Inlägg

Inlägg som CROE har skrivit i forumet
Av CROE
Skrivet av Johnnymann:

Du kan väl stänga av samt ändra nivå på NC iochmed den nya uppdateringen.

ANC och Ambiance är två olika saker

Av CROE

Ägde ett par Sony MDR-1000X och Bose QC35 samtidigt under två månader.

Använde uteslutande MDR-1000X i dessa två månader, då de har fylligare och kraftigare ljud jämförelsevis, samt ambiance-funktion. Bygeln började dock att gnissla efter dessa två månader, började därefter använda mina QC35.

Nu äger jag enbart QC35 och det känns som ett bra val, då de känns avsevärt mer smidiga och sitter bättre på mitt huvud jämfört med MDR-1000X. QC35 känns mer genomtänkta och kvalitativa, hade dock önskat ljudet från Sony, samt ambiance-funktionen.

Av CROE

Har två bud på 5500 kr, men @Tutilut har första tjing. Säljer helst datorn på måndag (24/7) eller tisdag (25/7), då jag åker på semester onsdag den 26e.

Bara operativsystem och M2 disken går ju på 5.000 kr, så detta är ett väldigt fördelaktigt pris.

Av CROE
Skrivet av Tutilut:

Det är lugnt, senaste budet kvarstår. Är dock bortrest över helgen.

//Magnus

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Tutilut:

Vilket 980ti har du haft i, Founders edition eller motsvarande med blower fläkt eller någon annan kyllösning?

//Magnus

Toppen!

ASUS Strix 980Ti sitter i burken nu, fläktarna är avstängda vid normalt användande (dvs enbart CPU-fläkten är aktiv på lägsta varvtal). Vid spel så går fläktarna igång, både för PSU och GPU, men även CPU-fläkten ökar något i varvtal. Men verkligen inte så att man stör sig.

Av CROE
Skrivet av Tutilut:

5500:- Hämtar i Borås

//Magnus

Skickades från m.sweclockers.com

Jobbar till 17, så kan dessvärre inte släppa den idag vid 15. Sorry!

Av CROE
Skrivet av JacobMardfelt:

Coolt bygge. Lite off topic men du kommer garanterat ha mkt tid att Gibba som civilingejörsstudent

Tack, väldigt nöjd med bygget, även med ett 980Ti är datorn knäpptyst. Kör enbart med M2 disk atm, så det är minimalt med kablar dessutom (bra luftflöde).

Ska pendla till Uppsala så det lär inte bli mycket tid över dessvärre...

--

Gällande byte mot laptop vill jag förtydliga med att jag vill ha Skylake, eventuellt Kaby.

Av CROE

Knäpptyst Mini PC (mITX, i5 6600, 16GB, semipassiv PSU, SSD)

Säljer nu min knappt använda stationära mini PC, som inhandlades och byggdes för ca ett år sedan. Alla kompontenter har ca 1 år kvar av garantin, och samtliga originallådor finns.

Datorn är knäpptyst, då nätaggregatet är semi-passivt, och CPU-fläkten alltid går på lågvarv. Vid normalt användande är det i princip omöjligt höra om den är på eller ej (den är alltså såpass tyst). Passar perfekt på skrivbordet eller i TV-bänken. Extremt nöjd med datorn, hade gärna haft den kvar i min ägo, men misstänker att det inte hinner bli särskilt mycket gibbande som civilingenjörsstudent.

Väldigt litet chassi, kan liknas med en hemmabioförstärkare i storleken, med stöd för fullstort grafikkort. Just nu sitter det ett Asus Strix 980Ti i burken, men detta är förmodligen redan sålt (2500 SEK).

Om köparen vill komplettera med ett grafikkort och inte har kunskap för installation kan jag hjälpa med detta.

Anledningen till försäljning är pga övergång till laptop för studier (byte mot 13" ultraportabel laptop är intressant).

Finns att hämta i Borås t.om. 3e augusti, efter det finns den på Södermalm i Stockholm.

Sätter priset till 5.500 SEK.

