Inlägg

Inlägg som fallan har skrivit i forumet
Av fallan

Ok tack alla för hjälpen.
Men det visar sig nog att jag hade två problem. 1 jag de nog inte fått in den 4+4 poliga kontakten i den 8 poliga anslutningen hela vägen trots att jag hade plockat i och ur den flera gånger. Sen problem 2. Så glappar startknappen. testade och sätta restart på power istället så hoppa allt till liv sen.

Av fallan
Skrivet av MeSaber:

När du trycker på strömknappen på chassit vad händer då? Snurrar nånting? Lyser det nånstans?

Om du kopplat rätt och du har belysning i chassit så kan det mycket väl vara du som kopplat in chassikablarna fel så när du försöker starta så händer ingenting?

https://i.imgur.com/QYXYI6h.png

Du kan prova kortsluta PWRSW + GND med en skruvmejsel. Då borde datorn starta. Gör den det så kanske kablarna i chassit är av.

Inget händer överhuvudtaget. Testade och pipa start knappen och den fungerar som den ska. Mäte volten på power sw och den ligger på 3.5. kortslöt power sw och gnd men inget hände.

Av fallan
Skrivet av perost:

@fallan: Du har alltså få i 4+4-pin, men datorn startar ändå inte? Jag missförstod dig nog i så fall, jag trodde att du inte fick i den kontakten.

Följdfrågan är då om kabeln du använder hör till nätagget, eller om den kommer från ett annat nätagg? Modulära kablar passar ofta fysiskt i andra nätagg men kan vara olika kopplade.

Jag får i 4+4 kabeln i 8 pins uttaget och jag använder bara kablar som kom med nätagget och de är alla identiska.. Dock nu när jag kollade närmare på kontakten så ser jag att 4+4 kontaktens olika anslutningar för varje pins inte stämmer överens med moderkortets anslutning. De är antingen hästsko formade eller kvadratiska och de stämmer inte överens med moderkortet. Dock är det roliga att det är lika mycket fel på mitt gamla moder kort men där har det ju fungerat.

Av fallan
Skrivet av MeSaber:

Hur vet du nätagget funkar? Är det påslaget? Har du ström i uttaget? Proppen gått?

Har du fått ner kontakten helt i sockeln 4pin/8pin? Provat en annan 4+4pin kabel och annat uttag på nätagget?

Du måste utesluta att allting funkar tills det når moderkortet innan du kan utesluta att moderkortet eventuellt felar.

Vare sig du använder 4pin eller 8pin är irrelevant då en 4pin räcker bra nog för att driva energieffektiva CPUer likt 5600X.

Nätagget fungerade 10 min innan med mitt gamla moderkort. Jag har testat en annan kabel och utgång ifrån nättagget. Och RGB mysbelysning lyser på moderkortet samt att är det inte ström på kabeln till 8 pins anslutningen så lyser en diod rött. Det hade ju underlättat om man hade en av och på knapp på moderkortet för just nu känns det mer som att av och på knappen inte gör sitt jobb

Av fallan
Skrivet av MeSaber:

Har du provat 4 pinnarn?

Jag har anslutit en 4 pins kontakt som kommer ifrån nätagget där ja.

Av fallan

Nytt moderkort. Osäker på strömförsörjning

Hej då mitt gamla moderkort och processor hade hängt med ifrån 2011 så var det fax för en uppgradering. Så jag köpte ett uppgraderingspaket ifrån komplett med Asus tuf gaming-B550-pro moderkort och en AMD ryzen 5600. Jag har använt mitt gamla nätagg som är ett Corsair AX 850 även den ifrån 2011.
Nu till mitt problem. Jag får inte igång datorn. Den startar inte helt enkelt alls ger inte ett liv från sig. Det sitter på moderkortet en 8 pins och 4 pins plus en 24 pins anslutning som enligt manualen ska vara strömförsörjning till moderkortet. Men ifrån mitt nättagg så har jag en 24 pins
men bara 6+2 och 4+4 kontakter. Jag har försökt att sätta i 4+4 kontakten så att den blir en 8 i 8 pins anslutningen på moderkortet. Men no Joy.
Power sw är ansluten där den står att den ska anslutas enligt manualen.

Vad har jag gjort för fel? Eller är mitt nättagg inte kompatibelt?

Av fallan

inteno xg6749

tja nån som vet vart man kan få tag på fiber convertern som är i mellan fiber in i kåken till intenon nånstans?. har renoverat och när dosan plockades ner så råkade den försvinna. ser typ ut som den på bilden

https://www.alcadon.se/Media/Cache/Images/1/2/WEB_Image%20125486...

övrig info
kör ett trippel play abonemang via riksnet
har prövat hos fiberförening och internet leverantör och det säger att de ej har nån aning/återkopplar inte.

