Inlägg

Inlägg som Thinker har skrivit i forumet
Av Thinker

Hejsan alla, vet detta är något av en necropostning, men har har faktiskt inte tänkt på att logga in på Sweclockers på mer än ett år, bara blivit så pga annat i livet.

Och nu när jag gjorde det så hade jag ett stort lass med PMs i inboxen. Tips: skicka email nästa gång så kanske jag märker det snabbare.

Men jag lägger upp bilderna igen på rätt länk. I under kataloger ligger även lite fler bilder från uppdateringar internt i chassit. Men servern är seg så bara så ni vet.

http://thinker.dnsalias.com/Thinker/

Om det är några frågor som är akuella ännu så skicka ett email så ska jag försöka hjälpa er.

Av Thinker

Beklagar jag inte kunnat svara tidigare. inte varit hemma eller i sverige. jobbat.

Mr NoIF: Ja det är sprayburk, men den är inte tänkt att användas som jag gjorde utan att målas samtidigt med en grundfärg så att man får en färg med ett skimrande grönt metallic i den. Färgen är i princip torr när den når ytan, så den är svår målad och inget jag rekommenderar. Kan inte ge tips om var du kan köpa den dock... kolla i en färghandel, biltema, micro mm för metallic lack och prova... brukar jag göra. Har kommit på en del kul kombi och färgningar. Det är ingen djupare tanke med denna målningen eller färgen. Jag köpte 5 olika färger innan jag kom på att jag skulle använde denna. mest inpuls för att se hur det blev.... Datorn är inte byggd eller målad för snygghets skulle utan för praktiska skäl. Till och med lexan sidorna bak är för smidighets och praktisk användbarhet.... det är så mycket enklare att dra slutkablarna när den är sammanskruvad om man se var de är...

Sonni: Det är ingen platsbokning på denna klippanlan men du kommer att hitta mig i "Binary Camp".

Av Thinker

Mitt tips är att först göra bra bilder och beräkna hur stor du ska göra den så att allt får plats, dvs moderkort, processor, kylning, hårddisk, Optisk drive eller inte, var nätdelen ska sitta och hur stor den är, kabeldragning osv. Det är dumt att lägga ner massa tid innan du vet att prylarna får plats.

Gör också skisser från olika håll, det gör konstruktionen lättare.

.... men du kan få svårt att uppnå Tachikoma AI nivån. När robotar börjar diskutera filosofi och deras existens vet man att AI är lite för avancerad.

Av Thinker

Snyggt, men hur ska du göra med skarvarna mellan sidoplatterna i hörnen? Uppe och ner kant blir ju inga problem men mitten, ska den kunna flexa (även om det blir lite) eller ska du göra någon lösning som jag missat? Nyfiken.

Ska det vara hålrum mellan yttersidan och inner skalet eller ska du lägga dämpning där?

Av Thinker

Jag har startat en trend! Woho!

Ducttape über alles!

Inget är trasigt, det fattas bara lite tejp!

Lycka till med moddet! Tid, mycket tejp och en vass kniv är igentligen allt som behövs.

Av Thinker

I Windows 2K, XP, 2K3 fungerar det utmärkt att köra med 3 skärmar. Fick det inte att fungera med fler. Det är bara att flytta fönstren players osv till den skärm där du vill ha dem och det går att flytta skärmarnas inbordes ordning. Kan tillägga att en matrix skärmsläckaren för flerskärmar är rätt läckert, speciellt när man vridit skrivbordet så det går åt sidan eller uppåt. Jag var uttråkad en natt och hade lite kul...

Vilket grafikkort som helst fungerar att kombindera med vanligtvis. Dock så påverkas prestandan i den monitor som kortet är inkopplat i så förvänta dig inte fin fullskärms film på ett dåligt PCI grafikkort.

Jag har provat, S3 Trio64, TNT2, Matrox Millennium, Matrox Millennium 2, Matrox Mystique, Ati Rage, Ati rage 3d Pro, cirrus logic 5430, Cirrus logic 5428 ISA, Geforce 2MX, Geforce 4Ti, Geforce 2Ti i olika kombinationer.

Ideen med en skärm i sidan på lådan har gjortd förut, likså med en arm mellan, dock skulle jag säga att en arm eller ett vridfästa är en bättre ide ur längre lan perspektiv än att fästa den i sidan. Men alla har olika smaker.

BTW. du får bättre prestand om du har ett AGP grafikkort med dubbla utgångar, även om det är ett FX5200 eller liknande då det är betydligt snabbare än vilket PCI kort som helst och du kan köra film mm lättare.

Spela med multiskärmar är lite krångligt och det är inte alla som stöder det, utan vissa helt enkelt släcker ner sekundär skärmen. Köra i fönsterläge som är maximerat fungerar ibland.

Ett bättre os för multiskärmar är unix, linux, freebsd, solaris osv.

Av Thinker

En snabb sak om pinifarina, de kanske gör fina designer, men de kan inte designa maskiner som är praktiska att serva/underhålla och bra design ur industri perspektiv. Har letat fel och kröpit runt i bla en Salvagnini Nibbler och det är fan inte kul, speciellt inte när den går sönder hela tiden. Italienarna är mycket för design, men inte för fungerande saker.

