Inlägg

Inlägg som MBMB har skrivit i forumet
Av MBMB

Varför plockades tipset om Philips Hue på Clas Ohlson bort?

Av MBMB

Såld

Av MBMB
Skrivet av molliz:

100kr bud

Du kan få den direkt för 150

Av MBMB

Destiny 2 kod

En Destiny 2 kod som jag fick med mitt 1080 grafikkort. Antar att man behöver ha 1080 / 1080 TI som alla andra. Koden löses in i Geforce Experience.

Betalning med Swish, så skickar jag koden direkt.

200 kr eller bud.

Läs hela annonsen här

Av MBMB
Skrivet av bart112:

Jag kör med Home Assisstant som nav. Sen en salig blandning av Nexa/433MHz, Z-Wave och zigbee (dvs. Hue och Trådfri). Har även en Google Home Mini påväg hem som ska integreras.

Det viktigaste för mig har alltid varit att bibehålla lampknappars funktionalitet, dvs. går jag in i ett rum ska jag inte behöva ta upp telefonen för att tända, om det nu skulle behövas.

Mestadels är allt automatiserat dock, allt från att lägenheten "känner" av när jag kommer hem och tänder det som bör tändas, till att den släcker det som ska släckas när jag drar igång tv, eller slår på spisen, eller drar ner rullgardinen, eller går in i badrummet, eller.. Listan kan göras hur lång som helst.=)

Kort och gott, tänk automatisering, inte fjärrstyrning. Det har iaf varit min metodik.

Skrivet av hunden:

Som sagt vill jag ju styra allt med Domoticz så Veran känns onödigt avancerad och dyr men om det inte finns nått bättre alternativ så kanske man får köra på den ändå. Om den sen ändå inte klarar 433 av sig själv kan jag ju lika gärna ansluta rfxtrx433e direkt till servern. Det jag skulle vilja undvika är att ha tusen olika USB-donglar men det kanske är den bästa lösningen ändå.
Men Home Assistant är väl bara mjukvaran? hur har du löst bryggningen till de tre olika (433MHz, Z-Wave och zigbee) protokollen?
Att behålla lampknapparnas funktioner känner jag också är viktigt, undantag skulle vara lampor man inte använder så ofta så som ytterlampor, där skulle man kunna lämna brytaren på jämt och låta styras automatisk beroende på tid, ljushet ute eller så.

Vad har ni gjort för lösningar för att behålla lampknappars funktionalitet?

Av MBMB
Skrivet av Smultronskogen:

Trots Elgigantens disfunktionella lagersystem och Brings nedstängda servrar löste det sig.
Slutet gott allting gott.

Valde du expressfrakt eller vanlig?

Av MBMB
Skrivet av Deejay_Alive:

Lyckades tyvärr inte få min utskickad från Elgiganten. Så nu sitter jag här med moderkort och ram. Bara hoppas det stämmer att dom får in fler den 15e eller vad dom nu sa nästa batch kom. Har elgiganten egen distribution? Jag har inte sett någon av de stora ha i lager än.
Närmast är Ingram Micro med den 13e i Sverige.

Hade dom sagt att du skulle få en eller vad var situationen? Vilken modell beställde du och när? Vad är status på din order? Har du fått något mer sms/mail?

Av MBMB
Skrivet av Icte:

Vad var priset på i5:an?

2695 kr för i5 8600K

Av MBMB
Skrivet av Selmalagerlöf:

om du tycker det är konstigt så skall du läsa innehållsförteckningar på väldigt många så står det av 100g så är det xx gram av bla, bla, bla... men sedan när man adderar ihop allt så blir det bara 75% av innehållet

Resten är vatten oftast.

Av MBMB

Haha vilket sammanträffande. Fanns inte där tidigare idag. Zeal postade på reddit för ca 1h sedan att han lagt upp en ny runda GB ser jag nu.

Tack!

Av MBMB

Vet någon var jag kan köpa Zeal stabilizers? Har för mig att jag sett flera ställen där de gick att köpa förut (inte bara under group buy alltså) men lyckas inte hitta något nu.

