Inlägg

Inlägg som naikon har skrivit i forumet
Av naikon
Skrivet av Hyllbert:

Funkar den så funkar den, men skulle vara lite orolig för säkerhetshål.
Du kan ju hålla koll på om Pixel 7A kommer säljas för nåt bra pris.

Alright. Så Android 9 kommer fortsätta funka ett bra tag med alla appar?
Förra iPhonen jag hade var tvungen att kasseras då flera appar helt plötsligt krävde ett nyare iOS
Pixel låter intressant annars, dom brukar väl lova att den kommer uppdateras länge?

Skrivet av andra94:

Ofta så brukar du få dom bästa erbjudanden med att ta mobabb + telefon. Kan nog vara dags o uppgradera till en nyare, ofta brukar samsungs gå att få relativt billigt den metoden. Beror lite på hur ditt nuvarande abb ser ut men helt klart håll koll efter en ny mobil.

Annars finns det folk som kör snabblån med att ta ut en mobil på abonnemang och sen sälja den billigt.

Ah, alltså jag har bara billigaste på Hallon. Använder knappt någon mobildata alls. Så att binda något abonnemang är jag väl inte supertaggad på kanske. Det är ifall abonnemangbiten är 100kr eller billigare

Skrivet av diizzy:

Motorola G84 går lös för 229 EUR i .de vilket ändå får väl ses som ett bra pris med Qualcomm SoC även om det inte är det nyaste på markanden.

https://www.idealo.de/preisvergleich/MainSearchProductCategor...
https://www.gsmarena.com/moto_g84-review-2617.php

Kan säkert funka bra, men om jag köper en ny så bör den väl vara ganska modern tänker jag. Eftersom jag vill att den ska få uppdateringar i många år. Brukar Motorola hålla sina uppdaterade länge?

Av naikon

Behålla Huawei P10 eller leta ny telefon på Black Friday

Hej

Min Huawei P10 köpte jag för 2017 för 2990kr och jag är fortfarande totalnöjd med den. Storleken är perfekt och batteriet fortfarande jättebra. Jag är en enkel man, använder den typ bara till att ta kort, surfa och Youtube. Och det klarar den finemang. Ända är väl att kameran inte är jättebra på mörkerbilder

Hur som helst så är den ju ändå 6 år nu och den har slutat uppdateras sen några år tillbaka. Den har Android 9 och jag undrar lite hur länge ni tror den kan fortsätta supporteras av de vanligaste apparna. T.ex BankID eller Google Wallet borde väl till slut tvinga en till att byta telefon om man har för gammal mjukvara?

Är ingen prylnörd så jag fortsätter gärna med denna ifall alla appar kommer fortsätta fungera.
Men funderar på man ändå ska hålla ögonen öppna ifall det kommer något erbjudande på någon bra telefon för kanske ca 3000. I fyndtråden skrev någon att dom hade Pixel 6a på rea för 2999 förra året.

Av naikon
Skrivet av Dawelio:

Vad är det för skrivbord/bordsskiva du använder?…

En annan fråga för övrigt, vi har ett UPPSPEL bord i hemmet och tyvärr är skivan på 180 något för brett. Vi funderar på eventuellt Bekant eller Idåsen bordsskiva från Ikea att sedan sätta dit.

Dock eftersom att UPPSPEL är designad som ett utraget U och inte direkt har något stöd i mitten är vi lite oroliga för att skivan kanske börjar ge vika. Värsta fall rent av går av i mitten, just återigen för att det inte direkt finns något stöd i mitten där användaren sitter.

Är det någon som har erfarenhet kring dessa bordsskivor och om de eventuellt håller ändå?…
På Idåsen skivan står det max belastning 70 kg, men är det enbart för skivan eller skivan + underrede?
Kundtjänsten kunde ej svara på detta då dessa produkter inte direkt är designade tillsammans. Känns ju lite sådär med att Idåsen är fylld med papper…

Kan med stor säkerhet säg att du inte behöver oroa dig för att skivan kommer böjas eller braka ihop. Skivorna är starkare än så idag, oavsett vilket material de är byggda av. Visst, kanske inte hade ställt mig på den delen. Men vilken belastning är normal för området du är orolig över? Man har tangentbordet där. Kanske att man lutar sig över tangentbordet och vilar överkroppen via armbågen, och då kommer du absolut inte upp i 70kg. Kanske 10 kg?
Sen brukar ju säkerhetsmarginalerna vara rätt tilltagna också.

