Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08
Skrivet av mfm:

Köp inte Revodrive, det är bara två struliga OCZ Agility för dubbla strulet.

köp en dubbelt så stor disk och skippa RAIDen istället.

Ja, det är också en möjlig lösning. Det kostar dock några hundralappar extra och frågan är om det verkligen blir bättre prestanda med 1st Corsair Force 3 480 GB på 6Gb/s än 2st Samsung 830 i RAID0 på 3Gb/s?

Av infinity08
Skrivet av Kr^PacMan:

Det beror lite på hur mycket sekventiell prestanda du vill åt. Med en RAID0 på en 3 Gb/s-kontroller lär du få ut cirka 500-550 MB/s från Samsung-diskarna. Det är dugligt i mina öron men om du vill RAR:a upp HD-film 24/7 är ju det dubbla smidigare. Mig veterligen finns det inga moderkort med fyra stycken Intel 6 Gb/s-SATA-portar, så där blir det nog knepigt hur som helst. Om du köper en extern kontroller, kontrollera noga bandbredden. De flesta externa kontrollerkort är tillverkade för mekaniska hårddiskar och stödjer inte alls överföringshastigheterna som en SSD erbjuder.

Vad innebär den sekventiella prestandan i praktiken? Har nu gjort lite mer research och det verkar som att inte nog med att marvell-kontrollern är strulig och inte stödjer raid, den stödjer inte ens TRIM. Så där vill jag inte koppla någon SSD alls. Funderar nu på att byta Intel-SSD:n mot en Revodrive på PCIe istället.

Tror du man märker stor prestandaskillnad med en Revodrive vs. din lösning med Intel på 6Gb/s och Samsung i Raid på 3Gb/s? Utöver syntetiska benchmarks dvs.

Av infinity08

Vilken SATA-kontroller?

Har precis beställt 3st nya SSD:er till min dator som är tänkta att ersätta alla mekaniska diskar. Istället har jag lagt ut alla stora filer på en NAS.

Iallafall så har jag köpt 1st Intel 520 240GB och 2st Samsung SSD 830 256GB. Nu när jag satt och funderade på hur jag skulle koppla dessa upptäckte jag till min fasa att mitt moderkort (ASUS P8P67 PRO B3) endast har 2st SATA 6Gb/s på Intel-kontrollern, men 4st SATA 3Gb/s. Jag vill ju naturligtvis koppla alla tre SSD:erna på 6Gb/s för att inte gå miste om prestanda.

Till saken hör även att jag tänkt koppla Samsung-diskarna i RAID0, och det verkar bara vara Intel-kontrollern som stödjer RAID. Moderkortet har ju dock en Marvell-kontroller med 2 portar i SATA 6 Gb/s, men har läst en hel del om hur dåligt dessa brukar fungera och att prestandan är kass.

Så som jag ser det finns det fyra möjliga alternativ:
1. Koppla Samsung-diskarna i RAID på Intel 6 Gb/s och Intel-disken som systemdisk på Marvell 6 Gb/s
2. Koppla Samsung-diskarna i RAID på Intel 6 Gb/s och Intel-disken som systemdisk på Intel 3 Gb/s
3. Köpa en PCI-e-kontroller och koppla Samsung-diskarna i RAID på den, och Intel-disken som systemdisk på Intel-kontrollern.
4. Köpa nytt moderkort (usch)

Vad tror ni? Extern kontroller verkar ju inte vara någon ultimat lösning, dels är dom rätt dyra för 6Gb/s och dels verkar det vara strul om man kör i AHCI vilket jag kommer göra, och dels måste jag dra sata-kablar tvärs över chassit. Någon som haft samma dilemma?

Av infinity08
Skrivet av Sweex:

Och varför skulle det ha någon som helst betydelse?

Därför att 2st SSD i RAID0 ger bättre prestanda än 1SSD. I min bärbara har jag 4st SSD i raid.

Av infinity08

HTC Sense funktioner för att spåra och låsa telefonen är borttagna. Du kan använda Lookout dock, funkade bra när min S2 blev stulen:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lookout.lab.....

Av infinity08
Skrivet av Nivity:

Hur f*n kan man säga att vika amon har bra kvalite?

