Inlägg

Inlägg som TaunyTiger har skrivit i forumet
Av TaunyTiger

CPUN och GPUN ska ju ligga helst på 100% i spel? Om du inte tycker de så lås fpsen på 2fps, så kommer användningen gå ner till typ 5% kanske. Min GPU ligger alltid på 100% i dom flesta spel.

Av TaunyTiger

@ArKAN: Nice! 4242mhz på cpun? De är ju riktigt bra. Annars är de väl svårt och komma över 4ghz på AMD cpuer? Eller har de blivit bättre med bios updates?

De är ju lite tråkigt att cpuerna klockar lite dåligt, men jag ska lätt ha en amd prolle vid nästa uppgradering, men tror jag håller mig till ryzen 3 2019.

Av TaunyTiger

De är nipplarna som drar iväg kostnaden. Minns när jag skulle köpa in mitt kylsystem, hoppades på att hålla mig under 5000kr. De gick på 7000-8000kr.
Men mycket trevliga temps blir de ju!

Av TaunyTiger

Vilken service! Bra AMD!

Av TaunyTiger

K-modellen har ett högre andrahandsvärde. Ska du sälja delarna efter några år får du mer pengarna för en 8700k jämnfört med en 8700. De är fåtal som vill ha en låst cpu när man kan skrämma upp dom flesta k-modellerna till 5ghz.

Av TaunyTiger
Skrivet av Kroken73:

Jag har också en Philips 42" som kostade 22.000 kr när det begav sig. Det är en av de första med mkt liten ram runt glaset och så sitter mottagare och allt annat i en egen stå-för-sig-själv-låda. Den är bra med läcker tungmetallsfjärr. Oled kanske är superbra, men för mig är det ungefär som med HiFi. Jag varken ser eller hör särskilt bra. I min dumma ungdom köpte jag dyrt vad andra sa var bra kvalitet. I onödan.

Min philips kostade mig ca 6000kr.
Och har själv 1 reciever och 2 golvare på ett rekommenderat pris på 15.000kr.

Jag tänker såhär:
De är inte ofta man köper en tv eller högtalare. tv kanske vart 10år och högtalare kan ju hålla i 30 år. Då behöver man inte snåla så mycket. Min tv kostade endast 6000kr för att jag hade inte lika gott om pengar när jag va yngre. Men den funkar bra ännu. De är sambons tv i sovrummet som börjar bli lite skum. När den ger upp flyttar philipsen in i sovrummet och antagligen en oled i vardagsrummet.

Av TaunyTiger

Jag byggde ihop en gammal AMD x4 965 och ett HD6950. Köpte en ssd till denna burk, och den känns minst lika snabb som min main dator. Kör den som htpc. Så en SSD gör alltid susen om man inte redan har en!

Av TaunyTiger

Allt under 100% load i spel är en flaskhals.
100% load i spel är ju bra om gpun ligger högt, en bra kombination av delar.
Spelar jag BF1 så brukade jag ligga på 80% i cpu och 100% i gpu.

Av TaunyTiger

@hACmAn:
Hmm, då har jag 2st antivirus. xD

Av TaunyTiger

Bra pris på KS7005. Va själv sugen på en sådan tv för ungefär 1 år sen.
Men använder fortfarande min gamla Philips 42" som säkert är 11 år gammal. Jag tror jag går för Oled nästa tvköp. De är ju tur att man inte köper tv så ofta och Oled har ju funnits för under 15k på olika kampanjer.

Av TaunyTiger

Jag köpte en nyckel från G2play har jag för mig. Köpte en windows 8.1 nyckel och uppgraderade till windows 10 kostnadsfritt. Har funkat bra nu i ungefär 3 år tror jag. Har för mig jag betalade 280kr för nycklen.

Av TaunyTiger
Skrivet av Mizzarrogh:

Jag kör så också just nu, men vad borde man tänka på om man kör den kombon?

Inte så mycket och tänka på. Håll de uppdaterat och skanna datorn lite då och då.
Kan vara lite dålig på de själv.

Av TaunyTiger
Skrivet av Elektron:

Ah fast med den prestandan så är det väl mest grafikkortet som behöver bytas ut efter något år, kanske även en större SSD men visst det är lite klurigare att uppgradera. Men för det priset den kostar, monterad och klar inklusive Windows så är den prisvärd och kommer prestera bra. Svårt och få mer för 8500. Är man dock beredd att betala mer så gå upp till 6gb modellen av 1060 kortet, 16gb ram och större SSD.

