Inlägg

Inlägg som highspeed har skrivit i forumet
Av highspeed
Skrivet av Felixark:

Ominstallerad om windows igår och provade precis f1 22 och nu låg fps i snitt på 262 i benchmark läget.

damn nice.. kör du win 11 eller win 10?

Av highspeed

max load 75 kg.. Får man ej råka sitta på det bordet

Av highspeed

force break mod är bra för ta bort chassi ping..enkel mod också

Av highspeed

wow intressant layout.. samma bredd som tkl men med numpad och pil tangenter..

Av highspeed

Montech Sky Two är rätt nice om man vill se mycket av datorn men samtidigt ta lite plats.. men ja det verkar inte heller finnas i lager ännu.

Av highspeed

7800x3D <3

Av highspeed

den där anti glare coatingen såg inte bra ut.. dödar hypen lite på oleden

Av highspeed

Snälla köp inget från Dough. Det är gamla EVE som scammar folk på pengar. Personer som pre ordered deras andra skärmar har väntat år(!) och vill dem ha pengarna tillbaka så får dem inget bra svar.

Av highspeed
Skrivet av evil penguin:

Så som fingeravtrycksläsare används idag så är det enbart till lokal autentisering, man matchar det avlästa fingret mot ett avtryck man sparat på enheten och låser vid match upp någonting som redan finns sparat lokalt (ibland då någon annan form av nyckel som kan användas i något annat system).

Lösenord används ju däremot väldigt mycket till att logga in i andra system (mer jämförbart med den där sparade nyckeln i det tidigare exemplet i många avseenden), så det blir en rätt skev jämförelse på det viset.
T.ex. webauthn (serversida) + passkeys (klientsida) skulle vara ett mer jämförbart alternativ till lösenordsautentisering (som diskuterats tidigare i tråden), och man kan ju absolut kombinera en sådan lösning med fingeravtrycksläsare för att låsa upp sin "passkey" lokalt på klientdatorn.

Vad gäller att vara bäst så har ju fingeravtryck en del tydliga nackdelar, som bland annat leder till just det begränsade användingsområdet lokal autentisering. T.ex. då att det är svårt för användaren att byta fingeravtryck efter någon form av intrång, samt att det svårt att skapa en lösning där en tjänst som inte lever direkt på enheten med fingeravtrycksläsaren att veta om det faktiskt är ett fingeravtryck som lästs av just nu eller ett som någon fått tag på någons fingeravtryck och "skickar in det" det i efterhand utan deras närvaro (är inte ens oproblematiskt lokalt, men ännu värre om det inte ens är den lokala sensorn du ska lita på).

Ah okej make sense.

Av highspeed

Du får fråga någon vän som köpt ny tv eller monitor. Jag använder pe foam som skyddade min ena monitor

Av highspeed

borde inte fingerprint vara bäst och enklast?

Av highspeed

finns ju massa trådlösa customs tex https://meletrix.com/products/zoom-tkl-ee-keyboard-kit

men måste beställa utanför sverige och kanske har väntetid

Av highspeed

såg detta på reddit också.. riktigt nice

jag har hellre 1440p än 4k på spelskärm för jag vill ha 240hz plus..mycket enklare att driva..Måste bli grymt nice med oled respons right?

Av highspeed

Inet i sthlm har fortfarande 4080 kvar till 16k..men måste köpas på plats. 49 st.

Av highspeed

Ni som klagar på att folk inte vet vad dem pratar om, kanske vore bättre ni argumenterar varför istället för att vara dryga?

Av highspeed
Skrivet av Chris_Kadaver:

Zen 3 måste vara årtiondets största scam som jag gick på. Trots hög genomanittlig bildfrekvens så kan det känns så jävla laggigt i Quaken Champions vilket är det enda spel jag lirar. Är man inne samtidigt som många proffs i spelläget "unholy trinity" på kartan Deep Embrace börjar till och med ljudet lagga tilllslut. Alla stora youtubekanaler som recenserar hårdvara är ju knappast några gamers själva utan kör dessa förprogramerade testrundor i single player. Det blir ju blir totalt missvisande för hur processorer uppträder i spel som folk faktiskt lirar på riktigt. Överklockar jag cpun får jag dessutom än mer inkonsekvent prestanda så det är bara att glömma. Gissar att en låst frekvens för samtliga kärnor hade hjälpt men då klockar ju heller cpun aldrig ner sig i windowsmiljö heller. Ångrar att jag inte köpte i9 10900K när det begav sig.

Stäng av fast boot i bios. Om du kör windows 11 stäng av core isolation/memory integrity.

Av highspeed

Kommer bara vara några % snabbare än 6900xt. Så köp 6900xt beggat för 4-5-6k istället för typ samma prestanda.

Av highspeed

Vill ha ett nytt 7990 med många chiplets på..det vore coolt.

Av highspeed

Gäspig release. 7800x3D kommer äga alla dessa i multiplayer spel och high refresh gaming.

Av highspeed

Många väntar på 3D varianterna..Sätt online röstningar med 20-35% som säger dem väntar på dessa.

Moderkorten är dyra men många är sjukt påkostade..B650 varianter med 16+ faser.. Tror inte du fick sådana här kort för x570 för under 5k förut heller?