Inlägg

Inlägg som Dr Avalanche har skrivit i forumet
Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Millow
Jag tror inte jag spelar dom volymerna att jag ska lyckas knäcka varken förstärkare eller högtalare vilket nog stämmer in på de flesta som spelar hemma i lägenheten!!

Jo jag vet det, det kan ju vara svårt att få låna hem, men man kanske kan gå till hifi-klubben och lyssna på camrbidge o naden tillsammans med Gale 4040 som är någorlunda samma klass som F-6an fast sämre...

Jag har skaffat samma högtalare som du så jag är intreserad av vad du kommer fram till.

Har du kollat nå på DENON PMA-655 Förstärkare?: http://www.hifiklubben.com/SE/Produkter/Stereo/Foerstaerkare/...

Den verkar rätt ok den med men jag vet inget om märket så om du ska till HiFi.Klubben så kanske det kan vvara interesant att lysna på...

Sen vet jag inte om man kan vara så dryg att man får släpa med sig högtalarna till affären för provlysning... Kanske vore en idé annars.

Av Dr Avalanche

Jag drog hem RivaTuner å ändrade fläkthastigheten till 40%, 100%, 100% så blev det bättre... Förut var det instalt på 28%, 43%, 43%.. Men jag tycker iaf att 64°C inte borde vara några problem. =/

Jag har en ZALMAN VF700-CU monterad på mitt gammla grafikkort kanske kan vara ide å montera på det men då får ju minena ingen kylning.

Vet iof inte hur nätagget mår men den ger samma stabila spänningar som förut så jag tror det är lungt.

Av Dr Avalanche

7800GT överhettad redan vid 64°C!?

Tja min dator har börjat frysa sig i spel å startat om å hafft sig. Så jag drog hemm ATITool för att kolla om det var grafikkortet som strula å det var det...

När jag drar igång den där snurrande kuben så stiger tepereturen upp så klart å när tempmätaren(Enligt: EVEREST Home Edition) når 64°C så låser sig datorn och sen startar den om.

Borde inte grafikkortet klara lite mer? Jag har försökt damma ur fläkten så gott det går men det verkar inte hjälpa.

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Stenfors
Hörlurar my friend, hörlurar. Så ljudet går direkt in i öronen

Har följt detta ett tag nu, och längtar väldigt mycket efter det. Ska bli mysigt

Hmm det har du ju alldeles rätt i... Så kan man dessutom dra på volymen när man sitter å lirar på natten... Vilket är den optimala tiden för såna här spel.

Så det får bli nästa inköp helt enkelt.

Av Dr Avalanche

Å jag tyckte FEAR var underbart så en expansion skulle sitta fint. Skulle vara skoj å ha ett 5.1 system till såna här spel. Men jag får nog stå ut med min stereo så länge.

Av Dr Avalanche

Tja!

Låner tråden liten. Skulle behöva en förstärkare till mina F-6:or också så den här tråden är ju itresant men jag blir mer förvirrad ju mer jag läser.

Nåja kollade på H/K 970 men jag läste också att den är väldigt plasstig å "billig". Den må spela bra men ska jag lägga ut dom summorna på en pryl så vill jag ha bättre kvalité.

Så jag tycker DENON PMA-655 och CAMBRIDGE 540A/640A verkar mer intresanta, billigare, snyggare och borde kunna driva F-6:orna och framtida högtalarköp. Så vad säger audiofilerna?

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av CAJ
Borde inte vara några problem, såg att dom högtalarna låg på 92dB så det är bara å köra på:)
Äger själv förstärkaren du tänker köpa och jag kan bara hålla med alla som lovordar den, den är grym. Man får vad man betalar för + grym kvalitet + riktigt bra ljud, det jag vill ha sagt är att det nog inte finns många bättre förstärkare för dom 2000 den kostar.
och trots att den "bara" är på 40watt per kanal så spelar den mina M65or utan problem och det låter bra även när man drar på lite:)

Då borde den räcka bra till mina F-6 högtalare men jag är fortfarande skepptisk... Fins det nå tillförlitligt nättest eller måste man lusläsa HiFi tidningar få att få nån info.

Av Dr Avalanche

Har iof ingen aning om det funkar bättre men vist fins det: http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010022177

Verkar dock billigare å fixa en stationär PC med ett SCSI-kort i... Räcker nog med en gammal dator... Har man lite tur så brukar nån ha ett gamalt PC-lik i garderoben som dom kan skänka.