Av MBMB

@jH0Ni:

Tänk dock på att den där KBT Pure inte har standard stagger på näst nedersta raden (shift, |, Z, X, C osv). Som du ser är vänster shift av storlek 1 istället för 1.25, så hela raden är förskjuten 0.25 enheter till vänster. Om det ställer till problem eller inte beror väl på hur känslig man är, men värt att notera.

Annars om du kan tänka dig 66% istället för 60% så borde Clueboard passa dina krav.

Av MBMB

@jH0Ni:

Du kan överväga denna PCB https://clueboard.co/support/clueboard-66-aluminum-layouts

EDIT: eller denna om layouten passar https://www.massdrop.com/buy/z70-mechanical-keyboard

Men du kanske borde speca vilken layout du är ute efter.

Av MBMB
Skrivet av petterf:

Det är surt varje gång man får ta kostnaden. Men jag ser det så att med tanke på hur mycket av det jag beställer som trillar rakt igenom utan avgifter, så utslaget per kolli blir det inte många kronor i slutändan.

Beror lite på varifrån man handlar. Hittills i år har jag fått betala avgiften fler gånger än jag sluppit.

Av MBMB
Skrivet av mibsweden:

Jag antar att det är samma mängd arbete som krävs, oavsett varans värde. Sen kan man alltid diskutera kring om avgiften i sig är för hög eller inte.

Ja, och jag tycker avgiften är för hög. Särskilt när dom inte erbjuder möjligheten att importdeklarera själv. Det är orimligt att betala 125 kr hanteringsavgift för något man beställer för 10 kr från Kina, och det blir alltid problematiskt när någon aktör har 100% monopol på en marknad då denne kan sätta vilket pris som helst och jag som konsument kan inte påverka saken över huvud taget.

Av MBMB
Skrivet av Applet:

@MBMB
Ja, precis, handlade från butiken på eBay. Jag antar att det är med moms+tullavgift då jag fick betala 220kr när jag hämtade ut det, men jag kollade inte så noga. Moms borde bli ~120kr (pris ink. frakt var 477kr)

EDIT: det verkar vara en importdeklarationdeklarations-avgift det rör sig om?

Ja precis, Posten påför en ockermässig avgift om 125 kr för att de sköter förtullningen. Jag tycker det är riktigt sjukt att det inte går att slippa den, eftersom det är en fast avgift om 125 kr oavsett varans värde. Köper jag något för 100 kr skulle jag hellre vilja kunna anmäla det själv och betala 25 kr i moms i förväg, istället för att betala 150 kr när paketet kommer fram.

Av MBMB
Skrivet av Applet:

EDIT:
Jag skaffade förövrigt Hyperspheres till mitt HHKB i nyligen och efter att ha använt de ett par dagar nu så är jag väldigt nöjd. Den lite "rappliga" kännslan jag upplevde är helt borta och ljudet är mycket trevligare. Vissa tycker att Hyperspheres påverkar känslan i brädan negativt, men personligen föredrar jag det så här, man tappar lite taktilitet, men det ger en lite "mjukare" känsla (så klart personligt hur man upplever det). Det enda negativa jag ser är priset, vilket blir ganska saftigt efter tull m.m.

Köpte du hyperspheres från butiken på ebay? Och du fick betala moms+tullavgift alltså?

Av MBMB
Skrivet av Dockland:

Cool. Var kan jag testa den?

I Japan.

Av MBMB
Skrivet av anon257891:

Klart man får

Det är 65g "Toprefjädrar" (gummidomerna som ger den taktila känslan i Topre-brädor). Var "tvungen" att köpa när jag hittade 65g varianten. Kommer nog hamna på min ena NT-bräda.

Återkom gärna när du testat, jag undrar hur kvaliteten/känslan är jämfört med äkta Topre domes. Överväger att byta vikt på min Novatouch.

Av MBMB

Har ni några tips på billiga/prisvärda lödkolvar?