Inlägg

Inlägg som suhrim har skrivit i forumet
Av suhrim

@monday87 om det är skärmen som @lambdan länkar ovan det handlar om så kan du kontakta NetOnNet och fråga efter en adapter om du inte har den.

finns en tråd om det
https://www.sweclockers.com/forum/trad/1671312-efterlysning-m...

Av suhrim

@DennisOlof

en lösning skulle kunna vara att få in en fiber till i befintliga rör istället för att gräva?

Av suhrim
Citat:

Cablemod-adaptrarna som bör skickas tillbaka.

Man bör inte skicka tillbaka utan man ska förstöra adaptern och skicka bildbevis

https://cablemod.com/adapterrecall/

Av suhrim
Skrivet av NordhNet:

*tråd rensad*

Detta då det urartade i en diskussion som tyvärr inte leder någonstans trots tidigare försök att styra rätt det.

Känns som det börjar bli dags för en ny rensning av tråden.

Av suhrim
Skrivet av 1Z3C0LD:

Nominell effekt på max 250, är lite skillnad. så den behöver inte i sig vara olaglig trots högre max effekt. Men den här är nog ruskigt nära att bryta även den nominella effekten

https://store.acer.com/sv-se/acer-electrical-scooter-predator...

Tolkar det som att nominell effekt är 350W men jag kan ju ha fel.

Citat:

Motor 48V/350W hub motor
Motor peak power output (fully charged battery) 960W

Av suhrim
Skrivet av monday87:

Hej!

Har nyligen fått en ultra wide-skärm på 34" som dessvärre verkar sakna VESA 75 eller 100. Vill dock väldigt gärna få upp den på en arm så att jag kan fortsätta ha en clean setup.

Har någon tips på hur man kan komma runt detta?

Köpte denna arm:
https://www.netonnet.se/art/dator-surfplatta/datorskarmar/ska...

Och detta är baksidan på skärmen:
<Uppladdad bildlänk>

Som ni ser är det 4 skruvar man skulle kunna använda för att få dit någon typ av arm, men dessa är betydligt mindre än 75x75

Tacksam för ALLA tips!!

Tack

Vad är det för skärm?

Av suhrim
Skrivet av keepAliveFree:

Jag är inte heller någon mätservice. Jag är därför (tills vidare) nöjd med att ha kunnat konstatera att den förekommer och var den förekommer, men framförallt var den inte förekommer, varmed jag vet att det fortfarande finns mobildata tillgänglig i Sverige, som jag kan använda med full behållning.

Länken visar hur man för ett par telefonmodeller väljer vilken teknologi man vill använda, eftersom i stort sett alla telefoner som idag säljs är förinställda för att i första hand använda 4G eller 5G, som jag inte har hittat någon operatör som tillhandahåller dumdatafritt. Alla som vill ha dumdatafri kommunikation har därför anledning att, efter att ha verifierat ev. förekomst hos sin operatör, avstå från 4G och 5G.

Jag har konstaterat hur mycket data operatören skickar på mig som användare i form av dum-data. Dum-datan är konstaterad både med egen data som jag kompenserat bort och utan att jag skickat någon egen data alls. Även om du inte ansluter (anslöt) en router till något på LAN-sidan, så skickar operatören på den en massa dum-data så snart den ansluter till operatörens nät. Som tidigare påpekat kan det numera krävas (beroende på operatör) att man skickar minst någon byte själv.

Operatörernas dum-data har ingen funktion för oss som användare (möjligen undantaget användare med prylar som har tillståndet "inactive") eftersom vi haft (och har med omsorgsfullt vald operatör och teknologi) full funktionalitet utan den. Ingen operatör, som jag har frågat (Telia, Tele2 och Telenor) har heller kunna ange något ändamål med dum-datan som de skickar. Man kan också konstatera att den inte fyller någon funktion för oss användare eftersom en av operatörerna stoppar (stoppade) dum-datan vissa tider på dygnet, samtidigt som andra ökar den.

Mängden dum-data som operatörerna skickar varierar (som jag påtalat redan) mellan operatörer och ibland mellan olika dagar och tider. Den verkar också till synes kortfristigt kunna "expandera" (dvs. öka väldigt mycket) för någon operatör i samband med uppgradering.

Operatörernas dum-data är ett fundamentalt problem i de svenska mobilnäten, där den förekommer. Den skall inte förekomma över huvud taget!

