Inlägg

Inlägg som ronnylov har skrivit i forumet
Av ronnylov

ordlig.se nr 723, ❌/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜🟨🟨
🟨🟨🟨⬜🟨
🟩⬜🟩🟨🟩
🟩🟩🟩⬜🟩
🟩🟩🟩⬜🟩

Failade andra gången på raken

Av ronnylov

ordlig.se nr 722, ❌/6

⬜🟨🟨⬜⬜
⬜⬜🟨🟨🟩
🟩🟨⬜⬜🟩
🟩⬜⬜🟩🟩
🟩⬜⬜🟩🟩
🟩⬜⬜🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 721, 5/6

⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟩⬜⬜🟨
🟨🟩⬜🟩🟩
⬜🟩🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 720, 6/6

⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜⬜🟩
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨⬜🟩⬜
⬜⬜⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 719, 4/6

⬜⬜🟨⬜⬜
🟨⬜⬜🟨⬜
🟨🟩⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se WEEKEND nr 718, 4/6

⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟩🟩⬜⬜⬜
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se WEEKEND nr 717, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜⬜
⬜🟨🟨⬜🟨🟨
🟨🟩⬜🟨⬜🟩
⬜🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

Hittade du någon bra laptop? Lite nyfiken på hur det gick.

Av ronnylov

ordlig.se nr 716, 4/6

⬜⬜⬜🟨⬜
🟩🟩⬜🟨⬜
🟩🟩⬜🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov
Av ronnylov

ordlig.se nr 715, 6/6

⬜⬜🟨⬜⬜
⬜⬜⬜🟩🟩
🟨⬜⬜🟩🟩
⬜⬜🟩🟩🟩
⬜⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 714, 5/6

🟩⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜⬜⬜
🟩🟨⬜🟨⬜
🟩🟩⬜⬜🟨
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov
Skrivet av e1m1:

Det beror på när man var ungdom (eller t.o.m. fortfarande är det)

Tror poängen dock är att om du har 9miljoner på kontot och tar ut 20k i månaden (inflationsjusterat), så motsvarar det ett värdetapp om ~2.7% per år, så om inflationen är mer än 2.7% högre än din avkastning/ränta så kommer du tappa mer värde av detta än dina uttag.

I dagsläget är räntan förvisso "bara" 3.6%, så det räcker med 1% ränta för att gå plus, men för cirka ett år sedan krävdes det uppemot 7.5% ränta för att inte tappa värde.

Om @ronnylov inte behövde betala mer än max 7.8% så kan hen glädjas över att räntan inte kostade mycket mer än att ha motsvarande summa som är belånat insatt på ett nollräntekonto under denna perioden, fast man får ju hoppas att räntan justerats ned rejält till idag, vilket jag inte antar är fallet

7,8 % var räntan på fakturan för November. Dålig koll på om det varit högre tidigare eller inte. Gissar att du menar att inflationen var högre än så och om jag hade väntat med att köpa motsvarande bil så hade bilen varit dyrare än vad lånet plus köpesumman kostat? Å andra sidan har bilen sjunkit i värde när jag kört med den och då den blir äldre så det hade kanske ändå hade varit bättre med nollräntekontot? Hört att priserna på begagnade bilar gått upp en hel del så den har kanske inte tappat så mycket värde som jag tror.

Av ronnylov

Äsch

ordlig.se nr 713, ❌/6

⬜⬜⬜⬜🟨
⬜⬜⬜⬜⬜
⬜⬜🟨⬜⬜
⬜🟨⬜🟨⬜
🟩⬜⬜⬜🟩
🟩🟩⬜🟩🟩

Av ronnylov

ordlig.se nr 712, 6/6

⬜⬜⬜⬜⬜
🟨⬜⬜⬜🟩
⬜⬜🟩🟨🟩
🟩⬜🟩🟩🟩
🟩⬜🟩🟩🟩
🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov
Skrivet av Keneay:

Extremt egoistiskt och nonchalant tankesätt eftersom den som ställer frågan såklart inte vet om det är en enkel eller svår fråga. Du säger det ju till och med själv "som jag vet är lättgooglad" så det är ju snarare du som är respeklös som förväntar dig att alla andra ska ha precis lika bra koll som du själv på vad som är "värt din tid" eller inte.