Självklart. Men jag hade hellre gått på ett av systemen som plockats ihop av folk i tråden redan än någon lenovo-burk.

Av TaunyTiger
Skrivet av Ankan92:

Tack alla för förslagen. Hur långt kommer man med en 250 gig disk nu för tiden? Käkar windows upp hela direkt så en extra är ett måste eller?

Windows käkar inte så mycket, de är spelen som gör de.
Men har du tänkt hålla dig till pubg, cs, och kanske något annat spel så ska 250gb ssd räcka.

Skrivet av Semjonov:

Även den här färdigbyggda är väldigt fin:
https://www.komplett.se/product/971154/gaming/gaming-pc/stati...
GeForce GTX1060 3GB,Core i5-8400,8GB RAM,128GB PCIe SSD,1TB HDD,WiFi,Win 10 Home
8500kr

Nackdelen med såna datorer är att de kan vara svårt att uppgradera i efterhand. Oftast är väl utrymmet problemet.

Av TaunyTiger

Folk nämnde Windows defender i början av tråden. De är väl inget antivirus program? Jag kör själv med Windows Defender och Avast! Verkar funka bra tycker jag. Inget strul iaf.

Av TaunyTiger
Skrivet av Peterrrrr:

Har skruvhål för 120mm också på chassit

Ja men har du skruvhål för 120mm fläktar i radiatorn också. Eller ska du inte skruva fast radiatorn?

Av TaunyTiger

Ska du montera 120mm fläktar på en 140mm radiator?
Ska du dra skruvarna genom kylflänsen eller har jag missat något?
140mm är väl en självklarhet om du har den möjligheten framför 120mm. Mer luftflöde till en lägre ljudnivå.

Av TaunyTiger

Jag kör mestadels lugnt och sansat. Jag kan dra på när jag ser att de finns möjlighet. Mestadels på landsväg, men ibland kan man trycka på inne i stan på låg växel. Inget idioti i trafiken däremot. Jag är medveten om att de finns andra medtrafikanter/fotgängare som faktiskt är idioter. Medtrafikanterna som jag hänvisar till idioter syns ofta i rondeller eller när dom tror att man kan korsa 2 körfält hastigt utan att folk bakom behöver tvärnita, (hände framför mig häromdagen).

Sen låter de väl alltid lite så, Jag kör bra och alla andra är idioter, men jag gör inte såna filbyten. Fan har jag kört så jävla fel så får jag ta en omväg för att komma rätt. Och jag tror dom flesta tänker så, men alla inte gör de.

Mobilförbud är bra. För min del spelar de ingen större roll. Telefonen/musik på blåtand. Enda gången de blir ett problem för mig är väl om jag ska byta spellista. Men jag har själv varit duktig på att inte kladda på telefonen när jag kör. Jag märker att jag har iaf inte sån kontroll att jag kan kika ner i mobilen och köra samtidigt. Så jag låter bli oftast. Byta playlist kan hända att jag gör lite snabbt. Men aldrig surfande på mobilen.

Av TaunyTiger
Skrivet av Jiqzo:

Jag kör stock cooler. CPU har aldrig varit så hög temp som när jag stresstesta. Brukade vara typ 70 när jag spela CS + streamade på twitch. Kan GPU krascha datorn?? Tror frf det är moderkortet. Testade RAM & HDD inget fel med dom.

Skickades från m.sweclockers.com

Av egen erfarenhet så är de väldigt sällan moderkortet. Jag har varit med om moderkort som felar, men då är de tex de inbyggda nätverkskortet som strular eller något annat. De enklaste är att testa cpu/gpu och ram. Om de funkar som de ska bli de lite svårare om man inte har extra delar. Jag har svårt och tänka mig att du kört memtest. De tog flera timmar hos mig när jag byggt en dator till en liten kille som hade problem. Tog flera timmar sen trillade de in 17000 fel helt plötsligt. Vi fick nya minnen till den datorn och de har funkat sedan dess.

CPU/GPU eller ram tippar jag på.

Av TaunyTiger

Har du ditt gamla kort kvar? isåfall stoppa in de, installera DDU (display driver uninstaller). Kör denna i felsäkert läge som avinstallerar allt som har med ditt gamla kort och göra. Sen stoppar du in ditt nya kort.

Alternativet är att ominstallera windows.

EDIT:
Sry, missade att du återställt datorn.