Du har alltså konstaterat saker men vägrar att uppge vad? Hur ska någon kunna ta dig på allvar menar du?

edit: Det är DIN uppgift att visa belägg för vad du påstår, om du inte kan eller vill finns det ingen mening att diskutera saken.

Av suhrim
Skrivet av darrenj:

Blev inte Saab senare holländsk Spiker? Till och med hade kallats ett F1 stall?

Spyker Cars köpte Saab som sen konkade inte så långt efter.

Av suhrim
Skrivet av Komplett:

Hei 👋

Beklager å skuffe dere, men det var kun en skrivefeil som skal være rettet nå! 🤣😅

Ni borde uppdatera under produktinfo också eftersom det beskriver ett annat kort.

Citat:

ROG Strix LC GeForce RTX™ 4090 kanaliserar kraften i vätskekylning för att låsa upp GPU:s fulla potential och lite till, och levererar ultratyst termisk prestanda som blåser luftkyld design ur vattnet.

Av suhrim
Skrivet av keepAliveFree:

Det finns alldeles för många operatörer (inklusive virtuella) för att jag skall kunna/vilja undersöka dem alla. Jag kan bara beklaga att inte operatörerna själva är transparenta med att publicera hur de gör. Vill du inte själv mäta, utesluter jag inte att operatörens tekniska support kan redovisa hur den gör om du lyckas dra ur dem informatmionen. Jag har redovisat vad och hur jag kommit fram till resultatet redan. Nära nog vem som helst kan göra det, enklast med hjälp av en router för den teknologi man vill undersöka.

Många routrar har inställningen "disconnect" efter en viss inställningsbar tid av inaktivitet. Andra routrar kan vara anslutna obegränsad tid, oavsett inaktivitet. Eftersom dum-datan inte är initierad från LAN-sidan, behöver man i det förra fallet sätta en DMZ-adress i routern om man vill kunna ta emot dum-data under längre tid än den tid efter vilken routern kopplar ned.

Vittnesmål är också bevisning...

Det är bara att tugga i sig att vill man inte ha eller betala för operatörernas dum-data, så måste man välja operatör och teknologi med omsorg. Vi har all anledning att tala om får de operatörer vi använder vad vi vill ha genom att aktivt välja operatör och teknologi.

Som användare signalerar vi till operatörerna om vi vill ha kvar 2G/3G i luften genom att aktivt välja det i ökad utsträckning i telefonens inställningar. Länken https://www.digitaltvexperten.se/sidor/hur-du-laser-din-telef... visar några exempel för hur det kan gå till (strunta i att texten pratar om repeaterläge).

Kör hårt!

Jag har inget direkt incitament att börja göra mätningar själv, har ett mobilabonemang där det ingår 5Gb/månad och min surfpott är uppe i 59Gb.

Vad exakt i länken skulle vara relevant menar du?

Frågar igen, hur har du mätt dumdatan? Hur har du konstaterat att det är just dumdata och att den inte fyller nån funktion? Hur mycket data är det vi pratar om? Du behöver givetvis inte mäta alla opearatörer men du påstår ju att du har gjort mätningar och kommit fram till det, då borde du rimligtvis kunna presentera detta. Det är inte mitt ansvar och ta fram belägg för vad du påstår.

Av suhrim
Skrivet av keepAliveFree:

Att verifiera med telefon/router/dator är att skaffa sig belägg! Skyll dig själv om du inte vill tro på det eller själv kontrollera.

men du har ju gjort det påstår du? varför presenterar du bara inte vad och hur du kommit fram till istället?

Av suhrim
Skrivet av ferridder:

Jag kan förstås ha fel, men privatkopieringsersättningen täcker bara "rörlig bild och ljud" (enligt lagtexten och CopySwede).
https://www.copyswede.se/rattighetshavare/sa-fordelas-ersattn...

Jag förstår fortfarande inte varför de tar upp böcker i texten. De kanske tänker på ljudböcker?

Jag kan inte tänka mig att de menar ljudböcker när de skriver e-bok, jag kan mycket väl tänka mig att infon är fel däremot.

Av suhrim
Skrivet av Morrows:

Stämmer att det är inteno, kan dock inte se någon modellspecifikation öht. Vet någon om alla deras konverterare har samma spänning?

Got it. Routern har ett separat WAN uttag men gissar att man då kan köra lan1-WAN eller bara lan1-lan1router

Du ska koppla till WAN på din router.