Av Dr Avalanche

Fattra inte riktigt vad du snackar om men jag hittade iaf en så adapter i sverge... http://www.buggy.nu/index.php?a=search&c=&m=&id=&q=USB+SCSI&p...
Inte mycket billigare men det kanske gå att maila dom å höra.

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SpeedFreek
Jag skulle nog rekommendera en canon D20, och sen köpa ixusen eller någon liknande mindre kamera, att ha 3 kameror känns väldigt överdrivet.
En liten kamera att kunna ha med sig överallt är perfekt, och en systemkamera man tar med sig när man vet att man kommer fota mycket.

Jo kanske lite overkill men man kan ju alltid drömma... särskillt om man får drömma med andras pengar.

Sen skulle inte 60 000:- räcka till allt jag vill ha så jag skulle skriva en lista å försöka rangordna å ta det jag absolut ville ha.

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ztaaf
är allt verkligen gratis? inga kostnader alls?

Jag har iaf inte betalat nått men man måste regga sig. Så man betalar väll med att man får en massa reklam istället. Men det är inget jag har märkt av... Antar att Operas spammskyd funkar.

Av Dr Avalanche

http://www.zedge.net Funkar för mig...

Av Dr Avalanche

Ok då tar vi ett stycket hemabiopaket å hoppas på att man får ut PC-ljudet som det är tängt... Spela F.E.A.R med ett fläskigt biopaket verkar rätt tufft. Sen kan man ju använda det till fillm om man nödvändigtvis måste.

Sen glömde jag ju digitalkameror... Jag kan tänka mig att handla iaf en tre stycken.

Canon Digital IXUS 800 IS
Canon PowerShot A620
Canon EOS 350D

Så det borde väll vara inom ramen för den här forumsdelen...

Av Dr Avalanche

Sen lite godis till datorn... TFT-skärm, Hårddiskar, grafikkort, ljudkort och ett nytt moderkort skulle ju behövas.

Sen en bättre musikanläggning. Om det funkar som jag vill så vore det ju maffigt med ett lite bättre hemmabiopaket som surround ljud till datorn. Men jag vet inte om man får ut 5.1 ljud i spel om man kopplar på det viset.

Sen är nog pengarna slut för min del.

[i]Inlägg redigerat av GAPa: Ämnen som inte hör hemma i forumet borttagna.[/i]

Av Dr Avalanche

Det här paketet kanska kanske kan vara nått: http://www.fynda.se/index.php3?prodid=2359

Jag har nästan samma frågor som du... Främst så vill jag veta om man får it 5.1 ljudet i spel till ett sånt här paket. För i mitt fal kommer jag bara ha högtalarna till PCn för jag har ingen TV men jag vill gärna ha bra ljud å imellanåt så kollar jag på en å annan DVD så om det funkar som jag tänkt så kan jag fortsätta att tråna effter 5.1 system eller 5.0 kommer det nog bli.

Har ett par Dynavoice Magic F-6 ligger på posten å väntar så det skulle kosta mig 2900 kr till så har jag ett 5.0 system.

Så jag hoppas du får lite mer svar i den här tråden så att jag också får det. Men nu bär det av till Depech Mode...

Av Dr Avalanche
Citat:

Ursprungligen inskrivet av laz3r
www.swedx.se

Fan va coolt... Nästan så jag kan tänka mig en TV igen.

Av Dr Avalanche

Logitech® Marble® Mouse borde ju funka... Har ingen egen erfarenhet men Logitech brukar göra bra grejer...

http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/SE/SV,crid...

Av Dr Avalanche

jo det blir ett par Dynavoice F-6 eller M-65... Frågan nu är väll vad man ska driva dom med. Dynavoice SRA-2100 kanske så blire Dynavoice hela vägen. Dom har ju dessutom ett trevligt paketpris på dom.

Hmm kanske bättre att starta en egen tråd än att spamma den här

Av Dr Avalanche

Ok ville bara kolla. Synd att dom inte finns i "Dark Cherry" men man kan ju inte få allt... Nåja kanske till nästa lön.

Av Dr Avalanche

Jag funderar på just dom här högtalarna så den här recentionen kommer ju lägligt. Men jag har en dumm fråga... Just nu sitter jag på en sunkig stereo av märket Telefunken å ett par sunkiga högtalare som bla består av två 8'' bilstereo basar... Alltså totalgetto.

Nåja jag tänkte börja med att köpa högtalarna å sen när jag har råd köpa en vettig förstärkare. Så kan högtalarna ta skada av att drivas av min skitstereo? Att det inte kommer att låta så värst men det kan inte bli sämmre ljud än det jag har nu.