Inlägg

Inlägg som totte1015 har skrivit i forumet
Av totte1015

Oculus Quest 2 + Flera tillbehör

Hej,

Jag säljer nu vidare mitt Quest 2 64GB då jag inte riktigt har intresset för spel längre.
Sällan använt sedan jag köpte det vid release.
Skicket är väldigt bra, inga repor eller slitageskador, samt linsen är felfri.

Inkluderar även tillbehör jag har köpt från VRCover;

  • Flera typer av nässkydd

Samt Oculus original tillbehör;

Även USB C-USB C med kontaktadapter finns med för laddning av Questen.

Upphämtning eller frakt, går bra vilket som, jag kan stå för frakten om det skulle bli aktuellt.

Kör på budgivning, vill inte sätta för högt pris då jag är osäker på vad värdet blir för alla tillbehör inkluderat.
Sikta på att budgivningen slutar nästa Onsdag ungefär, kanske köparen kan spela till helgen

Läs hela annonsen här

Av totte1015

Project Reality och Forgotten hope 2

Project Reality verkar tyvärr ha dött tillslut, inga uppdateringar på ett år nu :/
Forgotten Hope 2 får lite content då och då, men spelar inte så mycket längre

Av totte1015
Skrivet av tJev:

Har som tur är fortfarande klarat mig under mina 2.5 års ägo. Hoppas innerligt att den inte spricker om två veckor då jag bokat in VR helg med lite polare...

Angående prissänkningen är den ju fortfarande högre msrp än du troligen betala vid release, men alltid trist att det inte går som man tänkt sig när man beslutat sig för försäljning.

Uppdatera oss gärna om du lyckas få strappen utbytt.

Jovars, betalade 499kr för min så jag ska ju inte klaga såsätt.

Har haft dialog med Meta nu, såg dystert ut ett tag när dom ville ha SN på strapen men det fanns ingen, dom skicka exakt samma copy paste svar att dom ville ha SN men jag skrev då åter igen att det finns bara "made in china" på min, då omslussades jag till någon ny på kundtjänst som i sin tur skrev att retur godkänns, men att det kan ta upp mot två veckor innan det hanteras... Känns inte som ett bra alternativ

Har gjort garantiärende hos Inet och dom har godkänt returen, tänker att det är väl skitsamma vem som tar hand om garantin, får ju nytt oavsett, men att Inet lär vara snabbare.

Av totte1015
Skrivet av Molotov:

Det är en tickande bomb.
När jag hade elite battery strap så efter 2år så sprack den bara så där, peta knappt i den.
Meta är väldigt bra support, du får säkert en ny om du kontaktar supporten.
Jag hade nytt elite battery strap hemma på mindre än en vecka, behövde inte ens skicka in et gamla. Visade bara bild på den trasiga + bild på kvitto. (köpte på elgiganten)

Det nya jag fick sålde jag direkt och köpte ett elite strap från Kiwi Design i stället, man riktigt känner kvalitetsskillnaden där. Det måste vara nått med själva plasten som blir spröd eller nått.

Bra att det finns alternativ, har medans jag spelade en del köpt på mig bättre kudde runt ansiktet och det var som dag och natt (stället för silikonet) så synd att jag inte visste det tidigare att det även fanns bättre Elite straps

Men har skickat iväg ärende till Oculus nu, låter hoppfullt iallafall!

Av totte1015

Jaha... Jag som trodde jag slapp det välkända problemet med Quest 2

Jag har inte blivit såhär häpen på länge.

Idag tänkte jag lägga ut mitt Quest 2 till försäljning då jag helt enkelt inte tycker det är min grej, jag har inte spelat på flera månader och känns inte värt att ha kvar det. Totalt kanske jag har lagt ner 30-40 timmar med VR.

Mitt Quest 2 har legat i en designerad TV bänk låda helt utan påfrestningar eller dylikt hela tiden, och så mesta vikten läggs på själva enheten när den ligger ner.

När jag skulle ta ur den, så innan jag ens tar tag i enheten ser jag att något är väldigt fel, jo, ena sidan av bandet har gått av helt, och i lådans kant ligger en liten plastbit!

https://i.imgur.com/bYmMcT6.jpg

https://i.imgur.com/bYmMcT6.jpg

Jag läste på mycket om detta problem när Quest 2an var ny, men i många fall landa det på för mycket användning eller oaktsamhet och jag vifta bort helhetsbilden till att det är nog bara oaktsamma användare.
Men nu, ioförsig nästan tre år senare så står jag själv här som ett offer och fattar ingenting.