Mvh

Av fallan

pallar min amd 1100T ett nyare grafikkort???

hej då det är dags att uppgradera grafikkorts lösning till något nyare och tystare. Då jag kör upplösningen 2560x1600 så är det ett 1070 kort jag har kollat på(vill ha AMD men känns som om det ej har något kort som motsvarar ?).´

då det var länge sen jag hade sten kolla på komponenter så undrar jag om det är framförallt min processor som pallar dagens grafikkort då för i tiden så kunde de vara riktiga flaskhalsar.

spelar
battlefeild 1
the witcher 3
men of war assault squad 2
war thunder.

Av fallan

Behöver hjälp att väja accespunkt/repeter till tvn

Hej jag vill ha något som jag kan köra som accesspunkt och repeter. Jag har tänkt mig så att ställa en trådlös accesspunkten vid min TV som har en liten internet tv modem som inte är wifi. Men jag vill även får ut bättre hastighet då jag har 100/100 men får bara ut ut 40 mbit ner.
kör med en dlinkt dir 655 och dlink 160 usb dongel.
tre datorer är trådlöst anslutna till nätverket varav en det spelas på.
pris max 1500-2000 kr.
Tacksam för svar.

Av fallan

P.S ja gick in på diskmanagment och tittade. och där så stod inte hårdisken med de and där uppe där dom ska vara men i den nedre delen kunde man se den. och där stod det att den var unallocated. men jag höger klickade och och properties och gjorde en new volume av den och nu ser jag den där den ska vara. och den fungerar fint
men hur påverkar det hårdisken om man gör new volume av den? samt det går fortfarande inte att uppdatera den

Av fallan

hjälp med drivers till samsung 840

Hej jag har ett problem. jag fick hem en ny SSD idag och det var en samsung 840 128 gb pro. jag har sätit i SSDn i datorn och komplatt allt rätt och tittare så att allt är rätt i bios och ja där är hårdsiken och jag kör adhci eller hur det stavas. men när jag har startat datorn och ska titta efter hårdisken och jag kan inte hitta den. jag försöker uppdatera disken ändå emd samsung macician och där finns hårdisken i alla fall men när jag uppdaterar så får jag bara firmware failure on selected drive! så vad ska jag göra? nån som har en annaning.

Av fallan

har samma problem att mitt far cry krashar. men bara när mutiplayerns ska byta map alternativ jag vill stänga av mutiplayern så hänger sig spelet. nån mer som har haft deta problem? har amd setup och nya drivisar till gpun

Av fallan

testa och höger klicka på spelet i steam library och välj propatries (egenskaper) sen launch options(ange startalternativ) och skriv
-nvoid. om detta inte funkar ta bort -nvoid.

Av fallan

hittade en lösning på problemet.
fixade det genom att gå in på properties(egenskaper) sen launch options(ange startalternativ) och skriv -nvoid

Av fallan

ingen som kan hjälpa mig?

Av fallan

CS:GO gör så datorn hänger sig.

tja!!

jag har ett väldigt frustrerande problem. det är så att när jag startar CS:go från steam så får jag upp den svarta startskärmen och muspekaren men så hänger sig datorn och inget svarar. till och med dioderna på tangentbordet slocknar.

vet att problemet uppstod när jag laddade ner senaste flash player för en vecka sen och att även att Mozilla Firefox inte kan vara uppe i mer än 3.45 minuter( har mätt upp) och att det grafik kortet jag har som nummer ett i crossfire slutar vissa värden i msi afterburner .samt att fläkten för grafik kortet går upp till 100%.
men jag har vidtagit åtgärder så som att installera om flash player samt installera om cs:go och nya drivrutiner och cap till grafik korten men felet består.
om man inte använder CS:go eller Firefox så funkar datorn hur fint som helst.

Av fallan

körde ett vanligt tptest.se(bredbandskollen.se) när det segade ner sig så där. och även om testet gick skit segt så fick jag det här resultatet

http://i.imgur.com/8lxG6.jpg

men i spel så far pingen åt alla jävla håll och kanter

Av fallan

vill se om det finns nåt program i bakgrunden som drar kilobyte.

hej jag undrar om det finns något program i stil med winows task manager som vissar hur mycket kilobyte olika program drar, tex spotify youtube.

anledningen jag undrar är att när jag sitter och spelar så får jag ibland eller rättare sagt ganska ofta ett så hemskt latens hop och en massa fryslagg. och internet blir väldigt segt känns som om µtorrent skulle vara igång men det inte är det.
har försökt olika lösningar och stängt ner så mycket program som möjligt som tex spotify youtube mozilla ja allt i princip men det hjälper inte.
har även försökt med att köra direkt i första telefonutaget.

info som kunde hjälpa
internet abonnemang
telia 8 mbit får ut 6.5 mbit.
router dlink dir 635
dlink DWA-140 dongle
moderkort asus crosshair 5

Av fallan

är nummer 52 i kö. skoj skoj men fan va krig de ska bli

Av fallan

orcs must die e bra samt tribes acsend om man vill ha fartfyllt multiplayer fps