Chassi: SilverStone Milo ML07
Moderkort: Asus Z170i Pro Gaming
CPU: Intel i5-6600
CPU-kylare: Be Quiet! Shadow Rock LP
RAM: DDR4 16GB (2x8GBB) 2666MHz
SSD: Samsung 960 EVO 500GB & Crucial BX100 250GB
PSU: Corsair SF450
OS: Äkta Windows 10 Pro programvara

Läs hela annonsen här

Av CROE
Skrivet av Mulle0216:

@CROE: Haft mina nu i snart 4 månader. Absolut inga problem!

Frågade efter någon med erfarenhet om retur pga brus, menar du att det inte var något problem med returen? Reparerades dem eller fick du ett par helt nya?

Av CROE

Någon som har returnerar hörlurarna pga brus? Funderar på att skicka tillbaka mina, men osäker eftersom de kanske skickar tillbaka de och menar att inget är fel, med en faktura på köpet.

Av CROE

Nu hittar jag D: volymen genom Hyper-V Manager (om än med lång load time).

Mitt VM startar dock ej ändå, bild på error code: http://i.imgur.com/2lxdAb7.jpg

Får samma error när jag dismountat hela VHDX-filen (som är D: volym) och enbart kör OS från SSDn (C: volym). Mina två andra VM kör SSDn som C: också, så det borde ju fungera. Förstår inte alls.. nu är ju inte ens volymen längre med i ekvationen??

Av CROE
Skrivet av fredde89:

Så du har alltså själva OS och dina filer på samma vhdx fil?

Har du testat att göra ett nytt OS och efter installation, stängt av den nya VMen och lagt till vhdx filen till den nya VM efteråt?

Nej, VHDX-filen i fråga agerar som D: drive

Kan ej göra så, eftersom jag ej kan läsa D: drive via Hyper-V Manager.. Kan alltså inte selektera VHDX filen, eftersom jag ej kommer åt undermappar i D:

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Installera Hyper-V Manager på valfri Windows dator på samma nätverk. Det är inte tanken att man ska knacka kod för att lägga till en vhdx till sin VM. (Om man nu inte vill och är bekvämare med det).
https://msdnshared.blob.core.windows.net/media/MSDNBlogsFS/prod.evol.blogs.msdn.com/CommunityServer.Blogs.Components.WeblogFiles/00/00/00/41/22/metablogapi/6562.image_062D7515.png

Använder Hyper-V Manager, men igenom ett av mina VMs. Det spelar väl ingen roll om jag använder det den vägen än om jag kör Hyper-V Manager via en dator?

Använde mig av kommandot då jag har gjort samma sak flera gånger tidigare, eller snarare det jag skulle göra (dvs mounta extern HDD till mitt ena VM för att föra över filer).

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Osäker vad du menar, använd Hyper-V manager för att lägga till, skapa och ta bort diskar för dina VMs. Betydligt smidigare!

Skrev detta kommando i powershell för hyper-v.

Men ska testa att göra som du skrivit, återkommer med resultat!

Skrivet av mrqaffe:

Jag förstår inte riktigt i detalj vad du gjort men kan det vara så att du satte disken till offline i raidkontrollern ? Har du provat att gå in i raidkontrollern och kollat vad den har för sig och om du behöver återskapa arrayen på nått sätt för kör du hårdvaruraid så är arrayen en ren hårdvaruhistoria som lever sitt eget liv och den har väl inget med hypervisorn att göra i så fall.

Satte disken i offline via Hyper-V core, lade alltså disken offline via Windows Hyper-V så att disken gick offline för själva Windows-systemet. Det kan väl inte ha något att göra med Raidkontrollen? Alltså disken fungerar ju, jag kommer ju åt den via Hyper-V core, problemet är att mina VMs inte kan läsa den...

Skrivet av AquaRelliux:

Det första jag skulle göra om du kommer åt filerna via CMD är att kopiera ut dem så du får en bra backup! Sen kan du börja mixtra med skiten för att få den att fungera. Alternativt riv allt och sätt upp det igen från din backup. Sätt aldrig aldrig raid diskar offline det är ytterst dåligt troligen har du skadat arryen på något sätt. Och som tidigare talare säger, RAID = BACKUP de som tror de kommer få lida en dag precis som det du upplever nu.

Har dessvärre ingen extern HDD på mer än 1 TB (vhdx-filen är 5.88 TB). Ska försöka finansera en extern HDD som är tillräckligt stor och göra en backup..

