Inlägg

Inlägg som Feffe har skrivit i forumet
Av Feffe

Haha, den här tråden handlar ju bara om problem!!

Av Feffe

Precis samma problem som jag har, Maxblast hittar dock disken men gör ingenting åt den... Körde dock Powermax och där fick jag en rolig felkod som indikerade att jag måste byta ut disken... Nu kan jag alltså reklamera den hos Maxtor men jag vill nog ha pengarna tillbaka istället. Ska gå till inköpsstället och gnälla lite och få dom att ta tillbaka den.. Dom kan ju få en ny av Maxtor.. En jävla massa tid och pengar har gått åt i denna farsen..

Av Feffe

Vad är SATA I läge då? på min Maxtor finns det antingen Partial eller 1.5Gb/s SATA mode att välja på.

Edit:

Nu fick jag upp disken i windows och kunde partionera upp 2st partitioner i den. Den syns nu i filhanteraren men titt som tätt poppar det upp en ruta som säger: "Det gick inte att spara data för filen G:\$Mft och H:\$Mft. Dessa data har gått förlorade. Det här felet kan bero på att datorns maskinvara inte fungerar korrekt bla bla bla..."

Maxtors egna program Maxblast är ju helt mongo och gör inte mycket nytta heller..

Nä känns som det är dax att reklamera denna disken och gå tebax till IDE..

Av Feffe

Jag har samma problem, fast mitt BIOS hittar disken.. MAxtor Diamondmax 200Gb SATAII

Kopplade in en floppy med nedladdade RAID och storage drivers från Shuttle, tryckte F6 vid installation, tilläggen installerades och sen när man ska välja att skpapa en partition så hittar Windows disken först men sedan när man skapar partitionen säger den att den inte kommer åt disken. Bootade även upp från floppy med Maxtors egna Maxblast 4 program. Den tuggar ett tag och spottar sedan ut sig att det den försöker kommar åt ligger för långt inbäddat. Körde även Maxblast 4 via Windows från min fungerande IDE disk igårkväll. Maxblast 4 hittar SATA disken och man kan sätta upp partitioner men sedan efter att det är klart hänger sig programmet och disken syns inte till, startar man om datorn så har inga partitioner skapats. Diskhanteraren i Windows hittar SATA disken som en odefinierad disk först men försöker man göra nåt med den så hänger sig diskhanteraren och säger att man inte kommer åt disken, därefter försvinner den ur vyn..

Jag börjar verkligen få slut på idéer nu. Kan det vara fel på disken? BIOS hittar dsiken finfint men så fort det har med Windows att göra så är det tvärstopp. Inte ens Maxtors egna program funkar..

Av Feffe

Det är väl samma interface bara att disken anpassar sig efter vad bussen tillåter för hastighet. Alltså, kopplar man in en SATA 2 dsik i en SATA buss går den ner i hastighet.. ÄR det inte så? Precis som minneshastigheter?

Av Feffe

Aaah.. Hygglo!

Tack ska ni ha, ska hem och pröva efter jobbet!!

Jahapp.. Nu har jag suttit och slitit utan att få det att funka. Kopplade in en floppy med nedladdade RAID och storage drivers från Shuttle, tryckte F6 vid installation, tilläggen installerades och sen när man ska välja att skpapa en partition så hittar Windows disken först men sedan när man skapar partitionen säger den att den inte kommer åt disken. Bootade även upp från floppy med Maxtors egna Maxblast 4 program. Den tuggar ett tag och spottar sedan ut sig att det den försöker kommar åt ligger för långt inbäddat. Körde även Maxblast 4 via Windows från min fungerande IDE disk igårkväll. Maxblast 4 hittar SATA disken och man kan sätta upp partitioner men sedan efter att det är klart hänger sig programmet och disken syns inte till, startar man om datorn så har inga partitioner skapats. Diskhanteraren i Windows hittar SATA disken som en odefinierad disk först men försöker man göra nåt med den så hänger sig diskhanteraren och säger att man inte kommer åt disken, därefter försvinner den ur vyn..

Jag börjar verkligen få slut på idéer nu. Kan det vara fel på disken? BIOS hittar dsiken finfint men så fort det har med Windows att göra så är det tvärstopp. Inte ens Maxtors egna program funkar..

Av Feffe

Nä faktiskt inte. Jag är lite av en färsking när det gäller SATA. Har nu på morgonen både hört och sett det ryktas om att man måste ha någon form av drivisar på diskett som man petar in i den fas du beskriver.. Är det några generiska drivrutiner eller är det beroende på modell?

Av Feffe

Windows XP fattar inte SATA

Har precis tjackat en Maxtor 200Gb SATA disk ( Diamondmax 10/200Gb SATAII 7200r. 6V200E0. ) till min Shuttle PC.. Datorn hittar den snyggt och fint men när jag försöker installera Windows XP så efter att allt initierats infor installationen (Innan man kommer in i Windows setupen för att välja disk etc) så säger windows:

"Det uppstod ett fel (32769) på rad 5218 i D:\xpsprtm\base\boot\setup\setup.c. Tryck på valfri tangent för att förtsätta."

Någon som vet vad det kan bero på? Disken hittas i BIOS och SATA är enabled. Det finns en bygling på disken som säger antingen "SATA 1.5Gb/s mode" eller "partial" beroende på hur man sätter byglingen, jag har provat båda. Har prövat på båda SATA kanaler.

