Inlägg

Inlägg som kskolle har skrivit i forumet
Av kskolle

Tråden startade 2005 och i alla bilder från trådens början finns inte längre. Lite synd att tidens tand även urholkar saker på Internet för vore sätt kul att kunna se de skrivborden.

Av kskolle

Läste lite i tråden och ja, det är problem att Windows inte kan läsa Linux filsystem utan 3:e parts program. Tycker du ska välja. Antingen Linux eller Windows. Eller dualboot med Windows endast till spel och Linux till det andra.
Scenario: Du sparar ner en bild på Linux. Bootar i Windows och ska arbeta med den i Photoshop. Går inte. Däremot kan du spara en bild i Windows och arbeta med den i Linux med Gimp.

Av kskolle

@Baxtex: Väljer du väljer DHL eller Feedex får du alltid betala moms ev tull. Med DHL tas momsen + avgift ut i Tyskland.

Av kskolle

Lite lurigt med dessa köpvärda konsumentroutrar som ska klara att vara både router, switch och Wifi-delare samt i en del märken också Molnserver, VPN-klient, 3G modem och vete fasen vad de stoppar i dem. Tror mer på en riktig Lan-router och ren trådlös AP.

Av kskolle

För gammal. Och Stockholm är inte lika rolig som Götet.

Skickades från m.sweclockers.com

Av kskolle
Skrivet av mrqaffe:

Men det finns ännu mer roligt att göra i Linux, tacka terminalen för det

Skrivet av eXpander_:

Förutom DirectX-låsta spel så finns det 10 0000000 gånger kuligare saker att göra i GNU/Linux!

Gah!!!!!

Jo, håller med om att terminal är roligt men hur många av Sveriges befolkning tror ni tycker detta? apt-get install/pacman -S + program eller klicka på program.exe. Tror 98% här inne kör Windows och trivs med det.

Här en bild på den roliga terminalen för de oinvigda

http://s6.postimg.org/6ctu6aekx/owncloud_disk.jpg

http://s6.postimg.org/3y6jzlnpt/gtre.jpg

Och den inte lika roliga kommandotolken i Windows

http://s6.postimg.org/bcvvrz9ld/kom.jpg

Vore kul om Adobe lade lite tid på Linux och Silverlight skrotades helt på vissa roliga filmsaijter i Sverige.

Av kskolle

Kör visserligen Linux som server men som Desktop OS tycker jag det är skräpigt. Finns mycket kuliga saker att göra i Windows som tyvärr inte går i Linux. Tacka spel och medieindustrin för det.

Av kskolle

Toutchen fungerar nu som den ska. Åsikten om Windows 10 är bättre än Windows 8 på surfplatta är lite svajande från min sida. Får se vad jag tycker om en månad eller två när man vant sig.

Av kskolle

@jnsson: Importerad från Hongkong och inte en USA - modell med mindre minne. Konstigt då jag med dongle får 4G hemma men inte med mobilen. Men kan ju ha med mottagningsstyrkan att göra. Kvittar dock eftersom 3G funkar bra och jag har WiFi.

Något jag inte lyckats med är att Internetdela med Hallon-kortet.

Av kskolle

Okej, markerade default settings och skrev in adressen till min Ubuntu server och save. Funkar fin, fint!

Av kskolle
Skrivet av L'ombra:

Fungerar utmärkt, tack

Någon som vet hur man får bort 192.168.1.24 helt och hållet?

Av kskolle

Bytte från Telenor till Hallon. Halva kostnaden och 4 dubbel data. Sämre täckning men inget som stört hittills. Hade fria samtal på Telenor och 60 med Hallon men ringer kanske 10 samtal i månaden så inget som drabbar mig negativt.

Enda aber är att min Lumia 1520 inte klarar 4G på alla band TRE har. Qualcom 800.