Är du extra orolig och inte vill använda papp-baserade skivor kan du ju kolla på massivt trä istället, t.ex ek som dom har till köksskivor.

Av naikon
Skrivet av Aka_The_Barf:

Min saab åker in i vinter dvalan igen och den ser nästan fin ut när den är nytvättad, har även spenderat mycket tid på att peta bort all koda från lacken som granen den stod under har fällt under årens lopp.
<Uppladdad bildlänk>

Jag är en enkel man, gammal Saab = like Tycker helt ärligt att dessa enkla Saab och Volvos från 80-90-talet är hästlängder snyggare och behagligare för ögat än den moderna rymdskeppsdesignen. Alla nya bilar ser ut att vara utspottade från samma fabrik i Kina, oavsett om det är en Audi, Tesla, BMW, Kia, YongYongHangWouLongWang osv

Skrivet av Infinity_90:

Vad är de för hemlig blå slang t.h.?

Misstänker att bilen inte är helt original och att det kan vara en intercooler till turbon

Av naikon

Håller med ovan, en hardtail MTB är väl inte optimalt för pendling tänker jag? Om du inte har en kortare sträcka och ska cykla genom skogspartier

För några år sedan när jag cyklade mycket var det väldigt prisvärt att köpa cyklar från b.la Chainreactioncycles, Bikediscount, Wiggle osv. Vet inte hur priserna står sig i dagsläget men kan vara värt att spana in. Då fick man mycket mer prisvärd cykel.

Av naikon

Har sneglat lite på airfryers ett tag, och det finns verkligen tusentals märken numera. Varje butik har airfryers med märken man aldrig hört talas om. Jag antar att det bara är dom större kedjorna som köper samma produkt men sätter eget namn på.

Nästan alla i prisklassen 500-1500 ser exakt likadana ut. Frågan är om det inte nästan övervägande bara är varianter på typ 2-3 olika produkter som tillverkas i samma fabrik i Kina? Varför punga ut 1500kr ifall det är samma skit med annat märke för 700kr?

Av naikon
Skrivet av elp:

Hoppas jag verkligen.
Ska ringa deras kundtjänst imorrn o bråka (om det nu skulle behövas)

Glöm inte att det inte är personen på kundtjänsts fel. Trevligt bemötande kommer man längre med än med "bråk"
/MVH en som jobbat på kundtjänst

Av naikon

Har bara Disney+, och har precis sett om alla Pirates of the Caribbean. Med Jack Sparrow färsk i minnet och kommande prishöjningar så är jag nog redo att segla vidare utan Disney+.

Av naikon

Haha, i all trötthet läste jag betal-lansering istället för beta-lansering och tänkte "jaha ytterligare en prenumerationstjänst"

Störd man har blivit

Av naikon
Skrivet av Bea:

15% på "allt" (finns alltid lite finstilt) på www.apotea.se tom 28/9

Vill bara ge en heads-up om att Apotea är ett riktigt skitföretag som jag undviker sen flera år, typ lite som Nestle.
Betalar hellre någon krona extra på Apoteket.se som är statligt ägt

https://unt.se/nyheter/heby/artikel/sms-trakasserier-och-best...
https://www.salaallehanda.com/2023-09-20/lo-lamnade-chefsjobb...
https://arbetet.se/2023/01/11/stressande-system-och-brak-om-m...
https://www.etc.se/inrikes/apotea-fortsaetter-tvinga-anstaell...
https://www.svd.se/a/WRJGdK/apotea-filmade-sina-anstallda-far...
https://kollega.se/arbetsratt/apoteas-kamerabevakning-kritise...

Av naikon
Skrivet av WebMaximus:

Wow, en del riktigt snygga/häftiga/imponerande "datorhörnor" i den här tråden!!

