Inlägg

Inlägg som willesakken har skrivit i forumet
Av willesakken

Ser inga att någon skulle ha postat detta, men kungarna av melankoli är tillbaks.

Så väldans kul med Dark Tranquillity att fastän dom lirat nu i 30 år snart så håller dom fortfarande kvar sin "identitet" i musiken de spelar även om det stadigt utvecklas.

Av willesakken
Skrivet av heretic16:

Jag har lämnat OpenJDK8 och kör bara OpenJDK11. Jag håller aldrig på med eventlistener, om jag inte önskar en sådan.

Detta stämmer inte. Att debugga i Vaadin är hur enkelt som helst. Bara ändra Java-koden och spara så uppdateras hemsidan som det vore CSS. Bara vänta 1 sekund.

Visst ditt hobbyprojekt laddar om så fort. Men när man börjar komma upp till enterprise-storlek på sina projekt så tar det längre. Vi provade göra en del av siten med Vaadin förut (för "alla utvecklare kan ju java redan"). Bara en liten del med ett par tio tusen rader kod. Varje refresh tog 2min+ att ladda om. Gav upp den idén på ett par veckor och gick tillbaks till beprövade frontend verktyg.

Av willesakken
Skrivet av heretic16:

Jag har en nyfiken fråga. Jag är Vaadin-frälst av en anledning. Jag använder bara ETT programmeringsspråk för att utföra samma jobb som HTML+JavaScript+PHP+CSS+SQL. I detta fall är det Java jag använder med Spring Boot. Allt bara fungerar. Så otroligt enkelt. Allt är bara färdigt.

CRUD:
https://vaadin.com/directory/component/crud-ui-add-on
https://alejandro.app.fi/crud-ui-demo/filter

CHARTS:
https://vaadin.com/directory/component/apexchartsjs
https://appreciated-collection.herokuapp.com/apexcharts/

COMPONENTS:
https://vaadin.com/components

Allt är så enkelt och dessutom blir det mobilanpassat. Vill jag ha databas utan att ens skriva SQL kod så importerar jag Spring JPA istället. Då låter jag Hibernate göra min SQL kod, men jag styr Hibernate via Java.

Så då är min fråga till er, varför ska man knacka HTML+JS+PHP+CSS+SQL för att bygga hemsidor när jag kan göra allt i ett enda verktyg? Jag har inte riktigt förstått varför vissa värderar att "dela" upp arbetsuppgifterna till olika grupper där varje grupp kräver unikt programmeringsspråk. Varför inte göra allt i ett?

Hade man kunna göra alla webbapplikationer i C så hade jag kör det också. Så varför är Vaadin bra/dåligt enligt dig?

Till att börja med, jag har kodat java i ett ental år nu och tycker verkligen inte om Vaadin. Enligt mig handlar det om att använda rätt verktyg för rätt jobb. Java är inte gjort för att utveckla webappar. Det märks med alla eventListeners man måste lägga till överallt. Visst det blev lite renare med JDK8 när lambdas kom. Men det är fortfarande väldigt bökigt. Sen att debugga är också mer komplicerat än det behöver vara eftersom allt du bygger i Vaadin skall någonstans översättas till en hemsida som en webläsare förstår.

Skrivet av heretic16:

varför ska man knacka HTML+JS+PHP+CSS+SQL för att bygga hemsidor när jag kan göra allt i ett enda verktyg

Du blandar ihop lite granna här. Man bygger inte hemsidor med PHP/SQL. De är bakend språk/teknologier för att servera hemsidor. Själva hemsidan sen bygger man med html, css, och (oftast) js. Att bygga sin backend i Java med en SQL databas är mera vad java är ämnat till.

Av willesakken

Dra en stark magnet ett par gånger fram och tillbaks över den före du returnerar. Men disken går inte att använda längre efter det.

Av willesakken

Ett gäng belgare har nyligen släppt nytt. Påminner mycket om klassisk 90-tals dödsmetall.
https://youtu.be/cabB97xNGOA

Sen har vi ju Anaal Nathrakh som är sig lika.
https://youtu.be/KeZmnXrLs9w

Av willesakken

Nej. Är vanligt bland programmerare att ogilla HTML/CSS då de har väldigt lite med programmering att göra.
Av de programmerare jag känner ska tilläggas innan någon frågar mig efter källa på det.

Av willesakken

Hur gammal är han? Börjar han närma sig tonåren så hittar han nog strax på någon egen lösning. Bokstavligt talat.

Av willesakken

@Navicula: Finskt kaffe brukar ej gå hem hos svenskar...

Av willesakken

Otroligt bra nytt skit från svenska Orbit Culture. Förvånad om de här killarna inte slår sig hemma bland de större metall grupperna i Sverige de kommande åren.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLak0UCOnycj2hXcOfnz_A1...

Av willesakken

En lokal återförsäljare av arbetskläder har enfärgade Blåkläder tshirts för en tia styck (euro). Billiga, håller bra och tål många tvättar.

Av willesakken

Ett gäng Kalih Hako Clears dök precis upp, här poserande brevid "svensson-brytaren" Gateron Brown:

https://i.imgur.com/EWGu9M3.jpg

https://kbdfans.com/products/hako-clear-mechanical-switches

Av willesakken
Skrivet av Mizzarrogh:

Jag håller med! Det var bättre förr i barnprogrammen, på min tid lärde man inte ongan sådana dumheter med godis!
https://youtu.be/0L2YyJ0vd3w?t=216

Eller på tidigt 2000-tal när markoolio borstade tänderna med klubbor och chokladsås varje lördagmorgon. Det var barnprogram det.

