Inlägg

Inlägg som Jakken har skrivit i forumet
Av Jakken

250kr, kan hämta!

Av Jakken
Skrivet av 1Z3C0LD:

Du inspirerade mig omedvetandes 😂

2TB blev det, då kan jag dualboota med 1TB per partion, då behöver jag inte snåla med spel oavsett uppstart 😅

Yes, går att göra lite vad man vill med 2TB utan att behöva oroa sig, nu är det den jobbiga väntan som börjar!

Av Jakken
Skrivet av 1Z3C0LD:

Vilken SSD beställde du?
Kollat lite på Corsairs, men gick in på AliExpress nu och såg att man fick en 2TB(En WD SN740) för ungefär samma pris som Corsair kostar i Sverige.

Funderar även på om 2TB verkligen behövs, 1000kr för 1TB är ju rätt överkomligt

Beställde en WD SN740, 2TB behövs nog inte nej utan 1TB räcker nog gott och väl, sedan går det att komplettera med ett SD-kort om det skulle behövs i framtiden om man märker att utrymmet börjar ta slut (vilket jag har svårt att tro kommer ske snabbt även med 1TB).

Av Jakken
Skrivet av Dinoman:

Nu när Steam decken är på REA så är ju den stora frågan, vilken modell bör man satsa på? Så lockad av den dyraste men frågan är om den där anti-glare-grejan är "värt" det. Sen minnesmängden såklart men den går ju att byta själv.

Blev en 64GB, skärmskydd från Amazon och 2TB SSD från Aliexpress för totalt ~$540, kände att om jag väl öppnar den så kan jag lika gärna slänga in 2TB men går att komma billigt undan om man väljer att installera 512GB/1TB själv alternativt kompletterar med ett SD-kort.

Har enbart sett en 512GB-variant så vet ej hur bilden på dessa andra är, men kände att färgerna var något svaga till fördel att man inte kunde se sig själv i reflektionen så om jag känner att jag behöver det slänger jag bara på ett antireflekterande skärmskydd. Går nog inte att bli missnöjd oavsett vilken man tar, detta blir perfekt till tågpendlingen.

Av Jakken
Skrivet av Roger W:

Vad har du för moderkort? Hur kopplar du?

Du kan inte köra hörlurarna genom frontpanelen på din datorlåda?
Alternativt har väl dina högtalare en hörlursutgång.
Ingendera lösning är väl kanske direkt 100% optimal, men kostar ju inget åtminstone

Kör med Asus Rog Strix Z390-F Gaming, allt kopplat direkt till moderkortet på baksidan. Kör jag via hörlursutgången på högtalarna får jag väldigt dåligt ljud med mina 990 Pro (förmodligen pga 250ohm?). På framsidan vill den inte samarbeta heller.

Skrivet av oqvist:

Kör du via realtekkretsar nu intregrerat på moderkort så kommer det va nästan omöjligt att hitta en extern dac/amp som presterar sämre. Det går kanske men du kommer få jobba hårt på att hitta dem

Har denna fast MK 1 har fungerat för min del https://www.webhallen.com/se/product/274757-ASUS-Xonar-U7-MKI...

Behöver du inte mikrofon etc så finns det säkert billigare lösningar

Stämmer, kör på det interna ljudkortet (realtek i mitt fall). Använder extern mikrofon via USB just nu så behöver inget speciellt uttag för det.

Det du länkade, något liknande skulle jag behöva men är en jävla djungel när man googlar på DAC/AMP. Läst att http://www.headnhifi.com/o2-odac-combo ska vara helt okej också, ser även ut att man kan lägga till RCA out. Får försöka leta vidare ikväll men lutar nog åt den på headnhifi.

Av Jakken

Har ni något tips på hur man kan lösa mitt problem? Kör utan DAC/AMP just nu, har både DT 770 Pro och DT 990 Pro samt ett par högtalare Z623. Vill jag använda hörlurar eller högtalare så måste jag alltid byta bak på moderkortet och börjar bli tröttsamt.

Har ni tips på någon lösning? Kanske någon DAC/AMP man kan ha på skrivbordet och koppla in/ur den vägen?

Av Jakken
Skrivet av Wirje:

Vad fan, är det inte två st? Jag som beställt

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Blade@LCD:

http://users.du.se/~bla/ElgigantenKEFQ550.JPG

Där har vi i alla fall en screenshot där det står att det var två högtalare.

Har ni fått dessa högtalare än? Funderar på att lägga en beställning, känns som ett bra pris för två st.