Av suhrim
Skrivet av Morrows:

Flyttat till villa (hyr). Har en bild på fiberomvandlaren nedan men den har inte använts alls, villaägaren kör bara mobilt bredband via Tre. Omvandlaren har ingen strömkabel och är alltså inte på. Vet någon vilken modell det är? Är det något problem att köpa en ny?

Ser samtidigt inget uttag för WAN... Krävs det inte en kabel till routern?

https://imgur.com/a/E6sOnh5

Om det inte syns i bild så finns det en logga på framsidan som liknar en kursiv etta eller ett tjockt Z

du kopplar routern i ett av uttagen märkta LAN. Lan1 brukar vara standard.

Av suhrim
Skrivet av ferridder:

Det var sant, fram till 2015. Svenska förläggareföreningen är kontaktorganisation för privatkopieringsersättningen för ljudböcker, vi kanske ska fråga dem?

Där ser man, jag utgick dumt nog från att copyswede hade rätt information, den är ju trots allt publicerad efter 2015.

https://www.copyswede.se/2018/07/vad-ar-privatkopiering-5-fra...

Av suhrim

@ferridder @pv2b

enligt copyswede så är det privatkopiering att maila en e-bok till en kompis

https://www.copyswede.se/wp-content/uploads/2018/06/Vad-%C3%A...

Citat:

Vad är privatkopiering?
Privatkopiering är till exempel när du gör kopior av musikfiler på din dator eller smartphone, sparar favoritprogram i din tv-box, gör offline-listor, sparar ned poddar i mobilen, gör en kopia av en film och sparar i din
ipad, mailar en e-bok till en vän eller sparar ned texter till din dator. Det är helt lagligt så länge du bara delar det
med din familj eller några vänner. Många tänker nog inte på att de gör kopior, eftersom det är en naturlig del
av att använda telefoner, datorer, ipads, hårddiskar och så vidare. Att kopiera en cd och bränna till en ny cd är
också privatkopiering, men inte lika vanligt längre. Vi räknar med att vi kan och får spara ned och dela låtar och
filmer som är kopior när vi behöver det. Och så ska det vara. Att prylar fungerar så gör dem mer användbara och
värdefulla för oss. Privatkopiering blandas ibland ihop med piratkopiering men är två helt olika saker eftersom
piratkopieringen är olaglig, medan privatkopiering är helt laglig.

Av suhrim

99.9% chans till att nån skrivit fel, känns inte så troligt att komplett skulle ha i lager utan att man hört talas om en release.

@komplett

Av suhrim
Skrivet av säpofan:

Kört factory reset massvis med gånger, dels med supporten och testat och sen även efteråt med exakt samma problem.

Får du nån ip av routern? Hur har du kopplat in dig på den (vilken port).

Av suhrim
Skrivet av säpofan:

Men om jag lyckats hitta någon med fungerande router med sfp modul, så kommer den routern att ha en annan
MAC-adress, då lär jag fortfarande få röd indikator på internet?. Det går inte att logga in på den med 198.168.1.1 eller andra kombinationer, någon här med Ownit som vet om nämnda adress ska funka eller har jag fel adress ?
Jag har väl 3 möjliga felställen här:
1: Fibern inte kopplad i switchern/källaren
2: Fibern kopplad men knas i sfp:n bakpå routern
3: Routern paj.
Kan man med mobilkameran riktad mot lös fiberkontakt se om fibern är aktiv(levererar ljus) eller finns det annat sätt och se att att fibern är i funktion så man kan utesluta den felkällan. Pröjsa 2k för att någon slarvat för 3 år sedan suger.

Om du blir tilldelad en ip av routern så kan du bara kolla vad du fått för gateway.

du kan kolla med ipconfig
cmd /k ipconfig

har du provat att göra en factory reset på routern?

Av suhrim
Skrivet av Toivo83:

Halloj

Har ett parti samma slags diskar i burken.
Jag skulle vilja kunna märka upp dom fysiskt.

Finns det någon program som tar fram t.ex
C: serienr: ****
D: serienr: ****
Så att jag kan se inuti burken fysiskt att det är just den disken.
Då jag har flera identiska, och jag tänkte slippa dra ur sladden för att se vilken som försvann.

Hoppas ni förstår vad jag menar haha.
Ha en bra fortsatt dag.

CrystalDiskInfo visar serienummer.

https://crystalmark.info/en/software/crystaldiskinfo/