Här är min, inte märkvärdig på något sätt jämfört med många andras här inne men mycket skoj har jag i den och är väl svårt att missta sig på vad jag ägnar mig mest åt i den 😉

https://i.imgur.com/ZvNKDXI.jpg

Flyger du helst i VR eller med skärmen? Fördelar nackdelar? Lite nyfiken på hur bra det fungerar att flyga en airliner i VR. En liten Cessna förstår jag ju är lättare

Av naikon
Skrivet av NoNamesWayne:

Citerar mig själv men blev en F750GS för min del. Var så bra kampanj på dom nu i April. Så blev i princip en fullutrustad sådan. Provkörde lite olika hojar där även Husqvarna Norden Expedition är inräknad. Lite olika hojar men iom att det nog blir mest asfalt för min del så blir jag nog nöjd med mitt val.
Går dock ned ifrån ca 118häst idag till 77 men tyckte effekten var fullt tillräcklig ändå. Känns piggare än så.

Provkörde även Tenere 700 world raid men kändes tråkig i jämförelse med bmwn.

Grattis! Släng upp en bild
Tycker att 77hk är mer än nog till och med. Hur ofta använder man så mycket effekt? Det är ju ändå typ sportbilsprestanda med 77hk på 230kg.

Av naikon
Skrivet av Thomas:

Alltså, är detta ett fynd på något sätt överhuvudtaget?
RTX 3070 har samma prestanda (men mindre VRAM då), och de finns i lager för 6500 kr. Skiljer bara typ 1-2% i SweClockers prestandaindex.

Är överlag trött på grafikkortstipsen i den här tråden under senaste två åren. Ofta kort för 14000kr sänkt till 13000kr, vem fan har råd med det egentligen.

Av naikon
Skrivet av Suptand:

Saab 9-3 2011 TTid (med 130 hk)
Skatt : 1520 kr/år
Förbrukning blandad körning : 0.45

Denna bil går att optimera till 210 hk för under 4000kr och har samma skatt som innan

https://shop.speedparts.se/sv/prod/saab/9-3-03/uppgradering-c...

Om hans preferens är bensin/kombi så känns denna rekommendation lite skev. Är han på jakt efter en bil likvärdig en VW Golf så tror jag det kvittar om den har 130 eller 210 hästar...

Av naikon

Jag hade nog satsat på Wordpress med Woocommerce. Enkelt att sätta upp, open source med massor av guider och tutorials och massvis med plugins.

Av naikon
Skrivet av Ugga:

Är det inte samma som QC 45? QC35 II kan man stänga av ANC på, inte på SE/45.

Ah sorry, blandade ihop siffrorna, du har rätt. Har ändrat nu.

Nej tyvärr kan man inte stänga av ANC, fattar inte varför. Idiotiskt när man går i blåst (det blåser i Göteborg).

Av naikon
Skrivet av enemyWithin:

Produkt: Bose® Quiet Comfort SE - Svart
Länk: https://www.webhallen.com/se/product/354203-Bose-Quiet-Comfor...
Kategori: Hörlurar
Butik: Webbhallen
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=7162288
Pris: 1990 kr

Kan bara i fylla i att dessa är helt vanliga QC45, enda skillnaden är att man får ett softcase istället för hardcase. Köpte själv ett par för samma pris när Bose själva körde kampanjen för någon månad sen

Av naikon

Är det inte jävligt lustigt att de största butikerna "råkat" sätta exakt samma rabatt på Robotrock S7? Vad är chansen att alla väljer just 6490kr? https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5954623 Man anar en ohelig allians

Hade hoppats på ner mot 5000 kr, jag avvaktar nog nu

Av naikon

Nu när Black Friday närmar sig och allt vad det heter får ni gärna hojta till ifall ni hittar någon schysst robot för fyndpris. Vet inte vad man kan förvänta sig för reor, Elgiganten släppte två-tre robotar på deras Singles Day-rea igår, men det var väl rabatter på typ 5-10 procent.

Av naikon

Robotdammsugare! Har ni tips på vad man ska hålla utkik efter så hojta gärna till