Inlägg

Inlägg som janssontom har skrivit i forumet
Av janssontom

Som jag skrev i annonsen är jag enbart intresserad av ett komplett paket med CPU, RAM och Moderkort.

Av janssontom

Uppgraderingspaket: CPU, Moderkort & RAM.

Hej! Frugans dator börjar bli lite trött å är i behov av lite nyare prylar. Just nu sitter hon på i5 4760 och skulle behöva komponenter som bara har något år på nacken.

Bara intresserad av ett komplett paket.

Läs hela annonsen här

Av janssontom
Skrivet av Dr.Leary:

Ett grafikkort sålt.

Skickades från m.sweclockers.com

Tack för köpet. Allt fungerar klockrent, sambon är nöjd.

Av janssontom

1000 spänn för en GPU, bor i Göteborg.

Skickades från m.sweclockers.com

Av janssontom

...och då höjer jag givetvis till 800 kr + frakt

Av janssontom
Skrivet av Jori:

@janssontom: Noterat
OBS, missade att skriva att kabeln på laptopladdaren har en skada sedan tidigare, syns tejpad på bild
Vill du fortfarande behålla budet?

Är det då 700kr + upphämtning eller frakt?

Jadå, frakten pröjsar jag utöver det ursprungliga 700kr. Den blir väl ändå inte särskilt dyr.

Av janssontom

700 för 2an

Skickades från m.sweclockers.com

Av janssontom

1 x HGST 500GB (HTS725050A7E630) - kan slänga in ett startbud på 150 pix

Av janssontom
Skrivet av necry:

har 10-30% 4G på balkongen med enbart modemet. så funderar på att verkligen införskaffa de antennerna i nästa vecka. Är inte ute mycket efter just hastigheten. Mest ute efter stabiliteten och låga svars tider

Jag känner likadant, jag har ~50% täckning och får ut 50/20 med ~20-25 svarstid på bredbandskollen, jag bor 300(!) meter ifrån masten - är det värt
att köpa en antenn för att få stabilare uppkoppling och bättre svarstid?

Av janssontom
Skrivet av carlos25:

Ja alltså de två utagen är en för nedladdning och en för uppladdning. Så om man tex mäst bryr sig om nedladdningen så monterar man en antenn och kopplar in den i rätt utag (mins inte vilken men bara att testa)

Jag har precis beställt BBB 4g och undrar om man behöver två antenner för att bara förbättra täckningen, kommer ha tillräckligt med bandbredd. När jag lånade 4G av en kompis här om månaden hade jag 42/20 mbit men bara ~30-40% täckning, datorn är på absolut sämsta stället i lägenheten så långt ifrån ett fönster det bara går. Då pengarna börjar tryta så skulle jag helst bara vilja köpa en antenn...sålänge.

Av janssontom

Jag är väldigt inne på att beställa BBB's 32mbit med 4g hastighet

"Få full 4G-hastighet! Betala bara för 3G!
Månadskostnad 249 kr/mån!
Hastighet: upp till 80 Mbit/s. Fri surf!
Efter 24 månader återgår hastigheten till upp till 32 Mbit/s."

Finns det några som helst restriktioner om man jämför med att köpa ett vanligt 4G-abonnemang? Fungerar torrents och allt vad det nu heter? När ni nått gränsen på 100gb/månad, hur ofta blir ni begränsade till 0,5mbit? Och isåfall, vart bor ni? Behåller man samma underbara pingtid om man temporärt får 0,5mbit, eller blir man nerskickat på 3g nätet?

Av janssontom

Någon som vet om man kan ladda ner klienten utan att nå account management sidan?

Av janssontom
Skrivet av bjjb:

Eftersom det är en bärbar så antar jag att så gott som alla komponenter sitter på "moderkortet". I så fall måste de ju byta det om du lämnar in datorn och vill ha den reparerad. Jag har aldrig behövt byta något sådant i en bärbar men jag tror jag sett siffror på 2-3 k här på forumet så det är inte billigt.

Jag vet inte hur kontakten fungerar i en bärbar dator men det finns 3,5mm uttag som har en brytfunktion. Brytfunktionen fungerar på så sätt att om inget sitter i uttaget så går signalerna vidare till nästa komponent men ifall det däremot sitter något i uttaget så bryter den kontakten med det som sitter efter och skickar ut signalen istället. Det kan vara att kontaktblecken i kontakten deformerats så att brytfunktionen hela tiden ligger i och att kontakten inte får kontakt i uttaget.

Jag vet att det finns stationära datorer som har andra uttag än sådana på frontpanelen eftersom du på vissa kan välja att ta ut signal både i fronten och på moder-/ljudkortet. Den funktionen vet jag inte ifall den finns hos bärbara. Om det finns så är det en bärbar utan uttag med brytfunktion.

Om jag inte ansåg att datorn gick att använda utan ljud så skulle jag i första hand försöka sälja den till någon som inte bryr sig. I andra hand skulle jag prova att öppna datorn och se vad det är för uttag, ifall jag skulle kunna köpa en att byta med. Om jag inte skulle hitta något uttag att byta med, inte kunde sälja datorn och tyckte att den var värdelös utan ljud, då skulle jag prova att bara ta bort uttaget. Kanske är det kopplat så att det skulle hjälpa.

Tack för det grymma svaret, dock så var det så äckligt dyrt som jag misstänkte.

Av janssontom

3.5 mm hörlursjacket superglappt, högtalare fungerar inte Acer 3820tg

Lånade ut min laptop till en kompis i nöd (vilket visade sig vara jävla dumt), nu efter 2 månader så har hörlursjacket mer eller mindre gått sönder, det är superglappt och ena hörluren fungerar bara om man försöker plugga i något. Och det har resulterat i att högtalarna på laptopen inte fungerar öht. Min teori är att datorn tror att något är inpluggat i 3.5 jacket. Nu struntar jag nästan helt i uttaget, jag vill bara få högtalarna att fungera - finns det något sätt att få datorn att spela upp från högtalarna även fast hörlursjacket är inpluggat? Och om jag skulle vilja skicka in den på reparation, vilka fantasisummor får man förvänta sig?

Av janssontom

Bor mellan Onsala och Kungsbacka och upplever exakt samma skit med mitt BBB.

Av janssontom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BlueEyes
Det börjar bli en aning tjatigt med dessa inlägg med intetsägande rubriker som "spel dator 11000 kr?" .

Skriv en vettig rubrik istället med lite mer information.

Jäklar vad man blir bashad här då. Jag läste stickyn som föreslog att man skulle skriva just vad jag skrev. Vad skulle jag skriva istället? Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte kan något inom detta ämne, därför vänder jag mig till er.

Av janssontom
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Grusburk
11000kr för ett dator du ska spela wow på?

Som sagt, jag är hjärndöd på datorer. Ingen aning om vad man ens bör betala för en dator i dagsläget. Jag vill ändå vara ganska framtidssäker. Och jag har nyligen lyckats snubbla över en ganska stor summa pengar.

Av janssontom

Speldator 11k

Dags att byta ut min p4. Jag behöver varken skärm tangentbord eller mus. Inte en krona över 11 000. Det jag kommer använda den till är att spela och framför allt World of Warcraft, så därför letar efter är en speldator, prestanda över stor hårddisk etc. Till en början kommer jag absolut inte clocka datorn, för jag är helt hjärndöd inom datorer. Och plocka ihop den på www.inet.se

Ajust det, jag fixar bygget från annat håll. Så skippa monteringen.