Av kskolle

12 000 i månaden efter skatt och har hus att betala på men lever gott ändå. Sparade och köpte ny bil för tre år sedan. Gillar att köpa elektronikprylar. Fattar inte hur jag får det att gå runt och även kan spara en slant varje månad.

Av kskolle

Putty vill inte öppna det ip nummer jag vill

Liten video om mitt problem.

Vore ju bra om man slapp kopiera och klistra in var gång man vill ssh:a till sin dator. 192.168.0.200 och få bort 192.168.1.24
Lösning? Att ta bort Putty och dra ner en ny kopia hjälper inte.

Av kskolle

@strejf:
Gjorde det och nu efter att uppdaterat på det sätt MS vill med att få ett meddelande funkar den.
Halverad batteritid i viloläge men annars inget att klaga på så länge. Får dock ta bort windows_old för att knökad hårddisk segar ner rätt rejält. Alltså ingen chans att återställa.

Av kskolle

@SteFFoo: Min håller ännu och köpte innan TS skapade tråden. Toutchen fungerar på min efter uppgradering till Windows 10. Enda aber är att jag var tvungen att ta bort Windows old för att få lite plats på "hårddisken" så går inte ångra sig och backa nu.

Tror att du får en ny om du skickar tillbaka plattan?

Av kskolle
Skrivet av Findecanor:

1... Touch-gränssnittet är lite halvdant i Windows 8.1 - man är fortfarande beroende av mus eller penna för många saker, t.ex filhantering, installera program, kontrollpanelen etc..

2...Skärmtangentbordet är inte alltid tillgängligt i touch-läge. I de flesta program så dyker den upp automatiskt.
I desktop-läge har den en ikon i task-bar men den ikonen göms automatiskt i touchläge trots att den ibland behövs.

3....att man inte kan koppla in den till en PC via USB och komma åt filerna från PC:n. På telefoner, iPad och Android går det att administrera vad man har på plattan från en PC eller Mac, men inte så på en Windows-platta.

1 och 2 håller jag med om.
3 tycker jag är smidigare med Windows platt OS. Bara dela i sitt nätverk och slipper usb-sladdar. Precis som med en vanlig dator.

Sedan kan man installera TeamViewer och fjärrsköta sin platta på ett enkelt sätt från annan dator. Går även med Android och IOS men de är ju inte skapta för att handhava med TB+Mus.

http://s6.postimg.org/mlne1mamp/tw_platta.jpg

Ska prova Windows 10 igen på min platta (har uppdateringsikonen) och se om touchen fungerar denna gång. Fast gillar W8.1 skarpt på platta men gillar att testa saker.

Av kskolle

Kan annars ge rådet till oss nybörjare att absolut inte installera Owncloud på tex U-Server. Bättre att använda TS förinstallerade Virtuella lösning som fungerar bra.

Fick dock igång owncloud när jag gjorde det så enkelt som möjligt. Följde denna guide: http://sharadchhetri.com/2015/04/26/install-owncloud-8-on-ubu... men man får se upp och inte ta med hela strängarna utan ta bort mysql> och password byter man ut till ett lösenord.
mysql> create database owncloudDB;
mysql> CREATE USER 'ownclouduser'@'localhost' IDENTIFIED BY 'Password';
mysql> GRANT ALL ON owncloudDB.* TO 'ownclouduser'@'localhost';
mysql> flush privileges;
mysql> exit

Han använder också symlänkar (tror jag det heter). Men enkel guide som det inte går att misslyckas med.

Av kskolle

Inget rykte om en uppdatering av IE11 tills Edge kommer. Tycker det blir fler och fler sidor inget händer om man försöker få fram menyer på mobilsidona.

Av kskolle

Jaha, då var det dags att backa tillbaka på dator nr: 3. Denna gång är det betald Stream som hackar och lever. Sambon är vansinnig på 10:an. 3 datorer kvar med 10 men de fungerar skapligt tycker jag fast kan bero p att de inte har touchskärm som verkar ställa till även andra problem i Windows 10.