Den gröna nyansen är lite för spyaktig gröngul för min smak, gillar den blå mer. Men det skulle vara intressant att se hur lådan är innut i och rent praktiskt. Utseende för mig kommer i handra hand. Funktion före design.

....och gillar man inte utsidan så går det alltid att modda.

Av Thinker

Som jag skrev innan krävs det mer för att "lura datorn" än ett motstånd. Knepet fungerade kanske på en 486 eller äldre dator men inte på de flesta någolunda moderna datorer.

Tangentbords porten är standardiserad till max 0.5A, men är ofta inte säkrad, så var försiktig så ni inte dödar moderkortet när ni leker med kontakterna. Kortis än aldrig bra.

5V, 0.5A => 10ohm. Men den utvecklar då 2.5W så vanligt motstånd brinner snabbt. Ett 100ohm skulle ge 50mA och 250mW effekt, vilket är vad vanliga motstånd är graderade till. U=RxI. Men lär inte fungera ändå förutom att bli varmt.

Av Thinker

Luckan är inte så avancerad mekanisk för att få den att öppna eller sluta, men att få den att göra det snyggt är krångligare. Ett servo kan sköta mekaniken, men det vore snyggare om man gjorde den mjukt fjäderbelastad och dämpad så att den öppnades tyst och smidigt. Har dock aldrig gillat dörrar och luckor, är bara i vägen tycker jag. Att jag inte sedan gillar just detta monster till låda är en annan sak. O2 lådan från SGI är fin, SGI har lyckats med en del designer. Synd bara de ska vara så förbaskat dyra.

Av Thinker

Det är mycket farligt. Det finns mer än en anledning till att nätdelar har ett metallhölje vanligvis.

Kan du inte sätta på ett plexihölje till nätdelen? Det andra plexit var ju snyggt.

Av Thinker

Nice panic, gillar.

Om du får slut på ideer till användande av GPS modulerna så har jag ideer...

Av Thinker

Det beror faktiskt helt på moderkortet. Vanligvis går det att ställa att datorn ska ignorera alla "errors" i Bios, vilket gör att datorn kommer att starta även om det inte är något tangentbord osv inkopplat.

Men om detta inte finns så är det som ovanstående säger korrekt, och det är i det närmaste kört. Man måste koppla in en tangentbord kontroller till datorn. Det är nämligen så att när datorn startas skickat en "init" kod till tangentbordet, som sedan svarar med en "allt ok" kod när den gjort sin egen boot up. Detta är en av anledningarna till att det ibland inte fungerar att rycka ut och sätta tillbaka in kontakten till tangentbordet när datorn är igång, då tangentbordet inte initieras så fungerar det inte förrän datorn bootas om.

Det fungerar inte att kortsluta vissa saker i kontakten och är definitivt något jag inte rekommenderar då tangentbords kontakten vanligtvis inte är kortslutnings skyddad på datorer, och speciellt inte gamla moderkort. +5V är ofta kopplat direkt från nätdels kontakten på moderkortet och om man då kortsluter så bränner man av banorna på moderkortet och det kan även bli andra intressanta effekter.

Så om ni inte vill ha tangetbord inkopplat till lådan, kolla om det finns bios uppdatering eller om det går att byta moderkort till något som stöder att köra utan tangentbord, annars koppla in tangentbordskontrollern från ett tangentbord och linda in den i silvertejp eller liknande så ni inte får kortslutning. Gör på egen risk.

Av Thinker

Det finns gånger då det är praktiskt, och datorn behöver bara vara mobil, inte liten så den får plats i väska. Samt att ett bilbatteri på en 60Ah räcker betydligt längre än ett vanligt laptop batteri.

Men tänk på att det inte är alls säkert att det fungerar att koppla in batteriet istället för det som sitter i laptopen. Vissa modeller har lite fuffens för sig och skickar andra signaler som också måste stämma för att datorn ska vilja starta.

En 150W 230VAC adapter kopplat till laptopens nätdel fungerar dock vanligtvis.

Av Thinker

Delvis för att det skulle kosta en hel del. Det måste ingå en platt skärm och en stor alukylare, men också för att installation, och kabeldragning är "inte kul". Det kräver en del pillande. Men visst skulle det gå att göra mer smarta lösningar på vissa monteringar istället för att som jag använda skruvar.

Av Thinker

En snabb uppdatering innan jag sticker till jobbet...

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_318.jpg

Målningen av 5.25" platsen är färdig, och även om det är svårt att se så sitter det en plexibit på insidan.

Av Thinker

För ovansidan sitter en liten plast spärr i metallen precis framför nätdelen. För att få bort höger sidan så sitter det två plastspärrar bakomg fronten, en uppe i höger hörnet, och en nere i höger hörnet.

... men annars fungerar överdrivet våld. Inte för att jag rekommenderar det om ni vill få ihop lådorna sedan.

