Inlägg

Inlägg som Fryngel har skrivit i forumet
Av Fryngel
Skrivet av cosplay:

Mikrobiologi. I 70% så är resten renat och destillerat vatten och det måste blandas på något sätt för att bli rätt,

Nu blir jag nyfiken. Vilka eventuella mikroorganismer i svenskt kranvatten överlever i en vätska med 70% alkohol?

Av Fryngel
Skrivet av cosplay:

Jag vill slippa köpa speciellt vatten och massa utrustning bara för att blanda ihop till 70%. Att bara lägga till lite kranvatten funkar inte.

Vad funkar det inte till?
Demineraliserat vatten från Biltema kostar inte många tior, om det är så noga med vattnet man spär ut det med.

Av Fryngel
Skrivet av takeoninja:

Med konsumentkreditlagen och poängsystemen dom flesta kreditkortsutgivarna kör med så gör jag nästan alla större och riskablare inköpen via kreditkort, och betalar givetvis av krediten direkt för att slippa räntekostnader.

Amen! Ett exempel på något man rakt av borde köpa med kreditkort är flygbiljetter. Går bolaget i konkurs har man alltid banken att rikta återbetalningskraven mot.

Av Fryngel

Jobbmobilen ligger avstängd på skrivbordet. Har jag beredskap är den påslagen och medburen förstås, annars inte.

Privatmobilen är jag försiktig med att svara i under semestern, så att man inte råkar svara när chefen ringer och vill kalla in en. Har man semester, har man semester, och ska man svara i telefon är det beredskap. Ja, jag är en jobbig jäkel, men ingen tackar en när man gått i väggen.

Av Fryngel

"Down there life continues, the traffic is awful, stocks go on trading(?) and Strar Trek is still showing".
Förlåt. Kändes bara lite som att alltid, inget förändras.
https://open.spotify.com/track/55zBGOhuKPawDiKH7ufUF8?si=68fe...

Av Fryngel
Skrivet av Sysop:

Jaa, det är en för mycket.

Jag som trodde att en av poängerna med forumet är att man kan ventilera sin oro, ställa frågor och lära sig saker. Borde förstått att det bara är de redan fullärda som får posta.

Av Fryngel

Annonsen är avslutad

Av Fryngel

Det blev @grönanskansen . Har PM:at.

Av Fryngel

Oj. Vi avslutar budgivningen när jag kollar in i imorgon (torsdag) eftermiddag. Ingen poäng att dra ut på det hela mer än så.

Av Fryngel

ASUS GeForce GTX 1660TI Dual EVO 6GB

Inköpt hösten 2019. Digitalt kvitto finns. Suttit i dotterns dator. (Hon ärvde nu min 2070 när jag själv uppgraderade.) Funkade problemfritt när jag tog ur den.

Jag lovar inte att jag hittar originalförpackningen, men om det ska skickas, packar jag det naturligtvis ändamålsenligt.

Hämta helst (Sundsvall), men kan förstås också skicka.

Läs hela annonsen här

Av Fryngel
Skrivet av Ryzer:

Skulle vara roligt att se hur många som "byter" tillverkare. Generellt sett så är Nvidias användare nöjda. Känns som det är få som haft ett kort från Nvidia som byter till AMD. Men jag kanske har fel. Priset kanske påverkar lite, men tror inte det har en avgörande betydelse.

För mig var priset avgörande. Det var dags att byta upp sig från trotjänaren 2070S, så det blev en 7900XT, som jag fick för 8500 kr veckan innan Black friday (då den gick upp till runt 10 000 kr hos samma försäljare...)
Åtminstone då var priset oslagbart, och inget i gröna laget kom i närheten av den pris/prestandan. (Förutsatt att man inte bryr sig om RT, förstås. Då är situationen annorlunda.)

Av Fryngel
Skrivet av Ortovox:

Vem behöver mänsklig kontakt 😁😎

Alla. Men källan till det måste inte vara kollegorna.

Av Fryngel

Tack för att du påminde mig om existensen av reverse proxies! Jag fokuserade helt på min ände så att jag glömde bort denna enkla sanning. Då behöver jag inte tänka mer på det.
Skönt, det var jobbigt och gick sådär.

Av Fryngel

Sätter min ISP X-Forwarded-For med googleusercontent.com som värde?

Hej!

Tittade närmare på svaret från http://ifconfig.me/ och märkte fältet X-Forwarded-For. Det är två saker som jag inte förstår med det:

  • Dess existens över huvud taget. Jag har ingen proxy som sätter denna header, och min Edgerouter X sätter den inte heller såvitt jag vet. Verifierade att inte Firefox gör det heller genom att anropa en lyssnande netcat på lokala nätet - den headern återfinns inte. Så var sätts den? Av min ISP, Bahnhof? Jag har ju publikt IP, ligger inte bakom CGNAT.

  • Utöver att den innehåller mitt externa IP så har den även ett andra värde, ett IP som finns under domänen bc.googleusercontent.com. Och här blir jag riktigt förvirrad. Hur? Var? Visst har jag Googles avlyssningsapparatur (Nest) här hemma, men jag kan vid min själ inte se hur det kan påverka HTTP headern.

På punkt ett skulle jag kunna tänka mig - och nu spånar jag - att kanske Bahnhof sätter den headern automatiskt till alla sina kunder, vare sig de har publikt IP eller ej. (I fallet CGNAT skulle väl den interna adressen vara värdet?) Men det förklarar dock inte punkt två, den extra googleadressen däri.

Så här ser värdet ut:

82.196.nnn.nnn,34.117.nnn.4nnn

Av Fryngel
Skrivet av nu1mlock:

nu visar Sony återigen att dom skiter fullständigt i konsumenter.

FDÅD.

Av Fryngel

"Fortfarande"? Jag köpte det nu på BF-rean...
Obligatorisk XKCD.

Av Fryngel
Skrivet av Dyluck:

Kina har en del problem, fast har just nu svårt att se hur något land på sikt ska kunna hävda sig, speciellt om dom tar Taiwan.
Vad som än händer, blir det nog jätteintressant att arbeta med IT.

Om Kina invaderar Taiwan, blir det nog "jätteintressant" för alla, oavsett yrke och nationalitet.

Av Fryngel
Skrivet av tompatomp:

Finns ju vissa fall där man "arbetar hemifrån" men i själva verket mestadels chillar då ingen chef eller kollegor vakar över en. Beror på helt hur snabbt man kan göra sina arbetsuppgifter och samtidigt lura chefen att man är upptagen hela tiden.

Dessa människor chillade nog i hög utsträckning även när de var fysiskt på kontoret.
Också: vad för arbetsplats är det där inte bara chefen (illa nog!) utan också kollegorna "vakar över en"?! Den meningen ger mig kalla kårar!

Av Fryngel
Skrivet av Alphahanne:

Smutsen som gör priset!

Patinan!

Av Fryngel

Ibland har man tur:

ordlig.se nr 632, 2/6

🟨⬜⬜🟩⬜
🟩🟩🟩🟩🟩