Inlägg

Inlägg som TaunyTiger har skrivit i forumet
Av TaunyTiger
Skrivet av anon291781:

Om cpun går upp i 90-95 grader utan något typ av throttling eller annat problem så har den antligen en redig bottleneck någonstans. 100% load vid 90 grader även i prime 95 är inte precis bra så något i kylningen gör inte riktigt sitt jobb.

De va längesen jag testade prime95 nu. Men jag vill minnas att jag fick höga temps, speciellt med AVX2 (eller vad de heter). Jag sitter på en costume loop. Jag skyller på intels värdelösa värmeöverföring mellan DIE och IHS. Limmat jävla skit.

Av TaunyTiger
Skrivet av Alle22:

4k YouTube drar en del om han nu kollar men hade jag kollat kylningen oavsett

Självklart. Jag hade inte varit nöjd med dom tempsen. Men tror inte att problemet sitter där. Kan självklart ha fel också. Cpun trottlar väl vid 95+. Så över detta är ju inget bra!

Av TaunyTiger
Skrivet av Jiqzo:

Jag antar att det inte är CPUn, stresstestade precis i lite mer än 1 timme (100% usage) låg på 90-97*C och inget fel med den. Ska nu felsöka RAM & Hårddisk för att se om det är något med dom. Om det är inget fel på RAM & HDD så är det moderkortet som felet är på troligtvis.

Testa GPUn också i heaven benchmark försäkerhetsskull, men de kan mycket väl vara ramminnet också.

Skrivet av Alle22:

Eee, de temperaturerna ser rätt illa ut. Hur är kylningen? Byt kylpasta och montera om kylaren.

Även om tempsen är höga i prime95 så uppnår han ju aldrig dessa värden i vanliga fall. Han kanske har intel's stockkylare? den är ju under all kritik!
Den uppnår ju aldrig dessa temps under youtube load. SÅ de är uteslutet från problemet han har.

Av TaunyTiger
Skrivet av Jiqzo:

Vet dock inte hur jag ska testa/felsöka CPUn, har ingen annan CPU jag kan testa moderkortet med

Skickades från m.sweclockers.com

Kör ett cpu test. Prime95 tex. Uppstår samma problem så är de antagligen cpun.

Av TaunyTiger

Som nämnt tidigare så behöver du inte köra 8+4 till din cpu, hade de krävts så hade datorn inte ens startat upp utan att gett dig ett felmeddelande.

Jag hade börjat med att testa cpun. Youtube kan dra lite cpu, och de gör ju definitivt spelande/streamande.

Av TaunyTiger

Vart hittar ni cast knappen?

NVM hittade de.

Av TaunyTiger
Skrivet av Nima2001:

Lek med tanken att du är en barnfamilj och bara har 1500kr kvar och om det händer nåt eller du blir rånad eller tappar ett kort eller nån blir sjuk eller vad som helst, så behöver alltså din barnfamilj leva på kranvatten till nästa löning...

Lek med tanken att ha lite mer säkerhet innan man blir barnfamilj.. Alltid ha lite buffertspar .. Inte ifall något händer utan NÄR något händer..

Skickades från m.sweclockers.com

Finns många barnfamiljer, framförallt yngre, som fått barn. Där ena föräldern kanske jobbar och tjänar 16k före skatt och den andra är arbetslös.

Barn behöver inte alltid va planerat. Har själv en liten dotter på ca 14 månader. Nu jobbar vi båda och ha de bra ekonomiskt, men de är ju inte alla som har de. De jag skulle komma till att min sambo blev gravid samtidigt som hon åt p-piller. Så barn va inget vi hade planerat såklart, men vi blev väldigt glada över beskedet. Samtidigt som vi visste att de är mycket som ska köpas in. Så vi köpte in allt, tom 1 barnstolar till varje bil, för att vi är för lata för att flytta över bilbarnstolen. Och sparade ihop en liten budget för situationer som kan uppstå.

Men de är inte alla som har de så bra ställt. Jag har själv vänner som har en stramare ekonomi och 1-2 barn.
Själv kan jag tycka att de är kanske inte så smart och skaffa barn om man vet att man inte riktigt fixar de ekonomiskt. Men så tänker jag, jag vet inte hur dom tänker.

Tillfälligt rånad blir du ju om du tankar bilen på en automat hos Circle K. Tankar jag bilen fullt så kostar de mig 700-800kr från istortsett tom tank. Circle K ska låsa 1500kr. De är ju de dubbla än vad jag får i tanken ens.

Bläddrade nyss förbi detta inlägget:
http://24blekinge.se/2018/02/11/kunder-rasar-mot-bensinbolage...

Av TaunyTiger
Skrivet av ågren:

Jag förstår dock inte riktigt hur detta skulle hjälpa jämfört med dagens situation? Om man betalar med kort så lär väl macken få betalt oavsett och om du övertrasserar kontot är det ett ärende mellan dig som kontoinnehavare och banken. Skickades från m.sweclockers.com

Den hjälper kunden att inte övertrassera sitt konto. De är de enda den gör.