Det skulle alltså aldrig falla dig in att kontakta supporten eller fråga någon annan som kan hjälpa dig direkt om du får något problem i Windows förrän du med all säkerhet först konstaterat att det är något du inte kan lösa på egen hand oavsett hur lång tid det tar? F.Ö om ingen skulle ställa några frågor skulle du aldrig kunna googla fram svaret själv heller så det är ju en självklarhet att man måste kunna få ställa frågor även om det för en insatt person är ett enkelt problem.

En linuxdist är ett hopkok av diverse programvaror från diverse öppna källkodsprojekt. Supporten är att lägga in en issue på github för den programkod som krånglar. Jag tror det här lätt blir en kulturkrock. Den som kör windows kräver att någon annan löser problemet. Linuxanvändaren undrar hur du själv vill bidra i gemenskapen. Du har inte köpt något. Du använder öppen källkod och förväntas vara tacksam och bidragande. Båda sidor kan uppleva den andra som otrevlig.

Av ronnylov

Det är nu ungefär 15 år sedan jag bestämde mig "byta från Windows till Linux". Blev vansinnig när jag installerade Windows Vista och den bara swappade och segade sig i det oändliga. När Windows 7 kom så hade jag redan bytt till Linux.

Hemma på mina egna datorer kör jag Linux sisådär 95% av tiden men jag har ändå någon Windows tillgänglig antingen i en virtuell maskin eller som dual boot. Det är inte för att jag behöver Windows utan mer för att jag är nyfiken på hur saker och ting fungerar på olika operativsystem. Ett tag körde jag enbart Linux men det gjorde att det blev krångligt för mig när jag hamnade vid en windowsmaskin (jag glömde hur man gjorde saker i windows).

Jag tycker det har blivit roligare att använda datorn när jag har fått större kontroll över vad jag kan göra med den. Att ha större möjligheter att göra vad man vill är knappast något negativt. Visst kan saker vara krångliga men det är mest en vanesak. I början var det ju sådär att man sökte runt efter de perfekta distron där allting bara skulle fungera. Men numera tänker jag inte så mycket på om jag kör Arch eller debian (de två som jag brukar köra). Man lär sig lösa problemen i den dist man kör. Drivrutiner tänker jag knappt på. Det är mer när man köper hårdvara så försöker man välja något beprövat som visat sig fungera bra i Linux istället för att göra tvärtom köpa något på måfå och försöka få det fungera. Men drivrutinerna ligger i linuxkärnan så det handlar mer om att installera rätt version av kärna för sin hårdvara (alltså tillräckligt ny kärna) än att välja rätt dist.

Ett tips för Linuxanvändare som försöker använda Windows är att installera WSL (windows subsystem for Linux). Då kan man köra en linuxdist inuti windows så att man kan få upp en linuxterminal. Himla smidigt :-). Att kunna Linux har gjort mig flexiblare även när jag kör windows.

Så det jag ville ha sagt är att man inte ska ge upp. Det lönar sig i längden! Sedan måste man inte överge Windows bara för att man vill använda Linux. Så det mer som olika verktyg för att få gjort det man vill ha gjort på smidigast och bästa sätt. Ibland är det Windows som man behöver. Men det är inte så ofta längre för min del.

Av ronnylov
Skrivet av LeonHart:

Efter att ha kollat källan är det faktiskt precis så det var. Men det var 30% som var korrekt och 31% som var felaktig.

Således är det faktafel i sweclockers artikel och sättet det är skrivet på gör att man tror att de förväxlat sant och falskt.

Då har den rätt lika ofta som den har fel. Ungefär lika träffsäker som en aktierådgivares förmåga att slå börsindex

Av ronnylov

ordlig.se WEEKEND nr 711, 6/6

⬜⬜🟩⬜⬜⬜
⬜⬜🟩⬜⬜⬜
🟨⬜🟩⬜🟨⬜
🟨🟨🟩🟨⬜⬜
⬜🟨🟩⬜🟨🟨
🟩🟩🟩🟩🟩🟩

Av ronnylov
Skrivet av LeonHart:

Det står både att en tredjedel var sant och att 31% var felaktigt. Vad är det som gäller?

Båda kan gälla. Om 31% verifierats vara sant och 33% verifierats som falskt och resten är påståenden som inte kan bevisas vara sant eller falskt. Bara för att det som sägs inte kan bevisas vara sant behöver inte betyda att det är falskt. Och vice versa.