Det är en luftfylld pappskiva, inte trä någonstans i närheten av det.
Där finns INGET underrede utan bara några sketna curry ben.

Sämsta möget som finns, billigt som sören ja. Men bra kvalite lol.

Köp ett Galant om du vill ha något stadigt.

Det roliga är, skrivbordet han länkar på jysk är bra mycket mer stabilt än vika amon, fast det på jysk också är ren skit.

Nu kommer alla snåla vika amon användare jaga en för dom förstår inte hur ett riktigt skrivbord med träskiva och underrede är jämfört med deras värdelösa pappskiva med skräp ben.
Och yeah, jag har också haft vika amons mög.

Du har rätt i att det är en spånskiva och att kvaliten naturligtvis inte går att mäta sig med professionella skrivbord för tusentals kronor.
Trots det tycker jag att vika amon är förvånansvärt stabilt, antagligen för att det är så pass litet och ändå har många ben.

Hade tidigare ett rakt, längre skrivbord från ikea med liknande typ av spånskiva som var helt värdelöst, fick byta det två gånger under normal användning pga. att skivan böjdes och släppte i mitten. Men efter byte till vika amon upplever jag inga sådana problem och det känns helt enkelt riktigt bra. Sen att det är snyggt och dessutom billigt skadar ju inte

Och ben får man ju välja själv, du måste inte köpa curry om du inte gillar dem...

Av infinity08
Skrivet av THEBADGUY:

Du får mer än gärna ge lite feedback när du har fått det!
Letar även jag efter ett stativ för 3 skärmar, och har kikat på det du köpte.

Absolut, gör jag gärna Just nu befinner den sig på posten i miami så lär nog dröja nån vecka till innan den kommer dock.

Av infinity08

Svårt att veta innan den recenserats ordentligt, men personligen skulle jag nog välja S3 med samma preferenser.

Av infinity08

Jag köpte detta:
http://shop.easymountlcd.com/Deluxe-Triple-Monitor-Stand-Free...

Gick loss på ca 1500:- med frakt inkluderat. Har dock inte fått det ännu, så ska bli intressant att se hur det funkar. Största fördelen tycker jag är att det klarar upp till 28" ifall jag skulle vilja köpa större skärmar i framtiden.

Av infinity08
Skrivet av Sh4dy:

De är 1600mhz minnen kolla signatur men de körs på 1333mhz istället

Läs vad han skrev igen. Om XMP i bios säger att det blir 1600MHz så är det vad det blir när du aktiverar XMP.

Av infinity08
Skrivet av mrqaffe:

Nä men det var inte det du skrev, de nya ljudformaten måste gå via en hdcp enhet, så det är mest ett sätt att få in ett kopieringsskydd, dessutom krävs det mycket bättre ljudanläggning än 95% av alla har för att höra skillnaden som motiverar de nya surroundformaten.

Må så vara, men för mig var det viktigaste att kunna få ljud i alla högtalarna, sub:en inkluderat. Genom toslink fick jag endast i front-högtalarna eftersom datorn skickar ut stereo. Men genom HDMI så låter min Receiver mig slå på 5.1 surround, så det fick det bli.

Av infinity08
Skrivet av mrqaffe:

Det där har inget med toslink att göra, det är för att det som skickar ut ljudet inte ger annan utsignal, helt enkelt ett enklare ljudkort om det handlar om datorn, eller kanske fel inställningar.

Ljudkortet har stöd för dolby och dts. Som redan nämnts i tråden stödjer inte toslink Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio, Dolby Digital Plus och DTS-HD High Resolution Audio.

Av infinity08

Jag köpte min SSD 2009, en Corsair Force 120GB, och den har fungerat felfritt sedan dess, och gjort det med stil

Av infinity08

När jag köpte min förstärkare trodde jag att optiskt skulle vara det bästa. Men när jag kopplat in allt visade det sig att jag inte kunde använda Dolby/DTS eller ens använda mer än 2 av mina 5.1-högtalare. Så jag kopplade in det genom HDMI-istället och nu funkar det kalas. Så HDMI rekommenderas

Av infinity08
Skrivet av klk:

du har väl frökenfingrar?
färre rörelser och mindre fingrande som behövs är enligt mig bättre

Absolut, och jag upplever det som färre rörelser och fingrande än i Android.

