lär vara på gränsen till flaskhals men fungerar än så länge med ett GTX970 tror jag.
Fler kärnor eller trådar är jag inte i behov av, hade jag uppgraderat hade jag nog landat på en i5:a ändå

Det har ju varit riktigt schyssta år mot plånboken! Bara grafikkortet som uppgraderats 2 gånger för att jag inte alltid kan hålla köpfingrarna i styr. Det är kul med nya grejer!... om man märker någon skillnad.

Av Pepperflame

Sitter kvar på en 7 år gammal i7 860 som är lite överklockad (3,5Ghz). När blir det värt att uppgradera egentligen? Vad får jag ut utav en uppgradering och är det värt pengarna?
Battlefield 1 betan flöt på rätt bra med ultra inställningar.

Av Pepperflame
Skrivet av FartyParty:

3000kr på blocket kanske? Det som är av värde är grafikkort samt SSD.

Sälj det som en hel dator på blocket.
Här på marknaden kan du sälja löst och bör nog nästan göra det.

Ok, tack!

Skrivet av Jonssown:

Om felmeddelandet är "CPU FAN ERROR" så har du antingen inte använt "CPU_FAN" headern för en fläkt, eller så snurrar fläkten för sakta, går nog att stänga av varning i DELLs BIOS i moderkortet.

I övrigt, du kan få mer för datorn hel på Blocket, men den blir nog "lättare" och snabbare att sälja i delar, exempelvis här på Sweclockers. Om du ville ha en värdering också så kan jag kasta hit en:

Chassi: 400kr
DVD: 50kr
GPU: 700-750kr
CPU: 200kr
Moderkort: 200kr
RAM: 250-300kr (1333MHz?)
SSD: 550kr
PSU: 400kr

Har kikat på felet och det måste vara att den snurrar för långsamt, kabeln sitter rätt. Har inte hittat något ställe i BIOS där jag kan stänga av varningen men det är bara ett litet störomoment när datorn startas. Processorn är ändå sval.

Tack för värderingen!

Av Pepperflame

Värdering utav dator. Sälja i delar eller hel?

Hej, har en dator över som jag skulle vilja veta vad den är värd. Alternativt vad delarna är värda.
Vad är bäst, att sälja i delar eller som komplett dator?
Datorn fungerar bra, ger dock ett felmeddelande om "system fan" vid uppstart som går att komma förbi genom att trycka på F1.

-Cooler Master CM690 med fönstersidoplåt.
4 inkopplade chassifläktar och 3 som inte är inkopplade.
Chassit är lite tilltuffsat då jag klippte bort en massa fläktgaller för några år sedan när jag var besatt av luftflöde.

-DVD-läsare

-Gigabyte Geforce GTX 680 2GB stock

-Intel i5 750 med ett random Dell-moderkort och 16GB DDR3 1333Mhz Dell ram. Dell-kylare. Går alltså inte att överklocka.
Har även 2x2GB Corsair Dominator 1600Mhz RAM liggandes.

-Intel 520 SSD 240GB

-Western Digital 500GB HDD

-XFX PRO 750W ej modulärt

-Windows 10 Pro licens bunden till moderkortet.

Av Pepperflame

Ta comhem och 100/10. Det är låga svarstider och bandbredden räcker gott och väl för en användare om du inte ska köra någon slags filserver. Blir 199kr i månaden med studentrabatt.

Av Pepperflame

Sony Z5 Compact (Korall) för 3490kr hos Siba! Inte den populäraste färgen kanske men priset är bra.

http://www.siba.se/mobil-hemtelefon-gps/mobil-hemtelefon/andr...

Närmast seriösa återförsäljare på prisjakt är webhallen med priset 3990kr
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3303631

Av Pepperflame

@YamahaDGX630: Låter skitdrygt! Har en Lamina jag med men vågar inte fiffla så mkt med OS:et. Win 10 har ju inbyggd funktion för återställning. Hjälper länken nedan något? Fanns info på s.8 om återställning. http://www.lamina.info/wp-content/uploads/2015/10/Lamina1010m...

Lycka till!

Av Pepperflame

Det vore intressant att hur antalet nerladdningar av Google Drive påverkas.
Samt hur mycket data som tas ner och laddas upp på OneDrive / Google Drive påverkas efter uttalandet.