Inlägg

Inlägg som willesakken har skrivit i forumet
Av willesakken
Skrivet av cyklonen:

Skatteutjämningssystem, reseavdrag, glesbygdsstöd, drift av offentlig verksamhet där befolkningsunderlag egentligen saknas.

Det finns liksom en lägstanivå för när ett område är ekonomiskt gångbart, och en mycket stor del av Sveriges glesbygd är under den nivån. Vi kan välja att ge den konstgjord andning, men det kostar. Mycket.

Skrivet av FabriciusRex:

Jag kan svara. Det finns ett utjämningssystem mellan rika och fattiga kommuner. Där rika kommuner bidrar med en del av sina intäkter till de fattiga kommuner.

Tack för det, intressant.

Av willesakken
Skrivet av cyklonen:

Det är ekonomiskt ohållbart med glesbygd i Sverige. Vi kan inte subventionera det hur länge som helst.

Kan du utveckla lite hur glesbygden subventioneras i Sverige?

Av willesakken

@Bussović: Isoleringsövningar för armarna tränar förhållandevis små muskler så det anstränger inga hela kroppen lika mycket som t.ex. en knäböj. Och således producerar inga kroppen lika mycket värme den behöver göra av med. Brukar själv bara svettas under huvudövningarna men slutar sedan när jag kör lite assistansövningar på slutet.

Av willesakken

Att hälsa genom att skaka tass är en formell och enkel hälsning som jag tycker är välkomnande att göra med främmande människor. Däremot kukmätartävlingen som pågått att ha "stadigast" handskakning förstår jag mig inte på. Vem vill skaka hand med en brödrost?

Av willesakken

Både Die Hard och Joyeux Noel (https://www.imdb.com/title/tt0424205/) är måsten att se varje jul.

Av willesakken

@Edvin-89: Även om jag skulle kalla båda för lussebullar så måste jag hålla med om att du gör en bra poäng.

Av willesakken

Nu har jag inga så stor koll på alla grejer du länkat. Men det verkar som att Bosch's prylar styrs genom någon egen app så kanske är smart att ta allt från samma tillverkare så du slipper en app per apparat.

Av willesakken

Köpte lite träningsgrejer på gymgrossistens black week erbjudanden.
Och ett billigt 60% tangentbord ("för att prova layouten"....).

Av willesakken
Skrivet av Åsa-Nisse:

http://portal.skelleftea.se/plattar-vs-pannkakor-dar-gar-gran...

I hela Finland, inklusive Åland, säger man nämligen ”plätty” eller dialektalt ”lettu” om de spisstekta varianterna. ”Pannkakku” gör de i ugnen.

Det där är verkligen inkorrekt eftersom man på Åland (och vissa delar av fastlandet) ej talar finska över huvudtaget.

Av willesakken
Skrivet av loefet:

En annan kulinarisk fråga ni kan diskutera: Vad är skillnaden mellan en Pannkaka och en Plätt?

Plättar gör du på spis. Pannakakor i ugn.

Av willesakken
Skrivet av Krabbtumme:

Ah ja, borde kanske varit tydligare med detta i trådstarten men jag är alltså helt grön inom alla tre av dessa skeppen.

Det närmaste jag kommit programmering på det viset är PLC-programmering, men jag misstänker starkt att det har mindre än noll med regelrätt kodknackning att göra.

Precis, då är tipset att börja med html/css/js. Förstå hur statiska hemsidor fungerar. Bra/dåliga vanor att ha gällande detta. JavaScript kommer förmodligen kännas lite läskigt och förvirrande i början jämfört med html och css.
När du börjar känna dig varm i kläderna så kan man börja titta på att laga någon simpel backend för att leverera html sidorna.
Eller kanske asynkron kommunikation mellan front- och backend.
Eller något frontend ramverk, men för detta behövs någon form av programmerinsvana nog.

Av willesakken

Programmerar du redan så bör du redan känna till HTML/CSS/JS. Då skulle jag rekommendera att spana in asynkron kommunikation (AJAX) och/eller något av de frontend ramverken som finns.
Har du gjort något helt annat däremot och är fullständigt grön inom programmering så är det klokt att börja med de 3 teknikerna.

Av willesakken

Jag har en OnePlus 7 Pro som arbetstelefon. Den är riktigt trevlig. Responsiv i menyer, bra skärm och batteritid, ingen "framkamera" som är ivägen, osv.

Men är verkligen någon telefon för över 6000+kr "värd priset"?

Av willesakken

@Kalium: Du kan utan tvekan skippa vanlig bänkpress med gott samvete om du inte tänkt tävla. Det finns, som du säger, flera bra övningar som tränar samma muskelgrupper precis lika bra. Om inte bättre. Synd bara att det inte funkar för dig, bänka är ju kul.

Av willesakken

@Kalium: Kan det vara så att du bänkar "för högt"? Har du provat ha en lägre bana med stången? I.e. att den träffar bröstkorgen längre ner? Bänkar man med stången högre upp nöter det mycket mer på axlar och man kan lätt skada sig.

Av willesakken

@nick-li: Har ingen form av källa eller data som backar upp detta; men jag tvivlar starkt på att Blizzard tar något i beaktande annat än hur många som för tillfället är inloggade. När det dök upp ett gäng nya "low pop" realms på releasedagen så var startzonerna fullare än Shazz/Gehennas/Golemagg etc under releasen.

Av willesakken
Skrivet av Json_81:

Är det verkligen spelbart?
Satt och läste lite igår för vad jag minns var det bara warrior som var gångbar som tank och det verkade vara ungefär som jag kom ihåg.

Medans man levlar så duger flera klasser att tanka till. Med ska man raida är det warrior som gäller.

Av willesakken
Skrivet av miscann:

Hur är Classic? Är det exakt kopia på original, alltså äldre grafik osv?
Finns det några nyare funktioner som groupefinder osv?
Är det original talents som var sista dagen innan nya exp talents släpptes eller i vilket skede är de i?

Gameplay mässigt så är det väldigt likt. Mindre skillnader som battle.net integration, right-click report, och loot trading i raids är medvetna skillnader. Annars är allt som v1.12. 16 debuff slots. Inga BC prepatch talents. 1.12 stats på det mesta gear, även om senare dungeons kommer släppas vartefter (Maraudon, ZG, Naxx, etc).

Av willesakken
Skrivet av Arccai:

Hur ser launch dagen ut för er ?

På måndag blir det nog att man köper sig några redbulls och ställer i kylen.
Går och lägger sig tidigt på kvällen och sätter larm runt 3 snåret.
Frugan var okay men detta!

Seeyall in Azeroth boys n girls!

Tiden när man kunde anpassa livet runt WoW releaser är sedan länge förbi. Får hoppas jag kommer in på servrarna på tisdag eftermiddag.

Av willesakken

@zaibuf: I TS fråga så handlade det ju snarast om frontend. Framgår inte om han har tillgång till server-side koden.