Inlägg

Inlägg som hav har skrivit i forumet
Av hav
Skrivet av Laddin:

MSRP för 3060ti är 4500 och 5625 för 3070. I sverige har vi historiskt alltid legat något högre än msrp, vilket överrensstämmer mot lanseringens priser (om vi bortser kampanjer och specialpriser).

Rimligtvis kommer vi inte se 3060ti för under 5000 och 3070 för under 6100 i min mening. De kommer nog ej heller droppa ned fullt så lågt för än nästa år om jag skulle killgissa. Frågan är hur länge ni tycker det är rimligt att vänta för att spara 1-2 tusen. Och huruvida akut det är.

Värt att nämna är att MSRP i dollar brukar vara utan VAT. I Sverige blir det nästan per automatik +25% på priset pga momsen.

Av hav

3500kr, kan hämta.

Backar ur.

Av hav

3200, kan hämta.

Av hav

Lägger bud på 2500, kan hämta på Södermalm.

Av hav
Skrivet av Lento:

Jag använder NFC varje dag när jag åker spårvagn i Göteborg, dock bara ett kort och inte i mobilen...

Har dock NFC på min 1.5 år gamla Nexus S, men måste erkänna att jag ej använd det något större.
Man kanske borde köpa lite taggar och börja koda något kul.

Nej, det gör du inte. Det du använder är RFID. NFC kräver egen strömkälla, vilket ditt busskort inte har.

Av hav

Gissningsvis kommer den att ligga på 15-16k här i Sverige i basutförande, men det är ren spekalution från min och mina vänners sida Blir uppgradering för min del i alla fall, skönt!

Av hav
Skrivet av rektor:

Ja, många fotografer, wannabe-fotografer och designer har datorer från Apple för att dom anser att det är hippt men utan att veta någonting. Sen sitter dom på café med sina MacBooks också för det är ju uppenbarligen så jävla coolt. Vissa verkar tro att bara för att man har en kamera så är man fotograf.

Enligt TCO'99 får man inte ha svart skärm då det orsakar förhöjd överansträngning av ögonen.
I och med TCO'99 får man heller inte ha en helt vit skärm av samma anledning.
Det optimala är grå färg runt skärmen då detta är mest neutralt. Detta förhindrar chromatic adaptation som gör att ögonen anpassar sig efter den starka kontrasten på färgen i ramen vilket gör att perceptionen av färgerna förändras och missuppfattas.

Nja, argument kan jag också dra ur de mörka zonerna. Låter mest som om du har bildat dig någon stereotyp bild av hipsters från USA som sitter på Starbucks och dricker kaffe och låtsas vara djupa med en dikt på skärmen. Verkligheten är en bra bit därifrån. Jag känner flertalet fotografer och designers som använder sig av Apples produkter för att de generellt sett är kvalitetsmässigt bättre. Med lönen och publiken de har skulle jag inte påstå att de är varken wannabe-fotografer eller folk som är ute efter det "hippa" i att äga en Apple-produkt, heller

Edit: Jag menar inte på något vis att du skulle ha fel. Det har jag ingen aning om. Det jag däremot pratar om att färgåtergivningen på många skärmar som redan har svart kant är så oerhört mycket bättre än det mesta andra i sin prisklass att det är det bästa valet. En U30 eller Cinema Display går på ~7-8k medan en vettig skärm från Eizo eller ViewSonic går loss på 12+.

Av hav
Skrivet av Teddis:

Ja, det vet jag. Men "går att uppgradera" går ju att tolka annorlunda, eller hur?

Då är det ju viktigt att de faktiskt säljer 8GB modeller. Det jag vill ha fram info om. Min MBA har 8GB RAM, för apple erbjuder den konfigurationen.

Edit: jag ser bara rektor som säger att den har 4GB RAM. Söker fortfarande själv efter att ens hitta en S-series K56 ultrabook i handeln. Var har ni hittat specs? Pressreleasen är rätt lös på ämnet.

Jag har inte sett några specifikationer men av de ASUS ultrabooks jag har sett har det alltid gått att uppgradera SSD och RAM på de datorerna. Alltså pratar går jag inte efter fakta, utan egen uppfattning nu.

Ursprungliga poängen var dock att hans punkter för kritik var kassa.

Av hav
Skrivet av rektor:
  • För lite RAM. 4 GB är ju ingenting. Den måste minst ha 8 GB.

Går att uppgradera.

Skrivet av rektor:
  • Svart ram runt skärmen. Gör att den blir olämplig för bildbehandling då färgerna upplevs felaktigt.

Alla MB:s förutom MBA har svart ram runt skärmen, likaså alla andra Apple-displayer som används av designers och fotografer.

Förlåt. Kunde inte låta bli att svara på trollbait.

Av hav
Skrivet av Eronki:

Om den nu kommer till Sverige, Apple kanske stämmer dom o så stoppas försäljningen i Sverige.

Nej då. Apple skulle inte stämma Google direkt, ingen chans. För mycket som står på spel om det skulle uppstå en direkt patenttvist mellan Google och Apple.

Av hav
Skrivet av rektor:

Funkar ens vanliga DDR minnen i Mac, eller kollar firmware efter vendor i SPD på minnet och vägrar boota om det inte står Apple?

Apple minnen kostar väl tredubbelt så mycket som vanliga PC minnen?

Absolut, och nej, det gör de inte. Minnena är vanliga DDR3 SO-DIMM som rullar i 1066MHz (på min modell i alla fall!) och det går utan några som helst problem att byta ut dem mot andra fabrikat eller storlekar. Har kört både 2GB, 4GB och 8GB i denna jag har nu. Hårddisken har även den bytts ut flertalet gånger och nu sitter en 160GB Intel 320 SSD i den.

