Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08

Används inte WEI för att bedöma om datorn klarar Aero eller inte? Kanske bara har fått för mig det. Har dock funderat på varför man satte ett tak på skalan, det kommer ju ny, bättre hårdvara hela tiden och förr eller senare (ofta redan idag) blir det bara 7.9 trots att hårdvaran är bättre än något som redan finns.

Hade det inte varit mer intressant om man skippat maxgränsen, så kan man enkelt se hur pass mycket bättre hårdvaran är om ett par år?

Av infinity08
Skrivet av Lankus:

Det är alltså fullt försåtligt att de inte förstod vad jag menade?

EDIT: Bifogade CD-Keys.

Ja, det är fullt förståeligt eftersom de garanterat får handskas med hundratals liknande fall varje dag med andra ungar som inte kan hantera lösenord ordentligt. Då är det väldigt lätt hänt att man missuppfattar eller läser lite för snabbt. Förmodligen valde supporten ett av standardsvaren som handläggaren trodde skulle lösa ditt problem.

Nu blev det lite fel och då skickar man ett artigt mail till och förklarar det så hjälper dem garanterat dig. Väx upp.

Av infinity08
Skrivet av Demonoidz:

Fungerade inte alls för mina PWMfläktar runt år 2008 (året jag gav upp det programmet), tyvärr. Dock är det ju bra att du har någon användning för det!

Gränssnittet är lite rörigt, men oftast måste man gå in på advanced, välja rätt chipset och ställa resp. fläkt till Manual för att det ska fungera. Vet inte om du gjorde det, men är väldigt lätt missat

Av infinity08
Skrivet av Demonoidz:

Speedfan är bajs ): Mäter fel och har pissfunktioner rent sagt. Fanspeed tror jag inte ens finns, utan det är nog felskrivning på Speedfan.

Ja, mätvärdena är inte mycket att hurra över men fläktstyrningen däremot fungerar kalas!

Av infinity08
Skrivet av grizzly666:

Har läst lite om detta innan men då var det samma problem med skärmen men speedfan var inte installerat heller hade varit installerat på datorn.
Så jag är ganska säker på att denna bugg kan hända även utan speedfan.

Sen har jag varit med om detta några gånger (har en 2311) jag har två datorer kopplade till skärmen en nas,server,surf dator (hdmi) som står på 24/7 och en spel plus lite tyngre saker dator (displayport).
Det har hänt att skärmen inte velat visa nån bild några gånger när jag skiftar över till spel datorn (aldrig åt andra hållet) och vad jag behöver göra då för att få igång skiten är att dra ur strömmen ur skärmen och dra ur hdmi kabeln sen starta skärmen och sätta tillbaks hdmi och då funkar allt igen.

Och jag har aldrig haft speedfan installerat på någon av datorerna.
Dock så är det väldigt sällan detta händer max 2 gånger på ett halv år och då skiftar jag fram occ tillbaks ett par gånger om dan.

Skrivet av screamin-daemon:

Ingen mening att begränsa det till ägare med U2311H skärmen. INGEN borde installera detta skitprogram! Det mäter fel och gör allt vad det kan för att jävlas.

Pratar vi om SpeedFan eller FanSpeed? SpeedFan är mig veterligen ett väldigt bra program som jag använt i många år, "FanSpeed" har jag aldrig hört talas om (orkar inte googla heller )

Av infinity08
Skrivet av Marcusk:

Vad behöver du 700 watt till? Om ditt system drar 700 watt så kommer inte dessa nätaggen hjälpa mot ljudnivån alls, då du förmodligen har 3+ grafikkort med högljudda kylare.

Mja, jag har 2st 6950 och de låter mest när man spelar, inte så mycket vid vanlig användning. Och jag har ersatt alla mekaniska diskar med SSD så jag försöker minimera ljudnivån. 700W kanske är mer än nödvändigt, men gillar inte att ligga på gränsen. Har 750W idag men tror att 500W är i underkant.

Av infinity08

Någon som vet om det finns passiva aggregat med högre effekt? Sisådär 700W?

Av infinity08

Tre såna i eyefinity får det bli!

Av infinity08

Enligt Corsair ska man montera fläktarna så att de blåser kall luft utifrån ner genom radiatorn. Du har satt fläktarna under radiatorn, vet inte om de suger in eller blåser ut, men oavsett så är det inte det optimala enligt dem. Jag vet att det pajar luftflödet att dra in luft i baksidan av chassit, men jag testade och faktum är att jag ser lägre temperaturer på alla komponenter nu.

Bara en tanke

Av infinity08
Skrivet av klk:

Angående att Nokia säljer många lumia i Kina så finns en del fakta här: http://communities-dominate.blogs.com/brands/2012/05/paging-t...

