Inlägg

Inlägg som Zelloxy har skrivit i forumet
Av Zelloxy

C - å,ä & ö?

Hur gör jag för att skriva ut t.ex Å, Ä eller Ö med hjälp av scanf eller putchar. Har verkligen försökt, men inte kommit fram till någon bra lösning what so ever.

Tacksam för svar

Av Zelloxy

Det du rekomenderade där lajnold, det funkar tyvärr inte. Har testat det flera gånger i tron om att det skulle funka. Är nybörjade dock på C så kan tyvärr inte förklara varför. Om det nu är så att jag istället har fel så undrar jag varför just den metoden krånglar på xCode!?

Av Zelloxy

Det funkar i ett av mina 2 program där jag bytta detta. Tack, löste i alla fall hälften av mina nybörjarproblem :). Tack

Av Zelloxy

Matcha en char med "space" (i C)

Jag undrar hur man kan kolla om en char är "space" (dvs. '\32'). Jag trodde man kunde göra det med en enkel:

int main() { char text[120]; int n; gets(text); for (n = 0; strlen(text) != n; n++) { if (text[n] == '\32') printf("Space found!"); else printf("No space found!"); } return 0; }

Men detta funkar inte, vad ska man istället göra :/

Av Zelloxy

Macbook Pro Wireless med Windows?

Jag har installerat Bootcamp och lagt in Windows XP för att kunna köra specifika program som inte går i Mac OS X. Jag gjorde som det stod med att bränna ut en Drivers CD men hjälp av Bootcamp's egna installationsguide. Dock så får jag ett felmeddelande när jag försöker installera ifrån den CD'n. Får in grafikkortsdrivrutinerna men inget mer vad jag kan se, så kan inte få mitt trådlösa nätverkskort att fungera i Windows. Finns de drivrutinerna någonstans på Internet eller rekomenderar ni att bara starta guiden igen och bränna en ny drivrutinsCD?

Tack på förhand.

Av Zelloxy

Ajdå, då ser jag ingen poäng med att göra det på det sättet. Men tack så mycket för hjälpen allihop.

Av Zelloxy

Tack för de fina tipsen. Hade egentligen tänkt mig att försöka kunna spela utan att installera windows. För nu när man väl har en mac så vill man ju slippa använda Windows igen, då det redan har försvunnit i Mac's skugga.

Men ska ta och testa på det där BootCamp och se hurpass bra det är. Tack igen.

Av Zelloxy

Windows program på Mac OS X?

Jag har precis införskaffat mig en MacBook Pro och är helt ny när det gäller Mac. Jag har haft Windows hela mitt liv och var sugen på att lära mig något nytt och dessutom någonting som verkade bättre. Allting är riktigt bra och jag är verkligen nöjd, men nu har jag dock fått ett litet problem. Dvs. jag kan inte köra Eve Online som är det enda spelet jag spelar. Jag har hört om "Windowsemulator"-program som gör det möjligt att köra program menade för Windows. Dock vet jag inte vad det är för program och om det kostar pengar. Så jag undrar vad ni rekomenderar och eftersom jag är student har jag lite pengar och skulle gärna vilja ha en gratis variant.

Tack på förhand

Av Zelloxy

Ja det är mycket möjligt. Här har du en tutorial som förklarar hur du gör i Aftereffects samt med hjälp av Encore.

http://studio.adobe.com/us/tips/tip.jsp?p=1&id=100126&xml=enc...

Av Zelloxy

DVD-meny?