För jämförelse av priserna kan vi ju se hur mycket exempelvis Dell tar för att uppgradera från 6GB RAM till 16GB RAM och hur mycket Apple tar för 8GB till 16GB.

Dell:

http://i.imgur.com/SWm9n.png

Apple:

http://i.imgur.com/YgqOa.png

Som synes så kostar Apples uppgradering ca 245kr/GB och Dells ca 211kr/GB. Är inte "svindyrt" för min del, och jag är till och med student.

Av hav
Skrivet av rektor:

Andra datorer får man väl öppna utan att garantin ryker?
Med en Apple så rycker väl garantin direkt om man öppnar?

Du får byta hårddisk och minnen i en MBP utan att garantin ryker, så du får uppenbarligen öppna upp den.

Av hav
Skrivet av Pnorberg:

ser inte många som skriver att apple suger, ser du? Jag ser snarare kritik mot att löda och limma fast de vanligaste komponenterna som byts ut i en dator efter några år. Det är skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Absolut. Det är skillnad. Men den här falangen upprepas i varje tråd som handlar om Apple, vilket numera är rätt många då tyvärr många traditionella PC-tillverkare har satt sig i baksätet när det gäller laptops.

Skrivet av sj6:

Tja, det är väl teknik intresserade på detta forum och apple förhindrar uppgraderingar, moddningar och annat in i det sista. Så är det då konstigt att Apple inte är så omtyckta då? Svar: Nej.

Upprepar:

Skrivet av hav:

SweClockers.com - Sveriges största Apple-hatarforum (och som det pratas om datorer och hårdvara ibland på) som funnits på nätet sedan 1999.

Av hav
Skrivet av Pnorberg:

Så är man automatisk Apple hatare för att man ifrågasätter något som det här?

Nej, snarare när man konstant och evigt skriker att Apple suger av diverse anledningar, exempelvis att man i en ultraportal dator inte kan byta ut delar, eller att de är för dyra för den egna plånboken och sinnet, eller att deras telefoner är värdelösa för att man själv inte gillar ekosystemet.

Snarare för att man konstant, och evigt, skriker att Apple suger av diverse anledningar.

Av hav
Skrivet av adfi:

Wizard har väl någon buggad spell/runa eller vad det nu är.
Så dom slipper skaffa HP osv.
Allt de behöver är max dps och life reg.

Inte buggat. Energy Armor med Force Armor runan gör att inget slag kan göra mer än 35% av max HP och om du inte stackar vitality så bör du ligga på runt 6-7k hp. Har du då ca 1000 hps så kommer du att klara dig alldeles finfint på enklare bossfighter som Diablo och Azmodan medan Belials adds och Butchers eld kan vara lite problematisk.

Av hav
Skrivet av Extremaz:

Har ett Gainward GTX 570 "Golden Sample" och har funderat länge på att skaffa backplate men inte hittat XD
http://eu.evga.com/products/moreInfo.asp?pn=M020-00-000225&fa...
Men denna passar då alla GTX 570 kort förutom HD (tex: http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=625940 som det står HD i namnet på) Tacksam för svar!

Lyckas du hitta ett får du gärna höra av dig! Är också i behov av ett sådant

Av hav
Skrivet av Orio:

Vad är fördelen med S4 gentemot Tegra 3?

S4/Krait är en egenutvecklad variant av ARM-arkitekturen som ska motsvara nästa generations ARM-arkitektur, Cortex-A15. I princip alla andra SoC:s i dagsläget använder varianter av Cortex-A9 som är mindre effektiv. Det ryktas exempelvis att en tvåkärnig A15-baserad processor utklassar en fyrkärnig A9-baserad processor, samtidigt som den drar mindre ström (och kan därmed klockas högre än A9-baserade kärnor men fortfarande dra lika mycket ström).

Av hav
Skrivet av Cynic:

Verkligen försökt aaaaallt =/
Fått den att mounta iphone som hårddisk och scannat med Minitool, Stellar, Woundershare, Recovermyfiles osv.
Noll filer hittas =/

Ska jailbreaka och prova guiden http://www.redmondpie.com/downgrade-5.0.1-to-4.3.3-4.3.5-5.0-ios-on-iphone-4-3gs-ipad-2-ipad-1-ipod-touch-guide/
Får se men jag tycker det jäkligt krångligt ut och inte helt hundra hur det ska gå till?

Du behöver inte försöka downgrada för att det ska fungera, se mitt tidigare inlägg! Det går att jailbreaka 5.1!

Av hav
Skrivet av Cynic:

Hej!
Jag kollade där men la ner när jag såg att den måste vara Jailbreakad. Telefonen har IOS 5.1 som inte kan jailbreakas vad jag förstår.

Ah! Men se där. Med 5.1 går den att jailbreaka, enda kruxet är att du måste koppla in den till datorn och genomföra proceduren varje gång du startar om telefon. Så prova för fan!

Edit: http://blog.iphone-dev.org/post/18906290309/march-mayhem

Bara läsa igenom, ladda ner och följa instruktionerna när du har startat programmet! Lycka till!

Av hav

Gigantiska överhettningsproblem är det ju verkligen inte. Jag fick min i tisdags och har inte haft några som helst problem varken när jag har spelet (Zen Bound, ME: Infiltrator och GTA3) eller gjort det jag använder den till mest, läst och surfat. Även de av mina vänner som köpte den i fredags har tyckt att det har varit väldigt överdrivet det där. Enda gången jag har känt att den har blivit varmare än tvåan var när jag tittade på lite 1080p material.