Av Thinker

Q_exittor:
Det vita är en avancerad ljuseffekt som kallas reflekterat ljus från taklampan. Finns bara på high quality mods. ^_^

Kapat lite plast sedan de föregående bilderna.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_291.jpg

Den tomma 5.25" platsen ska givetvis moddas. Det är inte så att jag lär byta ut vare sig DVD läsaren eller montera in något annat här så "let the modding continue!"

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_293.jpg

Högersidan som håller på att "fixas". Inte slipad, bara ren kapat hål... mycket filande kvar på den.

Av Thinker

Dell XPS Thinkerfied - Den glömda modden...

Jag har hållit på med denna modden samtidigt som jag har gjort min Ducttape Inside väska, men jag har totalt glömt skapa en tråd om det.

Doh!

Blev lite påmind i slutet av Ducttape Inside tråden, så jag tänkte att jag kunde lika väl lägga ut projektet direkt.

Dator chassit är som sagt en Dell Dimension XPS R350, det är den hårdvaran som sitter i min Ducttape väska. Så jag hade en tom låda, och efter som jag aldrig slänger bort hårdvara så hade jag lite delar liggandes från uppgraderingar, så jag monterade in det vilket är en AMD Thunderbird 1400, Gigabyte GA-7DXR moderkort, 256MB DDR266, 10GB HDD, GF2TI, och ett realtek 8139 nätverkskort.

Det är inte så mycket tanke bakom projektet, utan mer blivit efter hand. Men som med alla datorer jag gör numera så håller jag på att göra den tyst, och då jag inte gjort ett datormod till mig själv med vita leds så var det bestämt (min systers dator har blivit moddad med vita innan). Färgen som köptes är silverkrom, men det har en tendens att inte helt bli "finger vänligt" så jag klarlackade över, vilket fick en rätt kool effekt då översta skiktet silverkrom löses upp i lacken så det blir en skum metall silver lack effekt.

Jag tog ett handtag jag hade över och skruvade fast på ovansidan genom plasten och metall chassit, det är så plaktiskt att ha när man ska bära datorer.

Den moddning som är gjord hittills är tog inte så lång tid.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_orginal_1.jpg

Orginal lådan. Tråkig vit plast ytter. Det är verkligen plast. Chassit suger.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_orginal_2.jpg

En annan bild, dock inte på min låda. Men det är samma modell.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_266.jpg

Lådans yttersida, i det skick den är nu.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_268.jpg

Suddig bild, men det går att se den vita Power och HDD belysningen.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_269.jpg

baksidan, också suddig bild, men den visar hur det ser ut där, observera att högersidan inte är på, det är för att den ska moddas och inte är målad eller så. Jag fick ju ta DELL nätdelen till min väska pga dell tycker om att göra egna omflyttningar i kontakterna, och Thunderbirden kräver ändå mer kraft så jag monterade in en anna PSU jag hade liggandes, och i samma veva så bytte jag fläkten till en genomskinlig och som standard har den fläkten röd, grön och blå led, men jag bytte dem mot två vita. Kameran har lite problem med färgen...

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_276.jpg

Insidan. inget märkvärdigt. Hårddisken är inmonterad i en likadan hemgjord HDD tystade som till min server, kolla "Thinker3" på bland mina gallerier. Gjorde en packe med sådana på en gång då. jag har även satt i lite överblivna billiga dämpande mattor för 10GB hårddiskens ljud stör jag mig på något djuriskt.

http://thinker.dnsalias.com/thinker/dell_xps_278.jpg

Grafikkortet (Pointofview GF2Ti 64) blev av med sin lilla väsnande 40mm fläkt och en stor kylare från en gammal pentium kombinerat med en bit 10mm koppar (från mitt Thinker Silent Emerald projekt) gör att den är tyst och sval. 2st M3 skruvar håller fast kylaren.

Stay tuned för mer info. Jag kommer att göra färdigt denna låda nu när min Ducttape Väska är färdig.

Av Thinker

Jag har massor med ideer, men jag håller på att göra en del, andra ska jag göra åt kompisar eller så är ideerna åt helsike för sjuka eller för avancerade, men kommer jag på något så...

Jag hade inte planerat att göra detta projektet. Men som vanligt brukar min kreativiteten sida ligga på lur och hoppa på mig i mellan åt, som i detta fallet. Och det är ganska vanligt att det går snabbt när jag väl börjar med ett mod.

BTW: jag håller på att modda Dell lådan, bla monterat in en Thuderbird 1400 i den... kanske ska lägga ut det moddet med? jag har inte gjort så "mycket" än... inte tänkt på att lägga ut den på forumet bara...

Jag styr den via VNC, kolla på http://www.realvnc.com/ det är open source. Fungerar fint. Har det på mina andra servrar.

Av Thinker

DOH!

Måste sova... jag gjorde just något riktigt jävla skickligt... skulle uppdatera galleri sidan för Ducttape, när jag trycker på radera istället för ändra... och i paniken som uppstod trycker jag givetvis "ok"...

>_<

Skriva om all text igen.... ARGH!

....och fixa bilderna.