Hejsan alla på forumet

Det är så att jag håller på och arbetar med en dvd meny och en dvd till en film som jag och ett par kompisar har gjort. Jag har arbetat med Adobe Encore hittils men nu mot slutfasen av projektet så tänkte jag att det skulle vara kul att lägga in lite fina funktioner på dvd:n . För de som har sett Monty Python and the Holy Grail dvd:n vet att den innehåller en fuktion där en liten "killer rabbit" dyker upp på bilden under filmens gång. Man ska då trycka på enter med sin fjärrkontroll och är man då gör detta så kommer en stillbild fram där man får reda på information om scenen, hur mycket de olika sakerna har kostat osv. Kanske är det någon på forumet som vet hur man fixar en sådan funktion det behöver inte vara i Encore även fast det är en fördel.
Dessutom så skulle jag villja veta hur man fixar en sådan där fin funktion där man kan jämföra filmen med storyboarden så att storybaord bilder från filmen dyker upp i nedre västre hörnet t.ex. samtidigt som filmen spelas.
Om det är någon annan som har något förslag på någon kul fuktion som man kan använda sig av så skriv gärna detta och berätta gärna lite hur man gör dessutom
Hejsan alla på forumet
DVD

Av Zelloxy

ja jag har det i klippet också...

samt, ja det har jag testat..

så fattarinte varför det inte fungerar! =(

Av Zelloxy

Actionscript problem!?

on (release) { if (a==1) { _root."filmnamn".gotoAndPlay(2); a = 0 } }

detta funkar inte.. jag vill att den ska spela upp filmklippet och sedan ändra a till 0. men den ändrar den till 0 innan filmklippet hinner börja. och därmed så tror if-formeln att den är 0 och spelar inte upp någon film. hur gör jag för att klara detta?

tack på förhand

Av Zelloxy

Hemsida?

Jag har gjort en hemsida och fixat en "webserver" alltså en dator som jag hade tänkt och slänge upp det på hemma. Frågan är då, hur går jag tillväga för att lägga upp den så folk kan komma åt den? Tänkte på det och kunde inte va så svårt tänkte jag, så måste slutföra det jag börjat med nu.

Vilka program t.ex kan behövas och hur ska det göras?

Tack på förhand!

Av Zelloxy

men det skulle inte funka, för skulla man då "dubbel"klicka på menyn eller helt enkelt 2 ggr alltså. Så skulle den åka ner och sedan ner igen. Jag vill ha så att om man klickar 2 ggr så ska den ner sedan up (försvinna direkt igen).

Av Zelloxy

Actionscriptproblem!

Jag vill få en meny att åka ner när man klickar på en knapp. sedan kunna åka upp igen när man trycker igen. detta tänkte jag att enklast kunde bli gjort genom att ha en if-sats. om värdet är 1 så åker den inte ner och 0 så åker den ner om man klickar på länken. sedan ska värdet såklart ändras när man klickat på den. min kod ser ut såhär

on (release) { if(a==0) { _root.dropdown.gotoAndPlay(2); a=1; } if(a==1) { _root.dropdown.gotoAndPlay(11); a=0; } }

men i detta fallet verkar den ändra värdet till 1 när man klickar på den innan den hinner spela upp filmklippet "dropdown".

har ni någon rekomendation så säg gärna till.

tack på förhand...

Av Zelloxy

tack så mycket, ska ta en titt på microsoft hemsida (de länkarna du skickade). hade dock redan tittat på de 2 första och inte hittat någon bra fakta, eftersom det står inte mycket om hur det i själva verket funkar och det är ju det jag vill veta.

Av Zelloxy

DirectX?

Jag har valt att arbeta med DirectX som en fördjupningsuppgift i persondatorer. Hade ingen aning om hur det fungerade eller vad det egentligen gjorde innan jag började googla på det. Men fick inte fram speciellt mycket fakta ändå, så har försökt på de flesta "normala" hemsidorna att hitta fakta:

- susning.nu
- wikipedia.org / dessa gav inte mycket
- google.se / där jag bara hittade lite länkar till små artiklar som inte gav någonting

vore väldigt hjälpsamt om någon av er hade en länk till en hemsida där de verkligen förklarar hur det fungerar, eller om någon av er t.o.m vet hur det funkar själva ;).

Tack på förhand.

