Inlägg

Inlägg som infinity08 har skrivit i forumet
Av infinity08

Överväg en SSD som systemdisk, de har gått ner väldigt i pris och gör enorm skillnad för den upplevda känslan av datorn. Personligen skulle jag aldrig bygga en utan idag.

Av infinity08
Skrivet av Esseboy:

Learn the differense!

Learn to spell

Av infinity08
Skrivet av klk:

Nej, en låg aktiekurs kan likställas med att de har svårt att tjäna pengar på den. Det finns ingen ekonomi och då vill folk inte investera i Nokia vilket gör att aktiekursen sjunker. Om Nokia tjänat pengar på den så hade fler köpt aktier

Varför tror du aktiekursen dykt? Om du tror så mycket på Nokia skall du få ett jättebra tips. Köp så mycket aktier du bara kan för du kommer tjäna massor (om det går som du tror)

Du verkar inte förstå att en sjunkande aktiekurs kan ha tusen olika orsaker, och det är definitivt inte fakta på att Lumia 800 skulle vara en dålig telefon. Ja, Nokia har valt att satsa på ett annat OS än de flesta andra tillverkare, och har därmed (givetvis) svårare att sälja i samma kvantiteter. Å andra sidan är det ett OS på stark uppgång, mycket starkare än Android hade i början. De var också sena med att släppa telefoner till WP7, Lumia 800 har bara funnits ett fåtal månader och det kan mycket väl vara de felsatsningar de gjorde innan Lumia (symbian, meego) som återspeglas i aktiekursen nu.

Jag ser en ljus framtid för Nokia och skulle definitivt kunna investera i lite aktier hos dem om jag nu hade handlat med aktier.

Edit:
Har du ens testat Lumia 800? Du verkar väldigt snabb med att snacka skit om den, men har man känt på den kan man omöjligt ogilla den eller WP7 överhuvudtaget för den delen. Även om man som jag även gillar Android och all dess anpassningsbarhet.

Av infinity08

Jag skulle inte valt någon av dem, stora och klumpiga och tröga med gamla mekaniska diskar. För det priset kan man få roligare saker.

När det gäller minne så är såklart 8GB att föredra, särskilt om du tänkt photoshoppa och sitta i 3D-program. Personligen tycker jag att 8GB är i underkant, iallafall på en stationär dator. För att kunna utnyttja över 4GB måste man ha 64-bitars Windows, men det var det på båda modellerna och är mer eller mindre standard idag så det behöver du inte oroa dig för.

Av infinity08
Skrivet av klk:

Tipps! Kolla aktiekursen - http://finance.yahoo.com/q/bc?s=NOK+Basic+Chart&t=6m

Fråga dig istället vad det beror på varför WP inte säljer bättre

Så du menar att man kan likställa en låg aktiekurs med att just specifikt Lumia 800 skulle vara en dålig telefon?
Den är en av de absoluta toppsäljarna och de flesta jag hört/träffat/känner som har den, mig inkluderat anser den vara den snyggaste och bästa telefonen just nu. Har inte hört om en enda som returnerat den, även om det säkerligen som med alla telefoner har hänt.

Du har fortfarande inte tillhandahållit källa på dina uttalanden och undviker alla frågor som kräver fakta.

Av infinity08
Skrivet av LisaT72:

Jag tycker du låter helproffsig!
Frågan är ju då om det är värt att laga den. Eller om det ens GÅR?!

Lisa

Om det är ett hårdvarufel som jag misstänker är det nog tyvärr väldigt svårt att laga, men om du vill försöka så kan du ju höra med någon mobilverkstad. Enda jag känner till på rak arm är Mumien (http://www.mumien.se/mobilreparationer.html), dock så verkar de inte kunna reparera just HTC Legend.

Dock så skulle jag först utesluta mjukvaruproblem genom att göra en fabriksåterställning av telefonen. Det gör du på Meny > Inställningar > SD-kort och lagring > Fabriksåterställning (eller något åt det hållet). Tänk bara på att ta backup på alla viktiga saker då detta kommer tömma och återställa telefonen till hur den var när du köpte den.

Av infinity08
Skrivet av LisaT72:

hehe, garantin gick ut 8 maj i år...
Men om det är autofokusen som kollapsat, är det då logiskt att motivet är suddigt redan på skärmen, innan bilden är tagen?
Inte värt att laga kanske?
Jag som älskar denna telefon!!! Har aldrig haft problem med den tidigare!

Lisa

EDIT: Om det är autofokus som felar, borde då inte problemet lösas av att man stänger av autofokusen? Problemet kvarstår hursomhelst även med autofokus avstängd.