För jag kan garantera, den har legat helt oberörd i lådan och som sagt inte legat emot något i kläm eller liknande, så därför kände jag behovet att lyfta upp detta lite att det är helt ofattbart vilken dålig kvalité detta "eLiTe" band är tillverkat av.
Det konstigaste är att jag har aldrig sedan det var helt nytt, varken tappat eller varit oaktsam med enheten, alltid lagt ner det lugnt och fint.
"Som tur är" så har det ju inte gått tre år ännu sedan inköp, så jag antar att jag måste ta kontakt med Inet nu och tjöta till mig ett nytt.
Bara så förbannat irriterande när jag hade velat sälja det ganska fort på grund av ekonomin.
Och en saftig prissänkning som kommer imorgon hjälper ju inte.
Fan!

Någon mer som varit med om snarlikt detta? Dvs att den har bokstavligen talat spruckit av sig själv såhär?

(NOTE: Detta är Elite Strap UTAN batteri)

Av totte1015

Ingenting.
Litar inte på folk tillräckligt.

Av totte1015

Rolig grej som hände... Var inne på mina google inställningar och pillade och såg att man kan administrera ens historik på telefonen med.
På telefonen så har jag av någon anledning en sjuhelvetes massa flikar.
Fanns en knapp som var något i stil med "återskapa flikar på denna datorn" och jag tryckte utan att tänka mig för

Tror det var ca 280 flikar med allt möjligt som öppnades på en sekund, ram spikade från måttliga 8GB till 30GB!

Lustig grej bara

Av totte1015

Tycker det fascinerande att DDoS attacker än idag 2023 är svårt att skydda sig emot

DDoS måste väl ha funnits bra länge nu?

Av totte1015
Skrivet av Hellspawned:

Personligen tycker jag att skiten kan få dö nån gång

Skrivet av Daark:

Dags att låta spelet dö snart

Ni kan ju ta och skriva med det på CV att ni tycker äldre spel ska dö, så kommer ni utan tvekan få god chans att jobba hos EA.

Tycker eran inställning är så jävla tråkig gentlemot spelvärden, det är ju hur bra som helst med spelstudios som håller sina spel vid liv, inte bara släpper ett spel och skiter i det sen.
Finns alltför många sådana spel ute på marknaden just nu. Top of my head jag tänker på är RollerCoaster Tycoon World, sicket jävla dyngspel.

Ta och kolla steamchart, TF2 slog spelarbasrekordet för TVÅ månader sedan.
https://steamdb.info/app/440/charts/

Av totte1015

Bra. Riktig skitkedja.

Har varit där och haft problem flertalet gånger.
Säljarna står och pratar i grupp och ville inte hjälpa till, och dom har byggt en "labyrint" vid kassorna så man måste säga "ursäkta" 10ggr om det är köer för att bara komma ut ur butiken.

Till sist äckligt dåligt hanterat garantiärende för en TV min farsa hade. Dom försökte med massa konstiga anledningar hit och dit för att kringgå garantin.

Av totte1015

Ni som använder ChatGPT, vad använder ni det till egentligen? Förutom "lustiga frågor" typ?

Jag har endast haft nytta av den när jag hade lite kluriga frågor om Tjernobyl och typ "vad hade hänt om dom inte tryckt på AZ-5" och frågeställning som att en härdsmälta är väl bättre än explosionen som hände, osv...

Men inte hittat riktig nytta för botten faktiskt

Av totte1015

Är det bara jag som faktiskt vill ha vikt i musen?
Kör med Pro Wireless och tycker nästan den väger för lite

Av totte1015
Skrivet av fragande:

Också väldigt tveksam. Spontant känns det som att det lär behövas en del kompromisser med materialet. Dessutom lär det väl vara en one-shot deal, dvs. skiter det sig vid härdning och man inte får rätt passform så behöver man nya och göra om proceduren.

Sen är ju ingen aktiv ANC i den här prisklassen helt vansinnigt IMO.