Av willesakken

Kan anses trivialt, tills man sitter på tronen och inser att man saknar: TOALETTPAPPER.

Av willesakken
Skrivet av StuntmanMike:

[....]
Men vad tror du oddsen är att få nordic kit till MITOspeed I framtiden?
[...]

Skrivet av Gimbal:

Ok, det låter bra. Då är det väl bara att luta sig tillbaka ett halvår eller två.

Jag har letat länge med ljus och lykta efter hattar i SA profil med ISO layout och nordiska legends. Det verkar endast gå att hitta via gruppköp så tänkte att vänta 6 månader och 145€ (+ tull till Åland....) får vara värt det. Jag är rätt billig i drift annars så får kosta lite för fina caps.

Har också beställt ett XD68 kretskort samt Kalih Hako Clear brytare. Så något bygge blir det nog av framåt sensommaren. Får se hurdan plåt och chassi jag vill ha.. Men det är ju inte bråttom direkt...

Av willesakken
Skrivet av StuntmanMike:

Åååå detta kommer ruinera mig. Än värre är alla GBs man precis har missat innan man fick upp ögonen för att. 😂

[...]

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har lagt ett förköp för några veckor sedan på MiTos Godspeed SA kit. Solar Alphas, Nordic kit, och Apollo mods. Ska försöka posta bilder när de kommer men dröjer änsålänge.

Av willesakken
Skrivet av rj45:

Har själv gymmat i lite mer än ett år nu. Körde på brosplit i ungefär 10 månader tills jag gick över till Stronglifts. Främst för att det var svårt som nybörjare att följa upp hur mycket man körde i vikt på föregående pass osv.

Rekommenderar Stronglifts starkt. Enkelt att följa (speciellt med appen) och man både ser och känner skillnaden för varje vecka som går. Basövningarna involverar i princip hela kroppen. Att få upp en bas tycker jag har varit extremt givande vid övningar med fria vikter eller sånt som latsdrag, cable flyes osv.

Kommer försöka hoppa över till ett PPL schema när jag nått följande mål:
Squats: 150 KG
Marklyft: 150-200 KG
Row: 80 KG
Bänk: 100 KG

Dom 3 dipparna ni ser på bilden är:
1) Julledigheten (2 veckor)
2) Ryggskot (1 vecka)
3) Tatuering (1½ vecka)

Tyvärr så innebär 1 vecka frånvaro i gymmet 10% dropp i vikter. Så det går fort ner men inte fort upp .
https://i.imgur.com/1cOT2cI.png

Stronglifts, precis som Starting Strength och en uppsjö andra "5x5-program", är ett nybörjarprogram som riktar sig mot noviser som lyckas öka sin styrka med små inkrement varje träningspass och senare varje vecka. De flesta brukar lyckas komma upp i de vikter du räknar upp med hjälp av dessa program så du har rimliga mål.
Tråkigt att du hamnade i bro-split fällan. Efter 12 månaders träning med ett "riktigt ;)" program hade du förmodligen haft betydligt bättre lyft än nu (från statistiken du postade).

Lycka till!

Av willesakken
Skrivet av MoNkeY-05:

Hej,

Tack för inlägg. Tanken är att under tid försöka hitta begagnat. Ditt inlägg är bra men för mig lite för mycket fokus på bara styrkelyftet. Kanske ger det mer genomgående träning än vad jag tror? Sen säkerhetsaspekten, man ska väl vara två? Men det kanske mest är om man lägger på alldeles för mycket

Har du ingen ambition att börja styrkelyfta så är det kanske överdrivet för dina mål ja. Då är kanske någon typ av konditionsmaskin och ett set hantlar billigare. Men det är utanför min vetskap.
Angående säkerhet så kommer ofta rack med "säkerhetspinnar" som man kan ställa så att man inte blir fast under stången. Men visst finns det väl alltid en risk med all träning man gör.

Av willesakken
Skrivet av MoNkeY-05:

Hej,

Tänkte ta och rigga mig ett källargym, för att komma igång med träning. Bor lite off, så för att träningen ska bli av i småbarnsåren får det bli denna vägen. Vad är det man ska sikta på för att få en bra kompromiss mellan pris och funktion för att ha möjlighet till bra genomkörning?

Är inne på lite enklare tillbehör (vikter, etc) samt en roddmaskin, några tips och tankar om jag tänker rätt?

Tack på förhand!

Som styrkelyftare skulle jag säga att ett enklare rack, en rejäl stång, en bänk, och ett par hundra kilo i vikter(3-4 par tjugor, ett par tior, ett par femmor, ett par 2.5, och ev. ett par 1.25).
Men priset kan springa iväg, om man inte hittar mycket begagnat, och det kanske inte är det du är ute efter.

Av willesakken

Vet någon om det finns smarta "filamentslampor" (i stil med https://www.ikea.com/se/sv/p/tradfri-led-ljuskaella-e27-250-l... med E14 sockel? Har försökt kika runt men inga hittat.

Av willesakken

Bränner största delen av min inkomst på att betala skatt.