Ajdå, men om du köpte den inom 3 år kanske du kan hävda reklamationsrätt ändå, men då måste du bevisa att det är ett ursprungligt fel.
Nu är jag ingen expert på kameror eller autofokus, men hade ett liknande fel en gång på en vanlig kompaktkamera. Då var bilden suddig även på skärmen, innan man tog bilden. Förmodligen hade fokusen låst sig i ett visst läge där allt på vettiga avstånd bara blev en suddig massa.

Nu funkar väl autofokusen lite annorlunda i telefoner kanske, men det är väl snarare optiken än autofokusen som är problemet. Autofokus är en funktion som känner av motivet och anpassar fokusen, dvs. avståndet mellan optik och sensor. Om optiken har låst sig på något sätt kan inte autofokusen flytta den och fokusera. Därmed borde det inte göra någon skillnad med autofokus på eller av i ditt fall. Men det är bara en kvalificerad gissning, ta det inte som fakta

Av infinity08
Skrivet av LisaT72:

Provade precis det men problemet kvarstår.

När jag nu satt mig och undersökt detta ordentligt så ser jag att motivet är suddigt på skärmen redan innan man tagit kortet! Har så klart provat att putsa linsen men ingen skillnad.

SKUMT!

Förmodligen autofokusen som gjort sitt. Inte mycket du kan göra tyvärr, och garanti lär du väl inte ha heller så gammal som den är.

Av infinity08

Ja, de användes till MS-DOS och finns därmed inte kvar i Windows 2000 och uppåt.

Av infinity08
Skrivet av dumbaZ:

Finns det något sätt man kan starta nätaggregatet utan att ha det inkopplat i datorn?
Vill vara säkert att det är de har inte tillgång till ett annat nätaggregat för tillfället tyvärr.
Tack på förhand!

Även om det mot förmodan inte är nätagget som är trasigt så bör du genast byta ut det, då det du har är direkt farligt. Finns en anledning till att de drogs tillbaka från butikerna...

(nu utgår jag från att det är ett ace of sweden/raw deal du har)

Av infinity08
Skrivet av Skillz:

Du har en intern kontakt som går ifrån frontpanelen till moderkortet, du kopplar den på moderkortet helt enkelt.

Hur menar du dra den direkt på baksidan? Det är ingen usb-kabel på den änden du kopplar in för frontpanelen, utan en pin med massa honor i.

I de video reviews jag sett på 650D har det ingen intern USB3-kontakt, man måste dra kablar genom chassit och ut på baksidan in i USB3-kontakterna på moderkortet. Detta kan ju ha uppdaterats på senare revisioner av chassit, men så var det iaf. förut.

Av infinity08
Skrivet av Ultra94:

hej

jag funderar på att köpa en ny skärm (vet inte vilken ännu). Men det finns några frågetecken angående en del begrep. innebär responstiden hur lång tid det tar för datorn att skicka signaler till skärmen. Om skärmen exempelvis har 5ms i responstid så tar det 5ms innan muspekaren reagerar om man rör musen.
isåfall skulle 8ms räcka för att spela på.

ghosting är väll när man exempelvis kollar runt i FPS spel så blir det en massa spökspår efter alla mörka färger. Eller?
men går ghosting och hög responstid hand i hand? Om skärmen exempelvis har hög responstid är det också troligt att den har ghosting eller är responstid och ghosting två separata saker som inte har någonting med varandra att göra.

och vad är input-lag vad är skillnaden mellan input-lag och ghosting.

Ghosting har inget med responstiden att göra. Det är ett tekniskt fenomen som kan uppstå på paneler så som skärmar eller tv-apparater. Här finns en tråd med lite bilder som visar fenomenet:
http://www.component.se/forum/index.php?showtopic=5544

Responstiden är tiden det tar för en pixel på skärmen att byta färg, och är därför också ett problem som sitter i panelen och inte i överföringen från datorn. Input lag å andra sidan är det du tänker på, fördröjningen från att datorn skickar ut bilden tills att skärmen visar den.

Av infinity08
Skrivet av The_PC_Gamer:

650D är nog ett bättre val ändå med bättre byggkvalite osv. Det är inte lika tyst som 550D såklart men det är ändå relativt tyst. Dessutom så har det sidofönster så att du kan skryta med dina 6950 i CF

Mjo, men fönstret skulle ändå hamna mot väggen i mitt fall Blev ett 550D nu, ljuddämpningen fick avgöra i slutändan. Tack för hjälpen!

