Inlägg

Inlägg som TaunyTiger har skrivit i forumet
Av TaunyTiger

Uhh, man är ju bra sugen på en uppgradering. Även om jag inte spelar såmycket mer, är de alltid kul och skruva dator.

Har sagt till mig själv och invänta Ryzen 3, men man kanske skulle uppgradera i sommar och sen bara byta ut cpun kanske när ryzen 3 kommer. Om de ens behövs.

Verkar ju vara lite högre turboclocks nu, så man kan ju hoppas att man kan klämma ur lite extra.

Av TaunyTiger

Jag körde USB ett tag i min första bil, sen blev de jobbigt och behöva byta låtarna i stickan när man tröttnat på dem. Så köpte en aux kabel till mobilen, och en hållare till mobilen. Funkade mycket bättre tycker jag.

Idag kör jag bluetooth för både musik och samtal, smidigt!

Av TaunyTiger
Skrivet av Extremaz:

Varje gång jag kollat så har det alltid varit billigare att ta abb + mobil än att köpa mobilen sedan lägga på ett abb.

Haft samma abb hos 3 i många år nu när jag fick 3Total för halva priset och så byter jag telefon varje 21 månad till en ny. 349:-/mån med fria samtal, sms, mms och 6GB surf.

Jag har samma abonnemang som dig fast betalar endast 269kr/mån hos tre.

Av TaunyTiger

Efter många bsod's så fick jag äntligen min oneplus och lira ihop med windows 10. Drivrutin som bråkade. Nu hämtar datorn internet via mobiltelefonen. Mobiltelefonen och donglen har samma operatör. FAST, mobiltelefonen ger ungefär 6x mer hastighet. Varför? Är donglens inbyggda antenn så värdelös?

Dongel med 3's 100gb bredband:
ca 5mbit/s i down, ca 6mbit/s i up, 37ms.

Oneplus med 3's 6gb abonnemang:
ca 28mbit/s down, ca 10mbit/s up, 37ms.

Av TaunyTiger

@Bad Habit: Ja routern dom hade som lämnats tillbaka från kund och denna antennen kanske?
https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/mobi...

Av TaunyTiger
Skrivet av Bad Habit:

@TaunyTiger:

Ska nog funka med den routern. Skaffa extern antenn på det (byt ut glasspinnarna och skruva dit extern antenn och sätt riktad mot närmsta 4g antenn)

Kolla så du får MIMO (2 sladdar, en för varje utgång på router)

https://www.kjell.com/se/sortiment/dator-natverk/natverk/mobi...

Ja nu landade ju modemet som jag beställde från första tråden. Och mottagningen sämre än telefonens. Så funderar på ett återköp, beställa den andra + mimo antenner. Bör ju ge bättre signal än mobilen?

Hastighet va ju riktigt kass med den mottagningen. Fick ju över 40mbit med telefonen och 2mbit med donglen med samma simkort. Däremot ska de nämnas att jag hade bättre ping och stabilare ping på en svensk CS server.

Av TaunyTiger
Skrivet av Yooriitzz:

Bluray är iaf bra bild till skillnad från sönderkomprimerade streams på Netflix och dylikt.

Funkar även bra att använda som frisbee!

Av TaunyTiger

Skulle aldrig köpa en dator idag med mindre än 16gb ram. 16gb är sweetspot för mig, de finns dom som behöver mer. Jag klarar mig bra på 16gb ram, inte på 8gb ram däremot.

Av TaunyTiger
Skrivet av MaxxiZ:

Tänkte jag kunde dela med mig av mina erfarenheter då även jag har har 3G och 4G dongel sedan 2004.. anledningen till detta är att då togs telefon kabeln bort som gick till huset (bor på landet) och den enda möjligheten till internet va över 3G. då hade jag obegränsad Data mängd och ca 8 Mbit/s med stadiga 150 ms när man skulle spela... men har sedan flera år kört 4G från Telia och har varit super nöjd! Har visuell kontakt med närmaste 4G mast ( ≈ 9km ) från ett av mina fönster i huset där min router/dongel har fått bo och jag får ut ca 20-50 Mbit/s beroende på väder.. men den stora skillnaden ligger i svarstiden 20-40 ms beroende på väder vilket enligt mig är helt ok för en sådan här lösning

Jag sitter i samma situation. Bor ute på landet. Ser masten från fönstret. Antagligen ungefär samma distans också om inte mindre än 9km.

Av TaunyTiger
Skrivet av bonafriss:

Jag menar att du skaffar en bra router med QoS stöd så slipper du krångla med mobilt bredband. Mobilt är generellt mer svajigt än fast bredband när det kommer till pingtider. Med QoS menas att du prioriterar din trafik så att den alltid går först.

Skrivet av Lodisen:

Om du kör med Wifi bör du byta till kabel.
Jag är inte helt hundra, men jag tror inte 799 routern stödjer QoS.

QoS gör så att du kan prioritera din speltrafik och behålla låg ping fastän andra använder internet.