Inet har en review på dessa och som nämnt kan man bara forma dom en gång, men att man skulle kunna kontakta logitech för support kring det... Låter inte gratis

Av totte1015

Börjar bli dags för uppgradering, 10T Pro börjar kännas lite slö nu

Av totte1015
Skrivet av blazorise:

Jag var i exakt samma sits som dig för några år sedan. Var fast på ett tryggt jobb men med dålig lön samt svåra möjligheter att utvecklas och höja lönen. Man skall dock inte bara tänka på lönen när man väljer ett yrke, du behöver välja något som motiverar dig och som du brinner för, annars kommer det bli svårt att ta sig igenom en utbildning.

Jag tog en liten enklare väg, eftersom jag kände vid 28 års ålder att jag inte hade tid för att plugga i 3-5 år och att jag även tvivlade att jag skulle klara en sån utbildning då jag aldrig lagt ned mycket tid i skolan och bara hållt mig på en nivå för att få godkänt på allt.

Jag har tvivlat oerhört mycket på mig och gör väl det än idag och kände samma som du angående att man aldrig kommer klara avancerade saker.

Som någon annan påpekade här inne, så är det mindset allt handlar om. Se det positiva istället för det svåra. När du lär dig något, se inte slutmålet direkt utan ta det steg för steg och bygg självförtroende för varje grej du klarar.

Jag tog en YH på två år som systemutvecklare och det är det bästa jag har gjort. Trots att jag under dessa två åren har gått igenom motgångar och psykisk ohälsa så lyckades jag ta mig igenom den och har idag ett fast jobb som junior systemutvecklare!

Tvivla aldrig på att utbilda dig om du hittar något som är intressant, oavsett hur jobbigt eller svårt någonting känns så är ingenting omöjligt!

Låter smått "hoppfullt" så att säga.

Jag har kollat en del på alla typer av utbildningar som finns och man blir ju helt överväldigad av hur mycket inriktningar det finns.
Skulle du rekommendera att gå för systemutvecklare?
Finns ju YH program från backend till frontend, från C# till Java, AI utveckling, app utvecklare, osv
Det känns lite som att man väljer ett språk, och bemästrar man ett språk så är man fortfarande HELT novis på alla andra språken, då gäller det ju man väljer ett som gynnar en, som intresserar, och som passar ens sätt att lära sig

Java är det enda jag ens har varit i närheten av, det är när jag har lagt till moddar på Minecraft och jag får krashloggar... Kan ju inte säga att jag lyckas varje gång men försöker hitta i texten vad det är som har gått fel, men mer än så kan jag inte

Av totte1015
Skrivet av Superfrog:

Och du får dessutom övertidsersättning och OB. Och studieskulderna brukar ligga kring 0 kronor

Fyfasen.
Nädu blir nog att meddela min studievägledare att jag iallafall inte är intresserad av just spelutveckling.

Av totte1015
Skrivet av friArsenik:

22-24 tusen kronor som ingångslön efter (kan vara) 5års utbildning... Vem kunde ana att unga och ambitiösa spelutvecklare skulle inte nappa på ett sådant erbjudande...?

Är det så lite?
Som vanlig jävla lastbilschaufför får jag ju fan 29k före skatt, utan premiekompen inräknad...

Av totte1015
Skrivet av anon8870:

Ta erbjudandet som ges. Speciellt om det är så billigt. Kolla med TV också om det är intresse för det, de gillar paket.

Självklart, slog till direkt, 350kr för 1000/1000 är oslagbart, men är lite misstänksam bara.
Ska kolla

Av totte1015

När ändå det talas om Telia...

Ska flytta till nyproduktion, och fick erbjudande kopplat via fastighetsägaren, som tyvärr valt att endast ha Telia som alternativ (tycker det borde vara krav på öppet fiber)

Fick då erbjudandet att teckna 1000/1000 för 350kr per månad, utan bindningstid
Kollade noggrant och det stod att det är per månad, inte alltså bara första månaden/året eller liknande utan framöver.
Däremot, bytte jag över till bindningstid på 1år, åkte kostnaden upp i taket och landa på 899kr per månad framöver rakt av...
Hur fan kan det gå ihop?
Icke bindningstid brukar ju ALLTID vara dyrare än med?

Av totte1015

Frågan är, är det svårt att jobba inom IT?
Vad är mest utmanande?