Av infinity08

Lumia, du kommer inte bli missnöjd

Av infinity08

Illa att ELFA marknadsför det som ett SDHC-kort när det i själva verket är ett SDXC.

Av infinity08
Skrivet av DrDark:

Hej, jag har ett problem, jag ska ansluta mina 3 TV apparater via HDMI till min dator genom eyefinity. Problemet är att grafikkortet av någon kass anledning bara har 2 interna klockor så det kan bara driva 2 skärmar via HDMI utan en adapter.

Detta hade vart okej om det fanns någon adapter.. men jag har letat hur länge som helst och inte hittat en Displayport -> HDMI adapter som är Aktiv/powered. är det något som jag missat någonstans eller är det så att man aldrig i adapterbranschen tänkt på att folk kan vilja koppla in saker via HDMI.

Ifall det nu inte finns något direkt till det.. vad är bästa lösningen för att konvertera till innan man konverterar till HDMI så att eyefinity fortf fungerar?

Här har du en: http://www.ramelectronics.net/computer-parts/computer-cables/...

Men jag håller med om att det är konstigt att de är så ovanliga. Kanske man kan köra en aktiv DP -> DVI och sen adapter från DVI till HDMI?

Edit: Är det inte mini-DP du har? Är vanligast på Radeon-korten.
Hittade även det här: http://www.sweclockers.com/nyhet/14214-hundratusentals-mini-d...
kanske har med den dåliga tillgången att göra..

Av infinity08

Någon som hittat pris på denna? Samsung store verkar ligga nere.

Av infinity08

Som redan sagts, footen ligger över texten. Lägg till detta efter <div id='social'>, och efter <div id='columncontainer'>:
<div style='clear:both;'></div>

Av infinity08
Skrivet av The_PC_Gamer:

Jag har ingen erfarenhet av Silencio 550 men om du frågar mig så har de offrat mycket saker i det chassit för att få lägre ljudnivå. De har t. ex försämrat kabeldragningsmöjligheterna för att sätta dit extremt tjock skum för ljuddämpning. Om du nu vill ha ett riktigt tyst chassi skulle jag istället kolla på Corsair 550D: http://www.sweclockers.com/recension/15263-corsair-obsidian-5...
ed detta chassi kan du ta bort hårddisksburarna som du ville göra och du kan i stort sätt ha den perfekta kombinationen av ljudnivå och tempratur så kolla på detta också.

Tack för tipset, verkar faktiskt riktigt bra Vet du hur 650D står sig ljudmässigt mot 550D? Skulle igentligen hellre ta det, men är orolig att det låter mycket mer.

Av infinity08
Skrivet av The_PC_Gamer:

Jag förstår men har aldrig förstått varför man måste ha en fläkt i fronten. Du måste helt enkelt ta en tit på ditt system och se vart du behöver kylning. Din H60 har ju en fläkt och jag antar att du ska ha den i den bakre fläktplatsen Då kan du ju placera en intake fläkt i toppen till exempel. På så sett får du kylning på både moderkortet och fräsh luft till H60. Sedan kan du ju som sagt ha en intake på sidopanelen som blåser fräsh luft direkt på grafikkortet och då har du i stort sett kylning för hela systemet. Min poäng är att du inte MÅSTE ha en front fläkt. Det där att sidefläktar låter mycket låter lite konstigt, är det då vibrationer du syftar på? Sedan kan du få riktigt tysta fläktar med vibrationshemning om du betalar det rätta priset, t. ex nåt sånthär från noctua: http://www.inet.se/produkt/6308505/noctua-nf-p12-1300

Framför allt så öppnar ju en fläkt i sidan ett stort hål rakt in chassit där ljud kan läcka fritt, för att inte tala om dess eget ljud. Med R3:an har man ju valet att låta det ljuddämpande materialet täcka hålet när man inte använder en fläkt, så känns lite synd att inte utnyttja det. Men det är klart att det vore säkert bra för korten.

Har faktiskt funderat lite på just det där med luftgenomströmningen, enligt Corsair så är det bäst att låta fläkten dra in luft bakifrån genom H60-kylaren. Tycker det känns konstigt, visst processorn kanske blir svalare men då drar man ju in en massa varmluft som de andra fläktarna (grafikkort, nätagg osv) redan blåst ut. Sätter hellre då H60 i toppen, men som bekant stiger ju varm luft så lär vara hyfsat varm luft som kommer in då också.

Bäst vore om man kunde sätta den i botten eller i fronten, men då räcker nog inte slangarna.

Du har ingen erfarenhet av hur Silencio 550 är? Har kollat Swec-recensionen men de har ju uppdaterat den sen dess.