Av Zelloxy

LANdrivare för ABIT moderkort!?!!

har installerat om min brors dator nu och hittade inte cdn med drivarna för moderkortet, inga större problem tänkte jag och laddade ner drivarna och började installera. gick bra tills man kom till den minst sagt viktigaste drivaren för nätverket. det var ingen .exe-fil med eller något i den stilen. det fanns bara:

"BCM4SBXP.CAT"
"BCM4SBXP.INF"
"BCM4SBXP.SYS"
"INSTDLL.DLL"

och har inte en aning om vad man ska göra med dom, har t.o.m fått dem ifrån deras officiella hemsida. sökte på google och kom fram till några forum efter ett tag, men stod inget där om hur man egentligen ska göra med dessa filer heller. tänkte kanske att de ska höra hemma någonstans i t.ex system32 mappen eller något sådan, men funkade inte. samt testade att söka efter maskinvara och lägga till med hjälp av drivare, men den .inf-filen funkade visst inte genom den vägen.

snälla hjälp mig, orkar verkligen inte söka runt mer...

Av Zelloxy

Mouseover menu [Javascript] ?

Jag är ny när det gäller Javascript inom webdesign så jag tänkte att jag skulle lära mig detta. Jag började med att "låna" ett Javascript från en hemsida som jag tyckte verkade intressant. Men sedan har jag anpassat det efter min egen hemsida men inte fått det och funka, kan någon vara snäll och hjälpa mig felsöka så att säga.

Tack på förhand

<html> <head> <SCRIPT LANGUAGE="JavaScript"> <!-- if (document.images) { menu_unpressed = new Image(150,75); menu_unpressed.src = "menu_unpressed.gif"; menuopen1 = new Image(150,75); menuopen1.src = "menuopen1.gif"; menuopen2 = new Image(150,75); menuopen2.src = "menuopen2.gif"; menuopen3 = new Image(150,75); menuopen3.src = "menuopen3.gif"; } function hiLite(imgName,imgObjName) { if (document.images) { document.images[imgName].src = eval(imgObjName + ".src"); }} function nada() { } if(document.images){ picture_source = "menu_unpressed.gif" }else{ picture_source = "menu_pressed.gif" } //--> </SCRIPT> </head> <body> <SCRIPT LANGUAGE="javascript"> <!-- document.write("<A HREF=\"javascript:nada()\"> <IMG SRC=\""+picture_source+"\" width=150 height=75 NAME=\"img09\" border=0 USEMAP=\"#dir1\"></A>"); //--> </SCRIPT> <NOSCRIPT> <IMG SRC="menuopen1.gif" WIDTH="150" HEIGHT="75" BORDER="0" USEMAP="#dir2" ALT="Menu"> </NOSCRIPT> <MAP NAME="dir1"> <AREA SHAPE="rect" COORDS="0,0,56,12" HREF="javascript:nada()" onMouseOver="hiLite('img09','menuopen1')"> <AREA SHAPE="rect" COORDS="8,23,98,39" HREF="home.html" onMouseOver="hiLite('img09','menuopen2')"> <AREA SHAPE="rect" COORDS="8,42,98,58" HREF="mailto:me@home" onMouseOver="hiLite('img09','menuopen3')"> <AREA SHAPE="rect" COORDS="0,0,98,58" HREF="javascript:nada()" onMouseOver="hiLite('img09','menu_upressed')" onMouseOut="hiLite('img09','menu_unpressed')"> </MAP> <MAP NAME="dir2"> <AREA SHAPE="rect" COORDS="8,23,98,39" HREF="home.html"> <AREA SHAPE="rect" COORDS="8,42,98,58" HREF="mailto:me@home"> </MAP> </body> </html>

Av Zelloxy

nej, jag förstod att de antagligen var något fel på hårdvaran så jag började googla lite om det. hittade ett forum där de pratade om att deras minnen orsakade liknande fel. så jag tog och "feltestade" minnena genom att ta ur det och installera om datorn med bara det ena (256mb) i. fick datorn att fungera utmärkt med bara det ena minnet i så får väl ta och skicka tillbaka det andra och hoppas på en ny modul. tack för hjälpen.