Ja, jag hittade faktiskt en "Priority"-knapp i routern. Så jag valde min dator+PS4 som prioriterade. Så får vi se om de funkar bättre.
Fann även att Routern har stöd för 3g-dongel, men inte 4g däremot. Och den verkar funka mest som backup om dsl nätet går ner.

Jag kör kabel självklart, inget wifi på spelriggar.

Av TaunyTiger

Hittade något som heter "Mobile" i routern, står att den är "Enabled, No devices connected". Undra om dongeln funkar i min telia router som heter: Technicolor TG799TSvn v2. Får testa mig fram och se, vill ju isåfall kunna köra både mobilt och adsl.

Av TaunyTiger
Skrivet av Lodisen:

Inte så att du kan få snabbare internet än 10 Mbit/s? TVn slukar nog upp det mesta.
Annars är det nog en router med QoS som gäller.

Nej de kan jag inte. 12mbit via adsl, (vilket jag får ut vid routern) eller mobilt bredband är dom 2 alternativen jag har. Bor förlångt bort från telestationen för att få ut högre bredbandshastighet.

Av TaunyTiger
Skrivet av bonafriss:

Varför inte skaffa en router med QoS stöd?

Skrivet av Bad Habit:

4G lär ju hjälpa. Körde med det under ett par års tid i min förra lägenhet då endast ADSL fanns att tillgå där. Viktigt är dock att skaffa en router med möjlighet att montera en extern antenn. Det hjälper ping och överföringshastighet mycket.

Skulle denna vara bättre?
https://www.inet.se/produkt/x104710/tp-link-tl-mr6400-n300-4g

Jag är inte intresserad av att dela mitt mobila nät med fler enheter än min main pc och ps4an som jag tänkt brygga via kabel från pcn till ps4an. Därför känns den routern lite overkill?

Av TaunyTiger
Skrivet av talonmas:

Var den som lägger "lillen" istället så är problemet ur världen

Skickades från m.sweclockers.com

De dröjer ju förhoppningsvis inte hela kvällen. ;P

Modemet beställt och 100gb surf från 3 för 279kr/mån. 1månads uppsägningstid. SÅ funkar de inte är de bara och säga upp!

Av TaunyTiger

Telia Bredbandstest till seacom sthlm:
73ms - 10,43mbps - 0,96mbps
http://www.speedtest.net/result/7135120167

Oneplus 5 med 3 abonnemnag till seacom sthlm:
34ms - 32,8mbps - 4,05mbps

Av TaunyTiger
Skrivet av PlogarN97:

Tror det spelar stor roll på ens egen situation.

Jag hade testat en månad än å lita på att nägon annans erfarenhet skulle bli min egen.

Med vissa leverantörer så kan du ha öppet köp upp till en månad så det blir en liten ekonomisk förlust om det inte funkar bra.

Skickades från m.sweclockers.com

Ja jag har funderat på att testa, 1 månads mobil bredband på 250kr utan bidningstid känns inte så farligt. Modemet däremot går ju på ca 800-900kr. Man kan såklart få användning för de vid fler tillfällen såklart. Eller bara sälja de vidare med ca 300kr förlust. Men jag är bra sugen på att testa.

Av TaunyTiger

Löfberg's lila fairtrade harmoni va riktigt gott kaffe. Ganska säker på att den inte finns och köpa längre.

Blir Arvid Nordqvist's mellanrost här numera.

Av TaunyTiger

Nej.

När jag va yngre så fuskade man i sims (pengar), och i dom tidigare GTA 1 & 2. Men inte sedan dess.

Av TaunyTiger

Har ungefär samma kroppsform som TS. Lång och smal.
Jag tränade för något år sen, åt nyttigt efter gymmet som fisk, fågel. Tog även gainer pro minst 2 gånger om dagen. Jag gick inte upp mycket, kanske 4-5kg. Men de va istortsett bara muskler.

Fördelen med den smala kroppstypen är väl att man ser resultat väldigt snabbt om man tränar. Iallafall gör jag de.

Nu tränar jag inte. Ingen motivation till de. Men jag känner att jag måste börja träna igen. Man blir piggare och de ser ju helt klart bättre ut än benranglet nu.
Men de kan vara lite svårt ibland också när man har en sambo som älskar en. De va ju lättare när man va singel och dra iväg och träna, nu sitter man i soffan istället framför en film med en godisskål.

Av TaunyTiger

kräver och kräver, de är ju inte riktigt de de handlar om. Du kan få samma temps i ett gammalt spel. De de handlar om är ju hur hårt grafikkortet belastas. 100% konstant på gpun, de är så de ska vara. Man kan säkert få samma temps i age of emipers 2 med 200 miljoner fps på ett sånt kort.

Du förstår säkert vad jag menar.

Någon annan får svara på om de är höga temps på ett 1080ti, jag tippar däremot på att ditt kort klockar ner sig endel i dessa temps.