HW:
Shuttle SN41G2v3
Nvidia Nforce2 chipset
1024Mb DDR PC3200 Twinmos
AMD Athlon XP 2400+
MSI Nvidia 6600GT AGP.

Någon som har en idé vad problemet är?

Av Feffe

Hehe jadå.. Med min tur exploderar väl datorn när ja flashar BIOSet..

Närå... fick lite tips å pointers från en kollega också.. Blir nog en boot cd, hittade utils till nya BIOSet också.

www.bootdisk.com

Tack för hjälpen.. Återkommer med hur det gick!

Av Feffe

Hehe jo jag har en floppy men vill gå ifrån det.. känns som en förlegad teknik som inte platsar i min fina Barebone men man kanske får böja lite reglerna för den här gången..

Men om jag jackar i floppyn, är det bara att peta ner nya BIOS .bin filen på disketten och boota up med den då?

Av Feffe

Nä jag har ju inte det, kanske måste kirra det men förut på en gammal dator flashade min polare BIOSet genom bränd cd skiva...

Shuttle support *suck* haha..

Av Feffe

Flasha BIOS

Har haft en del strul med min nua Shuttle Barebone. (Vill inte lira med mitt grafikkort, får ingen bild vare sig på integrerat eller AGP kort när kakan är ipluggad) Så jag funtar på att Flasha BIOS för att se om det hjälper, har gjort sådant förut men nu står det still i huvudet..

Jag laddade hem senaste BIOSen från Shuttles hemsida men sen stöter jag på patrull. Det jag får hem är en ca 512kb stor .bin fil som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med. Står inget i mobo manualen om flashning av BIOS. Är jag helt bakom flötet eller? Vad ska jag göra med .bin filen? bränna till bootbar cd skiva eller? Ingen .cue fil med..

Någon som är vass på sådant här som har lust att lägga ett hjälpande inlägg?

Mvh
Fredrik

Av Feffe

Tack för förslagen. ska felsöka lite mer. har dock inte hittat nån inställning för akivering/deaktivering av onboard grafik..

Verkar vara fler som har liknande problem på det andra forumet men inga konkreta problemlösningar.

Fan jag har alltid strul med datorer, aldrig nåt som funakr på en gång :'(

Av Feffe

No Signal från Shuttle PC när AGP kort är ipluggat.

Jag köpte nyligen denna: http://www.webhallen.com/prod.php?id=37679 med förhoppningen att kunna ha en liten men potent mediadator..

Kruxet är nu detta att när jag pluggar i mitt Powercolor Radeon 9800 pro kort i AGP porten (stödjer 8x AGP) så får jag ingen bild alls, vare sig i integrerade (Nvidia Geforce 4 MX) eller i Radeon 9800.. Får "No signal" meddelande. Plockar jag ut AGP kortet får jag bild i integrerade.

Har kollar i både Shuttlemanualen och i Moderkortsmanualen och det står inget om att nåt speciellt behöver göras för att köra AGP kortet..

Kan det vara så att nätagget inte pallar med mitt 9800 kort (volt antal o dyl)? Eller kan det vara nån form av krock mellan AGP och integrerat?

Har lite begränsat med felsöknings resurser men ska plocka ihop alla delarna i min "gamla" dator för att se att graffekortet verkligen funkar. Har ju återanvänt processorn, minnena, en hdd och graffekortet (var tanken iaf) i den nya Shuttlen.

Allt lirar ju fint så länge jag inte får för mig att peta i grafikkortet. Men det suger ju, kan ju inte lira med Geforce 4mx snik..

Alla teorier och förslag på problemlösningar uppskattas mycket!!

Mvh
Fredrik

Av Feffe

Jag är också intresserad av en Shuttle.. Har spanat in denna: http://www.webhallen.com/prod.php?id=37679

Shuttle SN41G2V3 AMD nForce 2 Socket 462 (A) (Barebone)

Anledningen är att jag har en lite tajt budget (brände alla pengarna på en LCD Tv och flytt och denna har plats för alla komponenter jag har idag, vilka funkar alldeles utmärkt för mig än så länge.
AMD Athlon XP 1800+
ATI Radeon 9800 Pro
1024Mb TwinMos Pc3200 DDR

Vill ha en liten och smutt dator men ändå hyffsat kraftfull, som media och speldator i vardagsrummet/enda rummet, kopplad till LCD tv..

Vad tycks?? Några invändningar?

Av Feffe

Vad är det för vits med att köpa en mp3 spelare för att lyssna på radio med.. Skaffa en riktig radio i så fall.. Det enda jag kan tänka mig som argument är att det är en rolig extra grej, precis som kamera på mobiltelefonen.. En extrafunktion som mestadels bara kommer ligga oanvänd..

Av Feffe

Beställde på en onsdag kväll när den precis kommit.. Fick den på Måndagen veckan efter.. Tyckte jag va snabb leverans med tanke på köptrycket..

Av Feffe

Åkte förbi min dörr när jag var på jobbet... Visste inte att dom skulle komma kl 10 på förmiddagen på en vardag.. Folk har ju jobb att sköta hehe.. jaja... HUrsom helst så var budkillen så schysst så han svängde förbi jobbet lite senare på dagen så jag fick den samma dag..

Då blev jag glad!

Av Feffe

Har också spanat in D-links BT dongle... 305:- på webbhallen.. Är det någon som vet om den funkar bra med Samsungs D500 mobil?

Av Feffe

Hade en Ericsson T66 som va grym men häromdagen bytte jag upp min till en Samsung D500!!

woopdidoooo!!....