Kan jag verkligen ha skadat arrayen om jag satte disken offline via Windows när det är hårdvaruraid och jag kommer åt den via Hyper-V core? Måste ha något med mina VMs att göra?

Skrivet av fredde89:

Det är väl bara att kopiera vm mappen för din backup och lägg den på en disk du vet fungerar och ändra mål vägen för hårddisken i din vm? alternativ importera den eller bara skapa en ny vm och lägga till disken?

VM-mappen (vhdx-filen) är alltså 5.88TB stor, och har ingen HDD på mer än 1TB... Annars hade det vart ett bra alternativ helt klart..

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Hmm, jävligt skumt. Detta har jag faktiskt aldrig råkat ut för.

När jag tänker efter nu minns jag att jag använde "Add-VMHardDiskDrive" för hela disken för detta VM. Trodde ju som sagt att det var min externa HDD. Har detta något betydelse?

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Har du lagt till Core server högst upp till höger "Add Server"? Bläddrar du sedan till där man hanterar volymerna bör du se varje disk och partition för varje server som du hanterar.

Var kör du Hyper-V manager där du ser dina VMs? Från en fjärrdator antar jag?

Fjärrstyrde via dator lokalt, men bytte nu position och nu fungerar ej VPN så jag kan ej komma åt servern mer idag. Ska testa att kolla volymerna på detta vis. Är det något speciellt jag ska leta efter?

Mitt problem är alltså att volymen verkar till synes fungera helt korrekt via Hyper-v core där jag kan komma åt undermapparna och se filer och filstorlek.

Jag fjärransluter (RDP) till mitt VM som är domänkontroll och har Server Manager samt Hyper-V manager. Via Hyper-v manager kan jag ej läsa av volymen, men kan kan se att den "finns" som en partition, men kommer alltså ej åt dess undermappar den vägen.

Tack för din hjälp, uppskattas enormt mycket!

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Förstår att du inte har det på core servern, därför man administrerar core via server manager på annan dator. Du kan ladda ner det och installera på valfri windows dator. Du kan även använda Server Manager på någon av de VMs du kör om du har gui och fjärrskrivbord till dem.

https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=4552...
Kolla att volymen D dyker upp, inte har några problem. Men den bör vara OK eftersom du ser vhdx-filen i CMD. Så du borde testa ta bort den och lägga tillbaka den i Hyper-V manager.

Okej, jag kör Server manager från mina andra VMs , men vet inte riktigt vart jag ska hitta mina volymer genom server manager..

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Okej, glöm mitt senaste inlägg, det låter bra om du ser vhdx filen i CMD. Kan du testa ta bort vhdx filen från VMen och lägga till den igen?

Kan ju inte läsa volymen i Hyper-V manager, när jag trycker på "browse" där man väljer VHDX etc så kan jag inte läsa några undermappar i volymen, och därför klmmer jag inte åt VHDX filen

Av CROE

Radera

Av CROE

Kan ju göra "dir" i cmd på Hyper-V kärnan och se innehållet i volymen, kommer åt "vhd" mappen och kan läsa av hur stor vhdx-filen är.. Så själva volymen kan ju inte vara korrupt eller så då?

Av CROE
Skrivet av Hugligan:

Vad säker Server Manager om volymen? Kommer du åt Computer Management via Server Manager om du högerklickar på servern under "All Servers"?

Edit: för att klaragöra, ser du rootvolymen och VHDX filen, eller ser du inte filsystemet ö.h.t?

Vad menar du med första frågan? Hur hittar jag volymen i server manager?

Kommer ej åt computer manager för VM'et i fråga, då det är "Off", kan ju ej starta det.

Ser rootvolymen (:D/) via hyper-v manager när jag konfigurerar diskarna för VM, men kan ej läsa några mappar i volymen, VHDX filen ligger i (:D/vhd/vm-namn.vhdx), men kommer ej är mappen eller filen...

Skrivet av Lombard:

Ibland blir Hyper-V förvirrat och kan inte lösa VM config problem(ofta som man orsakat själv). Pröva att skapa ny VM istället, med samma Hyper-V settings, lägg till befintlig(a) diskar.

Försökt detta ,men kommer inte åt VHDX filen...