Av Jakken
Skrivet av Hassel fd Jompenleet:

Varför inte en 2.1 limpa?
Soundbar och subwoofer
Du får 50 gånger bättre ljud än inbyggda tv högtalaren och finns allt mellan 1000 - 9000kr

Känns onödigt att köpa en soundbar när min TV redan ska ha en inbyggd, det är min tankegång iallafall.

Av Jakken

I see, tack för svaren. Avvaktar ett par månader och köper ett redigt 2.1 system istället, blir nog bättre resultat så samt mindre krångligare också.

Tack igen!

Av Jakken

Hittat en som verkar ligga bra till prismässigt https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=2150700 (Yamaha NS-SW200). Nu till frågan: hur kopplas denna in till TVn? Kommer det behövas en förstärkare eller fungerar det att koppla den direkt till TVn?

Av Jakken
Skrivet av Mr_Lazy:

Vill du bara ha mer bas? Högtalare i flertalet TVapparater idag duger som bäst till att spela upp mobiltlefonringsignaler. Oavsett vad du köper för nya högtalare kommer det låta bättre än de du har idag. Så satsa på att köpa så du får ett 2.0 eller 2.1 system. Du kommer kunna sänka volymen på ljudet och ändå höra klart vad som sägs på programmet/filmen.

Tyvärr har jag inga råd på en produkt

Mer bas som är tanken just nu ja, känns som att priset springer iväg snabbt om man ska börja kolla på nya högtalare också.

Av Jakken

Köpråd Subwoofer direkt till TV

Tja, har haft min TV Philips 55PUS8503 i snart ett halvår och är riktigt nöjd med den hittills men saknar det där sista: ljudet. Den har en inbyggd soundbar så det enda jag känner att jag behöver är en subwoofer.

Nu till mina frågor:
1. Går det att koppla in en subwoofer direkt till TV:n med bra resultat?
2. Om det går, har ni något tips på en sådan för runt 2000-3000kr?

Tack på förhand!

Av Jakken

@Vegge: Noterat, avvaktar tills eftermiddagen

Av Jakken

Datordelar: i5 4670k, 16GB DDR3 etc

Då tidigare person drog sig ur så lägger jag upp allt igen, vill gärna få allt sålt samtidigt. Kan skickas mot frakt. Inga originalkartonger finns kvar. Kvitto finns.

ASUS Z87-A ATX
i5 4670k
Noctua NH-U12P SE2, originalfläktarna saknas, har istället två NF S12-A på den.
Kingston 16GB (2x8GB) DDR3 CL9 1600MHz XMP Savage

Kom med bud. Finns i Eskilstuna.

Läs hela annonsen här

Av Jakken

Körde med sockerbit, och det funkar (hittills)! Dock ser det sjukt fult ut med en stor dosa, får hitta på nån lösning för det senare.

En annan fråga medans vi håller på, låt oss säga att kabeln skulle gå sönder igen, och att den blir för kort, kan man förlänga den då? Dvs, två sockerbitar på en kabel, eller är det lödning som gäller då?

Av Jakken
Skrivet av Meega:

Lödning håller sällan jättebra om det är en utsatt plats mitt på en kabel. Har du möjlighet så hade jag valt en sockerbit istället. Fult, men effektivt.

Aldrig hört talas om, googlade lite och hittade lite bilder, men inte någonstans att köpa. Finns det på t ex Kjell & company att köpa? Skiter hur det ser ut, vill bara att det ska funka.

Av Jakken

Löda trasig kabel

Hej, nu är det så att kabeln på min Rival har gått sönder och tänkte löda ihop det. Har aldrig gjort det förut så min första fundering är om det ens går. Ser ut såhär: http://i.imgur.com/oGqS9vb.jpg

Är det bara att sätta t ex grön mot grön (efter man skalat av) och sen lite lödtenn och sätta ihop allt med eltejp? Eller ska man använda nån annan typ av isolering?

Av Jakken
Skrivet av Andreaz1:

Soundmagic E10 fortsätter att få min rekommendation, plus många recensenters.

Skrivet av PeterPan1:

Kan också rekommendera

Har kollat på lite reviews på youtube, kommer nog bli ett köp. Tack för tipset!

Av Jakken

In-ear hörlurar runt 300kr

Tjenare, behöver skaffa nya par hörlurar då dessa jag har nu har gått sönder, finns det några decent hörlurar för runt 300kr?

Används mest till att lyssna på musik när man t.ex. cyklar eller spelar 3DS.

Av Jakken