Av infinity08
Skrivet av klk:

Kan det vara så att WP användarna framhåller snärtighet eftersom man där hela tiden måste hålla på och skrolla med fingrarna? WP utnyttjar inte ytorna så som de andra mobilerna gör

Nej. WP är smidigare än något annat gränssnitt jag använt, vilket inkluderar de stora tillverkarnas på android, och även N9.

Av infinity08

+1 på VIKA AMON, funkar kalas!

Av infinity08
Skrivet av klk:

Måste fråga om det där med att telefon och snabbhet, när är det viktigt att mobilen skall vara så snabb samt skiljer det speciellt mycket? Enda gången jag själv kan uppskatta om det går lite snabbare är om man surfar på någon riktigt tung websida (prisjakt är ett exempel), annars har jag aldrig störts om att telefonen skulle vara långsam (har en N9). Vem kör tunga program på en mobil?

Det handlar inte om tunga program, jag syftar på gränssnittet. Jag gillar android och har haft de flesta toppmodellerna fram tills nu, men hur snabb processorn är och oavsett hur många kärnor så har det laggat i gränssnittet. Har man ett gäng startskärmar fyllda med ikoner och widgets så laggar det, punkt. Inte nödvändigtvis jättemycket, och ja det går att förbättra lite genom att byta launcher, men tillräckligt för att jag och många andra ska störa sig på det.

Så i det avseendet är WP7 oerhört mycket bättre, iOS också för den delen även om jag avskyr det i alla andra aspekter.

Av infinity08
Skrivet av willzor91:

Haha oj. XD
Jag tar och beställer en Nokia Lumia 710 då, tackar!

Gillar du att pillra med telefonen, installera massa appar och anpassa gränssnittet till oändlighet, välj en Android. Är du sån som bara vill att det ska fungera och vara snyggt, men samtidigt få de viktigaste apparna och funktionerna i dagens smartphones, välj Windows Phone (Lumia 710 i den prisklassen).

Skulle vilja påstå att det är det viktigaste valet du bör göra, vilken telefon i resp. kategori du sen väljer har mindre betydelse även om det såklart är viktigt. Men generellt kan man nog säga att om du inte redan känner till Android och alla dess fördelar så hör du nog till kategori 2, så du blir nog inte missnöjd med en Lumia 710

Av infinity08
Skrivet av freijd:

jag vet bara av en person som har en nokia windows telefon men han beskriver det som väldigt seg och jobbig att använda men du verkar ha en helt annan åsikt., du får gärna säga fördelrarna du ser. har på tok för lite kunnskap om wp7

Skickades från m.sweclockers.com

Jag kan respektera om man upplever att WP7 saknar möjligheter att anpassas och göras mer personlig, samt att app-utbudet inte är i klass med det på andra plattformar (även om det viktigaste finns). Men om man upplever den som seg och jobbig och använda måste han ha något fel på sin telefon, för det är verkligen det sista den är.

Som mobilförsäljare har jag sett och testat de flesta nya telefoner, men aldrig har jag sett något OS som flyter på bättre än Windows Phone. Jag menar inte att glorifiera windows phone fullständigt, jag är nog en Android-människa i själen och är motståndare till allt som stänger in användaren. Samtidigt älskar jag hur allt bara fungerar i WP7, inga krascher, aldrig något lagg, alltid snygga effekter osv. Och så gillar jag gränssnittet i allmänhet, stilrent och tydligt precis som jag vill ha det.

Trots allt positivt jag känner inför WP7 står jag och velar mellan att gå tillbaka till Android snart, men så är jag också en sån som gillar att pilla med saker. Jag föreställer mig dock att majoriteten av alla som använder och är nöjda med iOS även skulle bli mer än nöjda med Windows Phone, om de bara gav plattformen en chans.

Observera att jag nu i första hand talar om Lumia 800, övriga WP-telefoner har jag inte testat, men jag utgår från och har fått bilden av att det fungerar lika bra där.

Edit: Dum fråga kanske, men det är inte så att din kompis kanske har en Nokia med Windows Mobile? Det är föregångaren till Windows Phone och ett helt annat OS.