Vad jag lyckas tolka ser det förjävla risigt ut för bolaget

Vad jag ska skratta åt dig om ett år när du ser hur fel du har. Förmodligen vet du det innerst inne redan.

Av infinity08

Det betyder att den inte hittar någon disk att boota på. Kolla att din windows-disk är satt som prioritet ett i bios, om den är det så är den antingen trasig eller inte inkopplad.

Av infinity08

Netbeans jobbar jag i och det är grymt, rekommenderas!

Av infinity08

Vaffan! Jag köpte ju precis en 512GB SSD från dem, och den har redan hunnit komma till posten pallar inte skicka tillbaka den bara för att spara 300kr.

Av infinity08
Skrivet av pscs3:

Sedan undrar jag hur lagligt det är att bara skriva av engelska artiklar och hur högt användarvärde sidan egentligen har om det är det den går ut på.

Det handlar nog inte om användarvärde så mycket som hög ranking på google och därmed mycket trafik. Med lite reklam i artiklarna kan det bli en bra slant, jag vet eftersom jag kör liknande saker själv

Av infinity08
Skrivet av Exigo:

Inte så 'rejält' i mina ögon
Sitter med 1TB+250GB, 200GB ledigt

Inte heller så rejält i mina öron Sitter på 20TB.

Av infinity08

Jag köpte 4st Barracuda 3TB (ST1000DM003) förra veckan som jag kör i min NAS. Alla diskarna var hela och fungerar forfarande bra. Därmed inte sagt att de inte kan gå sönder såklart...

Av infinity08
Skrivet av mfm:

Om RevoDriven inte fungerar särskilt bra är det ändå inte värt... En Samsung 830 512GB kostar 5074 kr på CDON med Sweclockersrabatten.

TRIM i RAID0 har varit på gång "snart" i flera år nu... För övrigt är Samsung 830 utan TRIM inte att rekommendera.

Jamen se där ja, en sån får det bli Var så instängd på komplett/inet/webhallen att jag inte tänkte på cdon.

Av infinity08
Skrivet av mfm:

Vem sa att du skulle köpa Force 3? Du får väl skaffa en högprestandadisk. Sen får du tänka på att du förlorar TRIM-stöd när du kör RAID (RevoDrive klarar inte heller TRIM vad jag vet...)

Jag gjorde det, för allt som kostar mer än den är svinigt dyrt 5149:- kostar den, och vill man ha bättre prestanda än den måste man lägga minst 6500 för samma storlek, och då är det mer värt att gå på en Revodrive X2.

Men du har rätt i att TRIM inte verkar stödjas i RAID0, dock så har jag läst att Intel är på g att släppa en uppdatering för sin kontroller snart som ska klara det.

Av infinity08
Skrivet av blackeagle:

Ja, kopierar du en HD-film på ett antal GB så kommer det ju ta lite längre tid, men det handlar ju om något tiotal sekunder per film kanske? Ta en DVD-image på 4,7GB, det dividerat på 375MB/s blir ca 12,5s. Om du kommer upp i det dubbla sparar du alltså 6,25s per film du kopierar.
Då ska du nog kopiera och flytta runt dem mellan SSD-enheter väldigt mycket för att det ska märkas

I praktiken är det alla småfiler som ska skrivas i cacheminnen och annat som tar tid.

Japp, du har nog rätt! Då återstår bara frågan om jag ska sätta systemdisken på 6Gb/s eller 3Gb/s. Känns som att man kanske har mer glädje av prestanda på fil-disken/diskarna än på systemdisken, systemfilerna är ju sällan särskilt stora. Skulle vara cache-minne och så då.

Och följdfråga, är det möjligt att köra RAID mellan 2 diskar om ena disken sitter på SATA 6Gb/s och andra på SATA 3Gb/s, och kommer det göra någon skillnad mot att köra båda på 3Gb/s?

Av infinity08
Skrivet av blackeagle:

Maxhastigheten sekventiellt märks ju bara när man kopierar/flyttar riktigt stora filer. Allt annat är ju för smått för att det ska spela roll i praktiken, där är det ju söktider som gäller och då kommer man inte upp i samma hastigheter.

Jag skulle absolut köra på interna 3Gbit/s utan att fundera på att krångla till det med extra kort.
3Gbit/s är ju 375MB/s vilket är högre än de enheterna får vid läsning/skrivning av småfiler i 4kB-testerna jag sett.

Vad räknas som riktigt stora filer? Om man som jag gillar att pula i photoshop med högupplösta bilder, eller kopiera HD-filmer, kommer det vara någon märkbar skillnad?

Edit: Hittade svaret på min egen fråga lite grann:
http://www.tomshardware.com/reviews/sata-6gbps-performance-sa...

Så det verkar faktiskt göra lite skillnad vid filkopiering. Men du har kanske ändå rätt i att det är värt att slippa krångel och extra utgifter, datorn kommer nog flyta på rätt bra ändå..