Inlägg

Inlägg som gabbe the 222 har skrivit i forumet
Av gabbe the 222

Jag har själv ställt in den att starta i ACHI mode innan installation av Windows. Det funkar bra nu. Det är bara service pack 1 som inte fungerar. Och dessutom så ger ACHI mode en stor prestanda ökning med SSD diskar.

Av gabbe the 222

Det programmet slutade att fungera så fort jag startade det :(. Något annat förslag? Jag kan också nämna att jag uppdaterade firmware på disken i förrgår utan att uppdatera i bios eller något annat. Om det kan vara felet.

Av gabbe the 222

Uppgradera till W7 SP1 blåskärm

Hej, jag har köpt en ny hårddisk: http://www.inet.se/produkt/5315150/corsair-ssd-force-3-series... Då behövde jag installera om windows. Men när jag skulle uppgradera till SP1 så ville datorn starta om sig och när den kom förbi "windows startas", så blev det blåskärm. Och det händer varje gång. Jag kan dock återställa datorn till en tidigare tidpunkt precis innan att jag installerade SP1 så att datorn fungerar som innan. Men jag vill ändå ha SP1 då det innehåller många bra saker. Så vad kan det vara för något fel?

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, jag kollade också manualen och där i stog det exakt som ni säger. Då är det bara att vänta på att SSD:n ska komma och koppla in den på de lila portarna då

Av gabbe the 222

Okej, tack för svaren. Ja jag är medveten om att jag inte kan utnyttja all prestanda på en SSD hårddisk med SATA 2 3GB/S portar. Men jag kopplar in SSd:n i den lila porten för att det är intels och är bättre kvalité.

Av gabbe the 222

Tack för svaret! Ja, det har jag också läst, tror att det är intels portar som är de snabbare. Men jag ska kolla i manualen till mitt moderkort.

Av gabbe the 222

Sata portar färger

Hej, jag har ett moderkort med 4 sata portar som är av färgen orange och 2 som är lila. Spelar det någon roll i vilken utav portarna som man kopplar in en ssd hårddisk med en överföringshastighet på 550mb/s och 510mb/s. För så som jag har fattat det så är de som är av färgen orange de "vanliga sata portarna" och de som är lila e sata och de skulle vara svåra att få att fungera. Så är det någon skillnad mellan portarna i typ och hastighet?

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Jag undrar också hur det gick, har nämligen nästan exakt samma setup som du har, fast att jag har vattenkylning, och om du kan komma upp i kanske 3,7-3.8 med luft så borde ju mina chanser vara lovande.

Av gabbe the 222

Okej, tack för alla svar än än gång, då är jag nästan säker på att jag ska köpa det

Av gabbe the 222

Så jag kan alltså köpa : http://www.inet.se/artikel/5304234/corsair-4gb-2x2048mb-xms2 och köra med mina som är nästan identiska fast att min är 1066MHz?

Av gabbe the 222

Okej, får se hur det blir. Tack för alla svar.

Av gabbe the 222

Okej, men jag har hittils inte sett några 2x4 ddr2 minnen och att köpa 2x2 + 2x2 kostar runt tusenlappen.

Av gabbe the 222

Corsair 4gb till 8 gb.

Hej, jag har ett par gamla corsair ddr2 pc8500 1066MHz minnen (2x2 gb), nu är det så att jag vill uppgradera till 8 gb men jag hittar inte de minnerna längre och de har utgått ur allas sortiment där jag har kollat. Min fråga är då om man kan köpa minnen från corsair fast med 800 MHz hastighet och dra ner hastigheten på alla 4 minnerna, eller om man kan köpa från någon annan tillverkare som har 2x2 gb minnen med 1066MHz hastighet och få det att funka. För jag kan inte ha DDR3 minnen på mitt moderkort och jag vill helst inte byta moderkort eller köpa nya 8 gb minnen ddr2 1066Mhz.

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Call of duty modern warfare 2 bl.a texten centrerad.

Hej, när jag skulle sänka volymen på mitt cod mw2 så blev bl.a mina stats och min text centrerad mer till mitten av skärmen istället för längst ut i kanten som förut, det stog också "error" jag laddar in några bilder så ni får se skillnaden.

http://img11.imageshack.us/img11/460/konstigcodbild.png

http://img823.imageshack.us/img823/7976/ssomcodskavara.png

Så min fråga är alltså om någon annan varit med om samma sak eller vet hur man fixar det, tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Okej, tack för ditt svar, bra att ha i framtiden om jag skulle behöva göra en återställning. Och för andra medlemmar med samma problem.

Av gabbe the 222

Windows 7 Uppgradering återställning

Hej! Jag har Windows 7 installerat på datorn via en uppgraderingslicens från en Windows vista OEM licens. Så det som jag undrar är hur man gör om man vill återställa allting från noll och få Windows 7 tillbaka, Sedan så vet jag inte riktigt där med OEM licens om det är så att man bara får använda den en gång på en dator utan tidigare OS eller om licensen är bunden till en dator. Isåfall om det är det andra så kan man ju först installera om Windows vista och direkt uppgradera till Windows 7.

Tacksam för svar /// gabbe the 222

Av gabbe the 222

Hej! du skulle kunna kolla på den här datorn, den är lite sämre men 500 kr billigare, http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/barbar-dat...

Av gabbe the 222

Okej, tack för alla svar!

Av gabbe the 222

Okej, tack för ditt svar. Men eftersom att det är en uppgraderings licens så är det ända sättet att installera om allting att först installera Windows Vista och sedan inte röra det och därefter installera Windows 7. Jag har inte märkt några större saker med att Vista skulle vara kvar förutom att min systemhårddisk är väldigt mycket mer använd än det som står när jag markerar allt på den och klickar på egenskaper, jag tänkte mest om det fanns något enkelt sätt att få bort lite gammal skit från datorn, den går ju inte jätte segt.

Av gabbe the 222

Vista uppgradering till Windows 7.

Hej! jag har uppgraderat mitt windows vista home premium 64 bit till windows 7 home premium 64 bit via en uppgraderings licens, alla program och allt är kvar, så min fråga är om vista också är kvar i bakgrunden på något sätt och tar massor med plats på systemhårddisken. Och isåfall hur man kan ta bort det utan att förstöra data, (om det går). tacksam för svar /// gabbe the 222.