Av TaunyTiger
Skrivet av DavidtheDoom:

Rimligen bör reservationen kunna hävas om inget köp har genomgåtts via banken?

Stämmer. Kan dröja upp till 5 dagar innan denna reservation hävs. Man kan kontakta banken och få de gjort snabbare. Jobbar själv i butik och ha råkat ut för kunder som rycker ut sitt kort innan dom godkänt köpet. Då händer detsamma, köpet ligger reserverat och vänta på ett godkännande hos kunden.

Av TaunyTiger

Gäller detta bara på Circle K?

Av TaunyTiger

Jag inväntar Ryzen 3 2019 innan jag byter ut min 4770k. Tycker den hänger på ganska bra än idag. Men är riktigt sugen på en AMD prolle.

Av TaunyTiger
Skrivet av mikael_a1:

Precis, även om du har 1500 kr, så kan du inte använda dem. De är reserverade utav bensinbolaget.

Underbart beslut eller hur?

Idioti! Jag tankar alltid på Ingo obemannade. Enda stationen som har 98 oktan.
Jag tror att de kan finnas på en bemannad mack till här i stan. Man får börja tanka där om man är medveten om att de är ont om pengar, även om bensinen är dyrare där.

Av TaunyTiger

De värsta med detta är, om jag förstått de rätt:
Att de reserveras 1500kr på kortet, och de kan dröja flera dagar innan denna reservation upphör. Lek med tanken att man är en barnfamilj. Jag har 1500kr kvar på kortet och behöver tanka bilen för och ta mig till arbetet. 3 dagar till löning.
Reserveras mina sista 1500kr på kortet så vi får leva på vatten ur kranen de sista dagarna innan löning.?

Av TaunyTiger

Passion IPA från Brygghus 19 och en Nikka Barrel(whiskey) till detta!

Av TaunyTiger

Jag äger min andra bil nu. Skaffade körkort ganska sent, hann bli 24 år.
Skaffade min första bil när jag va 25år. Är snart 32 år iår.

Första bilen blev en gammal V40 från -99. En ganska pålitlig bil tycker jag, Bromsar va väl största bekymret inför besiktning. Bytte lite delar och programerade om bilen och vips 250-260hk på en 1410kg tung bil. Men nog sakt om de.

Min andra bil blev en Ford Focus ST från 2012. Stor motor och mycket utrustning,vill ha hästkrafterna vid omkörning. Köpte bilen för 179.000:- som hade gått 53xx mil. Jag kör ca 1200mil om året, så värdeminskningen är inte överdriven iaf.

Jag va självklart sugen på en Volvo, men jämförde jag priserna med en Ford Focus ST med en Volvo T5 R-design, så va de väldig stor skillnad.

Servade bilen för första gången Sommaren 2017. Lämnade in den hos en fordverkstad, ca 4000:- för service + 700kr för bromsvätskebyte.

Skatten går på strax under 1600kr.

Min förbrukning ligger på 9,1/100km, kör både i stan och landsväg. En Ford Focus med en mindre motor och ST-line paketet är säkert en mycket trevlig bil, Finns både som kombi och hatchback. Och du får säkerligen ner förbrukningen jämnfört med min. Jag har en ganska tung högerfot ibland.

Volvo har en lite lyxigare känsla över sig, speciellt när man sitter i bilen. Men Ford är inte alls dumt! Däremot ska de vara ST-Line minst. En Ford utan ST-line är ju en gubbabil!

Mycket bil för pengarna tycker jag.

Av TaunyTiger

@Mellanmjölk: Tack så mycket!
Ja och inte så farligt dyra bilar heller. En sprillans ny ST går väl på ca 300k. Och då är de mycket utrustning och stor motor. Så billigt kommer man inte undan hos volvo.
Har ägt bilen i lite över 1 år nu, så den va inte sprillans ny när jag köpte den. Men behövde inte betala några 300k heller.
Mycket bil för pengarna om man fortfarande vill ha lite krut i kärran!

Av TaunyTiger
Skrivet av Mögel:

Drack faktiskt en Nikka Barrel ihelgen. All Malt hette den. Har testat den du drack också, och måste säga att jag tror jag föredrog All malt ändå. Inte lika skarp (ca 40% kontra din ca 50%). Väldigt len och fin, så den kan jag rekommendera.

Annars är ju Bow More 12year en personlig favorit!

Av TaunyTiger

Då va bilen steg1 optimerad! Ska väl ge ca 285hk nu och 420nm, inget och ha nu i snön, men trevligt på torra vägar!

https://www.garaget.org/?car=400660

https://www1.garaget.org/archive/174/173297/400660/400660-383790...

Av TaunyTiger

Mishimoto Cold Air Intake & Turbosmart's Återcirkulerande dump. Next up! Omprogramering av bilen!

http://i68.tinypic.com/2le42fn.jpg

Av TaunyTiger

GTA V ihop med mina appar brukar dra runt 10gb ram. Antagligen pga minnesläcka i GTA V. Har själv 16gb och har aldrig använt 16gb. Mer ram-minne är mer för redigering etc. Då kan 64gb ram ta slut.